• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve annemin kaprisleri

pegasuscugum,
bu saatte hemen hemen seninle ayni haftalara denk gelen bir hamile olarak sorununa gonul, zihin ayiriyorum.
her yaklasima itiraz halde oldugunu gozlemledim.
peki, esin yuz asiyor... esin belki de sana, senin yansiman olarak tepki veriyor?
bir nebze sukunet goster hayatindakilere.
Kısa ve net olarak benim içimden geçen evladının iyi olması elbette ben gitmek istemiyorum köye tabiki.. Eşine kaç kez anlattım tartıştım.. 7 ayda bu ikinci gidişim.. Yordu artık beni anlamaması.. Ben evimde be eğimle vakit geçirmek istiyorum.. Annemde evlendiğinden beri 6 yıldır çalışıyordum bebekten önce akşam vardiyasıysam sabah kahvaltıya her gün bekler.. Erken kalkıp yemek hazırlamaya uğraşırdım.. İzinli günümde hep onlara gideyim ister velhasıl giderdim.. İşletim temizliğin iki ayağım birpabuca sığardı.. Ben kendime ve bebeğime vakit ayırmak istiyorım.. Ne eşime ne anneme göre yaşamak istemiyorum.. Ya. Seneye de bebekle beklerler artık geleyim diye korkar oldum..

Kısa ve net olarak benim içimden geçen evladının iyi olması elbette ben gitmek istemiyorum köye tabiki.. Eşine kaç kez anlattım tartıştım.. 7 ayda bu ikinci gidişim.. Yordu artık beni anlamaması.. Ben evimde be eğimle vakit geçirmek istiyorum.. Annemde evlendiğinden beri 6 yıldır çalışıyordum bebekten önce akşam vardiyasıysam sabah kahvaltıya her gün bekler.. Erken kalkıp yemek hazırlamaya uğraşırdım.. İzinli günümde hep onlara gideyim ister velhasıl giderdim.. İşletim temizliğin iki ayağım birpabuca sığardı.. Ben kendime ve bebeğime vakit ayırmak istiyorım.. Ne eşime ne anneme göre yaşamak istemiyorum.. Ya. Seneye de bebekle beklerler artık geleyim diye korkar oldum..
siz de o vakit annenize artik evde bebek oldugu icin, onun kahvaltiya gelmesini soylersiniz. boylece hem torun sever-bakar; hem sizi yalniz koymamis olur.
bunlar cozumsuz sorunlar degil. kendinizi karartmayin.

annen seni paylaşamiyor zor bir durum tabiki bebeği düşünmesi önemli ama burada problem annen hep kendine istiyor seni allah kolaylik versin diyorum allah hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin.
Amin sağolun.. Ben ne eşimin isteklerine ne annemin isteklerine göre yaşamak istemiyorum.. Benim anlamadığı om köye gitme bebeğe zara olmasın diyo annem iyi hoş hemfikirizde.. Her gün onlara çağırıyor hemde 6 yıldır.. Çalıştığım dönemdede akşam vardiyasıysam kahvaltıya çağırırdı..izinlerimde hep annenler deydim evinin işini yaparsın yaparsın diyordu ama beni sıkışıyodım.. Kimsenin beni anlamamasına sınır oluyorum...
yarına surat yapar basna laf sokar Izgü iniyim demez.. Bazen çok kırıcı ikiyi sanki karşısında evladı yok gibi.. Bende istemeye istemeye korka korka gittim bugün 2. Kez köye 7 ayda.. Yarına ne belliydi beni bilmem.. Kızlarda Kardeşlerinde laf sokarsa tamam tadından yenmez.. Gitmemi istemesi bebeğim ve benim iyiliğin için hemfikirizde.. Kendine ne diye her gün çağırdığın bekliyon.. O zamanda aynı özveriyi göstersene

siz de o vakit annenize artik evde bebek oldugu icin, onun kahvaltiya gelmesini soylersiniz. boylece hem torun sever-bakar; hem sizi yalniz koymamis olur.
bunlar cozumsuz sorunlar degil. kendinizi karartmayin.
Öyle dicem zaten bende o şekilde ben Gidemem küçücük yavruyla.. Ben yarını düşünüyorum bakalım ne dicek telefonu açmadı.. Gitmeme konusunda bende hemfikirim köye.. Annem bebekle beni düşünüyorda her gün kendine kahvaltıya bekliyo ozaman niye düşünmüyo yine bebekle beni

