- 14 Ekim 2016
- 7.066
- 47.622
- 548
- Konu Sahibi Papatya012
-
Cok kirici bi yorum kimin iyi kotu oldugu Allah bilir. Benimde cocugum olmuyor kadin cocugunu aldirmiyor dovmuyor sigarada bi nevi bagimlilik bundan kurtulmak icin care ariyor. Once bi kalbinizi arindirin
Ben mesajlarimda asagilayan bir sey oldugunu dusunmuyorum. Yanlis kisiye yazdiniz galiba. Cocugun insallah boyle olmaz, cart curt da demedim. Belki bu ihtimallerin olacagini bilmek kendisi icin bir itici guc olur diye dusundum.Zaten sizin dediğiniz normal ve sağlıkli olani. Buna kimsenin bi inkari olamaz. Bende sigara tuketen biriydim ve gebeligi dusunmeye baslama asamasindan cok once biraktim ki arinayim vucudum ne kadar temizlenebiliyorsa temizlensin diye. Bu konuya kimsenin itirazi yok.
Ama bakin sizde hamilesiniz ve insanlarin yumusak karinlarina ozellikle boyle alingan olan gunlerde iradesizsin diye asagilayip cocugun insallah boyle olmaz goruruz cart curt demesinin ne kadar dogru olmadigini tartismaya gerek bile duymam. Bana gore boyle insanlar empati yoksunudur. Kadin zaten buraya yazarken birakacak gucu bulamadigi icin yardim istemis daha ustune gitmeye gerek var midir? Yoktur.
Bu kisiye verilebilecek en guzel tavsiye kendi ve bebegin sagligi icin acilen doktor yardimiyla bir uzmanla birakilmasidir. Iradesini asagilayarak degil.
Herkesin yaniyor kurdugunuz cumlere dikkat edin lutfen. Aa ne kotu anne sigara iciyor alkol kullaniyor Allah bana vermiyorda buna veriyor demek hic birimiz haddi degil. Iyi gecelerkırma niyetim yok içim yandı sadece.
Çok kırıcı çok ayıp bu yorumun. Yürüdüğün yoldan geleyim o halde dedim ama elim dilim alışık değil, beni böyle bebek için yandıran Allah umarım bebeği kime nasip ettiğini de görüyordur.Nasip ediyor hikmetinden sual olunmaz Rabbim, bana etmiyor işte.
Herkesin yaniyor kurdugunuz cumlere dikkat edin lutfen. Aa ne kotu anne sigara iciyor alkol kullaniyor Allah bana vermiyorda buna veriyor demek hic birimiz haddi degil. Iyi geceler
Ben siz dediniz demiyorum. Bana cevap yazmistiniz bende sizin dediginiz dogru ama sigarayi birakmak istiyor diye taslayan kisilerden bahsettigimi belirttim. Mesela keske anne olmasaniz diyen bile var. Nasil bir zihniyetteyse...Ben mesajlarimda asagilayan bir sey oldugunu dusunmuyorum. Yanlis kisiye yazdiniz galiba. Cocugun insallah boyle olmaz, cart curt da demedim. Belki bu ihtimallerin olacagini bilmek kendisi icin bir itici guc olur diye dusundum.
Çok kırıcı çok ayıp bu yorumun. Yürüdüğün yoldan geleyim o halde dedim ama elim dilim alışık değil
Allah kime, neyi, ne zaman vereceğini bilendir. Size de hayırlısıyla, sağlıklı bebek nasip etsin inşallah
Onun yoklugunu yasayan bilir bazisi o duygu yasamadan hamile kaliyor Allah kimsenibde basina vermesin zaten. Boyle dusunerek hem kendinizedw eziyet hersey Allahtan verende o alanda okötü anne diyemem asla, ama bebeğim olacağını bilseydim, ekmek yasaklansa ekmek yemezdim,su yasaklansa su içmezdim 9 ay...
asla kötü demek haddim değil ama benim çok zor ulaşacağım bir şeye bu kadar kolay ulaşıp kıymetini bilmemek gibi geliyor bu çok üzüyor beni.
Bak ben yillarca hamile kalamiyorum bebek icin icme demek ayri. Uzuldum layik degil Allahim demek ayri. Agzi olan konusuyor iste. Konu sahibi sende insallah en kisa zamanda birakirsin. Banada dua et
Hamileyim şuanda ve henüz başlangıç.Sigarayı günde 1 paket içiyorum ancak öğrendiğim birkaç haftadır bırakmayı deniyorum ama olmuyo.Miss gibi geliyo kokusu gittiğim heryerde.Migrenim var denediğim gün baş ağrısı beni mahvetti.Şuanda günde 8-9a düşürdm belki henüz bebeği hissetmiyorum diye.Ancak acilen 1-2ye düşürmem yada bırakmam lazım biliyorum.Vicdanen de mutsuzum ancak içmezsem de aşırı canım istiyor özellikle bişeyler yedikten sonra.Gerçekten nasıl tiksinebilirim önerisi olan yardımcı olabilirmi?
Sigara içen çiftlerin neden çocuk sahibi olduğunu ya da olmaya çalıştığını anlamıyorum. Tamam hamilelikle bıraktınız diyelim bebek doğduktan sonra anne babasının zehir dumanında büyümeyecek mi?
Hamileyken bırakacağınıza eminim çünkü yüreğiniz dayanmayacak zaten. Ama çocuk doğduktan sonra ne bileyim... Bebek arabasını iterken sigara içen dumanını yalandan başka yöne üfleyen ebeveynler görünce anlam veremiyorum gerçekten. Hayat zaten zorlu bir yol. Bir de siz çocuğa zarar vererek başlatıyorsunuz bu yola. Eğer planlı gebelikse aylar öncesinden siz de eşiniz de bırakmalıydınız sigarayı. Olsun ama geç kalınmış değil. Sigarayı ömrünüzün sonuna kadar hayatınızdan çıkarın. Gerekirse bu konuda destek alın. Destek hattını arayın, nikotin bantları kullanın, doktorunuza danışın... Ne bileyim buna burada çözüm aramayın.
Sigara artık öyle normal hale geldi ki benim bu düşüncem herkese çok anormal geliyor. Büyük ihtimalle bir sürü aşağı bakan başparmak emojisi alacağım. Ama bunu gerçekten sorun etmiyorum çünkü anne babasının arasına oturmuş dumandan yüzü gözükmeyen 3-4 yaşlarındaki çocukları görmekten bıktım. O yalandan dumanı başka yöne üflemelerini görünce duman her yere yayılıyor diye bağırmak istiyorum.
Umarım bir şekilde sigarayı bütünüyle hayatınızdan çıkarırsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?