hamileyim vede sigarayi birakmak icin destek

Canim merhaba bende 5 aylik hamileyim ve 1.5 aylikken hamile bile oldugumu ogrenmeden tiskindim bu bir sans sanirim cunku tiryakiydim. Sabah uyandigimda 2 tane arka arkaya icmeden kendime gelemezdim. Ama tiskinmemis olsaydim da icerdim ne yalan soyliyim sonucta sigara bi bagimlilik ki zaten kendi sagligimizi bile dusundurmuyor. O yuzden kendini suclu hissetme sen bile isteye bebegine zarar vermezsin. Sadece az icmeye dikkat et gunde 2 ya da 3 5i gecmesin. Hamile olmayan bilemez o donemi psklojisini cok iyi anliyorum sogukkanli ol canim ol ki bebegn de
rahatlasin. Rabbim hepimize saglikla kucagimiza almayi nasip etsin ins bebeklerimizi.

Arkadaşım iradesizin tekiydi. Şu anda cezasını çocuğu çekiyor. İnternette yazan hamileyken 3 taneye kadar içebilirsiniz sçmalıklarına inanıp 9 ay boyunca içti. Sonuç aşırı zayıf bir bağışıklık sistemi. Sürekli hastalanıyor yavrucak. Doktoru içtiğin sigaraların çok etkisi var demesine rağmen hala sigara içiyor. Onada anne deniyor işte ne yapacaksın.

Bende önceden sigara kullaniyordum.. bir parliament bağımlısıydım. Hamile olduğumu öğrendim ve eşimle birlikte bıraktık. Çok zorlanmıştım gerçekten. . Bi ara sigara aklıma düştükçe dualar ettim. Su hurma yedim.. Şeytan çok durttu.. Ama hep yavruma odaklandim.. Ben sigara kokan anne olmicam ben yavruma anne kokucam ve bunu hep hatirlayacak diye düşündüm hep.. Beyinde bitiyoe herşey. . Kolay değil. . Allah yardımcınız olsun. .

Kizlar ben yeni hamileyim 6 7 senedir sigara kullaniyorum. Lutfen beni motive edin birakiyim icmemeye calisiyorum ama cok stres yapiyorum.
Lutfen kirici yazilar yazmayin inanin psikolojim fln bozuldu. Sadece aranizda birakanlar bana destek olacaklar varsa yazsin.
Ben bu kadar iradesizim iste...
özelden yazdım :) dilerim yardımcı olurum

Annem de bütün hamilelikleri boyunca içmiş, bırakmaya tenezzül bile etmemiş.
Şimdi bana kuşların tüyü sana zararlı diyebiliyor. Çünkü tüy,toz, çamaşır suyu, temizlik malzemesi ve parfüm kokularından hemen boğazım şişiyor, öksürük başlıyor. Sebebi ne acaba!!
Sigara içmeyenlerin çocukları da alerji olabiliyor, bilmem farkında mısınız?

Öncelikle kolay gelsin diyorum; sigarayı bırakmayı istemek de bir başlangıç. Ben ara ara dönemler haricinde tamamıyla kesemedim açıkçası. Umarım tümden keseceğim en kısa sürede.

Bu konuda başımdan çok şey geçtiği için bir kaç öneri... Öncelikle sigarayı kendiniz için bırakın, çocuğunuz için değil. Her ne kadar hamilelikte sigara tüketimi zararlı olsa da çoğu araştırmadan çıkan sonucu kabaca şöyle özetleyebilirim; sigara içmek özellikle son trimesterde erken doğum riski nedeniyle zararlı (erken doğum da zaten bir çok riski içinde barındırıyor); sigara içmek, dengesiz beslenme ve sağlıksız bir yaşam tarzıyla birleşince çok daha tehlikeli hale geliyor (örneğin zengin ve bakımlı olup sigara içmeye devam eden kadınların çocuklarının sağlık durumları içmeyenlere oranlara aynı vs gibi). İngilizceniz varsa internetten çok ilginç araştırma sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Bizim annelerin yok falanca sigara içmiş de çocuğun teni bembeyazmış vs. gibi yazılarına takılmayın. Gidin bu konuda yapılmış araştırmaları okuyun, en azından bilgiye birinci elden ulaşın.

Yine doğumdan sonra çocuğunuzu sigaraya maruz bırakmak hamileyken sigara içmekten daha zararlı. Bunu da aklınızda bulundurun.

