• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim sigarayı bırakamıyorum :( Önerisi olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hamileyim şuanda ve henüz başlangıç.Sigarayı günde 1 paket içiyorum ancak öğrendiğim birkaç haftadır bırakmayı deniyorum ama olmuyo.Miss gibi geliyo kokusu gittiğim heryerde.Migrenim var denediğim gün baş ağrısı beni mahvetti.Şuanda günde 8-9a düşürdm belki henüz bebeği hissetmiyorum diye.Ancak acilen 1-2ye düşürmem yada bırakmam lazım biliyorum.Vicdanen de mutsuzum ancak içmezsem de aşırı canım istiyor özellikle bişeyler yedikten sonra.Gerçekten nasıl tiksinebilirim önerisi olan yardımcı olabilirmi?
Bende bırakamadım doktorumun tavsiye ettiği bir iğne vardı onu haftada bir yapıyordum dört tane kullandım sadece iğneyi yaptığım gün az içiyordum diğer gün yine aynı. Resmen sigara aşeriyor gibiydim her saniye aklımdaydı ve dokuz ay boyunca içtim hala içiyorum bi türlü bırakamadım. Ama vicdanım çok sızlıyordu ağlayarak bile sigara içtiğimi hatırlıyorum fakat elimde olan bişey değildihala oğluma bakarken vicdan azabı çekiyorum fakat yapacak bişey yok. Çok şükür maşallah diyeyim oğlum da hiç bir sorun hiç bir hastalık çıkmadı. Ama siz bırakın deneyin pes etmeyin bırakamıyorsanız azaltır baya ben içiyordum fakat günde 4 taneyi asla geçmiyordu

Geçen gün tv de bir uzmanı dinledim.sigara içen annenin gebelikte değil içmesi 1 ,2 yıl önce bırakmasi bile bebeği etkiliyormuş.babanın bile içmesi etkiliyormus.sperm ve gen olaylarından dolayı.hatta ve hatta anane ve babaane nin bile içmesi genlerle bebeğe geçiyormuş.paylaşmak istedim.
Yok artık yaaa bir insanin kötü alışkanlıgı nasıl genetigi oluyormus ki.

Hamileyim şuanda ve henüz başlangıç.Sigarayı günde 1 paket içiyorum ancak öğrendiğim birkaç haftadır bırakmayı deniyorum ama olmuyo.Miss gibi geliyo kokusu gittiğim heryerde.Migrenim var denediğim gün baş ağrısı beni mahvetti.Şuanda günde 8-9a düşürdm belki henüz bebeği hissetmiyorum diye.Ancak acilen 1-2ye düşürmem yada bırakmam lazım biliyorum.Vicdanen de mutsuzum ancak içmezsem de aşırı canım istiyor özellikle bişeyler yedikten sonra.Gerçekten nasıl tiksinebilirim önerisi olan yardımcı olabilirmi?
Baş agrilariniz için ilac kullaniuomusun hamileyken sadece parol içilebilir diye biliyorum siz ne kullaniyorsunuz

Benim annem de bana hamileyken bırakamamış. Allah'a şükür astım veya bir ciğer problemim yok ama bağışıklık sistemim pek güçlü değil. İlerideki sağlık problemlerim için endişe duyuyorum ve anneme çok kızıyorum. Hatta tartışma anında bile lafı geçmiştir bunun defalarca sen beni düşünsen karnındayken zehirlemezdin demişimdir. Belki bu böle sebebidir şuan kokusundan dahi nefret etmemin, ağzıma sürmememin.

Çok önemli bi önerim var burada birkaç topik dede yazdım her yazdığımda içim açıyor ama sanada yazayım 4 yıl tedavi gördüm sonra doğal yolla gebe kaldım sigarayı bırakamadım 12.haftalık gebeliğimde aniden kanama başladı doktora gittim herşey iyi gibi kalp atışları zayıf sadece yat dinlen dedin 2 hafta daha dayanabildi yawrum sonra kalp atışları durdu kürtaj oldum ve bebeği gördüm çürük et parçası gibiydi patoloji yapıldı sebep bulunamadı sonra utana sıkıla doktora söyledim sigara içtiğimi herşey güzel giderken birden kalp atışlarının zayıflaması ve sonra durmasının sebebinin bu olduğunu söyledi doktorum beslenenemiş oksijen alamadığı öyle çürük et parçası gibiymiş belki de doktor tekrar içmeyim diye böyle yordu ama bende farkındayım sigaradan nefes alamayıp kalp atışlarının durduğunun halen de içiyorum bu laneti..sen her nefes çektiğinde o karnında zehir soluyor neticede senin damarlarından besleniyor bunları düşün sana iyi bi örnek benim..bebeğini kucağına almak için heycanlanıyorsan önce bu gözünün önüne gelsin biliyorum bırakmak çok zor ızdırap ama bebeğinden kıymetli değil

benim hamileliklerimin 7.haftasında aşırı mide bulantısı başladığı için sigarayı bıraktım.15-16. haftalarda mide bulantım geçtiği için aşırı sigara içme isteği yine başladı.akşamları eşimin içtiği sigaradan iki üç nefes çekerek kendimi tatmin ettim gündüz de bir sigara içerdim bazen.size tavsiyem içtiğiniz sigarayı sonuna kadar içmeyin nefsinizi köreltecek kadar için gerisini atın sonuçta içtiğiniz her nefes bebeğe zarar

