• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve eşimin kızıyla ne yapacagız

Herkes kadına yüklenmiş .
Genç bir kadının ergenlik krizlerinde olan bir yabancıya annelik yapması zor . Yaparsa sevinirim taktir ederim . Yapamazsa anlarım .
Burda suçlu baba. Yeni bir hayat kurarken önceliği kızı olacaktı. Gencecik 20li yaşlardaki birini seçmek yerine kendisi gibi çocuğu olan bekar bir kadınla yaşına uygun evlenmeliydi . Ve şart koşmalıydı . Bak benim çocuğum bizimle beraber olacak ve ona güzel bir aile ortamı vereceğiz . Kadınında çocukları onlarla olacağı için sorun çıkmayacaktı .
Kim dünyaya getirdiyse sorumlu oldur .
Çocuklu adamla evlenmeseydi o zaman. Bilmiyor mu bir evladı daha olduğunu. Bir kere üslubu yanlış. Nasıl savunursunuz hayret bir şey

Ne güzel. 2 kişi evlensin, çocuk dünyaya getirsin, anlaşamayınca ayrılsın ve doğan çocuğu da sağa sola atıp kendilerine sıfırdan hayat kursun. İlk gözağrısını terk eden adamdan sizin çocuğunuza baba olur mu acaba?
Çocuğun annesi sorumsuz ya da ilgisiz diye, sizin de öyle mi olmanız gerekiyor?
Çocuklu kişilerle x,y,z sebepten evlenmeyen insanlara saygım var. Herkes yapamaz. Ancak bile bile evlenip sonra o çocukları istemeyen, eşya muamelesi yapan kimseye asla saygım yok.
Buarada 7 kat elim demişsiniz. Malesef değilsiniz. Siz şuan onun üvey annesisiniz. O çocuk eşinizin öz çocuğu. Sizin çocuğunuzun da ablası.

Ben eşimin halasının torununa sahip çıkıyorum, eksiğini gediğini takip ediyorum da hiç 7 kat elim banane demedim, demem. Ay tanıdık bir konu o yüzden çok sinirlendim.

Ka

Kalıyor tabiki öyle ama ben devamlı alamam 9-7 çalışıyorum insanlar çok önyargılı kendi annesi sağ sağlıklı evde oturuyor
Annesi annesi diyorsunuz da kadın tek başına mı oluşturdu bu çocuğu? Anası varsa babası da var annesi ilgisiz biriyse babası da mı öyle olacak? Bi çıkıp kızıyla gezme günü yaptı mı hiç eşiniz? Bi sinemaya gitti mi dersleriyle ilgileniyor mu? 12 yaşındaki çocuk artık kendini toparlamıştır gelir yemeğini yer tv izler kitap okur vs yani ne gibi bi sorun çıkartabilir? Güzelim benim diye sarılsanız hadi gel sen çırp ben de malzemeleri ayarlayayım kek yapalım baban da çay demlesin güzel güzel yeriz diye etkinlik yapsanız kötü mü olurdu yani o kız hırçındır belki çünkü ilgi sevgi görmüyor. Yarın bigün yanlış erkekler seçebilir sırf ilgi gördü diye. Neden itiyorsunuz bebek olunca size yardımı bile dokunur yanında dur bi duş alayım bi 10 dk uyuyayım dersiniz. Bunları bilerek evlendiniz hayata bi kere geliyorum diyorsunuz bu size özel değil herkes bir kere geliyor ve herkes tercihlerini yaşar.

Merhaba hanımlar dün buraya konu açmıştım hamilemiyim diye test pozitifmiş kan testimle onayladım bunu. Şimdi benim eşimin ilk evliliğinden 12 yaşında bir kızı var babaannesinde kalıyor çünkü ben 5 aylık evliyim daha ve kızın annesi sağ doğal olarak ben bakmak istemedim kızına, ergen 12 yaş bir kız çocuğuyla annesi dahi anlaşamazsan ben anlaşamam 28 yaşındayım ilk evliliğim ve ilk bebeğime hamileyim bu arada. Eşimin kızı babasına çok bağlı ve çok kıskanç bebeğimi ona nasıl söylemeliyiz bilmiyorum sevinemedim bile durumuma, bize gelmek istermi yada onu sevmez kaprisler yaparmı deneyimleri olanlar lütfen cevap versin nasıl söyleyelim kıza bu durumu ve nasıl yaklaşalım ona?
Üvey kızınız hiçbir zaman ne öz ailesini ne sizi ne de üvey kardeşini sevmeyecek çok büyük ihtimalle.

Çocuğu hiç kimse kockoca dünyaya sığdıramayıp babaanneye bırakmış, bu travma hiçbir şekilde geçmeyecek ve onun tüm hayatını ve ilişkilerini etkileyecek..

Siz hiç korkmayın, bu bencillikle size asla bi şey olmaz bu hayatta.

