• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim, yaptıklarım, belirtiler :)

merhaba canım, ben de aranızda yeni olanlardanım ve bebiş isteyenlerdenim. Öncelikle gözün aydın, hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah. Rabbim bizlere de nasip etsin. Benim bi sorum olacak sana. Adet zamanım geldiğinde 2 gün kahverengi akıntı vardı 3.gün kırmızı gördüm. Ben adet başlangıcı olarak ilk günü mü saymalıyım yoksa kırmızıyı gördüğüm 3.günü mü? Ovulasyon zamanını hesaplamak istiyorum bilemedim. Ben de ovulasyon testi sipariş ettim reglim bitti artık test uygulayacam inşallah. Bir de testleri nasıl uyguladın onu öğrenebilir miyim? Tekrar hayırlı olsun :)[/QUOT

dr lar ilk leke gelen günü adet günü olarak hesaplıyorlar
benimde leke gelir 3 gün sonra kanam başlar birgün çok yogun olur ertesi günü abdest alırım düşün

ama dr ilk günü mü hesaplar

Hayırlısı olsun tabi. İnan vardir bir hayır. Ne kadardi gebelik. Bide ilk gebeliginmiydi
üçüncü gebelik tutunamamış yeniydi daha rahim duvarı ilk düşüükten snra incelmiş sanırım bebek tutunamıyo dedi dr smdi hrmonlara bakacak bakalım bi yol cizilcek işte hsg cekilicekmiş bde belki mayısta olur rabbim hayırlısını versin cnm ya bunada süküür deyip gecicez kistte olusmuş daha dün adet grmeye basladım leke leke bu sabahta kan verdm hrmonlar için pazartesi cıkar snuc bakalım

üçüncü gebelik tutunamamış yeniydi daha rahim duvarı ilk düşüükten snra incelmiş sanırım bebek tutunamıyo dedi dr smdi hrmonlara bakacak bakalım bi yol cizilcek işte hsg cekilicekmiş bde belki mayısta olur rabbim hayırlısını versin cnm ya bunada süküür deyip gecicez kistte olusmuş daha dün adet grmeye basladım leke leke bu sabahta kan verdm hrmonlar için pazartesi cıkar snuc bakalım
Canim benim cok gecmis olsun. İnsallah geçecek bu günler. Olur böyle sıkma canını iyi düşün iyi şeyler olsun :KK200:.
Saglikli beslen egzersiz falan yap, cok etkisi oluyomuş. Bude soğan kürü yaptin mi hiç. Kist için cok iyiymiş

Canim benim cok gecmis olsun. İnsallah geçecek bu günler. Olur böyle sıkma canını iyi düşün iyi şeyler olsun :KK200:.
Saglikli beslen egzersiz falan yap, cok etkisi oluyomuş. Bude soğan kürü yaptin mi hiç. Kist için cok iyiymiş
yapmadım ama yapıcam bebeğim yaa önce su testelerin sonucunu alayımda bi bakalım nolcak allah razı olsun bebeğim

Selamlarr kizlaaar :)

Öncelikle burda son 1 aydir aktif yaziciyim ama uzundur okuyucuydum, yazdıklarınızla beni aydinlaranlariniz olsun muhabbetiyle gönül ferahlatanlariniz olsun hepinize teşekkürler :)

Gebeyim, ve henüz çok yeniyim, umarım bir sorun çıkmayacak herşey sağlıkla ilerleyecek, dualarınızı eksik etmeyin nolur :nazar::KK200:

Şimdi esas konuya gelelim, calismalarimin 4.ayinda gebeyim. İlk üç ay surekli aklımdaydı, olmusmudur olmusmudur die, her ay kan ve idrar testleri yaptim hep negatifler miralim cok bozuldu.
Tabi pek bisey bildigimde yok, birçok seyi burdan okuyup öğrendim.
Gecen ay adetim 12 gun gecikti, hah hamileyim derken yine negatifle iyicene yikilmistim :KK43:
Sonra öğrendim ki stresin ve beklentinin yumurta kalitesine ciddi etkisi varmış, o yüzden insanlar hep beklemedikleri zamanda hamile kalıyorlarmış :)