Ama her şeyden önemlisi sigara içmek size, bebeğe olduğundan çok daha zararlı. Bu nedenle çocuğunuzla güzel ve keyifli vakit geçirmek istiyorsanız sigarayı kesinlikle bırakmanız gerekiyor.

En önemli şey kendinizi oyalayacak bir şeyler bulmak. Sigara yerine sakız - yemiş yemek vs. bir bağımlılığı başka bir bağımlılıkla örtmekten başka bir şey değil. Aklınıza her sigara geldiğinde kendinizi başka bir iş yapmaya yönlendirin. Ben de en çok işe yarayan bu oldu. Örneğin sigara içmeyi istediğimde hadi internetten şuna bakayım, şuna e-mail atayım, raporları gözden geçireyim vs. derken bir de bakıyorum ki saatlerce sigara içmemişim.

Bir de forumlarda vb. yerlerde sigara içen annelerle ilgili şeyleri okumayın. Bunalıma girebilirsiniz, ben bir dönem girdim. Burada ve benzer forumlarda sigara içen anneler için ölsün diyenler bile var, bu anneler duyduğuma göre hamileliklerini kırda çayırda kirli şehir havasından uzak geçiriyor, kendi ineklerinin sütünü sağıp içiyor, kendi ektiklerini biçerek yiyormuş.

Tekrar kolay gelsin der ve sağlıklı bir yaşam dilerim

Öncelikle kolay gelsin diyorum; sigarayı bırakmayı istemek de bir başlangıç. Ben ara ara dönemler haricinde tamamıyla kesemedim açıkçası. Umarım tümden keseceğim en kısa sürede.

Bu konuda başımdan çok şey geçtiği için bir kaç öneri... Öncelikle sigarayı kendiniz için bırakın, çocuğunuz için değil. Her ne kadar hamilelikte sigara tüketimi zararlı olsa da çoğu araştırmadan çıkan sonucu kabaca şöyle özetleyebilirim; sigara içmek özellikle son trimesterde erken doğum riski nedeniyle zararlı (erken doğum da zaten bir çok riski içinde barındırıyor); sigara içmek, dengesiz beslenme ve sağlıksız bir yaşam tarzıyla birleşince çok daha tehlikeli hale geliyor (örneğin zengin ve bakımlı olup sigara içmeye devam eden kadınların çocuklarının sağlık durumları içmeyenlere oranlara aynı vs gibi). İngilizceniz varsa internetten çok ilginç araştırma sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Bizim annelerin yok falanca sigara içmiş de çocuğun teni bembeyazmış vs. gibi yazılarına takılmayın. Gidin bu konuda yapılmış araştırmaları okuyun, en azından bilgiye birinci elden ulaşın.

Yine doğumdan sonra çocuğunuzu sigaraya maruz bırakmak hamileyken sigara içmekten daha zararlı. Bunu da aklınızda bulundurun.

Ama her şeyden önemlisi sigara içmek size, bebeğe olduğundan çok daha zararlı. Bu nedenle çocuğunuzla güzel ve keyifli vakit geçirmek istiyorsanız sigarayı kesinlikle bırakmanız gerekiyor.

En önemli şey kendinizi oyalayacak bir şeyler bulmak. Sigara yerine sakız - yemiş yemek vs. bir bağımlılığı başka bir bağımlılıkla örtmekten başka bir şey değil. Aklınıza her sigara geldiğinde kendinizi başka bir iş yapmaya yönlendirin. Ben de en çok işe yarayan bu oldu. Örneğin sigara içmeyi istediğimde hadi internetten şuna bakayım, şuna e-mail atayım, raporları gözden geçireyim vs. derken bir de bakıyorum ki saatlerce sigara içmemişim.

Bir de forumlarda vb. yerlerde sigara içen annelerle ilgili şeyleri okumayın. Bunalıma girebilirsiniz, ben bir dönem girdim. Burada ve benzer forumlarda sigara içen anneler için ölsün diyenler bile var, bu anneler duyduğuma göre hamileliklerini kırda çayırda kirli şehir havasından uzak geçiriyor, kendi ineklerinin sütünü sağıp içiyor, kendi ektiklerini biçerek yiyormuş.

