- 17 Ağustos 2022
- 506
- 1.762
- 33
katiliyorum size konu sahibinide cocugu ortada birakacak potansyel varKesin demez. 1 haftalığına eve gelen çocuğun her şeyine takmış biri bağrına basar kesin.
Öyle bir durum olsa babaanne ölene kadar onunla bırakır yine.
Sonrasında alsa bile evine çocukta travmalar yaratır.
Çocukta böyle baba böyle ana varken ne yaşasın çocuk başka.
Konu sahibi aklını mı kullanmış kalbıni mi bilemem ama hiç iyilik yapacak bir insan değil yani.
İnsan boşanan erkeğe bir temkinli yaklaşır normalde-veya kadına- bu çocuğunu annesine atan adamla evlenip üstüne en iyi baba madalyasını göğsünde gururla taşıyan adamı bir daha baba yapıyor.
Sanırım baba da eski karısı ile inatlaşmış çocuğuna bakmama konusunda. Çok onurlu adam.
Ya o orasi ayrı konu. Konusahibinden anne olmaz anaclik yok içinde, o adamdan da baba olmaz. Boyle inat ortaminda evlilik de yürümez. Ama biz su an eski kadını konuşuyoruz. Niye en masum o bu hikayede?? Cocugunu babanneye birakip kendi gezen kadinda hic mi suc yok allah askina. Ben köpeğimi birakmam kaynanama.Kesin demez. 1 haftalığına eve gelen çocuğun her şeyine takmış biri bağrına basar kesin.
Öyle bir durum olsa babaanne ölene kadar onunla bırakır yine.
Sonrasında alsa bile evine çocukta travmalar yaratır.
Çocukta böyle baba böyle ana varken ne yaşasın çocuk başka.
Konu sahibi aklını mı kullanmış kalbıni mi bilemem ama hiç iyilik yapacak bir insan değil yani.
İnsan boşanan erkeğe bir temkinli yaklaşır normalde-veya kadına- bu çocuğunu annesine atan adamla evlenip üstüne en iyi baba madalyasını göğsünde gururla taşıyan adamı bir daha baba yapıyor.
Sanırım baba da eski karısı ile inatlaşmış çocuğuna bakmama konusunda. Çok onurlu adam.
Diğer kadını da masum görmüyorum ama konu sahibi neden annesi almıyor deyip durdu.Ya o orasi ayrı konu. Konusahibinden anne olmaz anaclik yok içinde, o adamdan da baba olmaz. Boyle inat ortaminda evlilik de yürümez. Ama biz su an eski kadını konuşuyoruz. Niye en masum o bu hikayede?? Cocugunu babanneye birakip kendi gezen kadinda hic mi suc yok allah askina. Ben köpeğimi birakmam kaynanama.
O yaşta çocuğa bakılmaz zaten, ablalık edilir, yönlendirilir, ha kocama güvenmiyorum başıma yıkacak dese yine anlarım, çocuğu anasına atan adamdan beklerim. Ama konu sahibinin derdi o değil, çocuk onunkini kıskanırmış da hanfendi ilklerinin heyecanını doya doya yaşayacakmış da.. Neyin ilkini yaşayacaksa, adam yaşamış ilkleri tüketmiş bile. Kenarda kendi kendine yaşasın artık.Ben cocuk hep onlarda kalacak anlıyorum. Dönüşümlü gelecekse tabiki bakılır.
Adam ilk göz ağrısını atmış kenara senin ilkinle ne kadar ilgilenir acaba diyorum.O yaşta çocuğa bakılmaz zaten, ablalık edilir, yönlendirilir, ha kocama güvenmiyorum başıma yıkacak dese yine anlarım, çocuğu anasına atan adamdan beklerim. Ama konu sahibinin derdi o değil, çocuk onunkini kıskanırmış da hanfendi ilkllerinin heyecanını doya doya yaşayacakmış da.. Neyin ilkini yaşayacaksa, adam yaşamış ilkleri tüketmiş bile. Kenarda kendi kendine yaşasın artık.
Ne alakasi var bunun merhametle. Anneye bisey olsa çocuk ortada kalsın demez heralde konusahibi. Mesele anne hayattayken çocuğu istemiyor çünkü ortada bi inat var. Ayrica adam kendi bakmasa bile annesine baktirio. Gene anneden 1-0 önde. Cocugun anneannesi nerde acaba bu süreçte? Art niyet varsa ortada karsidakinden merhamet beklemek abeslik olur.