Öyle dicem zaten bende o şekilde ben Gidemem küçücük yavruyla.. Ben yarını düşünüyorum bakalım ne dicek telefonu açmadı.. Gitmeme konusunda bende hemfikirim köye.. Annem bebekle beni düşünüyorda her gün kendine kahvaltıya bekliyo ozaman niye düşünmüyo yine bebekle beni
anneniz evde yeterince beslenemeyeceginizi dusunup sizi kahvaltiya cagiriyor olabilir. aranizdaki mesafe yurume ile gidilecek gibiyse, spor yapmis olun diye cagiriyor olabilir. evde yalniz olmayin, sizi kollayabilsin istiyor olabilir.

ozet olarak herkes kendince sizi dusunuyor olabilir, biraz da siz empati kurmayi deneyin :)

anneniz evde yeterince beslenemeyeceginizi dusunup sizi kahvaltiya cagiriyor olabilir. aranizdaki mesafe yurume ile gidilecek gibiyse, spor yapmis olun diye cagiriyor olabilir. evde yalniz olmayin, sizi kollayabilsin istiyor olabilir.

ozet olarak herkes kendince sizi dusunuyor olabilir, biraz da siz empati kurmayi deneyin :)
Bende kötü düşünmedim ama gebelik şekerinden diyet yapıyorum.. Evden ona diyete göre götürüyorum yicekleri bazen olmayabiliyor listem dışındaki şeyleri yiyemiyorum ki.. Ben sen gel diyorum çoğu kez.. Gelsin bende yiyelim bende oturalım her gün saatlerce yanı annem gelse istiyorum vakit geçirsek.. Yarın ne yapayım tekrar arasam mı.. Bu gece açmadı aradığımda.. Yoksa beni aramasını mi beklesem

valla eşim beni ve bebeği düşünse beni onunla gelmem için zorlamaz gelmiyorum diye surat yapmaz haksızmıyım..

Bende kötü düşünmedim ama gebelik şekerinden diyet yapıyorum.. Evden ona diyete göre götürüyorum yicekleri bazen olmayabiliyor listem dışındaki şeyleri yiyemiyorum ki.. Ben sen gel diyorum çoğu kez.. Gelsin bende yiyelim bende oturalım her gün saatlerce yanı annem gelse istiyorum vakit geçirsek.. Yarın ne yapayım tekrar arasam mı.. Bu gece açmadı aradığımda.. Yoksa beni aramasını mi beklesem

anne ve kiz arasinda her zaman boyle cilvelesme olur. sabah hicbir sey olmamis gibi kahvaltiya o cagirmasa da, kahvalti saatinde gidin. sizin konuyu yok saymaniz, onun da yok saymasina vesile olacaktir.
bana musade. iyi geceler dilerim.

semurcan semurcan siz benim yerimde olsanız ne yapardınız.. Böyle arada ve ikilemde kalsanız.. Birini yapsanız ötekine yaranamamak.. Yapmasanız diğerine yaranamamak.. Gerçekten Akula ihtiyacım var..

anne ve kiz arasinda her zaman boyle cilvelesme olur. sabah hicbir sey olmamis gibi kahvaltiya o cagirmasa da, kahvalti saatinde gidin. sizin konuyu yok saymaniz, onun da yok saymasina vesile olacaktir.
bana musade. iyi geceler dilerim.
Korkuyorum laf sokacak diye.. Kalbim fırlayacak gibi oluyor ne yalan söyleyeyim ne desem ne yapsam diye düşünüyorum sonra..

pegasus2304 pegasus2304
sizinkine rahmet okutacak turden bir anne-kiz iliskim var. an gelir kuseriz, 2-3 gun konusmadigimiz olur, sonrasinda ararim yahut o arar. ayri ulkelerdeyiz su an, o vesile goruntulu arama yapariz. konusma aninda sinirleniriz, kapariz. 1 saat sonra gene arar kaldigimiz yerden devam ederiz.

konuyu kurgulamak size bir sey kazandirmaz.

konuyu annemin kaprisi; birine yaranmak-oburune yaranmamak diye ele alirsaniz cok surer ayrica bu mevzu.

