• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim sigarayı bırakamıyorum :( Önerisi olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Devam edersen onun hayatiyla oynadigini dusun beyinsel fonksiyonlarna cigerlerine zarar verecegini... bunu ona neden yapiyorsun sana bagimli buyuyecek icinde ikende dogduktn sonrada.... beyninde bitiyo is direk birak birakan insanlrla gorus icen insanlarla bulusma.

Herkeste tiksinme olmuyor malesef. Mesela ablam sigara içmediği ya da içilen bir evde yaşamadığı halde sigara kokusu güzel geliyordu ona hamileyken. Siz yinede paketinizi değiştirmeyi deneyin bence. Belki farklı marka olunca tadı hoşunuza gitmez.

Burdan bu kadar sert ve keskin yorum yapan bayanları çok merak ediyorum acaba aynı olayları kendi hayatlarında yaşasalar ne kadarını uygulayabilecekler.Dikkat ediyorum burda yardım istemek akıl almak kadına kadın destek olur düşüncesiyle yada tecrübe paylaşmak amacıyla toplanıyoruz.Ancak bazılarımız nedense sadece taşlama kısmında kendilerini gösteriyolar.Merak ediyorum kendi hayatlarında da herşey bu kadar kolay ve keskin olabiliyormu?

Cevrede icenlerin dogum da cocuga oksijen gitmedi ayaklari tutmuyor. Bi tanidigim da bebegi 1 haftalikken hastanede yatti ara ara yatmaya devam ediyor cocuk 2 yasina yaklasti emeklemiyor ve gelisim geriligi var

Burdan bu kadar sert ve keskin yorum yapan bayanları çok merak ediyorum acaba aynı olayları kendi hayatlarında yaşasalar ne kadarını uygulayabilecekler.Dikkat ediyorum burda yardım istemek akıl almak kadına kadın destek olur düşüncesiyle yada tecrübe paylaşmak amacıyla toplanıyoruz.Ancak bazılarımız nedense sadece taşlama kısmında kendilerini gösteriyolar.Merak ediyorum kendi hayatlarında da herşey bu kadar kolay ve keskin olabiliyormu?

Konu bebek ya insanda hassasiyet olusuyor tabi taşlamak dogru degil cok kirici insanlr var. Ben haberlerde gordum uyusturucu bagimlisi annenin bebegi de bagimli dogmus gozlerim doldu resmen cok sinirlendim. Senin drum farkli ama zararsiz da degil Uzman insanlardan yardim al cnm ve bebeginle dertles onu hisset o sana guc verir... saglikla kal.

Sigarayı bırakmak ekmeği şekeri kahveyi bırakmak gibi bir şey değil.Nikotin reseptörleri var sigara içimiyle onlar değişiyor.Vücut fizyolojik anlamda sigarayı gerçekten istiyor.Koahın akciğer kanserinin son aşamasında olup hatta akciğer nakli olup hsla içen insanlar var yani sigarayı bırakamayan birine aman istesen bırakırsın demek insafsızca
Ama konu sahibi gerçekten bebeğin ve senin için çok zararlı bebeğinde gelecekte bir sürü hastalık riski artıyor aslında en iyisi hamile kalmadan önce bırakmak.
Sigara bıraktırma birimlerine başvurun onlar iyi ilgileniyorlar aslında nikotin replasman tedavileri oldukça etkili ama gebelikte kullanımı nasıl bilmiyorum belki de psikoterapiye yönlendirirler ama bırakmak için bir yardım olun ileride bebeğinizde bi hastalık olursa bu durum çok üzer sizi

Belki de sana çok yanlış bir tavsiye vereceğim ama en azından diğerleri gibi psikolojik baskı yapıp daha da üzmek istemiyorum.

Sigara markani değiştir bu sarı filtreli olan eski bir marka genelde dedelerin içtiği. Aşırı ağır bir kokusu var ve dudakta acımsı bir tat bırakıyor bu tiksinmene yardımcı olabilir belki

Yani ben ilk hamileliğinde nikotin bantlarindan kullanmıştım ilk aylar sonra zaten alıştım ve içmedim doğuma kadar
Ikici dede kendiliğinden tiksindim kokusundan filan..
Allah kolaylık versin çok zor gerçekten hem vicdan azabı duymak hem canının istemesi..
Ben doğumdan sonra hiç vicdanım sızlamadan icebilince havalara uçmuştum))
Nikotin bantlarını annemle babam kullandılar hamilelikte kullanılıyorsa sigara bıraktırma merkezleri veriyorlar günde en az bir paket içen insanlardı aşıklardı sigaraya ama şimdi tiksiniyorlar bu tavsiyeyi dinleyebilirsin

