• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim sigarayı bırakamıyorum :( Önerisi olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sigara içmedigim için bağımlılık ne demektir tam bilemiyorum. O yüzden benim verebileceğim öneriler çok sacma da olabilir.

Markete kesinlikle tek başına çıkma. Yani yanında biri olsun ve sigara almani engellesin. Bir-kac gün sıkıntı olur ama ömür boyu olmasındansa birkac gün ağrı çekin.

Migren atağı gelince acil servise gidip durumu anlatın. Sizi rahatlatacak ve bebeğe de sigara kadar zarar vermeyecek bir ilâc illaki vardır.

Eşiniz sizi gözlemlesin sürekli. Sigara icmenize izin vermesin.

Siz de biraz ağrı çekin. Yatak döşek yatın. Çok zorlanın. Ama bilinki bu gecici bir süreç.

Ama daga doğmadan sigara içen bir bebeğin vereceği vicdan azabı bir ömür.

Bunu kendinize sık sık söyleyin.

Hemen bırakmak ve hiç içmemek lazım. Umarım bırakabilirsin
Benim durumum şöyleydi;
3 oğlum var sağlıklılar çok şükür 🙏🏼, hamilelik süreçlerimde de problem yaşamadım. Üçünde de hamileyken sigara içtim. Azaltmaya çalıştıysamda başaramadım bırakmayı. Sigara içmediğim zamanlarda berbat bir ruh haline bürünüyordum ve o halimde bebeğe en az sigara kadar zararlıydı. Ağlama atakları geçirdim hem vicdanım el vermiyordu hem dayanamıyordum sigara içmeye. Çok şükür sağlıklılar ama bi sorun olsa kendimi asla affedemezdim.
Kötü bir örneğim bu konuda; yinede paylaşmak istedim. İnşallah sen bırakabilirsin
Bebeğinle hayırlı sağlıklı kavuşmalar dilerim, mutlulukla ❤️

Zaten sizin dediğiniz normal ve sağlıkli olani. Buna kimsenin bi inkari olamaz. Bende sigara tuketen biriydim ve gebeligi dusunmeye baslama asamasindan cok once biraktim ki arinayim vucudum ne kadar temizlenebiliyorsa temizlensin diye. Bu konuya kimsenin itirazi yok.
Ama bakin sizde hamilesiniz ve insanlarin yumusak karinlarina ozellikle boyle alingan olan gunlerde iradesizsin diye asagilayip cocugun insallah boyle olmaz goruruz cart curt demesinin ne kadar dogru olmadigini tartismaya gerek bile duymam. Bana gore boyle insanlar empati yoksunudur. Kadin zaten buraya yazarken birakacak gucu bulamadigi icin yardim istemis daha ustune gitmeye gerek var midir? Yoktur.

Bu kisiye verilebilecek en guzel tavsiye kendi ve bebegin sagligi icin acilen doktor yardimiyla bir uzmanla birakilmasidir. Iradesini asagilayarak degil.
Ben mesajlarimda asagilayan bir sey oldugunu dusunmuyorum. Yanlis kisiye yazdiniz galiba. Cocugun insallah boyle olmaz, cart curt da demedim. Belki bu ihtimallerin olacagini bilmek kendisi icin bir itici guc olur diye dusundum.

, beni böyle bebek için yandıran Allah umarım bebeği kime nasip ettiğini de görüyordur.Nasip ediyor hikmetinden sual olunmaz Rabbim, bana etmiyor işte.
Çok kırıcı çok ayıp bu yorumun. Yürüdüğün yoldan geleyim o halde dedim ama elim dilim alışık değil
Allah kime, neyi, ne zaman vereceğini bilendir. Size de hayırlısıyla, sağlıklı bebek nasip etsin inşallah

Herkesin yaniyor kurdugunuz cumlere dikkat edin lutfen. Aa ne kotu anne sigara iciyor alkol kullaniyor Allah bana vermiyorda buna veriyor demek hic birimiz haddi degil. Iyi geceler

kötü anne diyemem asla, ama bebeğim olacağını bilseydim, ekmek yasaklansa ekmek yemezdim,su yasaklansa su içmezdim 9 ay...
asla kötü demek haddim değil ama benim çok zor ulaşacağım bir şeye bu kadar kolay ulaşıp kıymetini bilmemek gibi geliyor bu çok üzüyor beni.

