Hamileyim ve eşimin kızıyla ne yapacagız

Kimin için hak ne zaman tecelli eder bilinmez. Onlarca çocuk var , annesi kendi doğumlarında vefat eden. Bebeği dünyaya getiren kadınlar diye ; babaların sorumluluğu yok mu ?

28 yaşındaki konu sahibine de sorun , kendisinden yaşça büyük ve 12 yaşında kızı olan bir adamla zorla mı evlendirilmiş ? Adam ona yaklaştığında , adamı reddedebilirmiş.

O izni almaya çalışmak hata baştan. Yeni evliyiz diye çocuğunu evden gönderirse baba, karısı da gelmesin deme yüzünü bulur böyle.
Maalesef öyle. Ne annesinde iş var kızın ne de babasında. O yüzden gelen giden kızı eziyor işte.

Babasına vermiş olmasın,ona göre daha önce baba olmamış biriyle evlenecektiniz anlamadığınız nokta şu kocanız halihazırda baba şu an.

Çocuklarınızı yanınıza alabildiniz mi ?

Kocanızın da sorumluluğunda. Umarım farkındasınızdır. Mükemmel bir koca seçimi olmuş. 5 ayda pırt diye hamile kalmak da öyle.

12 yaşında henüz oda anne kuzusu kendi annesi bakmiyor ben mi bakicam yerine keşke o cocukcagizi da sarıp sarmalayip bı kardeşi olacağını söyleseniz.Ne olursa olsun ben çok üzüldüm o yavrucaga ne anne ne baba yanında üstelik üvey anne şimdiden karnındaki çocuğu için küçücük cocukla sidik yarışına girme hazırlığında

Çocuğun annesine laf söylüyorsunuz ama aynı şeyi eşiniz de yapmış.

Bu çocuk en güvendikleri tarafından terkedilmiş farkında mısınız? Nasıl bir iyilik bekliyorsunuz?

Babaannede kalmaya devam ederse, sizden de bebeğinizden de nefret edecek haklı olarak.

Çocuğu yanınıza alır, sevgi ve şefkat gösterirseniz ancak o zaman her şey normale döner.

Sizin bebeğiniz o kızcağızın öz kardeşi oluyor siz de ona şefkat ve sevgi ile yaklaşırsanız oda kardeşini daha kolay benimser, sever ve dışlamaz. Bir de tabii ki babasına düşkün olur kız çocuğu o. Onu ötelemeyin, 12 yaşında bir ergenden daha çok annesi ile babası ayrılmış ikisi tarafından da istenmemiş babaanneye verilmiş travmalı bir çocuk maalesef ancak sevgi ile aşabilir bu travmayı o sevgiyi de sizden görürse doğurduğunuz çocuğa da sevgi gösterir .

Cocuk sadece "o kadının çocuğu " değil. Kocaninda çocuğu farkındaysan. Dünyaya bi kere geliyorsan çocuksuz adamla evlenseydin ya madem

Eşinizle alın karşınıza konuşun.kardesin olacak deyin eminim sevinicektir. Evet ergen ama çocuk resmen annesi babası tarafından dışlanmış. Sizin yakınlığınız çok önemli burda tabi sizinde istemeniz laizm. Sonuçta çocuğunun olduğunu bile bile evet dediniz.hayirli olsun bebeğiniz.

Savunmakta olduğunuz şeye bakın inanamadım. Katibin Ruhu 'ya senin çocuklarını da babası babaanneye atsın inşallah diye beddua eden bir zavallı.

Ne demek bakmazsa anlarım? Evlenmesin o zaman. Bakamaz sevemezse evlenmesin. Evleniyorsa seni her şeyinle kabul ediyorum diyordur. Hanımefendinin hevesleri varmışsa, başkasının çocuğuna bakamıyorsa bekar biriyle evlenecekti.

Baba zaten beş para etmez. Burada muhatabımız baba olsaydı ona da iki laf ederdik. Zalim üvey anne burada, o sebeple onu eleştiriyoruz.

Tabii ki gelecek, tabii ki babasında da kalacak. Siz neyinize güveniyorsunuz tam olarak bilmiyorum; ama ben olsam babaannesinin başına çocuğunu atan herifi baba yapmadan evvel elli kere düşünürdüm. Anneye yüklenmişsiniz kocanıza toz kondurmak yok çocuk konusunda, sanki çocuk sadece annenin yaptığı bir varlık. Bu konuları dert edecek biriysem de eğer ki tabii ki herkes istemeyebilir, çocuğu olmayan bir adam seçerdim.

Çünkü o kadını sevmedi ama konu sahibini seviyor çok aşık. Çünkü o çocuğa babalık yapmıyor ama çok sevdiği aşık olduğu kadından olacak çocuğunu daha bir öz çocuğu gibi görüp sahiplenecek. Bunlar konu sahibinin inandıkları. Ama gerçekler çok farklı ve acı. Bir gün yaşayıp görür umarım. Çünkü kalbi o kadar kötü ki yaşattığını yaşayacak inanıyorum

O adamın yerinde olsaydım benden olana bakmayana asla çocuk yapmazdım. Bide kız 12 yaşında ya altinimi bezleyeceksin sanki ne var.

Konu sahibi yazdı mi bilmiyorum ama ben bir kaçı sormak istiyorum.
Eşiniz boşandıktan ne kadar süre sonra tanıştınız ve ne kadar süre sonra evlendiniz?
Çocuğa evlendiğini ne zaman ve nasil bir ortamda söylediniz?
Bu sorularin cevaplari çocuğun size.olan nefretinin sebebidir belki!!
Annesi eşiniz gibi pi.. derdine düşüp evlenip evladini 5 ay babaannesine atan birine çocuğu niye birakmis bilmiyorum.Ama onu da duymak isterdim.Acaba babasi düzgün nafakasini verse bosansa ama babalik yapmaya devam etse annesi evladını bırakır miydi?
Benim ex de evlendi.Evladimi.almak için velayet davalari açtı.Hem de 3 kuruş nafaka vermemek.icin.Velayeti alıp kızımı anasının evine bırakacaktı.Vermemek icin çekmediğim çile kalmadi.Hala da kızımı yatili vermiyorum. Evlendiği o.pu ile karşılaşmasın diye.Pedagoglara maaşımin yarisini veriyorum.Travmasi olmasin ileride diye.
Kesinlikle herkes doğurmamalı.Her doğuran da ANNE olamıyor zaten.

Şu saatten sonra nasıl söylerseniz söyleyin o kızcağızdan tepki görecekseniz. Normal bi ilişkiniz olsaydı, "senin yerin değişmeyecek, sen hep bizimlesin, buraya aitsin" gibi bi açıklamayla oldukça pozitif şekilde atlatabilirdiniz ama o kız o eve dahası kuvvetle muhtemeö hiçbir yere aidiyet hissetmediği için daha da dibe çökecek.

Sizin yerinizde olsam babasıyla birlikte kızı karşıma alır girizgahtan yaptıktan sonra "evet bir kardeşin olcak ve biz bundan sonra bu evde seninle ve kardeşinle hep birlikte yaşamak istiyoruz, büyük bir aile olalım istiyoruz" derdim. O evde onun da bir yeri olduğunu, ailenin bir ferdi olduğunu artık kabul ederdim. Doğacak bebeğimden önce o kıza bir oda kurardım. Çünkü bu kadar istenmemek, dışlanmak, sevilmemek bir yetişkin için bile zorken 12 yaşında bir çocuk için çok fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…