hamileyim vede sigarayi birakmak icin destek

bebek içinde o dumandan ve nikotinden boğuluyor biliyormusun
evet aynen böyle
mekanizması da şu: bebeğe giden kan akımı azalıyor,yani bebeğe giden oksijen ve besinler azalıyor..yani bebekte gelişme geriliği oluyor
son çalışmalarda spor yapan gebelerin çocuklarının daha zeki olduğu görülmüş,sebebi de şu,anne daha çok oksijen alıyor,kan dolaşımı hızlanıyor ve böylece bebeğe giden oksijen artıyor..bir de ilerleyen gebelik haftalarında sola yatmak da damarlara basıyı azalttığı için bebeğe giden oksijeni arttırır
bu arada ben sigarayı bırakacağına inanıyorum,eğer gerçekten bırakmak istemesen,bilinçsiz anne olsan,burada yardım çağrısı yapmazdın
bu arada hemen folik asit başla,hemen doktora gitti..folik asit bebeğin beyin ve sinir sistemi gelişimi için çok önemli
ilerleyen gebelik haftalarında demir,multivitamin ve mutlaka omega 3 takviyelerini de al...omega 3 de aynı sekilde cocuğun sinir sistemini olumlu etkiliyor,bir de lohusalık depresyonunun da önüne geçiyor
bebeğin ve sana sigarasız sağlıklı bir ömür diliyorum
inşallah sigarayı bırakırsın ve bir ömür de baslamazsın,böylelikle kendine de zulüm etmezsin..

bebek içinde o dumandan ve nikotinden boğuluyor biliyormusun
sevgili okypete
yüz ifadeleri arasında sigara içen bir ifade var,dikkatimi çekti özellikle genç kullanıcılar bunu daha aktif kullanıyor''''
ben bu yüz ifadesinin kaldırılmasını talep ediyorum
çünkü bu forumda genç kızlar var
ve bu sigara illetine genç yaşta başlanıyor ve bırakması güç oluyor..sonrasında çok üzücü sonuçlarla karsılaşabiliyoruz
en önemli şey hiç başlamamak ve en ufak özendiricileri bile dikkate almak gerek diye düşünüyorum
umarım önerimi değerlendirirsiniz

o benimde en çok sevdiğim smile ama.:)
en çok kullandığım. sigara içmesemde..
yinede yönetime söylerim tabii

iradesiz değilsindir
karnındakine odaklan
sigara gebelerde riskli bir durum
Allah korusun çocuğunun solunumunda sorun olursa vicdan azabı çekersin
sürekli aklına getirme
sakız çiğne
bir iki güne bakmışşsın bırakmışsın
ben öyle yaptım

Canım bende hamilelikten önce çok içiyordum eşimle beraber içtikçe içiyoduk sohbet ederken içki içerken özellikle bir mekana gittiğimizde 2 paket gidiyordu.. Aslaaaa bırakamam diyordum yani sigara hayat felsefem olmuştu sanki sigara içmezsem yaptıklarımdan zevk alamam gibi geliyordı çünkü yemeği bile sigaradan tat almak için içiyorduk herneyse sonra hamile kaldığımı öğrendim doktor 2 şey dışında herşey serbest ama sigara içersen ensende söndürürüm içki içersen başından aşağı dökerim dedi 10 gün içinde süre verdi bi anda bırakamam diye.. Önce günde 3 tane içtim 10 gün süresinde sonra 2 ye indi sonra 1 in yarısı kıyamıyordum meleğime sonrada eşim içtikçe tek fırt çekiyordum en sonunda anaam içmedende hayat mükemmel 10 gün sonunda bıraktım Allahıma şükür sürekli çikolata falanla yerini dolduruyorum gerçekten şimdi kokusu o kadar ağır geliyorki eşim içip beni öpünce anladım sigaranın iğrenç birşey olduğunu... İşte bebeklerimiz o havayı solumak zorunda değil daha minnak ciğerleriyle.. Ben 3. Ayda öğrendim gebeliğimi ve maleeesef geç kaldım sigarayı bırakmak için yani 3 ay bilmeden zehirlemişim kuzumu o kadar ağladım vijdan azabı çektimki.. Sen şanslısın bu şansı değerlendir ve bırak.. Çook canın çekerse bişeler ye sürekli meyve ye çikolata ye yada eşin içiyorsa bir iki fırt çek zaten zamanla aramıyorsun bile

Tiksinirim diye bekleme. Hic sigara icmedigi halde sigara dumanina aseren hamileler oluyor. Karar vereceksin ve birakacaksin. Senin elinde bu. Disardan baskasi ne yapabilir.
10 yildan fazla ictim, herseyden vazgectim sigardan vazgecmezdim ama biraktim hamile kalinca. Sonra emzirme suresince icmedim icmek aklima gelmedi. Temiz hayata alistim. Simdi ikinciye hamileyim. Ins hiic agzima surmem omrum boyunca. En tiryaki olan ben temiz hayatin tadini aldim .
Sigara icmis bebegine birsey olmamis beegine diyenlere bakma kanitlanmis birsey sigaranin zararlari. Bile bile cocuguna zarar veren anne olmak istemezsin