Ben mesajlarimda asagilayan bir sey oldugunu dusunmuyorum. Yanlis kisiye yazdiniz galiba. Cocugun insallah boyle olmaz, cart curt da demedim. Belki bu ihtimallerin olacagini bilmek kendisi icin bir itici guc olur diye dusundum.
Ben siz dediniz demiyorum. Bana cevap yazmistiniz bende sizin dediginiz dogru ama sigarayi birakmak istiyor diye taslayan kisilerden bahsettigimi belirttim. Mesela keske anne olmasaniz diyen bile var. Nasil bir zihniyetteyse...

Çok kırıcı çok ayıp bu yorumun. Yürüdüğün yoldan geleyim o halde dedim ama elim dilim alışık değil
Allah kime, neyi, ne zaman vereceğini bilendir. Size de hayırlısıyla, sağlıklı bebek nasip etsin inşallah

estağfurullah ne haddime bahsettiğiniz düşünce tamamen ters bana tabi ki Allah bilir kime neyi nasip edeceğini ama çok çok üzüldüm.

kötü anne diyemem asla, ama bebeğim olacağını bilseydim, ekmek yasaklansa ekmek yemezdim,su yasaklansa su içmezdim 9 ay...
asla kötü demek haddim değil ama benim çok zor ulaşacağım bir şeye bu kadar kolay ulaşıp kıymetini bilmemek gibi geliyor bu çok üzüyor beni.
Onun yoklugunu yasayan bilir bazisi o duygu yasamadan hamile kaliyor Allah kimsenibde basina vermesin zaten. Boyle dusunerek hem kendinizedw eziyet hersey Allahtan verende o alanda o

inşallah bir an önce bu bağımlılığından kurtulursun arkadaşım, kusura bakma incittiysem arkadaşlar yazınca belki kırmışımdır istemeden dedim, sadece çok üzüldüm okuyunca çünkü anlattım nedenini. lütfen içindeki mucizenin kıymetini bil Allah sağlıkla bağışlasın kucağına versin.
sigara bırakma merkezlerine gidebilirsin. belki yardımcı olurlar.

Bak ben yillarca hamile kalamiyorum bebek icin icme demek ayri. Uzuldum layik degil Allahim demek ayri. Agzi olan konusuyor iste. Konu sahibi sende insallah en kisa zamanda birakirsin. Banada dua et :anneadayı: :dua:

çok doğru söylüyosun. bir an çok üzüldüm ama geçti. inşallah isteyen herkese nasip etsin Allah sağlıcakla.

Yargılamasak keşke. Ben sigara ömrümde icmedim eşim de icmez ama bu hamileligimde son haftalarda öyle bi canım cekti ki eşime yalvardım bi tane komşudan aldı geldi 2-3 nefes cektim öff bu muymuş dedim attım. Buna ragmen hala canım çekiyor. Sürekli sakız ciğniyorum damla sakızı bi deneyin bence tabi ben bagimli degilim o yüzden tam anlayamam ama yargılamam da kimin iyi kimin kötü anne olduğunu ölçmem. Kötü anne olsanız bundan vicdan azabı cekmezsiniz

Sigara içen çiftlerin neden çocuk sahibi olduğunu ya da olmaya çalıştığını anlamıyorum. Tamam hamilelikle bıraktınız diyelim bebek doğduktan sonra anne babasının zehir dumanında büyümeyecek mi?

Hamileyken bırakacağınıza eminim çünkü yüreğiniz dayanmayacak zaten. Ama çocuk doğduktan sonra ne bileyim... Bebek arabasını iterken sigara içen dumanını yalandan başka yöne üfleyen ebeveynler görünce anlam veremiyorum gerçekten. Hayat zaten zorlu bir yol. Bir de siz çocuğa zarar vererek başlatıyorsunuz bu yola. Eğer planlı gebelikse aylar öncesinden siz de eşiniz de bırakmalıydınız sigarayı. Olsun ama geç kalınmış değil. Sigarayı ömrünüzün sonuna kadar hayatınızdan çıkarın. Gerekirse bu konuda destek alın. Destek hattını arayın, nikotin bantları kullanın, doktorunuza danışın... Ne bileyim buna burada çözüm aramayın.

Sigara artık öyle normal hale geldi ki benim bu düşüncem herkese çok anormal geliyor. Büyük ihtimalle bir sürü aşağı bakan başparmak emojisi alacağım. Ama bunu gerçekten sorun etmiyorum çünkü anne babasının arasına oturmuş dumandan yüzü gözükmeyen 3-4 yaşlarındaki çocukları görmekten bıktım. O yalandan dumanı başka yöne üflemelerini görünce duman her yere yayılıyor diye bağırmak istiyorum.

Umarım bir şekilde sigarayı bütünüyle hayatınızdan çıkarırsınız.

