• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve sürekli bebeğime bir şey olacak diye korkuyorum.Bunu nasıl yenebilirim?

O korkuyu doğurmadan yenemiyorsun canim
.ben oncesinde sorunlu bi hamilelik gecirmedigim halde kizima hamileyken her tuvalete girdigimde kan gelmismi bisey olmuşmu diye bakardim surekli cesitli bahanelerle acil e gidio ultrasona girerdim kizimin kalbi atiyormu diye bakardim. Yani cok evhamliydim.. Allahin izniyle kucagina saglikla alirsin insallah :)
doğurali 12 yil oldu ben hala yenemedim :-) annelik bildiğin delilik

1.gebeliğimde 7.haftada bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum.Kan pıhtılaşmam olduğunu öğrendim her gün iğne ve iki günde bir corasprin alıyorum.Şimdi 21.haftadayım ve dün ilk defa leke şeklinde kanamam oldu.O kadar korktum ki ağlaya ağlaya acile gittik.Doktor bebeğin yerinin güzel olduğunu aşağıda olmadığını iyi olduğunu söyledi.Cinsel ilişki oldu mu ya da yoruldun mu ağır iş yaptın mı dedi hayır dedim.İşten geldim ve işte sadece oturuyorum laptopta yaptığım bir şey yok.Zaten haftaya izne ayrılıyorum 32.haftaya kadar.Şimdi sürekli lavaboya gidiyorum kan geldi mi diye..ya da ya bebeğime bir şey olduysa onu hissetmişken kaybedersem diye yüreğim ağzımda.2 gündür içime sıkıntı basıyor rüyalarımda da kötü şeyler görüyorum.Nasıl bu durumu düzeltirim?Ve bunu yaşayan var mı?Bir şey olur mu😞
O kadar iyi anlıyorum ki sizi, ben de iki düşükten sonra kan pıhtılaşması olduğumu öğrendim. Oğluma hamileyken 0,4 iğne ve coraspin kullandım çok şükür sağlıkla kucağıma aldım ama her anım stres doluydu. Her akıntıda korkuyla WC ye koştururdum. Kan görmeyince derin nefes alırdım. Hareketler başlayınca biraz daha rahatlamıştım ama onun sağlıklı olduğunu hissedebilmek mucizeydi yine de Hareketi azalsa hemen birşeyler yerdim, uzanırdım hareket hissedersem sorun yok Ohh ama olmazsa içim içimi yerdi. Bende lekelenme olmadı ona rağmen tedirginlikle geçti her anı. Siz de hareketleri hissetmeye başladıkça biraz daha rahatlayacaksınız, o ben iyiyim annecim diye pıt pıt vurdukça endişeniz hafifleyecek
Mesela görümcem hamileliğini hep kanamalı yaşadı, leke falan da değil bildiğiniz yatakları batıran cinsten, ah bu sefer kesin düştü diye giderdi doktora ama evladı sıkı doku tutundu ve sağlıkla aldı kucağına
Söylemek kolay ama stres olmayın, sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🙏

O kadar iyi anlıyorum ki sizi, ben de iki düşükten sonra kan pıhtılaşması olduğumu öğrendim. Oğluma hamileyken 0,4 iğne ve coraspin kullandım çok şükür sağlıkla kucağıma aldım ama her anım stres doluydu. Her akıntıda korkuyla WC ye koştururdum. Kan görmeyince derin nefes alırdım. Hareketler başlayınca biraz daha rahatlamıştım ama onun sağlıklı olduğunu hissedebilmek mucizeydi yine de Hareketi azalsa hemen birşeyler yerdim, uzanırdım hareket hissedersem sorun yok Ohh ama olmazsa içim içimi yerdi. Bende lekelenme olmadı ona rağmen tedirginlikle geçti her anı. Siz de hareketleri hissetmeye başladıkça biraz daha rahatlayacaksınız, o ben iyiyim annecim diye pıt pıt vurdukça endişeniz hafifleyecek
Mesela görümcem hamileliğini hep kanamalı yaşadı, leke falan da değil bildiğiniz yatakları batıran cinsten, ah bu sefer kesin düştü diye giderdi doktora ama evladı sıkı doku tutundu ve sağlıkla aldı kucağına
Söylemek kolay ama stres olmayın, sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🙏
Hareketlerini hissediyorum çok.Hatta doktoru beklerken kıpırdadı anladım iyi olduğunu içim rahatladı.Ama sonuçta kan geldi bilmiyorum sebebini söylemedi her şey normal diyor ama normal olsa kan gelmezdi ki

