- 27 Ekim 2013
- 4.728
- 12.056
- 408
Bakın benim o mesajımdaki tek bir cümlenin yarısı alıntılanıp cevap yazılmış mesajımın tamamını okursanız ne demek istediğim gayet açık.Bir çocuğun sorumluluğu anne ve babadadır, çocuğunu kabul ettiremediği biriyle evlenen babanın suçudur suç varsa.Bakmak isteyip istememesi diğer kişilerin vicdanıyla ilgilidir evet ama bakma sorumluluğu yoktur.Ama doğru diyor hakkı falan değil. Çocuklu bir adamla evlenen bir kadın, eski eşten olma çocuğa da yeri gelince bakması gerektiği bilinciyle ve vicdanıyla evlenecek. Hakkı deyip bu vicdansızlığa normal diyemeyiz resmen dışlamış çocukcağızı bir de kendisi de anne olacak bu vicdanla.
Mesajımın tamamıda bu, lütfen alıntı yapacak varsada tamamını alntılasın, sanki tek cümle yazmışım gibi alıp yazıp kendilerince linçlenecek kişi oluşturmaya çalışmasın.Okuduğunu anlamayan kişilerle polemiğe girip zaman harcayamam.konuya dönüp kendi düşüncenizi yazın lütfenŞöyle evlenip ,çocuk yapıp ,eşlerinden ayrılınca o çocukları atacak yer arayıp, gidip başkasıyla evlenip çocuk yapmak isteyen kadın erkek kim varsa keşke kısırlaştırılsa.Daha mevcut çocuğa gereken görevi yerine getirmiyorlar gidip başka çocuk yapıyorlar.Konu sahibi tabiki eşinin başkasından olma çocuğuyla birlikte yaşamak istemeyebilir bu hakkıdır, peki baba çocuğunu istemeyen bir kadınla neden evlenip çocuğu babaannesine bırakır bunu aklım almıyor.Anne nerde mesela, odamı evlenip çocuğunu attı acaba.Bir çocuğun anne ve babası sağ, sağlığı yerinde ve akli dengesi yerindeyken neden babaanne, anneanne yanında kalır?
Bakma sorumluluğu kadında değil baba bakacak zaten ama konu sahibi vicdansız evde bile istemiyor pardon ama bu hakkı kendisine kim verdi? Aaa doğru konu sahibinin eşi verdi. Ne de olsa kendisi çam babası. Lakin herkesin unuttuğu bir şey var o 12 yaşındaki kız isterse o evde bal gibi kalır zira babasının evi yani istenmediği evde bu kadından daha çok hak sahibiBakın benim o mesajımdaki tek bir cümlenin yarısı alıntılanıp cevap yazılmış mesajımın tamamını okursanız ne demek istediğim gayet açık.Bir çocuğun sorumluluğu anne ve babadadır, çocuğunu kabul ettiremediği biriyle evlenen babanın suçudur suç varsa.Bakmak isteyip istememesi diğer kişilerin vicdanıyla ilgilidir evet ama bakma sorumluluğu yoktur.
Diğer söylediklerinizin bir önemi kalmadı bende bu cümlenizle maalesef.... Bile isteye çocuklu adamla evlenip sonra aynı evde yaşamak istememeyi hak gören birisi roman yazsa ben yine bu cümleyi alıntılardım.Keşke şöyle koca mesajın yarım bir cümlesin alıpta cevap yazmasanız, koca röportajın bir cümlesini alıp başka yere çekip sansasyon yaratmaya çalışan gazetici mantığıyla.
Bunun sınav olabilmesi için, kız annesiyle büyürken annesi hastalanmalı ya da ölmeli, kıza konu sahibinden başka bakacak kimse kalmamalı.Bilmiyorum inanır mısınız da bu sizin sınavınız. Ortada kalbi kırık bir kız çocuğu var ve vebali çok büyük. Zor gelecektiyse evlenmeyecektiniz. Sizin de dediğiniz gibi siz elsiniz ama o kız o adamın kanı canı. Et tırnaktan ayrılmaz. Bi silkelenin kendinize gelin. Siz de anne oluyorsunuz, o cocuga o evde hakettigi yeri verin. Aksi halde yasattiginiz döner dolasir sizi de bulur.