Hamileyim şuanda ve henüz başlangıç.Sigarayı günde 1 paket içiyorum ancak öğrendiğim birkaç haftadır bırakmayı deniyorum ama olmuyo.Miss gibi geliyo kokusu gittiğim heryerde.Migrenim var denediğim gün baş ağrısı beni mahvetti.Şuanda günde 8-9a düşürdm belki henüz bebeği hissetmiyorum diye.Ancak acilen 1-2ye düşürmem yada bırakmam lazım biliyorum.Vicdanen de mutsuzum ancak içmezsem de aşırı canım istiyor özellikle bişeyler yedikten sonra.Gerçekten nasıl tiksinebilirim önerisi olan yardımcı olabilirmi?

Benim ki dudak tiryakiligi cabuk birakirim sanmistim ozellikle mide bulantilari baslayinca. Yavastan basliyor ama deterjan , sabun, parfum , kolonya kokusundan cok tiksiniyorum sigara kokusundan tiksinemedim gitti... !! Hatta evde yerleri sildigim zaman o guzel ama beni tiksindiren koku gitsin diye sigara yakiyorumm.. Azalttim bende ama birakamadim. Aksama kadar hic icmiyorum aksam cnm istiyor oof oof. Terapi falan diyorlar saglik ocaginda ama onun icinde gidemedim

Sigara içen çiftlerin neden çocuk sahibi olduğunu ya da olmaya çalıştığını anlamıyorum. Tamam hamilelikle bıraktınız diyelim bebek doğduktan sonra anne babasının zehir dumanında büyümeyecek mi?

Hamileyken bırakacağınıza eminim çünkü yüreğiniz dayanmayacak zaten. Ama çocuk doğduktan sonra ne bileyim... Bebek arabasını iterken sigara içen dumanını yalandan başka yöne üfleyen ebeveynler görünce anlam veremiyorum gerçekten. Hayat zaten zorlu bir yol. Bir de siz çocuğa zarar vererek başlatıyorsunuz bu yola. Eğer planlı gebelikse aylar öncesinden siz de eşiniz de bırakmalıydınız sigarayı. Olsun ama geç kalınmış değil. Sigarayı ömrünüzün sonuna kadar hayatınızdan çıkarın. Gerekirse bu konuda destek alın. Destek hattını arayın, nikotin bantları kullanın, doktorunuza danışın... Ne bileyim buna burada çözüm aramayın.

Sigara artık öyle normal hale geldi ki benim bu düşüncem herkese çok anormal geliyor. Büyük ihtimalle bir sürü aşağı bakan başparmak emojisi alacağım. Ama bunu gerçekten sorun etmiyorum çünkü anne babasının arasına oturmuş dumandan yüzü gözükmeyen 3-4 yaşlarındaki çocukları görmekten bıktım. O yalandan dumanı başka yöne üflemelerini görünce duman her yere yayılıyor diye bağırmak istiyorum.

Umarım bir şekilde sigarayı bütünüyle hayatınızdan çıkarırsınız.

Hamile kalmadan once , hamile kaldiktan sonra ve dogumdan sonra uyusturucu kullanan çiftler taniyorum.
Alkolü saymiyorum bile. Allah islah etsin.

Gunde iki paket sigara icerdim hamile oldugumu ogrenir ogrenmez aninda icmeyi bıraktım. Canim cekmedimi cekti ruyalarima girmedimi girdi.krize girmedimmi girdim ama öleceğimi bilsem yinede icmezdim. Zorla agzima soksalar tükürürdüm. Cok zor oldumu oldu ama icmedim. Neden? Cunku ha benegimin agzina verip ona icirmisim ha ben icmisim. Haaa sigara dahami önemli o zaman bebek yapmazdım. He bebek mi yaptim o zaman bebek daha onemli icemem dedim. Ben iki hamililigim de de icmedim. Kendini kandirma içme icme icmeee..

Bebegini bile isteye zehirleyen birine Hic sempati duyamayacagim. Bencilsiniz. Vicdansizsiniz. Bir bebegin ozellikle ilk 3 ayi en önemli donemi.migren agrisindan kafami duvarlara vurdugum gun oldu bebegi riske atipta parolden basla agri kesici icmedim. Gunde 8 10 fincan kahve icerdim aninda kestim. Ha herkes bir mi degil ama Keyfi sigara.icmek. ay mis gibi koktu canim cekti filan zirvalik.
Bebeginizi bile isteye gule oynaya zehirliyorsunuz. Bunu dogmadan yapmis olmaniz olayi naiflestirmiyor. Cunku dogmus bir bebeğin agzina sigara sokmaktan farki yok suan.

Umarim yazdıklarım yeterince serttir silkelenip kendinize gelirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back