hamileyim vede sigarayi birakmak icin destek

ha birde bolbol yeşil mercimek ye kemikleri sağlam boyu uzun bebiş oldu hiç gaz sorunumuz olmadı

ha birde çok mercimek yediğim için hamileyken sütüm çokk çok oldu buzluğa koyuyordum 3 saatte 200ml sut sağiyordum ama oğlum ememedi bende hastalandım çok ağır ılaçlar kullandım sutum ekşidi ve kesildi

Ilk önce azaltin, zaten birden birakmakta hamilelikte iyi degilmis... Daha yeni zaten, anne hisleriniz olusmus ki dert edinmissiniz buda cok önemli... Suan sadece kendinize degil minnacik yasamak icin size tutunan bi cana zarar veriyorsunuz diye düsünün... Sigara yakacaginiza bi elma bi muz yiyin mesela, akliniza getirmemeye bakin, gelince bi ugras bulun yakmamak icin, illaki yakarsaniz bir iki cekip atin ve cekerken bebeginize nasilda zarar verdiginizi düsünün... Beyinde biten bisey ve annelik icgüdüsü... Insallah birakirsiniz...

Cok sagol canim bugun daha hic icmedim icmeyecem ins. Ben yurtdisindayim doktora gitmedim henuz ama turkiyeden folik asit getirtip kullansam diyorum. Burdaki doktorlar malesef hamilelik döneminde ilac vermiyor.ultrasona bile 1 kez veriyorlar o yuzden turkiyeden getirtip kullansam bi zarari olurmu

Sakız en etkili yöntem. Annem 10 yıl içmiş bana hamile olunca bırakmıs. Hala da sakız çiğner. En azından sigara gibi zararlı değil

Hipnoz deneyebilirsin, hem ilaçsız hem de sigara icin kanıtlanmış en başarılı yöntem, istanbuldaysan kisi önerebilirim.

Sigara hamileyken insanin vicdanini sizlatan en büyük şey sanırım, dogmamis cocuguna zarar veriyor olabilme ihtimali.

Canim bende 6,7 senedir iciyordum simdi biraktim. Cok sukur hic de zorlanmadim hamile oldugumu ogrendigim dakika birdaha icmedim. Ben sadecesigara icmemin bebegime ne gibi zararlar verebilecegini, onu saglikli bir sekilde kucagima alacagim gunu dusunerek biraktim. Mide bulantisi ve istahsizligin da rahat bir sekikde birakmamda payi var tabiki. Seninde istahsizligin bulantilarin baslar yakinda biraz istahsiz kalinca kokusunu bile duymak istemiceksin.

Bol bol kabuklu kuruyemiş alın eve, ceviz kabuklu yerfıstığı, Antep filan. Hem içerikleri sağlıklı hem yerken el oyalar, bol bol onlardan yiyin oyalanmak için. Bir de yürüyüş yapın, nefesinizin arttığını fark ettikçe içmemenin ne kadar iyi geldiğini anlarsınız.

Nerdesin bilmiyorum ama folik asiti direk eczaneye gidip alabilirsin, doktorun vermesine gerek yok.

Allen Carr diyorum. Youtube da 1 saatlik bir video var izle bırakıcaksın bak gör. Sigara stresi arttırıyor bir kere, ayrıca video da öyle ciğer görüntüleri falan yok sigaraya yüklediğimiz anlamların beynin aldatmacası olduğunu falan anlatıyor mantıklı bir şekilde ikna ediyor, zaten sen bırakmak istiyorsun işe yarıyor izle bir şey kaybetmezsin. Sakızsız kuruyemişsiz bırakıcan bak gör.

En az 12 13 sene içtim ben de bebeğimin olacağını öğrendiğim gün bıraktım,şimdi o kadar saçma o kadar gereksiz geliyor ki :) doğduktan sonra da içeceğimi sanmıyorum.

Ayrıca benim hiç öyle bulantılarım fln da olmadı,içimde bi bebek olduğunu ve bana muhtaç olduğunu düşündükçe acaba daha nasıl sağlıklı beslenebilirim neler yapabilirimi düşünüyorum..

Eşiniz fln içiyorsa evde içmesini yasaklayın kokusunu almazsanız canınızda çekmez..

