• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve eşimin kızıyla ne yapacagız

Ben üniversite sınavına hazırlanırken 14 yaşındaki erkek kardeşimin yaşıt bir arkadaşı vardı. Oturduğumuz blok 3 bina ve Z şeklindeydi. Yani herkes yan binayı çapraz olarak görüyordu. Bu çocuk da tam bizim kata denk gelen dairede oturuyordu. Annesi 7 yaşındayken ölmüş babası da başkasıyla evlenmiş. Bu çocuğun 6 yaşında bir kardeşi vardı. Üvey anne çocuğa nefes aldırmıyordu. Düşünün küçük çocuğun odası var bunun yok. Oturma odası yapmış kadın. Çünkü bazen halasında bazen babaannesinde kalıyor. Salonda her akşam kanepede yatıyor, çarşafını yatağını kendi seriyor. Hatta kar kış demez evde temizlik var diye çocuğu balkonda bekletirdi kadın. Üstü başı kirli gezer kokardı çocuk. Bunları bana kardeşim anlattı çünkü farkında değildim. Üniversite sınavı, arkadaşlarla gezme falan başka bir şey umurumda değildi çünkü.

Apartmandan yaşlı kadınlar bir iki kere kapısına dayandılar, yazık günah yapma etme bu çocuğa bunları diye. Aynı konu sahibinin dediği gibi doğuran baksın dedi herkese. Kadının kocası da servis şöförüydü. Sabah karanlıkta gidip karanlıkta dönüyor. Asıl suç babasının tabi, hiç mi görmüyorsun evladının halini. Bir gün duyduk ki kadının 6 yaşındaki kendi çocuğu lösemi olmuş. Yazık zaten çok zayıf bir çocuktu ama abisini severdi. Odasına yemek saklar, abisini gizlice eve odasına alırdı soğukta dışarda kalmasın diye. Bu yavru 6 ay içinde lösemiden eridi vefat etti.

Şimdi herkes anne üzüntüden vicdan azabından kahroldu dememi bekliyor ama öyle olmadı. Kadın nasıl taş kalpliyse hiç saçı başı üstü dağınık gezmedi. Mevlüt okuttu ama komşuları çağırmadı kendi akrabaları geldi. Size yemin ediyorum kadın bir kaç hafta sonra normal hayatına döndü. Saçını boyattı, oğlunun mevlüdü için fön çektirdi, geleni gideni kendi gezmesi hiç aksamadı. Annem ve 3 binadaki diğer bütün kadınlar günlerce gözyaşı döktü çocuk için.

Kardeşimin arkadaşını evde cenaze var diye gelip aldı dayısı teyzesi. Bir kaç ay sonra da taşındılar gittiler.

Hepimiz çok şaşırıyoruz konu sahibi nasıl böyle düşünüp yazıyor diye. Ben bizzat gördüm bildim böylesini. Ne zaman böyle bir şey okusam direk ölen o çocuk gelir gözüme.
Ben anlatayım bi tane de
Çok yakın akrabam
Eşi vefat etti iki minik yavru kaldı 2-4 yaşlarında
Adam tekrar evlendi çocuklara babaannesi baktı
Adamın iki çocugu daha oldu biri kız biri erkek
Babaanne ve dede yazık çocukları okutacaz büyütecez diye uğrastılar
Sonra kadın onlara bakıyor benimkilere de bakacak diye çocukları minicikten babaannenın başına gönderdi
Oldu mu 4 çocuk kadının başında
Zaten yaşlı kadım takip edemedi
Oğlan bağımlı oldu bigün ölüsü bulundu

O iki çocuk okuyup kendını kurtardı
Ama kadının iki çocugundan biri öldü diğerinin durumu da içler acısı
Kadın hala kime ne kötülük yapsam diye uğrasıyor bu kadar acıya taş olsa ölürdü
Yani kötü düşünmemek lazım
Kimse küçük kalmıyor o kızda büyür
Yaptıklarınıza söyledıklerınıze pişman olursunuz

