Hamıleyim ve eltim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen biraz eltini öyle algılamak istemişsin ortada bir şey yok ki ayrıca dediğini de doğru çocuk olmadan ne kadar tatil yapabiliyorsan yap ben bebeğimle gittm şu an hasta oldu başında bekliyorum uyumamak içinde burda takılıyorum
Ama onun o ankı konuşma şekli farklıydı yanımda olsan böyle demezdın gercekten

Ben eltinizin yorumunu da okumak isterdim. Hiç yengelik yapmadım ne demek, hakkınız var mı buna? Siz çocuğunuza aldığınız şeyleri paylaşırken sorun yok ama elti aldıklarını paylaşınca gösterince nispet. Bazı huylarını beğenmiyorum vs vs. Size ne, beğenmiyorsanız görüşmezsiniz. Sizin huyunu beğenmeniz gereken kişi eşiniz, başkasının karısı değil.

Kaynana kayınpeder hep sizin üzerinize düşsün, sizin çocuğunuz olsun, alınanı giyileni hep siz paylaşın... Hoşunuza mı gidiyor onunla ilgilenmemeleri? Yahu üstünüze düşseler ne düşmeseler ne? Statünüz mü yükseliyor toplum nezdinde, sizin eş veliaht şehzade mi? Ben asıl sizi kıskanç ve herkes bana baksın benle ilgilensin modunda gördüm. Kadın karnınıza niye ters baksın, biz kocamla gezeceğiz evliliğin tadını çıkaracağız demiş, gayet mantıklı. Herkes sizin gibi çocuk da çocuk modunda gezip ağlasın mı?

Sizin ne haddinize eltiye şunu yap bunu yap çocuğun olsun demek, bu hakkı nereden alıyorsunuz, siz kimsiniz? Kadına psikolojik şiddet uyguluyorsunuz, İşiniz gücünüz elti olmuş, rahat bırakın kadını da kendi evliliğinize doğacak çocuğunuza yoğunlaşın.

Bende anlamadım,konu sahibi açıklarsa anlarız yengelik yapmak ne demek
Yengelık su sekıl hanı böyle yengecılık yapanlar olur şunu ogretıyım bunu ogretıyım bana saygılı ol gıbı yapan çok ınsan var ben onunla hep arkadaş gıbıydım hatta bna yenge degıl adımı söyle yenge deme dedım yanlış anlasılmasında

Merhaba kızlar sizlere birsey anlatacağım konu Eltim gelın gelelı 1 sene oldu fakat ömrüm hayatım boyunca böyle bırıne ılk defa rastladım benım eşimin kardesının hanımı bugune kadar hıc yengelık yapmadım arkadaş gıbı kardeş gıbı davrandık fakat bazı huylarını begenmemeye başladım bna sureklı bugün bunu yaptık yarın şunu yapcaz bunu aldım gıbı nismetler yapıyor ve bu benım en sevmedıgım seylerdır aldıgımı gıydıgımı asla nısmet yapmam bıraz mesafe koyduk arama eltımle merhabadan ılerısı olmadı konuşmadık hıc herneyse ben hamıleyım bı ınsanda cekememezlık bukadar olmamaşı benım ılk cocugum 4 senede yenı oldu onlarda ıstıyor fakat yok dusunmuyoruz dıyor ama ben bunca ay sene ağladık esımle olmuyor dıye sımdı olduğu ıcın sevıncımı rahat bır sekılde yasamak ıstıyorum karnım çıktı karnımı görünce ters bakıyo toplumda oturuyoruz bız kocamla tatıle gıtcez çocuk coluga karısmadan çocuk olunca gıdılmez dıyor herneyse onada tamam kaynanam kayınpederım uzerıme düşüyorlar allah razı olsun onuda kıskandığı ıcın gotlerınden ayrılmıyor düne kadar bana kesıyordu annemle babamı onada sustum sımdı çocukla ılgılı bazen aldıklarımı duruma koyuyorum bır buçuk ayım var bu aralar durumlarıma bakmıyor engel atmamıs ama sona almış ben yanlısmı yapıyorum sevıncımı sadece paylaşmak ıstıyorum ılk bebegım ve karnım çıktı onuda saklayamam allah herkeze versin ama ben zamanında çok gözyaşı döktüm olmuyor dıye ve ben eltıme hep benım degıl senın olsun sen çok ıstıyon dedıöm hatta hep sorardım böyle yap böyle yap belkı bna tutmadı sana tutar dedım bunu yanlış anlamış herkeze yengem sureklı çocuk meselesını bna soruyor demıs ve okdr agladım kı üzüldüm kı aradan çok gecmedı rabım bna nasıp ettı çok şaşırdım olay bu sekılde sızlerde okuyunca banamı hak vereceksınız yoksa yanlısmı yapıyorum yorumlarını beklıyorum

