• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim işten çıkartılıyorum...acil yardim

işyeri hamile olduğunuz için işten çıkarmıyor.
siz kendi işiniz konusunu,eşimle konuş derseniz adamın da tabi ki hakkı olur sizin adınıza karar vermeye.
ne işyerinde ne de aracı olan arkadaşınızda hata görmedim.
düşünmeden verdiğiniz kararın sonucu,eşinizi işinize karıştırmak olmuş sadece.
işyerinin dediği gibi çocuk oyuncağı değil bu ,karar vermişsiniz o ya da bu şekilde ki zaten işyeri buna bakmaz,duygusal değildir.süreç başladıysa devam etmeli..bi şekilde kalsanız da ,devamı pek iyi olmaz,siz ecephe alacak,ilk fırsatta da tazmşnatsız çıkarmaya bakacaklardır

Oyle anlatmissiniz ki sanki "falanca hamile kalmis isten cikaralim bari" demisler. Isyerinizin hic ama hic sucu yok. Nasil davranmalari gerekiyorsa oyle davraniyorlar.

Benim dusuncem isten ayrilin, evde bol bol istirahat edin. Dusuklerinizin sebebini bilmiyorum ama belki de dinlenmeniz gerekiyordur. Allah evladinizin kalp atisini duymayi da, karninizda buyudugunu gormeyi de, saglikla kucaginiza almayi da nasip etsin.

E siz eşimle konuş ona da anlat demişsiniz bu nedemek. ? O ne derse kabulüm demek yoksa eşimle de konuşayım öyle karar vereyim demeniz gerekirdi alınan karar da sizin karariniz olurdu...ama yani kocama konuş denince kadın napsin

is yeri olabildigince makul davranmis.
bosuna orayi suclamayin.
benim esas soylemek istedigim;
ardarda bu kadar problemli gebelik akla esinizle sizin kromozomlarinizda olabilecek sorunlari amlima getirdi.bunun icin yonlenfirilmediniz mi

is yeri olabildigince makul davranmis.
bosuna orayi suclamayin.
benim esas soylemek istedigim;
ardarda bu kadar problemli gebelik akla esinizle sizin kromozomlarinizda olabilecek sorunlari amlima getirdi.bunun icin yonlenfirilmediniz mi
Gecen seneki kurtaj da yapildi ama sadece pataloji bakildi genetige bakilmadi bebekte..bizim kromozomlar 46 ya 46 kendimize baktirmistik..

Şu söz konusu 10 bin TL'yi alacak mısınız sonuç olarak? Bahsettiğiniz 10.000 TL?

İnsan kaynakları uzmanıyım ve hiç hoşlanmadığım çalışan tipisiniz kusura bakmayın. Çalışan sizsiniz eşinizi muhatap ediyorsunuz. Burada en büyük hata sizde.

Hamile olduğunuzu dr.raporu ile işyerine bildirdiniz mi? Bu bildirime istinaden size çıkış işlemi başlatıldı mı ? sanıyorum her iki sorunun cevabıda hayır.

Benim anladığım işyeri ayrılmak isteyenlere kıdem tazminatı verip göndermek istiyor. Zorla bir işten çıkarılma yok. Siz çıkış işleminizle ilgili neler yapıldığını tam olarak yazarsanız yardımcı olabilirim konunuza.

Hamile olduğunuz bahanesi ile işinize son verilecek ise İHBAR+KIDEM VARSA KULLANMADIĞINIZ YILLIK İZİN+ÖDENMEMİŞ MAAŞLAR ÖDENEREK verim düşüklüğü bahane gösterilerek çıkışınız yapılabilir. Ve siz işten ayrılmak istemiyorsanız ,

1- işe iade davası açabilirsiniz
2- İşveren işe başlatmazsa azami 8+4 olmak üzere 12 aya kadar olan maaşınızı tazminat olarak alabilirsiniz.
(30’dan fazla çalışanın olduğu ve iş sözleşmesinin 6 aydan fazla sürdüğünü varsayarsak bu haklardan yararlanabilirsiniz.)

3- Eğer yukarıdaki işe iade hakkından yararlanma şartlarını taşımıyorsanız işverenin feshinin kötü niyetli olduğunu ispat ederek açacağınız dava ile kötü niyet tazminatı talep edebilirsiniz. Eğer işveren kötü niyetli olarak (mesela kadın hamile olduğu için) iş akdini fesh ediyorsa işverenin kötü niyetli olduğu kabul edilebilir ve açılacak davada işveren ihbar tazminatının yanında bu tazminatın 3 katı tutarında kötü niyet tazminatı ödemek zorunda bırakılabilir.