Çocuğu 12 yaşında olduğuna göre en iyi ihtimal bi 35 üstü vardır.Adam ilk göz ağrısını atmış kenara senin ilkinle ne kadar ilgilenir acaba diyorum.
Adamda da vardır yamukluklar yakında çıkar ortaya.
Tabii ununu elemiş,eleğini asmış kendinden çok yaş büyük biriyle evlendiyse bilemeyeceğim.
Bu adam kaç yaşında ya biri deyiversin
Düsünun bir : ikisi de aynı babanın çocuğu.ya sizin çocuğunuz babaannesinde olsaydı şimdi? Eşinizden ayrilmayip öldugunuzu dusunun? Birgun sizin yavrunuz da babaannesinde kalırken bir üvey anne onu istemeyecek belki.Allah kimsenin düzenini bozmasın.Merhaba hanımlar dün buraya konu açmıştım hamilemiyim diye test pozitifmiş kan testimle onayladım bunu. Şimdi benim eşimin ilk evliliğinden 12 yaşında bir kızı var babaannesinde kalıyor çünkü ben 5 aylık evliyim daha ve kızın annesi sağ doğal olarak ben bakmak istemedim kızına, ergen 12 yaş bir kız çocuğuyla annesi dahi anlaşamazsan ben anlaşamam 28 yaşındayım ilk evliliğim ve ilk bebeğime hamileyim bu arada. Eşimin kızı babasına çok bağlı ve çok kıskanç bebeğimi ona nasıl söylemeliyiz bilmiyorum sevinemedim bile durumuma, bize gelmek istermi yada onu sevmez kaprisler yaparmı deneyimleri olanlar lütfen cevap versin nasıl söyleyelim kıza bu durumu ve nasıl yaklaşalım ona?
İstemezseniz çocuklu adamla evlenmeyeceksiniz. annesi kuzuyu bıraktı diye babası da mı bıraksın? Oldu olacak annesi bırakıp gitti diye ulkece hor gorelim yavruyuBence sen haklısın. Ben olsam ben de istemem. Annesi dururken bakmak. Haftada bir iki gün tabiki gelebilir ama çocuk annenindir. Bi erkeğe güvenerek çocuk asla yapılmaz. Her kadın cocuguna kendi bakmalidir. Babanneye de yaziktir. Nokta.
Benim böyle bir tanıdığım var ondan acayip yükseldim belki.İstemezseniz çocuklu adamla evlenmeyeceksiniz. annesi kuzuyu bıraktı diye babası da mı bıraksın? Oldu olacak annesi bırakıp gitti diye ulkece hor gorelim yavruyu
Mesela siz böyle bir adamla evlenip üstüne tekrar baba yapmak ister miydiniz? Kendi canınızdan bir çocuğun babası hem de.yazık çocuğa, çok üzüldüm
Kendi annenin ve babanın istemediğini üvey anne neden istesin?
Konu sahibine kızdığım noktalar oldu ama biryandanda haklı. Çocuklu adamla neden evlendin denmiş, evet doğru. Fakat adam çocuklu gibi davranmiyorki, baştan kendisi çocuğuna sahip çıkmıyor. Konu sahibinin sahip çıkmasını neden bekledi bazıları anlamadım?
Sorun tamamen öz anne ve babada, çocuğu atmışlar babaanneye herkes kendi keyfinde
Belki, belkide değilMesela siz böyle bir adamla evlenip üstüne tekrar baba yapmak ister miydiniz? Kendi canınızdan bir çocuğun babası hem de.
Ben istemezdim. Konu sahibinin suçu o bence.
Belki bu tür baba veya koca olmayacak adamı kimse seçmese gider annesinin yanına çocuğunun yanında olurdu belki.
Başkasının çocuğunun yükü çok ağırdır. Ama bile bile evlenmiş. Koruyucu aile olan arkadaşlarım var, ben asla düşünmem çünkü yapamam, o çocuğun vebaline de giremem, koruyucu aile olup çocuğa bakamayanlara da aynı tepkiyi veririm. Çocuklu adamla evlenip çocuğu yokmuş gibi davransın demek saçmalık.Mesela siz böyle bir adamla evlenip üstüne tekrar baba yapmak ister miydiniz? Kendi canınızdan bir çocuğun babası hem de.