Evde paket bulundurmayın derim orada olduğunu bildiğiniz sürece aklınıza gelecektir bir daldan bi'şey olmaz demeyin lütfen..
Hamileyken içen hatta emzirirken dahi içen birçok arkadaşım oldu ve şimdi düşünüyorum da nasıl oluyor da içinde büyüyen o minicik mucizeye bu kötülüğü yapabilir ki insan :)

Bende 10 yıldır sigara içiyorum ve az buz değil,günde 1 buçuk paket falan.Hamile kaldığımı öğrendim ama bırakamadım ilk bir hafta içtim ama hep yakıp söndürdüm,yakıp söndürdüm yani sonuna kadar içmedim.
Sonra çok dua ettim Allahım tiksindir diye çünkü ciddi bir bağımlılıktı benim ki.
Ve çok şükür 1 haftadan sonra tiksindim ve bıraktım.
Darısı başına.İnşallah tiksinirsin canım.

folik asiti zaten hicbir yerde doktor vermez.bende yurtdisinda yasiyorum,hamileligimi de yurtdisinda gecirdim.eczaneye gidip folik asit istiyorsunuz veriyorlar bunun icin turkiyeden folik asit filan getirmeye gerek yok.
ultrason vermemelerinin sebebi de cocugu az da olsa radyasyona maruz birakmamak.benim esimde doktor,hic ama hic desteklemez cok sIk ultrasonu.
hamile kalmadan en az 3 ay once folik asit takviyesi yapsaniz iyi olurdu..gidin eczaneye,hangi ulkede yasiyorsaniz oranin dilince ogrenin ne demekmis folik asit,raflarda bile oluyor.ben gittigim her ulkede kolayca edindim merak etmeyin.
sigaraya gelince..cocugunuz belki saglikli dogar ama sonrasinda kesinlikle astima yakalanacaktir icmeye devam ederseniz.
yengem hamileliklerinde birakmadi ve el kadar cocuklar hep astim oldu 2-3 yaslarina geldiklerinde subyanin hakkinda kalmayin,ilk dunya deneyimini annesinin karninda duman altinda kalarak gecirmesin..

Sigaranın zararları bi tarafa, sigara içiyor olmanın verdiği üzüntü stres de bebeğe çok Zararlı inan bıraktım artık içmicem Dediğin anda çok rahatlıcaksın unutma mutlu huzurlu stressiz hamilelikler mutlu bebekler:)

Hepinize cok cok tesekkur ederim. Ögrendigi anda birakanlari tebrik ediyorum nasil basariyosunuz inanamiyorum. Evde yanlizim yatiyorum mutfaga gitmiyorum oraya gidince sigara alanim canim istiyor ama inanin cok zor. Bebegimin kalp atislarini duymadim doktorada gitmedim doktordan duymayinca hersey yolundami bebegim iyimi yani icimde mucizem varmi hala inanamiyorum.. bugun sadece 2 defa ictim onuda 2 3 cekip attim. Onu icerken bile söndurdukten sonra pismanligimi bilemezsiniz söndurdukten sonra icmeyecem bi daha diyorum ama gene canim istiyor allahim ne kadar zormus. Ilk isim sali gunu esimle gidip acilden kan verecem gerekirse özele gidip bebegimin var olduguna inanacam ultrda bakicam. Hepinizden allah razi olsun kizlar insallah azim edip birakicam

bende tub bebek tedavısındeyım ve ha bugun hayarın derken bırakamadım tırnasver gunu bellı olunca bırakıcam ınsallah esımle bu konuda sıkıntı yasıyoruz ıcmemem grektıgı bebek ıcın her fedakarlıgı yapıp sıgarayı hala bırakamamı anlamadıgını ve bukonuda bana cıdden darıldıgını soyluyor vede sonuna kadar haklı...

Benim.esimde icmiyor vede beni fazla uzmeden kibarca uyariyor destek veriyor sen birakirsin bebegimize kiyamazsin diye ama ben nedense iradesizin önde gideniyim. Zaten bu yasima kadar canimin her istedigini kalkar yapar eder erinmeden yer icerim sigarada bunlardn biri ve ben.cok uzgunum

ınsallah bırakırssın ınan hamıle degılım ama senı sıgara konusunda ıyı anlıyorum ve bende ınsallah tıransver gununden sonra ıcmıycam basarabılırım bunu basarabılırız ınsallah rabbım yardımcımız olsun

"bırakmak istiyorum" diye bir film var. mutlaka izleyin. sigara bağımlılığının aslında nasıl da bizim yarattığımız saçma bir şey olduğunu anlatıyor ve sürükleyici bir film.

sağlık bakanlığının 177 sigara bırakma hattını arayın. küçümsemeyin. bağımlılık dozunuzu belirleyip sizi yönlendiriyorlar.

bulunduğunuz ildeki sigara bıraktırma polikliniklerini öğrenip randevu alıp gidin. sadece bu işi yapıyorlar, bedava ve gerçekten iyiler. pek çok insan bilmiyor oysa.

ve... bebişi düşünün

Ic bacim ic ne motivesi bekliyosun.Gunahida senin boynuna sonucta.yanimda biri icse nefes alamiyorum karnindaki o yavrucak napicak bakalim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…