- 13 Aralık 2015
- 482
- 430
- 103
- 35
- Konu Sahibi rrrapunzelll
-
Ama eskiden de yerdim sadece nutellayı kaşık kaşık almazdım sanki hormonlar değişti :)Nutella yersen tabi sisersin az ye bacim az
Bunun farkındayım aslındaMaalesef abur cubur , çikolata vs sütünüzün kalitesini arttırmadığı gibi , siz de gereksiz kiloya sebep olur . Bol yeşillik , sebze , bol su , bakliyat çok güzel süt yapar . Yemek menünüzü değiştirmelisiniz .
Emzirirken kilo alıyorsanız inanılmaz kötü besleniyor sunuz demektir. Ben kilo almaya müsait biri olarak 2 senede 30 kilo verdim emzirerek.1.60 falan boyum 51 kilo ile hamile kaldım 56 kilo ile doğuma girdim 5kilo aldım oda bebeğin ağırlığı vs. Hiç iştahım yoktu hiç biyerim şişmedi hamile kıyafeti bile almadım karnında yoktu incecik girdim doğuma ameliyattan sonrada 1 hafta sonra 51.500 e düştüm.sezeryan olmama rağmen göbekde gitti Ama 2 ay sonra inanılmaz bi iştah artışı oldu yıllardır 49.50 kilo olan yesemde kilo almayan az yiyen ben gitti hamilelikte bile iştahsızdım emzirirken neden böyle oluyor duyardım garip gelirdi öle çok bi kilo almadım ama doğuma girdiğim kilodayım 7ay geçti doğum yapalı 55.500 oldum direk göbekten aldığım için katlanan bi göbek hoşuma gitmiyor ama kendime durda demiyorum aşırı yemesemde tatlı abur cubur vs. Eskiden açlıktan Ölsem gece kalkıp yemeyen ben eskiden erken yatardım ama şimdi bebeğim uyuşmuyor gece 12. 1 anca yatıyorum ve çabuk acıkıyorum eskisi gibi değil sanki midem hemen boşalıyor az önce bile Nutella ile bisküvi yedim yediklerime dikkat etsem sütüm azalır diye korkuyorum ama dahada fazla almak istemiyorum yaşamak için yiyen ben gitti yemek yemekten keyif alan ben geldi :) resmen ben incecik olayım yine ya 9 yasında kızımı gören anne olduğuma inanmıyordu yasımda 26 küçük gösteriyorum 3.5 kiloyu takmıyorum ama hiç anlamadan ilerlemekten korkuyorum ya
Bende hamileyken kilo almadım aldığım bebeğin ağırlığıydı ve hiç iştahım yoktu zorla birşeyler yerdir hatta son ay kahvaltı bile yapamadım doğru düzgün doktor da zayıf bekliyorum diyordu 2.870 gr doğdu bebeğim zayıftı evet ama şuan görseniz oda benim gibi değişime uğradı sanki aynı ayda doğduklarından önde tombul balık gibi bi kızım var maşallah çok cabuk topladı büyüdü sütüm öyle amn aman fazla değil ama sütün yaramış diyorlar görünce artık faydalı geldi dmekkiBen de kilo alamayan bir hamileyim. Bebeğim düşük kiloda doğacak diye tedirginim. Bebeğiniz kaç gram doğdu? Bir de sütünüz iyi mi? Doktor kilo alamazsan sütün olmaz dedi.
Ne güzel sağlıklı besleniyorsunuz zayıfta olsam bunu hiç beceremiyorumEmzirirken kilo alıyorsanız inanılmaz kötü besleniyor sunuz demektir. Ben kilo almaya müsait biri olarak 2 senede 30 kilo verdim emzirerek.
Emzirdikten sonra 2 bardak su için mutlaka bazen beyin susama isteğini açlık olarak algılar. Tam tahıllı gıdalar. Taze sıkılmış meyve suları. Tatlı çikolata yerine kuru meyve. Eve kuru dut incir kayısı ve taze mevsim meyveleri alın bol bol bunları tüketin. Kan şekeriniz düştüğü için yediğiniz ilk sağlıksız atıştırmalık vücudunuz da hemen yağa dönüşme çabasına girer.
Acil tatlı vs isteyince hemen iki bardak su ile kuru meyve ceviz tüketin. Ama miktarı abartmadan. 1 kaşık kuru meyve1 adaet ceviz gibi
Bunun yani sıra süt ve yoğurt tuketmelisin.
Anneler şunu unutmamalı çocuklar doğum ve emzirme esnasında annedeki tüm vitamini emer. Yani sende ekstra kalsiyum yoksa bile keniklerinden çeker alır. Bu yüzden bir cok kadın doğum sonrası diş kaybı yaşar. Yemeye yönelince vücudunun neye ihtiyacı olduğunu düşün. Vitaninlerini düşünerek ye ki biliyoruz serbetli tatlı şeker ve çikolata nın sana bir faydası yok. Susamak için tereyağlı bulgur pilavı işe yarıyor. Yani su icmeyi sevmiyor isen seni susatacak şeyleri yemelisin. Soğan. Bulgur. Vs gibi sütü arttırır denen birçok şeyin ortak özelliği susatması dır. Serbetli tatlılar da dahil
uyku düzensizliğinden kaynaklı bende gecem gündüzüm belli olmadığından hala kilo almaya devam ediyorum1.60 falan boyum 51 kilo ile hamile kaldım 56 kilo ile doğuma girdim 5kilo aldım oda bebeğin ağırlığı vs. Hiç iştahım yoktu hiç biyerim şişmedi hamile kıyafeti bile almadım karnında yoktu incecik girdim doğuma ameliyattan sonrada 1 hafta sonra 51.500 e düştüm.sezeryan olmama rağmen göbekde gitti Ama 2 ay sonra inanılmaz bi iştah artışı oldu yıllardır 49.50 kilo olan yesemde kilo almayan az yiyen ben gitti hamilelikte bile iştahsızdım emzirirken neden böyle oluyor duyardım garip gelirdi öle çok bi kilo almadım ama doğuma girdiğim kilodayım 7ay geçti m yapalı 55.500 oldum direk göbekten aldığım için katlanan bi göbek hoşuma gitmiyor ama kendime durda demiyorum aşırı yemesemde tatlı abur cubur vs. Eskiden açlıktan Ölsem gece kalkıp yemeyen ben eskiden erken yatardım ama şimdi bebeğim uyuşmuyor gece 12. 1 anca yatıyorum ve çabuk acıkıyorum eskisi gibi değil sanki midem hemen boşalıyor az önce bile Nutella ile bisküvi yedim yediklerime dikkat etsem sütüm azalır diye korkuyorum ama dahada fazla almak istemiyorum yaşamak için yiyen ben gitti yemek yemekten keyif alan ben geldi :) resmen ben incecik olayım yine ya 9 yasında kızımı gören anne olduğuma inanmıyordu yasımda 26 küçük gösteriyorum 3.5 kiloyu takmıyorum ama hiç anlamadan ilerlemekten korkuyorum ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?