Evet sen yanlış yapıyorsun. Bakmazsa bakmasın durumlarına. Sen bebeğine odaklan. Aranızda elle tutulur bir kavga da yok o yüzden birbirinizden haz etmediğinizi kabullen ve kendi hayatına bak.

Hamileliğiniz sizin sevinciniz sizin mutluluğunuz tebrikte ederim lakin çok abatmışsınız elti sizin sevincinizi tebrik eder o kadar etmedi mi bitti işte
Bende çoğu zaman whatsapp mesajlarına bakmıyorum hele cuma mesajlarına hiç hiç bakmıyorum
Herşeyi paylaşanların paylaştıkları başitleşir
Sizinde hamilleliğinizin alerjisi olmuş sanki elti

Ben eltinizin yorumunu da okumak isterdim. Hiç yengelik yapmadım ne demek, hakkınız var mı buna? Siz çocuğunuza aldığınız şeyleri paylaşırken sorun yok ama elti aldıklarını paylaşınca gösterince nispet. Bazı huylarını beğenmiyorum vs vs. Size ne, beğenmiyorsanız görüşmezsiniz. Sizin huyunu beğenmeniz gereken kişi eşiniz, başkasının karısı değil.

Kaynana kayınpeder hep sizin üzerinize düşsün, sizin çocuğunuz olsun, alınanı giyileni hep siz paylaşın... Hoşunuza mı gidiyor onunla ilgilenmemeleri? Yahu üstünüze düşseler ne düşmeseler ne? Statünüz mü yükseliyor toplum nezdinde, sizin eş veliaht şehzade mi? Ben asıl sizi kıskanç ve herkes bana baksın benle ilgilensin modunda gördüm. Kadın karnınıza niye ters baksın, biz kocamla gezeceğiz evliliğin tadını çıkaracağız demiş, gayet mantıklı. Herkes sizin gibi çocuk da çocuk modunda gezip ağlasın mı?

Sizin ne haddinize eltiye şunu yap bunu yap çocuğun olsun demek, bu hakkı nereden alıyorsunuz, siz kimsiniz? Kadına psikolojik şiddet uyguluyorsunuz, İşiniz gücünüz elti olmuş, rahat bırakın kadını da kendi evliliğinize doğacak çocuğunuza yoğunlaşın.
Neden bu sekılde linçlemeye geldiniz ki anlamıyorum ben zaten orda belırtmısım bız arkadaş kardeş gıbıydık yanı hatta bna yenge bıle demesın ıstıyordum ve herseyımıxı anlattıgımız ıcın bırbırımıze ben kalkıp kayınvalidem kayınpederım benım uzerıme düşşsün demıyorum ki zaten kaynanam kayınpederım ayrımcılık yapan ınsanlar degıldır ve ben paylaşım yapıyorum kıskanıyor demedım çocuk olduktan berı huyları bu sekılde dedım o zaten durum atmıyor ben çocuk olmadan oncede bırsey atmıyordum ozamanda mı bana bunu yaptık bunu ettık dıyınce nısmet olmuyor herseyı yanlış yere çekmemek lazım öyle şeyler yazmıssınızkı okurken sok oldum düşüncen için teşekkür ederim

Evet sen yanlış yapıyorsun. Bakmazsa bakmasın durumlarına. Sen bebeğine odaklan. Aranızda elle tutulur bir kavga da yok o yüzden birbirinizden haz etmediğinizi kabullen ve kendi hayatına bak.
Doğru söylüyorsun teşekkür ederim yorumun için