Canim yaninda icenin dumani bile astim hastaligina sebep olabiliyormus cocukta. Astim olmasa bile ciger gelisimi durabiliyormus. Cocugunun gelismemis cigerle dogdugunu dusun... Dusun, iki nefes ikinci el dumani cocugunu hayat boyu digerlerinden geride birakacak her oyun oynadiklarinda. Buyudugunde istedigi gibi kosamayacak, sigaranin kokusundan bile kriz gecirip nefessiz kalabilecek. Sense cocugunu ikinci el dumandan korumak yerine cocuguna bu zehri birinci elden veriyorsun. Biraz agir oldu ama bilmen lazim. Bunlari bilip de hala iciyorsan da omur boyu o cocugun suratina bakip sucluluk duygusunu yasamaya raziolman lazim. Her nefesinde "acaba hiriltili mi, acaba yeterince oksijen aliyor mu" diyeceksin canim. Genelde hamileye iyi dusun iyi olsun derler ama sigaranin sakasi yok... Tez elden birakmaya calis, kendini yemege verme pahasina da olsa.

Annem de bütün hamilelikleri boyunca içmiş, bırakmaya tenezzül bile etmemiş.
Şimdi bana kuşların tüyü sana zararlı diyebiliyor. Çünkü tüy,toz, çamaşır suyu, temizlik malzemesi ve parfüm kokularından hemen boğazım şişiyor, öksürük başlıyor. Sebebi ne acaba!!

Canım öncelikle hayırlı olsun benim kuzenim inanılmaz tiryakiydi .. Hamile kalınca ilk önce evde ne kadar sigara paketi varsa hepsini elleriyle parçalayarak çöpe attı kocasına asla evde sigara içirmedi çok kriz gelirse ciklet çigniyordu yada kendini dışarı atıp yürüyüz yapıyordu .. Merak etme başarıcaksın sadece etrafında sigara içirtme canım o duman bile bebeğine korkunç zararlı

hamileyken sigara içen annelerde bebeğin çok ağlaması,(karnı doyması ağrısı olmamasına rağmen ) durumu yaşanıyormuş
nedenide çocuğun anne karnında nikotine alışması

Düşün ki yatılı misafirliğe gidiyorsun
Evde çocuklar ve astımı olan kişiler var
Ev sahibi evin hiçbir bölgesinde sigara içilmesini istemiyor
Balkon yok, dışarıda tipi var, hava aşırı derecede soğuk
Evin etrafı tenha ve hiç tekin değil, köy yeri ve aç kurtlar köye iniyor
Canın sigara istedi, saat de geç
Şu durumda ne yaparsın ?

Canim bende hamile kalmadan önce sigara kullaniyordum ama hamilelikle beraber tiksindim sigaradan sende tiksinirsin insallah izmarit küllük kokla mideni bulandir valla sunu yazarken bile tiksindim sigara kullananlar meger nasil agir kokuyormus kendimden utandim

Daha bir ay evveline kadar bende sigara iciyordum. Hamile kalabilmek içinde iki senedir tedavi görüyordum. Aslında tüm tedavi süresince kesinlikle içmemek gerek.Ama bunu hep boşverdim.Bırakacam diye kendimi hiç zorlamadım.En son hastaneye transfere girmeden önce,bir yerde oturdum,kahvemi ismarladim, ve bu en son sigaram diyip yaktim bitane.Gercekten en sondu.Aradan iki hafta geçmişti,aklıma geldi.Kendime hiç baskı yapmadım.Test sonucum positif olmasına rağmen,yaktım bitane. Ama tadı kokusu, hiç hoşuma gitmemişti.Ve bitirmeden söndürdüm.O paket hatta hep çantamdaydı.Ama otomatik olarak isteğim kesilmişti. Eşim içiyo halen,ben ise sanki hiç içmemişim hayatımda. Kendim bile buna çok şaşırdım.
Sana söylemek istediğim.Kesinlikle kendine bırakmak zorundasın baskısını kafandan at. İçmek istediğin an, yak bi tane. Paketleri atma, dursun biryerde. Sigara yok psikoloji oluşmasın kafanda.O sigaradan zevk alcanı sanmıyorum. Dolayısıyla yavaş yavaş kendiliğinden bırakacaksın.İlk etapta kendine günde 3tane içebilirim de.Bırakmak zorundayım deme. Bide böyle dene bakalım.

Evinde bulundurma
Ayrıca her şey beyinde bitiyor ne olursa olsun. Sen istedikten sonra bırakıyorsun. Kliniğe falan gitsen bi yere kadar yardımcı olabilirler yani.
Bebeğini düşün ve hisset zaten vicdanın elvermez

Uyelerden biri bu tarz bi konuya sey yazmisti " sigara ictiginde karnindaki o bebegin dumanda boguldugu nefes alamadigini dusun" tarzi biseydi. Ben cok etkilendim. Arada cok canim istiyor yakiyorum 2 3 cekiyorum atiyorum yani zaten icesim yok aslinda ama nefis istiyor ama soguyunca istesende icemiyorsun zaten

ilk zamanlar cok tıksındım sonra canım cok fena istedi yaktım içtim sonra vıcdan yaptım yoğurt mercımek falan yedım bu böle bir kısır dongu oldu cok sukur bebeğim sağlıklı oldu doktor sen ne yedın boyle demişti haa ama içmeni kesinlikle tavsıye etmem bebegım sağlılı ama sen gene de içme o vebale girme doğduğu ilk zaman iki nefes fazla alsa sıgara yüzünden deyıp ağlıyordum korkumdan sağlıcakla al kucagına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…