Merhaba hanımlar dün buraya konu açmıştım hamilemiyim diye test pozitifmiş kan testimle onayladım bunu. Şimdi benim eşimin ilk evliliğinden 12 yaşında bir kızı var babaannesinde kalıyor çünkü ben 5 aylık evliyim daha ve kızın annesi sağ doğal olarak ben bakmak istemedim kızına, ergen 12 yaş bir kız çocuğuyla annesi dahi anlaşamazsan ben anlaşamam 28 yaşındayım ilk evliliğim ve ilk bebeğime hamileyim bu arada. Eşimin kızı babasına çok bağlı ve çok kıskanç bebeğimi ona nasıl söylemeliyiz bilmiyorum sevinemedim bile durumuma, bize gelmek istermi yada onu sevmez kaprisler yaparmı deneyimleri olanlar lütfen cevap versin nasıl söyleyelim kıza bu durumu ve nasıl yaklaşalım ona?
Daha ortada olay yok strese girip ne yapmalıyım diyorsunuz ikinci evlilik yapan adamın sorumluluğunu almayı kabul etmişsiniz evlenerek sonrasına da katlanacaksınız. Ben anlamıyorm her şeyi kabul ederek evlenip sonra isyan edenleri.

siz eşinizi sevmiyorsunuz sevseniz ondan olan bir çocuğa sahip çıkardınız. ona annelik yapardınız. siz aman evde kalmayayım düşüncesi ile evlenmiş olmak için evlenen bir insansınız kesinlikle.
ama en önemlisi vicdanınız yok hem sizin hem eşinizin. o kızın psikolojisini düşünemiyorum yazık kıza.
madem sahip çıkmayacaktınız çocuğu olan biriyle evlenmeyecektiniz. hadi evlendiniz diyelim böyle çocuğuna sahip çıkmayan bir adamla nasıl evlendim ben bu adamı tekrar baba yapmamalıyım diye sorgulamanız gerekiyordu. tencere kapak misali karı koca birbirinizi bulmuşsunuz. karnınızda doğacak çocuğa da yazık. vicdansız bir anne ve babaya sahip olacağı için.

Çok basit bir mantık var; çocuksuz birini istiyorsanız çocuksuz biriyle evlenmelisiniz. Çocuklu adamla evlenip çocuğu yok sayamazsınız.

Adamın ilk çocuğuna hayrı varmış gibi 5 aylık evlilikte koştur koştur çocuk yapmışsınız. Eminim sizinkine de çok iyi bakacak, tam baba yapılacak erkek 😌
Sizinkiyle ilgilenmedikçe kıza sarıp durursunuz artık sebebi seçtiğiniz adam değil de kızıymış gibi.
Yetişkinlerin olmamışlıklarının cezasını yine bir çocuk çekiyor.

Merhaba hanımlar dün buraya konu açmıştım hamilemiyim diye test pozitifmiş kan testimle onayladım bunu. Şimdi benim eşimin ilk evliliğinden 12 yaşında bir kızı var babaannesinde kalıyor çünkü ben 5 aylık evliyim daha ve kızın annesi sağ doğal olarak ben bakmak istemedim kızına, ergen 12 yaş bir kız çocuğuyla annesi dahi anlaşamazsan ben anlaşamam 28 yaşındayım ilk evliliğim ve ilk bebeğime hamileyim bu arada. Eşimin kızı babasına çok bağlı ve çok kıskanç bebeğimi ona nasıl söylemeliyiz bilmiyorum sevinemedim bile durumuma, bize gelmek istermi yada onu sevmez kaprisler yaparmı deneyimleri olanlar lütfen cevap versin nasıl söyleyelim kıza bu durumu ve nasıl yaklaşalım ona?
Allahım evlatlarımıza acı bizi onlardan ayırma senin gibi birinin eline düşme ihtimallerinin hayali bile korkunç 😢

Hanimefendi o da esinizin ilk cocugu bunun sorumlulugu almak zorunda.. ve siz cocugu resmen öteliyorsunuz sahiplenmek yerine! Anne baba dislamis babaanneye atilmis ve cocugun saglam psikoloji olmasini beklemeyin lütfen, önce kizin gönlünüzü alin ergense ergenligi yasar hepimiz ergenligi yaptik, bu dogal bi durum. Dislamak yerine cözüm arayin. Madem cocuklu birini istemiyordunuz ne diye cocuklu adamla evlendiniz? Allah akil fikir versin

Kızını yanına almayıp, babaanne evine bırakın bir adamın babalığını sorgularım.ha sizin için iyi olmuş çünkü zaten kızı istemiyorsunuz ama bu kızına nasıl davranıyorsa sizin çocuğunuza da öyle davranacak.cocugun hircin ve kıskanç olmasi normal.bu sartlarda kardedini istememesi de normal.siz aile olacaksiniz ama o ailenin ferdi olamayacak.annesinde neden kalmıyor?