Yanii? Benim mesajımı neden alıntılayıp alakasız bir yorumda bulunuyorsunuz? Çocuğa bakmayan anne baba yada evde istemeyen üvey anne değilim ! Mesajlarımı alıntılayıp yorum yapmayı bırakın lütfenBakma sorumluluğu kadında değil baba bakacak zaten ama konu sahibi vicdansız evde bile istemiyor pardon ama bu hakkı kendisine kim verdi? Aaa doğru konu sahibinin eşi verdi. Ne de olsa kendisi çam babası. Lakin herkesin unuttuğu bir şey var o 12 yaşındaki kız isterse o evde bal gibi kalır zira babasının evi yani istenmediği evde bu kadından daha çok hak sahibi
Benim mesajımın yarım cümlesini alıntılayıp yorum yazma amacınızın ne olduğu belli.Beni yargılama yada yaftalama hakkına sahip değilsiniz.Mesajlarımı alıntılamayı bırakın başkalarıyla polemiğe girmek yerine kendi düşüncelerinizi yazınDiğer söylediklerinizin bir önemi kalmadı bende bu cümlenizle maalesef.... Bile isteye çocuklu adamla evlenip sonra aynı evde yaşamak istememeyi hak gören birisi roman yazsa ben yine bu cümleyi alıntılardım.
Bence sen haklısın. Ben olsam ben de istemem. Annesi dururken bakmak. Haftada bir iki gün tabiki gelebilir ama çocuk annenindir. Bi erkeğe güvenerek çocuk asla yapılmaz. Her kadın cocuguna kendi bakmalidir. Babanneye de yaziktir. Nokta.Eşim bir süre sonra getiririz dedi yeni evlendiğimiz için, anneside gezmeyi tercih ediyor ve asla istemiyor kızını, o böyle yaptıkça bende inada bindirdim ben doğurmadım onu cunku
O kadar büyük konusuyorsunuz ki. Ölümlü dünya ne malum cocugun kücük yastaykene vefat ederseniz? Düsünsene ilk cocuguna böyle yetersiz kalan bi baba senin cocuguna da ayni davranacaktir ve emin ol bi bekar kadinla daha evlenir onun cocuguna babalik yapar o kinadigin ilk cocaga yine babaannesi bakar.Merhaba hanımlar dün buraya konu açmıştım hamilemiyim diye test pozitifmiş kan testimle onayladım bunu. Şimdi benim eşimin ilk evliliğinden 12 yaşında bir kızı var babaannesinde kalıyor çünkü ben 5 aylık evliyim daha ve kızın annesi sağ doğal olarak ben bakmak istemedim kızına, ergen 12 yaş bir kız çocuğuyla annesi dahi anlaşamazsan ben anlaşamam 28 yaşındayım ilk evliliğim ve ilk bebeğime hamileyim bu arada. Eşimin kızı babasına çok bağlı ve çok kıskanç bebeğimi ona nasıl söylemeliyiz bilmiyorum sevinemedim bile durumuma, bize gelmek istermi yada onu sevmez kaprisler yaparmı deneyimleri olanlar lütfen cevap versin nasıl söyleyelim kıza bu durumu ve nasıl yaklaşalım ona?
Bi cocugun sorumlulugu hem annenindir hem babanin neticede anne yalniz yapmadigi cocugu hakli falan degil konu sahibiBence sen haklısın. Ben olsam ben de istemem. Annesi dururken bakmak. Haftada bir iki gün tabiki gelebilir ama çocuk annenindir. Bi erkeğe güvenerek çocuk asla yapılmaz. Her kadın cocuguna kendi bakmalidir. Babanneye de yaziktir. Nokta.
Tabii ki haklı değil.Bi cocugun sorumlulugu hem annenindir hem babanin neticede anne yalniz yapmadigi cocugu hakli falan degil konu sahibi
Ne alakasi var bunun merhametle. Anneye bisey olsa çocuk ortada kalsın demez heralde konusahibi. Mesele anne hayattayken çocuğu istemiyor çünkü ortada bi inat var. Ayrica adam kendi bakmasa bile annesine baktirio. Gene anneden 1-0 önde. Cocugun anneannesi nerde acaba bu süreçte? Art niyet varsa ortada karsidakinden merhamet beklemek abeslik olur.O kadar büyük konusuyorsunuz ki. Ölümlü dünya ne malum cocugun kücük yastaykene vefat ederseniz? Düsünsene ilk cocuguna böyle yetersiz kalan bi baba senin cocuguna da ayni davranacaktir ve emin ol bi bekar kadinla daha evlenir onun cocuguna babalik yapar o kinadigin ilk cocaga yine babaannesi bakar.