Yaptiklarim;

1.internetten 50 lik ovulasyon testi satin aldim , adetten hemen sonra başladım hergun yaptım.
2.eşimle normal hayatima devam edip kesinlikle yumurtlama testinde cift cizgi olana kadar hic hamilelik hakkinda okumadim, düşünmedim,konuşmadım.
3.ovulasyon pozitif oldugu gün, sonraki ve bir sonraki gün olmak üzere 3 gün degerlendirdim.
4.yumurtlamadan önceki 4 gün ilişki yaşamamıştık. Böyle denk geldi, meğer bu sperm kalitesini arttırıyormuş.
5.her iliski sonrası mumkunse direk uyudum degilse en az 20 dk uzandim kalkmadim hatta bazen popomun altina yastik koydum.Bu yastik olayindan pek bi şüpheliyim muhtemelen bi alakasi yoktur :)

Belirtiler;

Ovulasyondan sonraki 1 hafta pek bisey yoktu. Normal ovulasyon agrilariydi sanırım, onlara anlam yuklemedim pek.

Sonra yavas yavas kasiklarda batma, ama cok minik minik. Bunu hic yaşamamıştım daha once.

Yumurtaliklarimda sertlesme ve şişlik. Bide adet agrisindan farkli bi kasik agrisi, cok yürüyünce bacaklarin ağrırya onun gibi agri ama kasikda ve yumurtaliklarda.

Akinti surekli ama az vardi yani normal zamandan pek fark göremedim, sadece 1 kere camasirimi islatacak kadar oldu ki normalde sadece yumurtlama donemi o kadar olurdu.

Goguslerde sislik var ama buda adet öncesinden cok farkli degil, sadece daha once basladi diyelim ki oda normalden 2-3 gün once.

Sık idrar olayi 2 gündür başladı yani batin hemen oncesi.

Sonuc;
Ovulasyonun pozitif olmasindan 11 gün sonra hassas gebelik testinde pozitif gördüm, kan degeri 56 çıktı:anneadayı::nazar::KK200:

Herkesin ama herkesin gönlünce olsun insallah. Her isteyene saglikli bebekler nasip olsun insallah :KK200::KK200:

Hayir dualarinizi eksik etmeyin:nazar::nazar::nazar:
Canım sana sorularım olucaktı ben geçen ay denedim olmadı bu ay 6 nisan tarihinde adet oldum 11 nisan tarihi bitiş bu ay tekrar denemek istiyorum neler yapmalıyım daha beraber olmadık tahmini yumurtlama günüm ne zamadır neler yapmalıyım ayrıca çok stres yapıyorum hep düşünüyorum çalışmıyorum evdeyim bana yardımcı olur musun çok güzel paylaşmışsın bu arada yazıyı

Canım sana sorularım olucaktı ben geçen ay denedim olmadı bu ay 6 nisan tarihinde adet oldum 11 nisan tarihi bitiş bu ay tekrar denemek istiyorum neler yapmalıyım daha beraber olmadık tahmini yumurtlama günüm ne zamadır neler yapmalıyım ayrıca çok stres yapıyorum hep düşünüyorum çalışmıyorum evdeyim bana yardımcı olur musun çok güzel paylaşmışsın bu arada yazıyı
Canim walla sana en buyuk tavsiyem kendini mesgul edecek biseyler bul, hic dusunme, hep biseyler yap, aklina gelince bi is bul kendine, yada misafir cagir, yorul biraz ki gece guzel guzel uyu hemen, yani yatakta da dusunme :)
Yumurtlama tarihini de tahmin etmek cok zor canim, ya test al sende benim gibi yada vucudundaki degisimleri takip et, yumurtlamada akinti olur agri olur, o yogun akinti oldugu gun basla 3 gun ustuste birlikte ol esinle ;) sonra bekle bakalim neler olacak :)

Back