Hamileyken değil emzirirken kilo aldım..Emzirirken neden kilo alınır?

rrrapunzelll

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
482
430
103
35
1.60 falan boyum 51 kilo ile hamile kaldım 56 kilo ile doğuma girdim 5kilo aldım oda bebeğin ağırlığı vs. Hiç iştahım yoktu hiç biyerim şişmedi hamile kıyafeti bile almadım karnında yoktu incecik girdim doğuma ameliyattan sonrada 1 hafta sonra 51.500 e düştüm.sezeryan olmama rağmen göbekde gitti Ama 2 ay sonra inanılmaz bi iştah artışı oldu yıllardır 49.50 kilo olan yesemde kilo almayan az yiyen ben gitti hamilelikte bile iştahsızdım emzirirken neden böyle oluyor duyardım garip gelirdi öle çok bi kilo almadım ama doğuma girdiğim kilodayım 7ay geçti doğum yapalı 55.500 oldum direk göbekten aldığım için katlanan bi göbek hoşuma gitmiyor ama kendime durda demiyorum aşırı yemesemde tatlı abur cubur vs. Eskiden açlıktan Ölsem gece kalkıp yemeyen ben eskiden erken yatardım ama şimdi bebeğim uyuşmuyor gece 12. 1 anca yatıyorum ve çabuk acıkıyorum eskisi gibi değil sanki midem hemen boşalıyor az önce bile Nutella ile bisküvi yedim yediklerime dikkat etsem sütüm azalır diye korkuyorum ama dahada fazla almak istemiyorum yaşamak için yiyen ben gitti yemek yemekten keyif alan ben geldi :) resmen ben incecik olayım yine ya 9 yasında kızımı gören anne olduğuma inanmıyordu yasımda 26 küçük gösteriyorum 3.5 kiloyu takmıyorum ama hiç anlamadan ilerlemekten korkuyorum ya

Maalesef abur cubur , çikolata vs sütünüzün kalitesini arttırmadığı gibi , siz de gereksiz kiloya sebep olur . Bol yeşillik , sebze , bol su , bakliyat çok güzel süt yapar . Yemek menünüzü değiştirmelisiniz .

Bunun farkındayım aslında en sevmediğim şey sebze yeşillik oldum olası hiç aram yok eskiden kilo almayan bennhala almam psikolojisi var bende yada akşamda hemen bir iki haftada veririm gibi geliyı gerçi vermek için uğraşmadım hiç dikkat etmedim çok değil kilom diye ama daha da çıkarsa diyorum yani eskiden bünyem almıyordu yada yemediğim için almıyordum :)

Nutella bisküvi vs yersen elbette alırsın neden kilo aldığın gayet net, o yediklerin zaten süt yapmaz ki sütü yeşillik ve su yapar et balık falan ye

26 yaş metabolik sınır derler. Bu yaştan sonra yiyip yiyip kilo almayanlar bile dikkat etmeli. Bende emzirirken kilo aldım, sebebi çoğunlukla hareketsizlik oldu. Emzirme kalori harcatan bir olay, emzirmeyi kestiğinizde de kilo artışı olabilir. Abur cubur yemekten vazgeçin. Kilolarınızdan daha önemlisi abur cubur yiyecekler yemeniz çocuklarınıza kötü örnek.

Aynen ya pis kilo aldım. Hamileyken böyle hantal görünmüyordum. Yediklerimden de hoşlanmıyorum aslında ama yemeyince sütümün rengi şeffaflaşıyor. Bebeğim doymuyor. 6 ayı doldursun rejime başlicam. Bu iş böyle gitmez ama ondan önce rejim falan yapamam.

Ben de kilo alamayan bir hamileyim. Bebeğim düşük kiloda doğacak diye tedirginim. Bebeğiniz kaç gram doğdu? Bir de sütünüz iyi mi? Doktor kilo alamazsan sütün olmaz dedi.

Sütün azalmasını sağlayan şey stres ve endisedir. Sütüm azalır derseniz sütünüz azalır. Günde 3 litre su içip sterssiz kalırsanız sütünüz gayet de bol olacaktır. Çok yemek yemeyle emzirmenin alakası yoktur. Tecrübeyle de sabittir. Düzenli( saatli) ve az az yerseniz bol da su içince tabi biraz da hareket ufak ufak spor da katarsaniz gider kilo, kalır süt hiç endişe etmeyin.

Emzirirken kilo alıyorsanız inanılmaz kötü besleniyor sunuz demektir. Ben kilo almaya müsait biri olarak 2 senede 30 kilo verdim emzirerek.

Emzirdikten sonra 2 bardak su için mutlaka bazen beyin susama isteğini açlık olarak algılar. Tam tahıllı gıdalar. Taze sıkılmış meyve suları. Tatlı çikolata yerine kuru meyve. Eve kuru dut incir kayısı ve taze mevsim meyveleri alın bol bol bunları tüketin. Kan şekeriniz düştüğü için yediğiniz ilk sağlıksız atıştırmalık vücudunuz da hemen yağa dönüşme çabasına girer.

Acil tatlı vs isteyince hemen iki bardak su ile kuru meyve ceviz tüketin. Ama miktarı abartmadan. 1 kaşık kuru meyve1 adaet ceviz gibi

Bunun yani sıra süt ve yoğurt tuketmelisin.
Anneler şunu unutmamalı çocuklar doğum ve emzirme esnasında annedeki tüm vitamini emer. Yani sende ekstra kalsiyum yoksa bile keniklerinden çeker alır. Bu yüzden bir cok kadın doğum sonrası diş kaybı yaşar. Yemeye yönelince vücudunun neye ihtiyacı olduğunu düşün. Vitaninlerini düşünerek ye ki biliyoruz serbetli tatlı şeker ve çikolata nın sana bir faydası yok. Susamak için tereyağlı bulgur pilavı işe yarıyor. Yani su icmeyi sevmiyor isen seni susatacak şeyleri yemelisin. Soğan. Bulgur. Vs gibi sütü arttırır denen birçok şeyin ortak özelliği susatması dır. Serbetli tatlılar da dahil

Son düzenleme:
Ben de kilo alamayan bir hamileyim. Bebeğim düşük kiloda doğacak diye tedirginim. Bebeğiniz kaç gram doğdu? Bir de sütünüz iyi mi? Doktor kilo alamazsan sütün olmaz dedi.
Bende hamileyken kilo almadım aldığım bebeğin ağırlığıydı ve hiç iştahım yoktu zorla birşeyler yerdir hatta son ay kahvaltı bile yapamadım doğru düzgün doktor da zayıf bekliyorum diyordu 2.870 gr doğdu bebeğim zayıftı evet ama şuan görseniz oda benim gibi değişime uğradı sanki aynı ayda doğduklarından önde tombul balık gibi bi kızım var maşallah çok cabuk topladı büyüdü sütüm öyle amn aman fazla değil ama sütün yaramış diyorlar görünce artık faydalı geldi dmekki

Ne güzel sağlıklı besleniyorsunuz zayıfta olsam bunu hiç beceremiyorum

Bu arada 53.500 olmuşum :)) bişey yapmadan iştah azaldı herhalde 15.20gündür :))

uyku düzensizliğinden kaynaklı bende gecem gündüzüm belli olmadığından hala kilo almaya devam ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…