Tiksinmeyi beklemeyin. Kimi hamileliklerde olur öyle ama olmadıysa olmaz. Canınız isteye isteye bırakacaksınız. Bir süre sonra istememeye başlayacak.
Canınız çektiğinde o dumanı çektiğinizde bebeğinizin minicik kalbinin nasıl hızlandığını, içinizde nasıl huzursuz olup kıpırdandığını düşünün.
Kaçıncı haftadasınız bilmiyorum. Kaç haftalıksa o haftalık fetüs şekline bakın. O zaman daha gercekçi gelir size bebeğinizin varlığı.
Ben de 1 paketten fazla içerdim. Hamile kalınca da hiç tiksinmedim aksine canım çekti. Bu dediklerimi yaparak bıraktım. Zordu ama vicdan azabından iyidir dedim.
Saglıkla alın kucağınıza💜

İnanın denedim.Migren problemim var ağrım be tansiyonum oynuyor.Doktorumla da paylaştım o sorunlar da benim için tehlikeliymiş.Direk bırakma ama dene dedi günde 1-2 düşürmelisin dedi.Tamamen bırakmak istiyorum tabiki ancak tiksinmeyi denemek istiyorum fikri olan yada yapıp tiksinen bana söyleyebilirse sevinirm 🙏🏻
Tansiyonunu sık sık ölç
O çok önemli

Bagimliliksa once birakip sonra hamile kalmayi deneyebilir insanlar. Ben de sinirleniyorum cunku sigara icen anne adaylari dogmamis bebeklerini hayatlari boyunca hasta ya da sakat birakacak davranislardan uzak durmak zorundalar. Sigara iciyorsaniz ve birakamayacaginizi dusunuyorsaniz hamile kalmayin.
Zaten sizin dediğiniz normal ve sağlıkli olani. Buna kimsenin bi inkari olamaz. Bende sigara tuketen biriydim ve gebeligi dusunmeye baslama asamasindan cok once biraktim ki arinayim vucudum ne kadar temizlenebiliyorsa temizlensin diye. Bu konuya kimsenin itirazi yok.
Ama bakin sizde hamilesiniz ve insanlarin yumusak karinlarina ozellikle boyle alingan olan gunlerde iradesizsin diye asagilayip cocugun insallah boyle olmaz goruruz cart curt demesinin ne kadar dogru olmadigini tartismaya gerek bile duymam. Bana gore boyle insanlar empati yoksunudur. Kadin zaten buraya yazarken birakacak gucu bulamadigi icin yardim istemis daha ustune gitmeye gerek var midir? Yoktur.

Bu kisiye verilebilecek en guzel tavsiye kendi ve bebegin sagligi icin acilen doktor yardimiyla bir uzmanla birakilmasidir. Iradesini asagilayarak degil.

Denediğimi dile getirdim.Bırakamayacağımı düşünmüyordum ama migrenimi tetikleyeceğimi de bilmiyordum.Doktor bile daha anlayışlı yaklaşırken bu yorumları onaylamıyorum.Seve seve paket paket içiyo olsaydım eğer zaten burdan öneri istemezdim.Sigara içenlerden anlayışlı yorumlar bekliyorum
👏👏
Zaten konunda birakmak istedigini yapamadigini yardim istedigini dile getirmissin. Ama hala anlasilmiyor demek ki. Insallah birakirsinda rahat bir gebelik gecirirsin bebesinle. Bi azim gelsin icine guclu hisset kendini. Yapicaksin,inaniyorum ben. 🙏

İlk yorumumda sizi yargılayan bir yorum değildi hatta hamilelik planlı mı diye sormuştum.
Planlı bir hamilelik varsa ortada, hamileyim sigarayı bırakamıyoruma anlayışlı cevaplar yazamam kendi adıma. Çünkü hamilelik öncesinde de hazırlık gerektiren bir durum benim icin, varsa fazla kilonun verilmesi, sağlıklı beslenme ve zararlı alışkanlıkların bırakılması gibi.

Planlı bir hamilelik degilse umarım bırakırsınız en kısa sürede.

hamileyken sigara içenler için diyecek tek bir kelimem bile yok ama bunu yazmadan duramadım. bir bebek sahibi olmayı çok istiyorum büyük ihtimalle de olamıycam durum onu gösteriyor bir mucize olmazsa, beni böyle bebek için yandıran Allah umarım bebeği kime nasip ettiğini de görüyordur.Nasip ediyor hikmetinden sual olunmaz Rabbim, bana etmiyor işte.

hamileyken sigara içenler için diyecek tek bir kelimem bile yok ama bunu yazmadan duramadım. bir bebek sahibi olmayı çok istiyorum büyük ihtimalle de olamıycam durum onu gösteriyor bir mucize olmazsa, beni böyle bebek için yandıran Allah umarım bebeği kime nasip ettiğini de görüyordur.Nasip ediyor hikmetinden sual olunmaz Rabbim, bana etmiyor işte.
Cok kirici bi yorum kimin iyi kotu oldugu Allah bilir. Benimde cocugum olmuyor kadin cocugunu aldirmiyor dovmuyor sigarada bi nevi bagimlilik bundan kurtulmak icin care ariyor. Once bi kalbinizi arindirin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back