• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve eşimin kızıyla ne yapacagız

Sizin çocuğunuz olucak diye o kız buhar mi olucak
Eşiniz bütün ilgiyi sevgiyi masrafı sizin çocuğunuza verirken ona bir şey vermeyecek
o evlat değil dimi
Ne kötü bir düşünce

Anne geziyor tozuyor baba evlendi çocuğu olucak o kıza kim bakıcak peki
Babanne bakmıyor peki bu kuzun sucu ne nedir yani
Kendi başına mi geldi dünya ya
Şuan 12 yaşında size üvey anne bana şunu yaptı bunu yaptı dese haklı

Sizi böyle konuşturan eşe yazıklar olsun eşiniz olucak o adama da yazıklar olsun
Kizini böyle ezdirip sahip çıkmayan babaya da.lanet olsun

Siz bu adamın kızını bile bile evlendiniz hayatınızın sonuna kadar o kız çocuğu sizle olucak bunu bence kabullenin

Azıcık iyi niyetli olsanız bir anne abla gibi yaklaşıp doğucak çocuğunuza abla olucak şekilde yaklaşıp azıcık sevgi verseniz belki insan olursunuz
Aynı şeyi siz yaşasanız eşinizin yeni eşi sizin evladinizi itse kalksa istemezse ne yaparsınız

Yazık ya cidden yazık

Son düzenleme:
Eşim bir süre sonra getiririz dedi yeni evlendiğimiz için, anneside gezmeyi tercih ediyor ve asla istemiyor kızını, o böyle yaptıkça bende inada bindirdim ben doğurmadım onu cunku
28 yaşınızdasiniz ama gram buyümemişsiniz.
Biraz merhamet ve insanlık zor değil .

Herkes kadına yüklenmiş .
Genç bir kadının ergenlik krizlerinde olan bir yabancıya annelik yapması zor . Yaparsa sevinirim taktir ederim . Yapamazsa anlarım .
Burda suçlu baba. Yeni bir hayat kurarken önceliği kızı olacaktı. Gencecik 20li yaşlardaki birini seçmek yerine kendisi gibi çocuğu olan bekar bir kadınla yaşına uygun evlenmeliydi . Ve şart koşmalıydı . Bak benim çocuğum bizimle beraber olacak ve ona güzel bir aile ortamı vereceğiz . Kadınında çocukları onlarla olacağı için sorun çıkmayacaktı .
Kim dünyaya getirdiyse sorumlu oldur .

İşe yaramıyor maalesef. Şimdi 60lı yaşlarında olan aileden biri bu konuşmayı yapmış zamanında. "Benim kızım her şeyden önce gelir, o mutsuz olursa seni boşarım çok net" demiş. Kadın adama hiçbir şey belli etmeden dayaktan tutun bütün şiddet şekillerini göstermiş. Söylememesi için tehdit etmiş. Adam şimdi "keşke söyleseydi, bilsem yaptıklarını boşardım ama geçti Allahından bulsun" diyor. Olan kıza oldu anlayacağınız. Şimdi 30larında hala psikolojisi iyi değil.

Eşim bir süre sonra getiririz dedi yeni evlendiğimiz için, anneside gezmeyi tercih ediyor ve asla istemiyor kızını, o böyle yaptıkça bende inada bindirdim ben doğurmadım onu cunku
Ayy size ne? Annesi ceyizinden mi getirdi cocugu? Babasi bostan korkuluğu mu? Dogum yaptiktan sonra esiniz bebeginizi alip uyutunca, yedirip, giydirince ne kadar mutlu olacaksiniz haberiniz yok. Diger cocugunada babalik yapmak zorunda.
O cocuk yaz tatilinde haftasonlari surekli size gelecek. Cunku babasiyla evlisiniz. Bunu bile bile evlendiniz.

Gerçekten o kadar üzüldüm ki bir yavruyu kimse yanına sığdıramamış. Bir de yeniden baba oluyor bir tanesi, sanki ilkine çok güzel bakmış gibi. Babaanne olmasa ne yapacaklardı çok merak ediyorum gerçekten. Herkes anne baba olmamalı işte, haketmiyor bu insanlar.
evet hepimizin içi acıdı. Allah o kızcagıza güzel bir hayat sunar inşallah, ama sevgisizlik çok kötü :( anne ol ya da olma nihayetinde insanda biraz merhamet olmalı. bir de o eşinin yavrusu, hani insan eşini severek evlenir ya, nasıl benim için yedi kat yabancı diyebiliyor. dimi babaanne varmış ya o da olmasaydı, umarım biraz silkelenir kendilerine gelirler

Hayır ama annesi sağ onun o neden sorumluluğundan kaçıyor nasıl bana güveneniliyor ben yedi kat elken, ben bırakmam çocuğumu kimseye oda bırakmasın genç ve sağlıklı
Bu nasil birsey ya. O camdan atlasa sendemi camdan atlicaksin? Anne anne degil baba baba degil demekki ama sende cok mükemmel degilsin. Ozaman cocuksuz adamla evlenseydin. Cocugunu kabul etmeyen biriyle evlenen adamada ne deyim bilmiyorum derimde banlanirim susuyorum. Yazik o 12 yasindaki kiz cocucuna. !