Annen sirf hamilelikten dolayimi gitmeni istemiyor yoksa hepmi boyleydi?

Hamileyim ve hamileliğinin başından beri eşimle annem arasında kalmaktan sıkıldım.. Kayın aliden hamilelikten beri evime gelmedi hiç.. Biraz zahmetli hamilelik dönemim var.. Eşim her haftasınu beni köye götürmek için ve gitmediğim için söyleniyo.. Kendi Annemde. Eşimin köyüne gitmemem için söyleniyo.. Bebeğe bir şey olursa diye.. Eşine ağrım var doktor yasakladı de dedi.. Geçen bir sefer gittim surat yaptı laf soktu..
Bu günde köyde hayır vardı.. Eşim yardıma gitti benimde götürdü köye ama ben evde kaldım kalabalığa girmedim.. Annemde kız kardeşlerimle şehir merkezine gezmeye gitmişler.. Tabi akşam 20:00 aradı kardeşim köyde akrabada oturuyoruz dedim evde misin diye sordu kapattim telefonu
neyse eve geldik 23:00 te.. Annemden çit yok ben aradım meşgule attı geri aramadıda.. Mesaj yazdım cevapta yazmadı.. Beni yarın neler bekliyor bilmiyorum.. Hep böyle tavırlı olur şimdi laf sokar..bana git git o çocuğun başını Yersen ağlama diyo.. Beni dinleyen kim dedi mesela geçenlerde... Ben annem eşim Kaynanam üçgeninden sıkıldım.. Gitmedim aylardır eşim surat yaptı üzdü ağlattı.. Gittim annem laf söktü üzdü ağlattı.. Kaynanam ayrı tek geçen sene benden çıkmazdı şimdi gelip yardım bile etmiyo.. 7 ay bitecek geldiği yok..
Yarın ne yapayım ben..
hamileyken annesi yüzünden hastanelik olan ölümden dönen biri olarak anneni önemseme bence eşinle güç yarışı yapıyor senin üzerinde eşinden daha etkin olmaya çalışıyor öyle olmasa böyle trip atıp seni üzmez eşinle konuş sık gitmeyin kv ye

Annen sirf hamilelikten dolayimi gitmeni istemiyor yoksa hepmi boyleydi?
Genelde önceden beri.. Ama şuan hamilelikte var ya.. Çok sık muhattap olmayayım istiyor.. Şuan hamilelikten dolayı köy yolları kötü diye istememesini anlarım.. O konuda haklı zaten bende tedirgin gittim.. Ama geçen ilk kez gittiğimde köye o çocuğa bilet olsunda sen gör rahatlarsin tarzı konuştu sanki annem annem değil..

hamileyken annesi yüzünden hastanelik olan ölümden dönen biri olarak anneni önemseme bence eşinle güç yarışı yapıyor senin üzerinde eşinden daha etkin olmaya çalışıyor öyle olmasa böyle trip atıp seni üzmez eşinle konuş sık gitmeyin kv ye
Geçmiş olsun.. 6 yıllık evliyim çalıştığım dönem markette akşam vardiyasında isem sabah beni kahvaltıya beklemedi iyi hoş hazırlıyor Allah razı olsun ama zorlanıyordum.. Gece 12 de evde ol.. Sabah 9 da kalk 10 a kadar yemek yap.. Kahvaltıya git otdan ise git zorluyordu.. İzin günlerinde ise hep annenler deydim sabahtan akşamüstüne kadar.. İşleri yaparsın yaparsın diyodu..
Annemi severim tek başına kahvaltı yapmayayım diye niyetleri biliyorum.. Geçen sene ramazanda annemle eşim tartıştı.. Ondan beri ikisi benim hatırıma konuşuyor ama eskisi gibi değiller..