4- Sırf hamile olduğu için işten çıkarılmış olması halinde İşveren İş Kanununun 5. Maddesinde düzenlenen “Eşit Davranma İlkesine” de aykırı davranmış kabul edilir ve çalışan dört aylık ücreti tutarında tazminatı ve diğer haklarını işverenden talep edebilir.

Beni arayan arkadasa esim gelince arar onada durumu anlatirsin demistimm.gir esimin agziyla hareket et demedim ki..en azindan son kez beni arayabilirdi..ben esimle ne konustular bilmiyorum..esimde simdi hatirlamiyomusmus

Canim arkadasinizin yemek daveti degil ki bu. Esimle konus esime anlat diyorsunuz. Onunla konus sonra yine beni ara bir de benimle konus olmaz ki. Madem orada esiniz degil siz calisiyorsunuz o halde siz konusmaliydiniz. Arkadasiniz yanlis yapmamis. Esiniz "yok benim esim kalsin, isten cikmak istemiyor" dese -y-dediginiz kisi cikarilacakti. Sizin de önceki gebeliklerinize istinaden riskli bir durumda oldugunuzu zaten calismak istemeyeceginizi düsünüp diger kisinin de isinden olmasini istememistir. Insallah bebeginizi saglikla kucaginiza alirsiniz. Bence simdi bebeginize odaklanin. Hamile olmak calismaya engel degil tabi ama 4 gebeliginiz de sonlanmis. Doktorunuz riskli gebelik o nedenle bir süre ayakta kalmayip evde istirahat edeceksin deseydi bu sefer siz yine isten cikmak isteyecektiniz.

Bu durumda esinizde suc demek isterdim ama siz demissiniz benim yerime konus diye. Bu konuyla ilgili arayacaklarini biliyordunuz. Ne konusulacak saniyordunuz ki? Anneniz de ayip etmis. Ne hakla öyle bagirip cagirabiliyor esinize.

iyi de burada işverenin suçu yok ki.
eşiniz tamam çıksın işten demiş, sonuçta madem siz adam gibi fikrinizi söyleseydiniz.
hakkatten çocuk oyuncağı mı bu işler yani.

kardesim ben 35.hftama kadar calistim. amansenin kadar kayibim olsaydı istifami ellerimle yazardim. tazminatina da alacakmissin. suan stresi birak.cocuk gelince emin ol daha iyi bi is kapini calacak.iyki cikmisim diyeceksin

isten cikmak istemiyorsun ama esime anlatin diyorsun.
önce esine deseydin keske - sadece isin aslini ögren ama cikmak istemiyorum ben diye.
sonucta is senin.
ben esimi falan karistirmam kendi isim cünkü.

Sorun is yeriyke degil esinizle. Siz esimle konusun demissiniz. Ama siz esinizle konusmamissiniz. Boyle bir durumda BEN Esimle konusup size donerim deseydiniz bu kadar sorun cikmazdi. Bu arada bebeginizi saglikla kucaginiza alirsiniz insallah.

Adama eşimle konuşursun dememeliydiniz.Eşinize durumu kendiniz anlatmalı ve birlikte karar vermeliydiniz.Eşimle konuşun deyince hem eşiniz hem karşı taraf olayın sizden çıktığını,eşinizin söyleyeceği şeyin son söz olduğunu düsünmüş

Esinle konusturmamaliydin sanada anlatmislar proseduru karari esine birakmissin gibi olmus. İsten çıkış icin kagit imzalaman gerekmiyor mu?