Ben istemezdim. Konu sahibinin suçu o bence.
Belki bu tür baba veya koca olmayacak adamı kimse seçmese gider annesinin yanına çocuğunun yanında olurdu belki.
Bile isteye böyle bir adamı seçen biri nasıl suçsuz olur ki?Belki, belkide değil
Benim ne isteyip istememem önemli değil
Ama madem sordunuz
Böyle bir adamı daha önce baba olmasa bile kapımdan geçirmezdim
Konu sahibi 28 yaşında, 12 yaşında bir kız ile zaten ne paylaşabilir.
Napacağız tarzı konuşmasından rahatsız oldum, çocuğu topluca başlarından atmışlar zaten
Ama onun dışında konusahibinin suçu yok, baba baba olacak önce
Bende yapamamBaşkasının çocuğunun yükü çok ağırdır. Ama bile bile evlenmiş. Koruyucu aile olan arkadaşlarım var, ben asla düşünmem çünkü yapamam, o çocuğun vebaline de giremem, koruyucu aile olup çocuğa bakamayanlara da aynı tepkiyi veririm. Çocuklu adamla evlenip çocuğu yokmuş gibi davransın demek saçmalık.
Ama çocuğun yükünü istemiyor zaten pek de bile bile evlenmemiş. Bilse de işine gelmemiş ya da.Başkasının çocuğunun yükü çok ağırdır. Ama bile bile evlenmiş. Koruyucu aile olan arkadaşlarım var, ben asla düşünmem çünkü yapamam, o çocuğun vebaline de giremem, koruyucu aile olup çocuğa bakamayanlara da aynı tepkiyi veririm. Çocuklu adamla evlenip çocuğu yokmuş gibi davransın demek saçmalık.
Evet bile isteye böyle bir adamla evlenmiş ve bir çocuk daha dünyaya gelecek.Bile isteye böyle bir adamı seçen biri nasıl suçsuz olur ki?
Düşünememek bile suç değil mi?
İlerigörüşlülüğü hepimiz Erdem saymıyor muyuz.
Şimdi de zamanında düşünmediği veya işine geldiği için düşünmediği şeyler hakkında konu açıyor işte.
Daha kendi çocuğuna babalık yapmayan birini baba yapmak da vicdan muhabesinde suçtur bence. Burda 1 ve 2 numarada baba ve anne sonra da böyle insanların soyunu devam ettirmeye yardım eden kişilerde suç bence.
Herkes önce mantığını dinlemeli para veya geçici aşka bakmamalı.
İçim parçalandıBenim böyle bir tanıdığım var ondan acayip yükseldim belki.
Annesi kaçıp gitti baya bu konuya uymuyor olabilir anneyi veya nasıl boşandıklarını veya velayet savaşı verip vermediklerini bilmiyoruz sonuçta.
Ama o geride kalan kıza babanne baktı.Baba da yanında idi zor bir işte çalışıyordu sanırım iş ve uyku ile geçiyordu zamanı. Kalan zamanda da serserilik belki bilmiyorum.
Kız şimdi 11.5 yaşında.
Babaannesi de öleli iki sene oldu yaşlıydı.
Kız ilk adet olduğunda komşuya gitmiş kimse yok evde ne yapsın bilememiş belki.
Ben çok kötü olmuştum duyduğumda.
Aileme gittiğimde görüyorum hep en azından çalışmadığı zamanlarda babası yanında ama başka kimsesi yok şu an.
Şimdi bu çocuğun da babannesine bir şey olsa ne olacak burdaki çocuk.
Bu konudaki annesine veya babasına gitse karnı doyar belki ama gerisi imkansız.
Sonra 20 küsür yaşına geldiğinde ruhunu tamir etmeye çalışan bir genç olur.
Belki çok yanlış seçimler yapar.
Belki en ufak sevgi kırıntısına yapışıp yanlış insanlar ile arkadaşlık veya sevgililik yaşar.
Ben anlattığım konuda babayı yine de çok takdir ediyorum. Evlenmedi de ama yaşamaları için çalışmak zorunda o kızcağız da kendini idare etmeyi erken öğrendi.
Allah herkese iyi ana,baba versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?