Ka

Kalıyor tabiki öyle ama ben devamlı alamam 9-7 çalışıyorum insanlar çok önyargılı kendi annesi sağ sağlıklı evde oturuyor
insanlar önyargılı değil, siz merhametsizsiniz maalesef. annesi tarafından bile istenmeyen bir çocugun psikolojisine azıcık empati kurabiliyormusunuz, hiç denediniz mi? baba daha ilk çocuguyla saglıklı bir düzen kurmadan - çocuk babasının evine gelemiyor çünkü siz istemiyorsunuz - ikinci çocugu yapmış, bir de hala o kadar bencilce düşünüyorsunuz ki çocuk bebegimi sever mi diyorsunuz? içten içe kafanızda kuruyor kıskançlık yapıp bebeginize zarar vereceğinden korkuyorsunuz. o çocugun psikolojisi hiçbirinizin umrunda degil. Allah kalplerinize vicdan, merhamet, iyilik versin daha baska birsey diyemiyorum cok üzgünüm

Kendimi sizin yerinize koyuyorum empati yapabilmek için, eşim çocuğunu babaanneye atsa, ben eşime güvenmezdim. Annesi istemeyebilir falan ama babasıyla evlisiniz siz, annesinin vicdanı sizi ilgilendirmez. Hakkınızda hayırlısı olsun.

aa filmlerdeki gibi bir üvey anne ilk kez görüyorum
ben olsam, evlenmeden önce, annenin sahip çıkmayıp ortada bıraktığı çocuğa ne olacak diye sorduğumda, babannesine bırakırız diyen adamdan arkama bakmadan kaçardım. Hatanız burada olmuş.
Bu adam sizi de birgün bir yerlere bırakabilir.

Genç bir kadının ergenlik krizlerinde olan bir yabancıya annelik yapması zor . Yaparsa sevinirim taktir ederim . Yapamazsa anlarım .
Burda suçlu baba. Yeni bir hayat kurarken önceliği kızı olacaktı. Gencecik 20li yaşlardaki birini seçmek yerine kendisi gibi çocuğu olan bekar bir kadınla yaşına uygun evlenmeliydi . Ve şart koşmalıydı . Bak benim çocuğum bizimle beraber olacak ve ona güzel bir aile ortamı vereceğiz . Kadınında çocukları onlarla olacağı için sorun çıkmayacaktı .

Çocuklu biriyle evlenmek bu sorumluluğa ortak olmayı kabul ediyorum demektir, evlendiğiniz insanın çocuğunu yok sayamazsınız, aile hayatının dışına itemezsiniz. Bende eşimin çocuklarına annelik yapmadım, bana anne demelerine bile izin vermedim çünkü anneleri sağ ve başlarında, evlendiğimizde biri 12 diğeri 8 yaşlarındaydı, ben sizin her koşulda yanınızdayım anne demeye kendinizi zorlamayın, annenizi de incitmeyin şeklinde davrandım. Eşimi sevdim onun evlatlarını da sevdim, emek verdim bunu hayatımı harcamak olarak düşünmedim, benim vazifem değil diye hiç düşünmedim, çünkü onların varlığını bilerek evlendim, bu sorumluluğa ortak oldum. Babalarının babalık vazifesini devam ettirebilmesi için benim bu sorumluluğu kabul etmem gerekir çünkü ortak bir hayat yaşıyoruz. Maddi manevi imkanları paylaşıyoruz bunlar evlenmeden önce tartılması gereken şeyler, bir taraf hata yapıyorsa o hatayı devam ettirmek doğru değil. Baba seçimini yanlış yapmış bence ama bu seçimde bu şartları gören bir kişi daha var, bu da ona sorumluluk getirir

Son düzenleme:
3 4 sene sonra bir genç kız olucak bebek değil sonuçta. Sorumluluğu babası alsın. Annelik değil ablalık yapabilirsiniz. Çocuğa değerli olduğunu hissettirin inanın ileride sorunlu bir genç kızla uğraşmak çok daha zor olucak.onun psikolojisinin iyi olması sizin için de iyi. Karşılıksız bir şey yapmıyosunuz madem en azından kendinizi düşünerek bunu yapın

insanlar önyargılı değil, siz merhametsizsiniz maalesef. annesi tarafından bile istenmeyen bir çocugun psikolojisine azıcık empati kurabiliyormusunuz, hiç denediniz mi? baba daha ilk çocuguyla saglıklı bir düzen kurmadan - çocuk babasının evine gelemiyor çünkü siz istemiyorsunuz - ikinci çocugu yapmış, bir de hala o kadar bencilce düşünüyorsunuz ki çocuk bebegimi sever mi diyorsunuz? içten içe kafanızda kuruyor kıskançlık yapıp bebeginize zarar vereceğinden korkuyorsunuz. o çocugun psikolojisi hiçbirinizin umrunda degil. Allah kalplerinize vicdan, merhamet, iyilik versin daha baska birsey diyemiyorum cok üzgünüm

Gerçekten o kadar üzüldüm ki bir yavruyu kimse yanına sığdıramamış. Bir de yeniden baba oluyor bir tanesi, sanki ilkine çok güzel bakmış gibi. Babaanne olmasa ne yapacaklardı çok merak ediyorum gerçekten. Herkes anne baba olmamalı işte, haketmiyor bu insanlar.