Tekrar kolay gelsin der ve sağlıklı bir yaşam dilerim

Cok cok cok tesekkur ederim bu kadar ince dusunup yazdiginiz icin . Dediginiz cok dogru 4 yasinda oglum yaninda sigara icmiyoruz ama mutfakta iciliyor hal böyle olunca oda mutfaga giriyor icilirken etkileniyor sigarayi butunuyle evden hayatimizdan cikarmak lazim sadece anne karninda deil.
Burda yazilanlari okumakta gercekten cok etkiliyor en iyisi kendimle cözmek cocuklarim icin kendim icin sagligimiz icin sigarayi birakacam yarin ptesi insallah benim icin sigarasiz bir hafta olur icmeyecem artik evdekinide kirip aticam evde olmazsa almaya erinirim gitmem öyle öyle zorlarim kendimi.
Cok sagol canim cok:KK68::KK68:

Valla sana tavsiyede bulunamam ama temennide bulunabilirim.
Çünkü eşim ve ben hamilelik döneminde ikimiz birden sigarayı bıraktık :)
Darısı sizin de başınıza.

Benim sevgili biricik pıtırcık anneciğim(!) de bana hamileyken pöfür pöfür içiyormuş. 15 yaşına gelene kadar hastalıklardan kurtulamadım. Bir anne konu evladıysa her şeyi yapar. Yani yapamıyorum edemiyorum gibi şeyler sadece bahane. Bebeğinizi duman altında bıraktığınızı ve ileride benim gibi düşüneceğini hayal edin. İşe yarayabilir.

Çocuğun sendromlu doğabilir.Down sendorumu ,edward ve patau gibi..

Bu cocuklar zeka geriliği olan kısır cocuklar..yasamları normale göre kısa..

Bırakmıyacaksan bilgin olsun

Karnınızdaki bebeğin ve kendi iradenizin veremediği motiveyi, burada kimse veremez ki. İş, insanın kendisinde biter.
Bebeğinizin hayatını riske atma düşüncesi size yetip artmalı.
Umarım bunu başarır, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Bebeğine yapma bunu yazık günah. Bu kadar iradesiz olmayın ya lütfen sigara Dediğin nedir yani bin tane çıkış yolun var

Ne yapiyim kizlar evde bulundurmayimmi.. yada baska ugraslarmi buluyum bana bi yol gösterin... bulantilarim baslasada tiksinsem diyorum. Ama daha hic bir belirti yok:mad:
benmde ilk haftalar bildiğin canım çekiyordu. 6. haftadan sonra bulantılarım başladı. değil sigara içmek kafamı kaldıramıyorum, hasta gibiyim 24 saat bulantı.bu da ii değil ama sigara içmediğim tabiki kar..şuan kokusundan tiksiniyorum:KK43: sadece eşmle pazar kahvelerimizi özlüyorum :KK14:

Bir tanıdığımız hamileliğinde sigara kullanmaya devam etti bırakmadı, şuan çocuğu annesinin yaptığı bu durumdan dolayı ileri derecede bronşit nefes alamıyor haftada 2-3 gün hastane köşelerinde hava veriyorlar çocuğa siz de içmeye devam ederseniz bebeğinizin solunumu ciğerleri bitecek bunu ona yapmayın düşünsenize sizin yüzünüzden çocuğunuz bu durumlara düşecek ona her bakışınızda vicdan azabı duymaz mıydınız??

Cnm ben hamılelık öncesınde kadın aıle saglıgı merkezıne gıtmıstım nıkotın bandıyla bıraktırmıslardı ustelık delı tıryakıydım 15 yıllık falan ıcıcıydım buna ragmen bıraktım ..Sen de kalmadan önce gıtsen ıyı olurdu suan hamıleysen nıkotın bandı zararlı olur.
Bence drunla konus tıryakılere gunde 5 tane ıcme hakkı verebılıyorlar ondan fazla ıcme..

Çocuğun sendromlu doğabilir.Down sendorumu ,edward ve patau gibi..

Bu cocuklar zeka geriliği olan kısır cocuklar..yasamları normale göre kısa..

Bırakmıyacaksan bilgin olsun
Bahsettiğiniz hastalıklar kromozom anomalisi nedeniyle oluşuyor; bildiğim kadarıyla sigara içmenin yaratabileceği zararlar arasında da hiçbir zaman sayılmıyor.

Benimde bir tanıdığım hamileliginde bırakmak istemişti ama oda çok stres yapınca doktoru bu stres bebeğini daha çok etkiler tamamen bırakmıyorsan günde bikaç tane içilir demişti sizde doktorunuza bu dediğimi bi sorabilirsiniz

X