Ben sigara içmiyorum ama ameliyat olmam gerektiği için akciğer filmi çekindim dr sigaramı içiyorsunuz diye sordu hayır dedim Çiğerin puslu görünüyor dedi yanında birimi içiyor dedi eşim içiyor dedim içmesin dedi ilerde astım olabilirsin dedi o gündür yanımda içirmiyorum düşün ben içmediğim halde böyleyken senin bebek ne halde acı az yavruna

ben normalda yemege yada sevdigim seylere cok duskunum.hic biseyi takmazdim taki hamile kalana kadar.kizima hamileyken sirf zararli diye 9 ay kola ve hamburger yemedim.sizinki cok daha tehlikeli
Aynen bende hamile kalmak için kolayı bıraktım şimdi de içmiyorum canım çok istiyor ama zararlı diye içmiyorum

Hic sigara icmedim, meraktan soruyorum. Bebeginizde kalici bir hasar birakma ihtimali sizi caydirmaya nasil yetmiyor? Ben gercekten anlamadigim icin soruyorum. Ben de kahve cok severim. Aylarca kahve icmedim hamile kalinca, burnuma mis gibi kokusu geldigi halde. Yani sigara da birakilabilen bir sey olsa gerek. Etrafimda tiryaki olup aniden tamamen kesen insanlar var.
Neden aylarca kahve içmediniz? Bilmedigim icin soruyorum hamileyken kahve icmek zararli mi?

Bende hamileliklerimi öğrendiğim gün bıraktım. Hatta kuzenlerim ne irade var sende demişti. Halbuki irade falan değil. Sadece vicdan.

Ha ben içmiştim ha bebek. Sanki bebeğimin ağzına sigara verir gibi. Bir farkı yoktu ki. Üstelik benim yüzümden ömür boyu hastalık çekseler!!! Asla affetmezdim kendimi.

Sırf onu düşünerek bıraktım.

Kuzenim gizli gizli içiyordu. Sonra oğullarında hastalık oldu. Üç sene boyunca dr dr gezdiler.

Sürpriz bebek miydi? Çocuk düşünmeden önce bıraksaydınız keşke. Şahsınızı tanımam sebebi her ne olursa olsun ama genel olarak karnında bebeğiyle sigara içen insancıkla elindeki bebeğine sigara içiren insanımsı arasında zerre fark yok hatta daha beterdir. Umarım keser atar ve bebeğiniz için her sonucuna katlanırsınız.

Çok önemli bi önerim var burada birkaç topik dede yazdım her yazdığımda içim açıyor ama sanada yazayım 4 yıl tedavi gördüm sonra doğal yolla gebe kaldım sigarayı bırakamadım 12.haftalık gebeliğimde aniden kanama başladı doktora gittim herşey iyi gibi kalp atışları zayıf sadece yat dinlen dedin 2 hafta daha dayanabildi yawrum sonra kalp atışları durdu kürtaj oldum ve bebeği gördüm çürük et parçası gibiydi patoloji yapıldı sebep bulunamadı sonra utana sıkıla doktora söyledim sigara içtiğimi herşey güzel giderken birden kalp atışlarının zayıflaması ve sonra durmasının sebebinin bu olduğunu söyledi doktorum beslenenemiş oksijen alamadığı öyle çürük et parçası gibiymiş belki de doktor tekrar içmeyim diye böyle yordu ama bende farkındayım sigaradan nefes alamayıp kalp atışlarının durduğunun halen de içiyorum bu laneti..sen her nefes çektiğinde o karnında zehir soluyor neticede senin damarlarından besleniyor bunları düşün sana iyi bi örnek benim..bebeğini kucağına almak için heycanlanıyorsan önce bu gözünün önüne gelsin biliyorum bırakmak çok zor ızdırap ama bebeğinden kıymetli değil
Hala da içiyorum demeyeydiniz üzülecektim Sizin için ama önce sizin kendinize üzülmeniz önemli. Daha ne olmalı bir insanın bırakması için. Benim kız kardeşim de bırakmadı çocuklarımız araları ay farkı var hep kıyaslıyor çocuklarınçünkü hem fiziksel hem bilişsel gelişimleri çok önde bizimkilerin. Eşi de kendi de çok zeki ve boylu poslu insanlar ama ikisi de sigarayla mahvetmişler genlerini.

Psikologa gidin, yardım alın.
Sigara içen annelerin bebeklerinin ani bebek ölümü sendromuna yakalanma riskinin çok daha fazla olduğunu biliyor muydunuz? Sigara bebeğin akciğer gelişimini olumsuz etkiliyor, düşük kilolu doğmasına sebep oluyor. Daha bir sürü korkunç şey... Gelecekte yakalanabileceği bir sürü hastalığa davetiye çıkarıyorsunuz. Bağımlı kafasını az bile olsa anlayamıyorum. İradeniz nerede? Yani bir şeyi canım çok istese, o şeyin yavruma zarar vereceğini bilsem, gerekirse sürünürüm, acıdan deliririm, taş çiğnerim, yine de yapmam yahu. Yazık değil mi, anne karnında, en güvenli olması gereken yerde aslında ama onu bile alıyorsunuz elinden. Acımasız konuşuyor olabilirim ama durum acımasız, ne yapalım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back