Bu durumdan sikayetci olan kendisi kime yuklenecektik? Bu evliligi yaparken akli neredeymis? Adam suclu kadin masum mu yani? Annelik yapmasi zor ona hak veriyoruz zaten o zaman ne yapacakti gidip kendisi gibi cocugu olmayan biri ile evlilik yapacakti. Adam basina silah dayayip zorla evlenmemistir herhalde. Hem cocuklu adamla evlenip hem cocuksuz bir hayat hayal ediyorsa insan olan herkes buna tepki gosterir. Isteyen istedigi ile evlilik yapar bu kismi da bizi ilgilendirmez ama sikayet ediyorsa biz de fikrimizi yazariz.

Üvey kızınız hiçbir zaman ne öz ailesini ne sizi ne de üvey kardeşini sevmeyecek çok büyük ihtimalle.

Çocuğu hiç kimse kockoca dünyaya sığdıramayıp babaanneye bırakmış, bu travma hiçbir şekilde geçmeyecek ve onun tüm hayatını ve ilişkilerini etkileyecek..

Siz hiç korkmayın, bu bencillikle size asla bi şey olmaz bu hayatta.
ben öyle düşünmüyorum, ilahi adalet er ya da geç tecelli eder

İçiniz çok fesat. Madem böyle bir durum var evlenmeseydiniz.
İnsanların kalbi nasıl bu kadar kör olabiliyor anlamıyorum.

Madem evlendiniz, annelik ve ablalık yapmak zor değil. Arkadaş olmayı deneyebilirdiniz!

Ama ben en çok eşinize kızdım, sizin ağzınıza baktığı için.

Birde, buraya utanmadan konu acmassiniz.
Ne bekliyordunuz burdan ?
İyi mi yaptın diyelim ?

Son düzenleme:
Bu erkekleri Allah'ım nasıl biliyorsa öyle yapsın.bosanma aşamasında anneden cocuklari almak için ne iftiralar atıyorlar ne tehditler ne hakaretler ...velayeti alıp iki kuruş nafaka ödememek için .madem bakmayacakti neden aldı annesinden çocuğu hiçbir anne çocuğunu kolay kolay bırakmaz ! Bakalım nasıl kopardı anneden kızını ! Size anlatıldığı gibi olmadığından emin olun.

kendi adıma konusayim çocuklarımi bana düşman edip silahla peşimde kosarak ciğerimi söke söke velayetlerini benden aldı yataklardan kalkamadım acillerde sabahladim günlerce ise gidemedim .beni aldattığı kadınla hemen evlendi evlenir evlenmezde benim cocukalrimi babaannesi ne atip yeni kadınla çocuk yapmaya çalıştılar ama kadında yumurta temebelligi olduğu için bebek olmadı Allah'tan birbirlerinden bulmaları altı ay sürdü ve boşandılar . İyiki ilahi adalet var rabbim bildiği gibi yapsin.

O kadında eski geberesice eşimde iflah olmadı .ben mi ? Ciğerlerim param parça ...

Konu sahibi attığınız her adıma o yavruya söylediğiniz her söze dikkat edin ah tutar ama önce ama yıllar sonra

Buradan her evlenenin çocuğu olmasın diyesim geldi yazık olan küçücük çocuklara oluyor. O kızın psikolojisi de kötüdür anne tarafından istenmiyor baba başkasıyla evli evlendiği kadın onu istemiyor. İleride kimin ne olacağını Allah bilir bence bu kadar gaddar olmak yerine onu da anlamaya ve sevmeye çalışmalısınız. Çocukların yeri babaanne değil anne babalarının yanı. Sizin için çok sıkıntıysa çocuklu bir adamla evlenmeseydiniz.

Çok üzülüyorum anne bakmıyor, baba kendine hayat kuruyor.
Çocuk.
E babanne baksın işte.
Ne kadar acı.

Sizin durumunuza gelince doğurduğu çocuğa dahi sahip çıkmayan babayı bir kez daha baba yapmışsınız tebrik ederim.
Doğacak bebek onun kardeşi bu sebeple ona ön yargıyla yaklaşmayın.

Ha tabi eşinizin kızı kıskanır mı?
Evet kıskanır. Öfkelenir.
Benim de babam baanneme atsa yeniden çocuk yapsa öfkelenirim.

Valla okumsaydim keske su konuyu, eşinizin babalığı bu sekilde çocuğu annesine bırakmış, size bisey olsa ya da ayrilsaniz çocuğunuzun yeri babanne yani. Çocuğunuz olacak ya insan az düşünür. O kiz eşinizin çocuğu sokaktaki herhangi biri değil babasyla görüşecek, omur boyu hayatınzda olacak anasi danası ilgilendirmiyor siz babasyla evlisiniz. Bilerek evlenmişsiniz çocuğu kapidan iceri almayacaksınız maşallah

Üzüldüm o yavruya ya 😞
Umarım Televizyonda gördüğümüz üvey anneler gibi davranmazsınız o yavruya 😌

Back