Bebeğiniz hayırlı olsun. Lakin çocugun size nasıl davranmasını bekliyordunuz. Gayet doğal davranıyor size hemen alışmasını beklemeyin. O evde babasida yasiyor elbetteki gelecek. Zaten egerki velayet babada ise çocuğun babanede yasamasi normalmi. O çocuğun babasıyla yaşamak hakkı degilmi. Sizde bebek bekliyorsunuz farkında değilsiniz ama bencillik ediyorsunuz.

Hiç bir çocuk dışlanmayı, hor görülmeyi, şımarık yaftası alıp itelenmeyi hak etmiyor.
Ben olsam onu sarar sarmalardım. Eksik bulduğu yanlarını tamamlardım. Ona anne olmazdım, olamazdım sonuçta onun 1 annesi var. Ama ona çok iyi bir abla olmaya uğraşırdım. Eşimi seçtiysem eğer, kızını da seçmişimdir. Seçimlerimin bedelini ona ödetemem, bu adil değil vicdansızlık olur.

Ve bu dünya da yapılan hiç bir acımasızlık kimsenin yanına kalmıyor. Sakın bir çocuğun canını yakacak kadar küçülmeyin. Ona 'abla oluyorsun o senin dert ortağın olacak sen onu koruyup kollayacaksın biz olmadığımızda birbirinize kenetleneceksiniz' diye konuşacak onu ısıtacaksınız.

Başkasının çocuğunun sorumluluğunu almak zor, bu yüzden ben olsam evlenmezdim. Siz evlendiğinize göre bazı zorlukları göze almışsınız demektir.

Kaldı ki kimse sizi çocuğun bakımından sorumlu tutmuyor. Sizin eviniz aynı zamanda babasının evi de olduğu için gelmek ve kalmak en doğal hakkı. Annesinin ilgilenmemesi babanın sorumluluğunu ortadan kaldırmıyor. Yazık ki babası da babaanneye atmış.

Umarım yaşamazsınız ama size bir şey olursa eşinizin çocuğunuzu babaanneye atarak üçüncü bir evlilik yapmasını da kabul ediyorsunuz, hoş görüyorsunuz demektir. Düşünceleriniz bunu gösteriyor.

Allah im inanmiyorum o kiz seninde kizin artik ne demek babannesinde kalir. ustelik 12 yasinda getirin annelik yapin neolur sanki ozamam evlenmeseydin dul cocuklu adamla. evleniyosanda kabul et bi zahmet. annesi sagken dogal olarak ben bakmam ne demek. kusura bakma ama konunu begenmedim

Siz bakmak zorunda olmayabilirsiniz elbette ama babası ona bakmak zorunda. Çocuğun velayeti kimde ki çocuğa böyle sığıntı muamelesi yapıyorsunuz. Üstelik anne olacaksınız. Çok daha fazla empati yapabilmelisiniz. Unutmayın bi dünyada ne ekerseniz onu biçiyorsunuz. Sorunuza gelince, siz o kızın üvey de olsa annesisiniz. Kuma değil de anne gibi yaklaştığınızda zaten bu soruyu sormaya gerek dahi duymayacaksınız. Evet çocuk kiskanacak ama anneleri farklı olduğu için değil. Her çocuk kardeşini kıskanır da ondan. Siz bu bakış açısıyla devam ederseniz bu kıskanclik iki taraf için de kronikleşecek ve belki de kardesliklerini hiç yasayamayacaklar. Ama siz ona uveyligini bu kadar hissettirmezseniz hersey daha kolay olur. En azından kendi karninizdaki evladınız için yapin bunu.

Eşim bir süre sonra getiririz dedi yeni evlendiğimiz için, anneside gezmeyi tercih ediyor ve asla istemiyor kızını, o böyle yaptıkça bende inada bindirdim ben doğurmadım onu cunku
evet onu sen doğurmadın haklısın ama bir düşün o kızın yerine koy kendini,
o kız sensin ve ne annen seni istiyor nede babanın yeni eşi babaanne de mecburiyette bakıyor.
Hiç bir ebeveynin seni yanında istemiyor ne hissederdin hırçınlaşmaz mıydın ? azıcık vicdan ya azıcık empati yeteneği inada bindirdim ne demek bile bile evlenmişsin o kızın varlığını neden evlendin o zaman bu dünyanın binbir türlü hali var.
belki ilerde anlaşamayıp ayrılacaksın tekrar evleneceksin bu eşin de belki sen o kızı istemediğin gibi senin evladını istemeyecek ne hissederdin ? eşin senin istememen karşısında ne hissediyor acaba onun da babalığına tüküreyim dünyada evlattan mühim kimse olamaz babaanne bakmak zorunda mı 12 yaşında çocuğa allah vicdan versin deyip gidiyorum

Back