Hamileliğiniz sizin sevinciniz sizin mutluluğunuz tebrikte ederim lakin çok abatmışsınız elti sizin sevincinizi tebrik eder o kadar etmedi mi bitti işte
Bende çoğu zaman whatsapp mesajlarına bakmıyorum hele cuma mesajlarına hiç hiç bakmıyorum
Herşeyi paylaşanların paylaştıkları başitleşir
Sizinde hamilleliğinizin alerjisi olmuş sanki elti
Sanırım Bıraz kafama taktım üzüldüm hamılelıkte hassaslasıyorsun derlerdı ınanmazdım ama durduk yere acaba yanlısmı yaptım dıyerek üzülüyorum boş seylere

Durumlariniza baktı mı diye kontrol etmenize ne gerek var?
İlle de paylaştıklarımı görsün istiyorsunuz herhalde. Birde çocuğu olmuyor diye düşünüyorsunuz,bebek paylaşımlarınızı bir şey kaybetmez.
Çocukla ilgili de madem anlaşamıyorsunuz öneri de falan bulunmanız gerek yokmuş, herkes her şeyi biliyor.
Çok takılacak bir şey göremedim ben.
Kendinize mesele çıkarmayın derim.
Hayır bu olaylar olmadan önce o bana konusunu açınca ozmn sende bu sekıl dene doktor demıstı bna dıyerek soyledım sonradan bu olaylar oldu

Yengelık su sekıl hanı böyle yengecılık yapanlar olur şunu ogretıyım bunu ogretıyım bana saygılı ol gıbı yapan çok ınsan var ben onunla hep arkadaş gıbıydım hatta bna yenge degıl adımı söyle yenge deme dedım yanlış anlasılmasında
Bana saygılı ol derken yenge dediğin elti oluyor yani . Elti kim ki .. az ötede oynasın .

Neden bu sekılde linçlemeye geldiniz ki anlamıyorum ben zaten orda belırtmısım bız arkadaş kardeş gıbıydık yanı hatta bna yenge bıle demesın ıstıyordum ve herseyımıxı anlattıgımız ıcın bırbırımıze ben kalkıp kayınvalidem kayınpederım benım uzerıme düşşsün demıyorum ki zaten kaynanam kayınpederım ayrımcılık yapan ınsanlar degıldır herseyı yanlış yere çekmemek lazım öyle şeyler yazmıssınızkı okurken sok oldum düşüncen için teşekkür ederim
Buradan öyle görünüyor diye öyle yazdım. Gelin geldi demeniz bile ben önceyim o sonra gibi. Eşinizin kardeşiyle evlendi, size gelin gelmedi. 1 sene içinde kadın aileye alışmaya çalışmış. Sizinle aynı haklara sahip, eşitsiniz. Siz kimsenin yengesi değilsiniz eltisiniz. Siz ve evliliğiniz nasılsa elti ve evliliği de öyle olsun hatta sizin yönlendirmelerinizle hareket etsin istiyorsunuz.

Nasıl kardeş olunuyor 1 sene içinde? Anlamıyorsunuz kayınvalide kayınpeder ayrımcılık yapsa ne yapmasa ne? Koca olduğu sürece onlar var, koca yoksa yoklar.
hep sorardım böyle yap böyle yap belkı bna tutmadı sana tutar dedım bunu yanlış anlamış
Hep sorup hep söyleme hakkını nereden buldunuz?

O kadar küçük şeylere takılıyorsunuz ki inanın incir çekirdeğini doldurmaz. Boş vaktiniz çoksa Türkçe çalışın lütfen. Noktalama yok, paragraf yok, kelimelerin yazılışı yanlış… Çocuğunuza aldıklarınızı niye koyuyorsunuz ki İnstagrama? Herkesin evladı kendine kıymetlidir siz buldumcuk davranmışsınız. Hani aldığınızı nispet yapmıyordunuz? Kendinizle çelişiyorsunuz. Kadını bir rahat bırakın, bu kadar takılacak şey yok ortada

Ben sizi anladım. Nerede yanlış yapıyorum diye sormuşsunuz. Eltinizi çok fazla ciddiye almayın. Ona yaranmaya çalışmayın. İşinize, bebeğinize odaklanın. Onun da olur çok yakın zamanda. Bebekleri kıyaslaya kıyaslaya büyütürsünüz zaten kuvvetle muhtemel. Çocukları bari bundan uzak tutmak için, etlinizle mesafeli olmanızı öneririm.
Durumlarına bakmıyorsa bakmasın.
İşinize, doğumunuza odaklanın

