• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve annemin kaprisleri

Hamileyim ve hamileliğinin başından beri eşimle annem arasında kalmaktan sıkıldım.. Kayın aliden hamilelikten beri evime gelmedi hiç.. Biraz zahmetli hamilelik dönemim var.. Eşim her haftasınu beni köye götürmek için ve gitmediğim için söyleniyo.. Kendi Annemde. Eşimin köyüne gitmemem için söyleniyo.. Bebeğe bir şey olursa diye.. Eşine ağrım var doktor yasakladı de dedi.. Geçen bir sefer gittim surat yaptı laf soktu..
Bu günde köyde hayır vardı.. Eşim yardıma gitti benimde götürdü köye ama ben evde kaldım kalabalığa girmedim.. Annemde kız kardeşlerimle şehir merkezine gezmeye gitmişler.. Tabi akşam 20:00 aradı kardeşim köyde akrabada oturuyoruz dedim evde misin diye sordu kapattim telefonu
neyse eve geldik 23:00 te.. Annemden çit yok ben aradım meşgule attı geri aramadıda.. Mesaj yazdım cevapta yazmadı.. Beni yarın neler bekliyor bilmiyorum.. Hep böyle tavırlı olur şimdi laf sokar..bana git git o çocuğun başını Yersen ağlama diyo.. Beni dinleyen kim dedi mesela geçenlerde... Ben annem eşim Kaynanam üçgeninden sıkıldım.. Gitmedim aylardır eşim surat yaptı üzdü ağlattı.. Gittim annem laf söktü üzdü ağlattı.. Kaynanam ayrı tek geçen sene benden çıkmazdı şimdi gelip yardım bile etmiyo.. 7 ay bitecek geldiği yok..
Yarın ne yapayım ben..
Senin annede dediğim dedik belli. Ama kusura bakma evli barkli kadınsın o çocuk sadece senin çocuğun ve anneannesinin torunu değil. Annen belliki eşinin ailesi ile olmanı kıskanıyor. Gidip geleceksin tabiki. Eşinin de seni yanında istemesi çok doğal. Artık evlendik büyüdük izzet ikram saygı her daim devam etmeli ama nereye gidip geleceğin artık sen ve eşinin insiyatifinde. Düşük tehliken falan mı var. Bebeğin başını yersen cümlesi çok ağır olmuş. En önemli şey hamilelikte psikoloji annende bunu yerle yeksan ediyor. Kv nin gelip gitmemesi sorun bile değil. Banada kimse yardım etmedi. Senin asıl sorunun annenin tavrı çok yanlış davranıyor.

Doktorun yasak lamadığı sürece sorun olmaz yolculuk. He yasak olmasına rağmen eşin zorluyor ise sıradaki doktor kontrolüne esinle git ve yanında doktora sor

Ama en baştan beri gitmiçeksin oraya.. 7 ayda bu 2. Gidişim.. Hep bahane buldum eşime o da ayrı dert surat yapıp laf sokması.. Annem gittim diye surat yapıp laf sokması.. Ben sıkıldım ikisi arasında kalmaktan
7ayda 2. gidisiniz cokmu Allah askina o kadar olsun esiniz surat yapar tabi hakli bi aile olduysaniz kocalar esim yanimda olsun istiyo normal hadi simdi agirlasiyorsunuz ee ilk baslardada mi sorun vardi anneniz niye karisiyo karismasin ustune vazife degil koy bahane samimiyet istemiyo kv le herhalde.ayda bir bile gitmenissiniz.koy yolu cokmu kotu cocugun riske atacak gibiyse onlar gelsin.annene dek anne sen bana huzur vermiyorsun en coksen beni strese sokuyorsun de..ailelerinezede bu kadar yuz vermeyin kv gitmeye bile onlarmi karar verecek o kadar degil.

Valla canım birazdan yazagaım için çok özür dilerim, gerçekten benim uslubum değil ama.

Hem eşine, hem kaynanana, hem de anana 'hasstiirr' diye tepki vermeden kimse düzelmez. Herkes alışmış sana buyurmaya.

Ne demek sana gitme eşinin köyüne gitme diyecek,
Ne demek gebe gelinini ziyarete gelmeyecek.

Annene neymiş pardon da? Nasıl bir kaynana gelinine annene gitme demekte haksızsa bir annenin de gelin kaynana arasını soğutmaya, bozmaya hakkı yok. Bebeği düşündüğünü de hiç sanmıyorum. Öyle olsa hergün ona gitmen konusunda baskı yapmazdı.
Annen de olsa eşinle huzurunu bozan, çifte standart uygulamanı isteyen kimseye prim verme.

Valla canım birazdan yazagaım için çok özür dilerim, gerçekten benim uslubum değil ama.

Hem eşine, hem kaynanana, hem de anana 'hasstiirr' diye tepki vermeden kimse düzelmez. Herkes alışmış sana buyurmaya.

Ne demek sana gitme eşinin köyüne gitme diyecek,
Ne demek gebe gelinini ziyarete gelmeyecek.
Ha yala varya artık bende isyana bağlıca o yakındır.. Erişmede git sen Diyim ağırlaştı o zorlama beni yollar bozuk anlamıyo.. Onada çıkışcam

Annene neymiş pardon da? Nasıl bir kaynana gelinine annene gitme demekte haksızsa bir annenin de gelin kaynana arasını soğutmaya, bozmaya hakkı yok. Bebeği düşündüğünü de hiç sanmıyorum. Öyle olsa hergün ona gitmen konusunda baskı yapmazdı.
Annen de olsa eşinle huzurunu bozan, çifte standart uygulamanı isteyen kimseye prim verme.
Köy yolları bozuk 5. Gebeliğin bu doğarsa sağlıkla ilk bebeğim.. Anneme bu konuda hak veriyorum.. Kaynamamış gelince geçen sene benden çıkmazdı şimdi gelmişti ben ayağına gidi Cem kadının.. Eşime o kadar yollar bozuk zorlama diyorum sarsıntı iyi değil korkuyorum.. Kaynanam pek sever beni ya hep laf sokma işi..

Ha bir de yalana teşvik etmesi var ki bence sert bir uyarıyı hak ediyor. Ne demek doktor bebeğin tehlikesi var demiş. eşinle arana yalan girmesi hiç iyi olmaz.

Köy yolları bozuk 5. Gebeliğin bu doğarsa sağlıkla ilk bebeğim.. Anneme bu konuda hak veriyorum.. Kaynamamış gelince geçen sene benden çıkmazdı şimdi gelmişti ben ayağına gidi Cem kadının.. Eşime o kadar yollar bozuk zorlama diyorum sarsıntı iyi değil korkuyorum.. Kaynanam pek sever beni ya hep laf sokma işi..
Kaynananla aranda olanlar, gitmek istememen, yollar ayrı konular. Hem zaten annen hep böyleymiş. Yani şuan hamilelik bahane. Sonrasında da her gittiğinde problem çıkaracak. Ya bir de kaynana cadı olsa 7 ayda bir katlanılır. Her hafta gitmiyorsunuz ki.

Kimseye yaranmaya çalışma bence canın ne isterse onu yap. . Annen de çok tuhaf neden bu kadar olayı büyütüyor bebek kendisi yüzünden sorun yaşayacak. . Benimde eşimin ailesi çok fazla gelmiyor ama bende çok takmam canım ister haftada 2 defa giderim istemezse ayda bir .. bence kendinize bırakın bunu kimse için birkere gitmeyin canı isteyen gitsin yada evinize gelsin ama eşinizden bana gelmiyor demeyin daha iyi bosver

Back