- 30 Mayıs 2014
- 1.908
- 1.523
- Konu Sahibi umutla_bekleyis
ha birde bolbol yeşil mercimek ye kemikleri sağlam boyu uzun bebiş oldu hiç gaz sorunumuz olmadı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
evet aynen böyle
mekanizması da şu: bebeğe giden kan akımı azalıyor,yani bebeğe giden oksijen ve besinler azalıyor..yani bebekte gelişme geriliği oluyor
son çalışmalarda spor yapan gebelerin çocuklarının daha zeki olduğu görülmüş,sebebi de şu,anne daha çok oksijen alıyor,kan dolaşımı hızlanıyor ve böylece bebeğe giden oksijen artıyor..bir de ilerleyen gebelik haftalarında sola yatmak da damarlara basıyı azalttığı için bebeğe giden oksijeni arttırır
bu arada ben sigarayı bırakacağına inanıyorum,eğer gerçekten bırakmak istemesen,bilinçsiz anne olsan,burada yardım çağrısı yapmazdın
bu arada hemen folik asit başla,hemen doktora gitti..folik asit bebeğin beyin ve sinir sistemi gelişimi için çok önemli
ilerleyen gebelik haftalarında demir,multivitamin ve mutlaka omega 3 takviyelerini de al...omega 3 de aynı sekilde cocuğun sinir sistemini olumlu etkiliyor,bir de lohusalık depresyonunun da önüne geçiyor
bebeğin ve sana sigarasız sağlıklı bir ömür diliyorum
inşallah sigarayı bırakırsın ve bir ömür de baslamazsın,böylelikle kendine de zulüm etmezsin..
Canim bende 6,7 senedir iciyordum simdi biraktim. Cok sukur hic de zorlanmadim hamile oldugumu ogrendigim dakika birdaha icmedim. Ben sadecesigara icmemin bebegime ne gibi zararlar verebilecegini, onu saglikli bir sekilde kucagima alacagim gunu dusunerek biraktim. Mide bulantisi ve istahsizligin da rahat bir sekikde birakmamda payi var tabiki. Seninde istahsizligin bulantilarin baslar yakinda biraz istahsiz kalinca kokusunu bile duymak istemiceksin.Kizlar ben yeni hamileyim 6 7 senedir sigara kullaniyorum. Lutfen beni motive edin birakiyim icmemeye calisiyorum ama cok stres yapiyorum.
Lutfen kirici yazilar yazmayin inanin psikolojim fln bozuldu. Sadece aranizda birakanlar bana destek olacaklar varsa yazsin.
Ben bu kadar iradesizim iste...
Nerdesin bilmiyorum ama folik asiti direk eczaneye gidip alabilirsin, doktorun vermesine gerek yok.Cok sagol canim bugun daha hic icmedim icmeyecem ins. Ben yurtdisindayim doktora gitmedim henuz ama turkiyeden folik asit getirtip kullansam diyorum. Burdaki doktorlar malesef hamilelik döneminde ilac vermiyor.ultrasona bile 1 kez veriyorlar o yuzden turkiyeden getirtip kullansam bi zarari olurmu
Cok sagol canim bugun daha hic icmedim icmeyecem ins. Ben yurtdisindayim doktora gitmedim henuz ama turkiyeden folik asit getirtip kullansam diyorum. Burdaki doktorlar malesef hamilelik döneminde ilac vermiyor.ultrasona bile 1 kez veriyorlar o yuzden turkiyeden getirtip kullansam bi zarari olurmu
bende tub bebek tedavısındeyım ve ha bugun hayarın derken bırakamadım tırnasver gunu bellı olunca bırakıcam ınsallah esımle bu konuda sıkıntı yasıyoruz ıcmemem grektıgı bebek ıcın her fedakarlıgı yapıp sıgarayı hala bırakamamı anlamadıgını ve bukonuda bana cıdden darıldıgını soyluyor vede sonuna kadar haklı...
ınsallah bırakırssın ınan hamıle degılım ama senı sıgara konusunda ıyı anlıyorum ve bende ınsallah tıransver gununden sonra ıcmıycam basarabılırım bunu basarabılırız ınsallah rabbım yardımcımız olsunBenim.esimde icmiyor vede beni fazla uzmeden kibarca uyariyor destek veriyor sen birakirsin bebegimize kiyamazsin diye ama ben nedense iradesizin önde gideniyim. Zaten bu yasima kadar canimin her istedigini kalkar yapar eder erinmeden yer icerim sigarada bunlardn biri ve ben.cok uzgunum