Buradan öyle görünüyor diye öyle yazdım. Gelin geldi demeniz bile ben önceyim o sonra gibi. Eşinizin kardeşiyle evlendi, size gelin gelmedi. 1 sene içinde kadın aileye alışmaya çalışmış. Sizinle aynı haklara sahip, eşitsiniz. Siz kimsenin yengesi değilsiniz eltisiniz. Siz ve evliliğiniz nasılsa elti ve evliliği de öyle olsun hatta sizin yönlendirmelerinizle hareket etsin istiyorsunuz.

Nasıl kardeş olunuyor 1 sene içinde? Anlamıyorsunuz kayınvalide kayınpeder ayrımcılık yapsa ne yapmasa ne? Koca olduğu sürece onlar var, koca yoksa yoklar.

Hep sorup hep söyleme hakkını nereden buldunuz?
Anlamıyorsun heralde yazdım yıkarsa doktor bna böyle söylüyordu bunları yapmam gerektıgını dıyerek bende ona soyledım bunda ne var bnada büro bunu dese yanı o demiş olsaydı teşekkür ederim benı düşünüp söyledıgın ıcın der çıkardım bunu nıye bukdr kafaya taktın? Yukardakı cumlenden ıkıncısı bu lütfen yorumunu linclemeden yaz üsturuplu bır sekılde yazabılırsın herkezın cevabına açığım ama bu sekılde degıl yok sen kıskancsın yok sen bunu demişsin kardeşim zaten dedıgımı ve yaptıgımı yazmışım yukarı annemisin bu sekılde yorumlar yazmışsın.

O kadar küçük şeylere takılıyorsunuz ki inanın incir çekirdeğini doldurmaz. Boş vaktiniz çoksa Türkçe çalışın lütfen. Noktalama yok, paragraf yok, kelimelerin yazılışı yanlış… Çocuğunuza aldıklarınızı niye koyuyorsunuz ki İnstagrama? Herkesin evladı kendine kıymetlidir siz buldumcuk davranmışsınız. Hani aldığınızı nispet yapmıyordunuz? Kendinizle çelişiyorsunuz. Kadını bir rahat bırakın, bu kadar takılacak şey yok ortada
Aldıklarım kocamın aldığı kendıme aldıklarımdan bahsedıyorum bebek ıcın paylaşım yaparım tabıkıde ilk bebegımın verdıgı heycanlılık bi bendemı sorun oldu paylaşmam ben aldıklarım ama detaylı yazmadığım için buraya çekilmiş konu teşekkür ederim cevabın için

Yalniz siz yenge degil eltisiniz.

Ve ben karsi tarafin değil sizin kiskandiginizi dusundum amaa hamilelikten herhalde... (2.hamileligimi yasiyorum daha su hormonlarimin simarikligini yasayamadim)

Yani umarım oyledir.

Ben sizi anladım. Nerede yanlış yapıyorum diye sormuşsunuz. Eltinizi çok fazla ciddiye almayın. Ona yaranmaya çalışmayın. İşinize, bebeğinize odaklanın. Onun da olur çok yakın zamanda. Bebekleri kıyaslaya kıyaslaya büyütürsünüz zaten kuvvetle muhtemel. Çocukları bari bundan uzak tutmak için, etlinizle mesafeli olmanızı öneririm.
Durumlarına bakmıyorsa bakmasın.
İşinize, doğumunuza odaklanın
Gerçekten bunca insan arasında benım nedemek ıstedıgımı anladığınız için çok çok teşekkür ederim

Eltiyi hayatınızın merkezine koyup, düşünüp durmayın. Ben de çoğu zaman durumlara bakmam hele sürekli gösteriş yapanlarınkine. Mana aramaya gerek yok. Bebeğinize odaklanın, çocuk gelişimi ile ilgili kitaplar okuyun, doğumdan sonra zor olur, beslenmesi bakımı ile ilgili çok güzel kitaplar var.
Bu kitabı tavsiye ederim.

Eklentiler

• IMG_1248.webp
    IMG_1248.webp
    23,1 KB · Görüntüleme: 33
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X