Ben de ilk bebeğimi aynı haftalarda kaybetmiştim, sonraki hamileliğimde her hafta doktora giderek, kalp atışını duyarak içimi rahatlatıyordum. Usg girmek resmen terapiydi benim için. Şunu söyleyeyim siz kendinizi de yeseniz o çocuk sağlıklı doğacaksa doğacak, bizim elimizden hiçbir şey gelmiyor.
En az zararı strese girmeyerek verebilirsiniz. Bu arada kızım 2,5 yaşında şu an yanımda uyumaya çalışıyor

Hareketlerini hissediyorum çok.Hatta doktoru beklerken kıpırdadı anladım iyi olduğunu içim rahatladı.Ama sonuçta kan geldi bilmiyorum sebebini söylemedi her şey normal diyor ama normal olsa kan gelmezdi ki
Kanama kırmızı renklimiydi yoksa kahverengi mi? Bana kontrolde kanama olabilir demişlerdi rahim genişlerken kılcal damarlar kanayabiliyormuş, Kanama olursa panik olmayın kontrole gelin demişlerdi, hatta kanama kahverengi ise çok önemli değil gelmenize gerek yok ama aktif kırmızı kanamada varsa kanama nedeni anlaşılsın diye gelin kontrole demişlerdi.kan sulandırıcı kullanıldığı için de olabilir tabi

1.gebeliğimde 7.haftada bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum.Kan pıhtılaşmam olduğunu öğrendim her gün iğne ve iki günde bir corasprin alıyorum.Şimdi 21.haftadayım ve dün ilk defa leke şeklinde kanamam oldu.O kadar korktum ki ağlaya ağlaya acile gittik.Doktor bebeğin yerinin güzel olduğunu aşağıda olmadığını iyi olduğunu söyledi.Cinsel ilişki oldu mu ya da yoruldun mu ağır iş yaptın mı dedi hayır dedim.İşten geldim ve işte sadece oturuyorum laptopta yaptığım bir şey yok.Zaten haftaya izne ayrılıyorum 32.haftaya kadar.Şimdi sürekli lavaboya gidiyorum kan geldi mi diye..ya da ya bebeğime bir şey olduysa onu hissetmişken kaybedersem diye yüreğim ağzımda.2 gündür içime sıkıntı basıyor rüyalarımda da kötü şeyler görüyorum.Nasıl bu durumu düzeltirim?Ve bunu yaşayan var mı?Bir şey olur mu😞
Her şey Rabbimden gelir sadece Allah a dua etRabbim herkese bir ömür biçmiş ve bu ömrü kimse değiştiremez Rabbim ina bi ömür verdiyse sağlıklı bir şekilde doğar yani demem o ki ömrünü Rabbim biçmiştir onun sen rahat ol Rabbim e güven.

Bende 8. Hafta bi kanama oldu. Adet gibi. İki hafta sürdü. Kese üstü kanaman var düşük riski var dedi doktor. Ama geçti şükür. Doktor ultrasonda kanama görmedi ise sıkıntı yok

2. Çocuğuma hamileyim ilkinde yasamadiğim paniği stresi bunda yaşiyorum. Sürekli bi karamsarlik ve negatif düşüncelere kapiliyorum. Halihazirda yaşadiğimiz durumlarda bence psikolojimizi fazlasiyla etkiliyor. Rabbim evlatlarimizi sağ salim kucagimiza almayi nasip etsin hepimize.

Bebekte doktor herhangi bi şey görmemiş.
Korkma.
Bebek sağlıklı ise yeri güzelse içini rahat tut ama işte olmuyor anlıyorum seni.

Benimde sorunlar çıktı. Bende gün içinde git geller yaşıyorum.