Hamileyim ve hamileliğinin başından beri eşimle annem arasında kalmaktan sıkıldım.. Kayın aliden hamilelikten beri evime gelmedi hiç.. Biraz zahmetli hamilelik dönemim var.. Eşim her haftasınu beni köye götürmek için ve gitmediğim için söyleniyo.. Kendi Annemde. Eşimin köyüne gitmemem için söyleniyo.. Bebeğe bir şey olursa diye.. Eşine ağrım var doktor yasakladı de dedi.. Geçen bir sefer gittim surat yaptı laf soktu..
Bu günde köyde hayır vardı.. Eşim yardıma gitti benimde götürdü köye ama ben evde kaldım kalabalığa girmedim.. Annemde kız kardeşlerimle şehir merkezine gezmeye gitmişler.. Tabi akşam 20:00 aradı kardeşim köyde akrabada oturuyoruz dedim evde misin diye sordu kapattim telefonu
neyse eve geldik 23:00 te.. Annemden çit yok ben aradım meşgule attı geri aramadıda.. Mesaj yazdım cevapta yazmadı.. Beni yarın neler bekliyor bilmiyorum.. Hep böyle tavırlı olur şimdi laf sokar..bana git git o çocuğun başını Yersen ağlama diyo.. Beni dinleyen kim dedi mesela geçenlerde... Ben annem eşim Kaynanam üçgeninden sıkıldım.. Gitmedim aylardır eşim surat yaptı üzdü ağlattı.. Gittim annem laf söktü üzdü ağlattı.. Kaynanam ayrı tek geçen sene benden çıkmazdı şimdi gelip yardım bile etmiyo.. 7 ay bitecek geldiği yok..
Yarın ne yapayım ben..
ne annenle görüş ne kaynananla kaygısız başınla oh ne rahat dünya ;)

Kaç kez söyledim anlamıştı anlatmamakta ısrarcı bir odun.. Bu benim 5.gebeliğim.. Diğerleri düştü hep erken dönemde.. Bende tedirgin ola ola gittim.
Su mesaji okuyuncaya kadar sana hak vermistim ama yok
Hakli olan annen
Kadin haliyle bi bebegede birsey olucak diye korkuyor
Sende galiba biraz mizmizsin kimseye yok diyemiyorsun
Hamileligin son aylarina gelmis hala baskalarinin lafina takmissin
Kim ne derse desin ya 5dusuk yasamissin
Oncelik kendi istedigin neyse o olsun
Kocan mis kayin validenmis yok bilmem kim
Bebegine birsey olsa sen dîkkat etmedin derler
Sen kararli olursan kimse gikini cikaramaz emin ol

Su mesaji okuyuncaya kadar sana hak vermistim ama yok
Hakli olan annen
Kadin haliyle bi bebegede birsey olucak diye korkuyor
Sende galiba biraz mizmizsin kimseye yok diyemiyorsun
Hamileligin son aylarina gelmis hala baskalarinin lafina takmissin
Kim ne derse desin ya 5dusuk yasamissin
Oncelik kendi istedigin neyse o olsun
Kocan mis kayin validenmis yok bilmem kim
Bebegine birsey olsa sen dîkkat etmedin derler
Sen kararli olursan kimse gikini cikaramaz emin ol
İşte benimde tam yapmak istediğim bu.. Herkes diğerine gelince bebeği düşünüyor ama kendine gel insin istiyo.. Annem eşim köy sıktılar beni yavrum la baş başa bıraksınlar ben ve yavrum ne istiyoruz bizi dinlesinler.. Ham iletim naz yapan ben olacağıma onlar oluyor..

İşte benimde tam yapmak istediğim bu.. Herkes diğerine gelince bebeği düşünüyor ama kendine gel insin istiyo.. Annem eşim köy sıktılar beni yavrum la baş başa bıraksınlar ben ve yavrum ne istiyoruz bizi dinlesinler.. Ham iletim naz yapan ben olacağıma onlar oluyor..
ya bende görmedim 5 düşüğün var sen hala zıp zıpsın anen haklı bebeklerini kaybettiğinde de kimse gel gitine bakmamıştır gene seni suçlamışlardır..sen neden hayır diyemiyorsun eşine doğuracağım bir çocuk rahat bırakın beni desene

Yani hamilelik hastalık değil arkadaşlar zaten kanamalı yatmalı yüksek riskli olsa eşin götürmez ama çok uzak bir yer değil demek ki aynı gün gidip dönebildiğinize göre orada da zaten bir iş yaptırmıyorlar ki ha evde o ha orada olmuşsunuz ne farkeder anneniz abartıyor. Hele ki dr sakıncalı dedi de demesi hiç iyi niyetli değil. Daha sonrasında da çocukla gitmenize bozulur arkası gelir yani.

Back