Merhaba hanımlar dün buraya konu açmıştım hamilemiyim diye test pozitifmiş kan testimle onayladım bunu. Şimdi benim eşimin ilk evliliğinden 12 yaşında bir kızı var babaannesinde kalıyor çünkü ben 5 aylık evliyim daha ve kızın annesi sağ doğal olarak ben bakmak istemedim kızına, ergen 12 yaş bir kız çocuğuyla annesi dahi anlaşamazsan ben anlaşamam 28 yaşındayım ilk evliliğim ve ilk bebeğime hamileyim bu arada. Eşimin kızı babasına çok bağlı ve çok kıskanç bebeğimi ona nasıl söylemeliyiz bilmiyorum sevinemedim bile durumuma, bize gelmek istermi yada onu sevmez kaprisler yaparmı deneyimleri olanlar lütfen cevap versin nasıl söyleyelim kıza bu durumu ve nasıl yaklaşalım ona?
Neden babannesinde kalıyor? Annesi nerde

Vallahi tatlım evlat bambaşka bir duygu. Bebeğin sağlıkla dünyaya gelsin anlayacaksın zaten. Bu nedenle baba bir gün seçim yapmak zorunda bırakılırsa evden gönderilecek kişi belli. İtiraz eden varsa gelsin sonuna kadar tartışırız. Sen çocuğumu sever mi diye düşünmek yerine, kendimi nasıl sevdiririm diye düşün bence, yazdıklarını okurken bile başına gelecekleri tahmin etmekte zorlanmıyorum.

Adamın derdi kadın olsaydı, ya da anlaşmak ilk kadından boşanmazdı. Yolu öğrenmiş, gidenin yeri de doluyor gördü. Kendi çocuğuna da güvenme yuvayı tutar diye. Tutsa ilk çocuk tutardı. Sana abla tavsiyesi çocuğa kendini kabul ettirmeye bak. Yoksa burada daha çok ağlarsın.

Böyle dusunmeyin. Bir kız cocuguna sahiplenmek kötü değil. Sizinde evladiniz olacak insanogluyuz basimiza hersey geliyor. Dusunceniz cok cirkin. Kocaman cocugun size ne zarari olacak. Zaten anadanda babadanda darbe almis. Siz mutlu olacaksiniz diye cocugun suçu ne.
Rabbim boyle insanlarin insafiyetine cocuk birakmasin

Hayır ama annesi sağ onun o neden sorumluluğundan kaçıyor nasıl bana güveneniliyor ben yedi kat elken, ben bırakmam çocuğumu kimseye oda bırakmasın genç ve sağlıklı
Çocugu babasına da bırakma hakkına sahip anne yalnız.
Bu ne acayip kafa ya.
Çocuklu adamlarla evlenip bik bik yapıyorlar sonra da

kızın annesi sağ doğal olarak ben bakmak istemedim kızına
Babası da sağ hanımefendi. Çocuğu annesi tek başına yapmadı değil mi? Anne kadar baba da hem fiziksel hem ruhsal ilgilenmeli çocuğuyla. Eşimin kızıyla ne yapacağız ne kadar itici sevimsiz vicdansız bir soru. Bu çocuğun varlığını evlendikten sonra farketmediniz değil mi, başından beri vardı. Evet siz bakmak ilgilenmek zorunda değilsiniz, sizin çocuğunuz değil ama babası mecbur. Ayrıca size bağlı değil bazı şeyler. Kendinizi merkeze koymayın.

Yani ben eşimle ve çocuğumla olmak istiyorum gerisi beni ilgilendirmiyor diyebilmek için çocuksuz adamla evlenecektiniz.
siz boşansanız evladınızı babannesine verirmisiniz ben vermem ama o kdın bakmamak için veriyo
Evladını babaanneye veren tek annesi değil eşiniz olacak adam niye alıp bakmıyor? O niye atıyor babaanneye? Sizin çocuk doğsun anneli babalı büyüsün ama eşiniz olacak vicdansız diğer çocuğu yokmuş gibi davransın ne güzel. Şunu unutmayın karı koca olmak ömür boyu beraberliği garantilemiyor. Ama anne-baba evlat her iki taraf yaşadıkça var. İnşallah kalbinize biraz vicdan ve merhamet girer. Benim de 13 yaşında kızım var içim acıdı resmen.

Hayır öyle değil bir hafta yaz tatilinde geldi ve ev aldı başını gitti ben çalışıyorum çünkü mutfaktan yağlar damlıyor salondaki camlar parmak izi yerlerde kırıntıydı, 9-7 çalışıyorum el insaf evde oturuyor çocugunada baksın yani objektif olmak lazım Allah aşkına
Tüh yazık olmus.

Kadin birakmamis zaten kendisi bakiyor. ama esiniz babasi sonucta degilmi. Kotu kalplisiniz buna son verin

Ka

Kalıyor tabiki öyle ama ben devamlı alamam 9-7 çalışıyorum insanlar çok önyargılı kendi annesi sağ sağlıklı evde oturuyor
Babası da gayet saglıklı ve o çocuga eşşşşşşeeeek gibi bakacak
Annesi bakmıyorsa babası bakacak ve haliyle de sizinle o evde kalacak:
Hiç sizin gibilere yazık felan demiyorum.
Ya seve seve bakacak ya da seve seve

sana gicik oldum. ALLAHIM annelere gercekten annelere uzun ömür versin herkes evladini kendi büyütsün. Bellki annesinin ne derdi var bilmiyoruz bile senin anlattigin gibi degildir eminim.

Siz doğurmadınız ama hayat arkadaşı eş olarak seçtiğiniz adam vesile oldu dünyaya gelmesine. Annesi geziyormuş, kocanız gezmiyor muydu sizinle? Yaşadığınız evde o çocukla eşit hakka sahipsiniz. Onun da babasının evi, sizin onayınıza bağlı değil gelip gitmesi. Kusura bakmayın ama baba kızın arasında yeriniz yok haddinizi bilin. Allah ıslah etsin sizi ve sizin gibi düşünenleri.

Back