Yazik ya o cocuk anne babasi hayattaykene yetim kalmis insan biraz merhamet eder anne sevgisi görmemistir ben elimden geleni yapayim sicaklik hissetirim der siz ne kadar kötü kalplisiniz yaa
Kimse konu sahibinden analık beklemedi zaten, ama o kıymetli kocasının hatrına çocuğun varlığından rahatsız olmamalı en azından. 12 yaşında çocuk zaten kendi işini görür, altını bezlemeyecek ya.Bence sen haklısın. Ben olsam ben de istemem. Annesi dururken bakmak. Haftada bir iki gün tabiki gelebilir ama çocuk annenindir. Bi erkeğe güvenerek çocuk asla yapılmaz. Her kadın cocuguna kendi bakmalidir. Babanneye de yaziktir. Nokta.
Yemin ederim siz insan gibi insansiniz.keşke cocuk planlamadan önce tüm bu konuları eşinizle konuşsaydınız. benim eşimin de ilk evliliğinden bir kızı var ve biz tanıstıgımızda 3 yasındaydı , o 6 yasındayken de evlendik, bu süreçte en önemli konu onun psikolojisinin etkilenmemesiydi, hala da cok dikkatliyiz o da suan 12 yasında. annesinde kalıyor ama bizimle de haftanın birkaç günü beraber. kardeşi olmasını kendisi cok istedi, şuan 2.kardeşi olacak ve hep üzerine titreriz asla bir kıskançlık, sevgisizlik hissetmemesi icin.
siz eşinizin kızını bastan hiç istememişsiniz, eşiniz de kızıyla çok ilgisiz duruyor çünkü sizin istememenizi de doğal karşılamış. ne diyebiliriz ki siz baştan anlaşamam dedikten sonra. çocuktan kardeşi icin beklentiye gireceğinize önce ona sevgi, ilgi göstermeniz lazım
Oooo samantha ve yine akıl götürmez yorumlariBence sen haklısın. Ben olsam ben de istemem. Annesi dururken bakmak. Haftada bir iki gün tabiki gelebilir ama çocuk annenindir. Bi erkeğe güvenerek çocuk asla yapılmaz. Her kadın cocuguna kendi bakmalidir. Babanneye de yaziktir. Nokta.
Benzer düşünüyorumTabii ki haklı değil.
Ben de aslında bir kadın çocuk yaparken tek yetebilir miyim diye düşünüp çocuk yapmalı diyorum.
Babalara güven olmuyor gördüğünüz gibi.
Ama çocuğuna bakmayan kendinden kaç yaş büyük herifle evlenip üstüne çocuk yapmak nedir yani.
Burda hatalı konu sahibi.
Adam az biraz zengin mi acaba anlamadım aklıma başka bir şey gelmiyor.
Babanin sevgisi yapaydir. Sonradan alistikca sever baba. Hatta kadını sevmiosa o kadindan olan cocugu bile sevmez. Erkeklere guven olmaz. Evet tabi olsa iyi olurdu. Ama erkekler baska ask bulunca colugu cocugu unutur. Onlara guvenerek cocuk mu yapılır. Dogalari mayalari bozuk anliyorum. Ama bi anne cocugunu nasil bırakır anlamam. Tek bi şartla bırakır karşı tarafa intikam olsun diye. Böyle bi tip de benden merhamet beklemesin bi zahmet.Bi cocugun sorumlulugu hem annenindir hem babanin neticede anne yalniz yapmadigi cocugu hakli falan degil konu sahibi
Kesin demez. 1 haftalığına eve gelen çocuğun her şeyine takmış biri bağrına basar kesin.Ne alakasi var bunun merhametle. Anneye bisey olsa çocuk ortada kalsın demez heralde konusahibi. Mesele anne hayattayken çocuğu istemiyor çünkü ortada bi inat var. Ayrica adam kendi bakmasa bile annesine baktirio. Gene anneden 1-0 önde. Cocugun anneannesi nerde acaba bu süreçte? Art niyet varsa ortada karsidakinden merhamet beklemek abeslik olur.
Ben cocuk hep onlarda kalacak anlıyorum. Dönüşümlü gelecekse tabiki bakılır.Kimse konu sahibinden analık beklemedi zaten, ama o kıymetli kocasının hatrına çocuğun varlığından rahatsız olmamalı en azından. 12 yaşında çocuk zaten kendi işini görür, altını bezlemeyecek ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?