0.4 canım.Doktor 2 günde bir dedi ama unutuyorum genelde almıyorum bile aspirini
Lutfen aspirini düzenli kullan cnm. Benim 2 evladım var. Ellerinden öper. Ikisinde de kullandim. Aspirin senin ve bebegin icin cok önemli. Suan bebegin kan ile besleniyor eger duzenli kan akışın saglanmazsa bebegin gelişiminde sikinti yaşarsın. Sonra cok üzülürsün. 34. Haftadan sonra bırakıyorsun zaten. Birde yemek yedikten sonra bir 10 dakika sol tarafina doğru yatip dinlen. Bebeğin daha guzel beslenir 😊

Benimki kız 18 de hissettim benim de ilk bebeğim.Herhalde bebekten bebeğe değişiyor cinsiyetten değildir
Zayıfsanız ondan da erken hissetmiş olabilirsiniz . Ben 170 boyum 73 kilom var . Doktorum yağ tabakasından geç hissedebilirsin demişti .
Cinsiyet işi tamamen kulaktan dolma :)

Hayırlı olsun inş hayırlısı ile kucağınıza alırsınız bebeğinizi
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki 18. Haftadan itibaren hastanelerde yattım her wcye gittiğimde leke gördüm iki büyük kanama geçirdim hepsi plesantanın rahim ağzında olmasından kaynaklandı ve 35. Haftada yine Bi kanama ile sancı geldi ve acil sezaryenle alındı şuan haylazlıkta sınır yok 😀
bu dünya da yiyecek ekmeği olana hiç birşey olmuyor
İyi düşünün iyi olsun herşey

Her kontrol öncesi panik atak krizi geçirip o sedyeye yatıp doktor ultrasonu karnıma tutunca gözümü kapatıyorum tek sorduğum şey kalbi atıyor mu oluyor cevap evet olunca ekrana bakabiliyorum ahh ahhh geçmiyor bu korkular.Ben de oksapar 0.4 kullanıyorum 7 ay önce meleğimi kaybettiğim için aynıları olacak diye aklım çıkıyor doktorum psikolojik destek almam gerektiğini söyledi bence sen de düşün bunu

15 haftalik hamileyim. Surekli aklimda hep ya kalbi durmussa ya anlamazsam diye. Atamiyorum bu dusunceyi aklimdan. Herhamgi bi problemim yok kanama vs doktorda gayet normal diyor ama psikolojimi bozdum sanirim dusunmeden edemiyorum. Anlamanin da bir yolu yokmus sanirim. Surekli elim karnimda burda bi sertlik vardi gitti yok yukari kaydi hep bisey ariyorum kendimde. Nasil kurtulcam bu dusunceden bilmiyorum

Korkma canım bol bol dua et dinlen. Kendine stres yapmamaya çalış biliyorum zor ama kafanı dağıtacak şeyler bul. Rabbimin izniyle sağ sağlim alırsın kucagına inşallah

Çok geçmiş olsun. Ablamın 9 ay boyunca bilfiil kanaması oldu ama yeğenim sapasağlam doğdu. Gerçekten yiyeceği ekmek varsa her türlü tutunuyor. Akışına bırakıp kendinizi çok strese sokmamaya çalışın, bebeğiniz de hissediyor çünkü. Doktorunuz da her şey yolunda demiş zaten. Böyle durumlarda mümkün mertebe internete bakmayın çünkü iyi şeyler görmemeniz çok muhtemel. Bebeğinizin hareketlerini hissediyorsanız onları dinleyin, bebeğin iyilik haliyle ilgili büyük ipucu onlardır. Sağlıkla kucağınıza almanız dileklerimle. 😊

İçim daha da karardı of çok korkuyorum gerçekten

Bak yalnız değilsin 2. 3. Gebeliğini yaşayanlar da bile bu durum olabiliyor. Ama inan kendimize ediyoruz sadece. Hep stress sıkıntı. Sen nasıl rahat hisedeceksen öyle gir Ultrasona. Mesela 10 güne bir. Veya kendine Kalb dinleme cihazı al istediğin zaman bebeğinin kalp atışını dinlersin. Seni rahatlatacak şeyler yap.. Yakında kıpır kıpır olacak bebeğin Allahın izniyle zaten onu hissetmen sana en büyük güveni, rahatlığı verecek..
Bebek eşyası bakmaya başla 😊

Back