Merhaba arkadaşlar..öncelikle bu benim 5. Gebeliģim..Hiç yasayan cocugum yok..1 kez dis gebelik gecirdim..3 kezde dusuk kalp atimlarini bile alamadim...en son gecen yil dusuk ve kurtaj oldum agustosta..simdi yine hamileyim..
Sadede gelecek olursam gıda sektörunde kasiyerim ve şu an yeni bir gebeligim var pazartesiden beri hastahanedeydim kanama alanim var..işyerimde uzun suredir paramı verirlerse cıkarım tarzı konusmalar yapan cok sahıslar var..Bu müdürün kulagına gitmis ve calismak istemeyen gönüllü olan gelsin kendi birakacak ama çıkış parasını da alacak diye.10 bin tl kadar bir meblaymiş..bir erkek arkadas gonullu olmus aklimda baska bir is var diye..ben bu arada hastahanedeyim..isyerimin sendika temsilcisi olan vardiya arkadasimiz beni aradi iste x cikiyo.. bu yaz ise alinan y de istifa yazdirdilar onuda cikarcaklar..senin durumun malum bebeklerini dusurdun hep istersen sen geldin aklima ne dersin dedi hem y kalmis olur...(bu arada y yi yazin ise aldiran mudure soyleyen benimle telefonda konusan sahis)
Bende net cevap vermedin esimle konusursun onada anlatirsin durumu dedim...esim hastahaneye gelince beni arayan sahisla konusuyo benim onayim olmadan tamam tamam parasini alacaksa ciksin diyo...bu sahista benden teyit almadan esimin agzindan konustuklarina istinaden müdüre gidip benim kabul ettigimi soyluyo benim icin ik ya mail atiyolar gebeliklerimin sorunlu oldugunu falan yaziyolar..ik da ok veriyor..dün aksam sahis arayip bana cuma ik görevlisi gelecek diyo ve ben beynimden vuruluyorum..benden onay aldin mi diyorum esin onay verdi diyo isyerinde esim mi calisiyor ben mi diyorum..doktorum 11.haftayi gorelim dedi kalp atimi alirmiyim duser mi dusmez mi Allaha kalmis net bir durumum yok..ya bebege bisey okursa ve issiz kalirsam diyorum..ben esine eminmisin diye sordum demez mi..
Magaza müdürünü aradim benim onayim yok dedim..cocuk oyuncagimi artik geri donus olmaz dedi sert bir dille..islem baslatildi dedi..bu arada ihbar falan alamiyormusum sanirim niyeyse..bana en az ne kadar bir sure evvel haber vermeleri gerekirdi..2 gun once arayinca olmaz yani demi..ihbar parasi falan almam lazim degil mi...
Resmen y iste kalsin diye sendika temsilcisi arkadasim benim inayimi almadan arkamdan is cevirdi..bana vazgecersen muduru ust yonetime mahcup birakirsin demez mi...
Sizce ben nasil bir yol izlemeliyim..cuma gunu cagirirsalar gelen ik gorevlisine anlatsam mi olanlari...sendikamin ana baskanini aradim o da esinizle ortak karar alindigi dusunulerek islem baslatilmistir dedi..doktorunuzun dedigi haftalara gelince isten ayrilma durumunuz olursa bu sefer tazminatsiz ayrilmaniz icin ugrasirlar dedi..yani isine gelmiyosa kendin birak tarzi...hastahane cikisi annemlerdeydim dinlendim orda esim isten gelene kadar..annem kadin agliyo esime bagirdi sen mi o isi ona verdin sen ne diye tamam birakcak diyosun dedi..esimde bizim hayatimiza karisma dedi evimize gitti..gece beni almaya geldi o da sokakta bekledi yukari bile cikmadi...
Bu haksiz durumda ben ne yapmaliyim..müdürle ters düsersem mobinge maruz kalirmiyim...bulundugum ilcede is imkanida yok..İnsallah bebeğim beni birakmaz kendisinide kalp atisinida dogurmunuda gorup yavrumu buyuturum..tek tesellim evladim olur insallah..Allahim onu bana nasip eder insallah..(biraz uzun oldu sanirim ama cok doldum)
Eşimle konuşun sonrada benmi omu çalışıyor ordan orda yı okuduktan sonra devam okumadım.
Bence siZde hata madem eşiniz orda çalışmıyor neden eşimle konuşun dediniz? Konuşmuş hal etmiş demekki hatalısınız burda kendininiz konuşsaydınız ozaman. Burda eşinizde hatalı size danışmadan ramam deyip kabul etmiş

Merhaba arkadaşlar..öncelikle bu benim 5. Gebeliģim..Hiç yasayan cocugum yok..1 kez dis gebelik gecirdim..3 kezde dusuk kalp atimlarini bile alamadim...en son gecen yil dusuk ve kurtaj oldum agustosta..simdi yine hamileyim..
Sadede gelecek olursam gıda sektörunde kasiyerim ve şu an yeni bir gebeligim var pazartesiden beri hastahanedeydim kanama alanim var..işyerimde uzun suredir paramı verirlerse cıkarım tarzı konusmalar yapan cok sahıslar var..Bu müdürün kulagına gitmis ve calismak istemeyen gönüllü olan gelsin kendi birakacak ama çıkış parasını da alacak diye.10 bin tl kadar bir meblaymiş..bir erkek arkadas gonullu olmus aklimda baska bir is var diye..ben bu arada hastahanedeyim..isyerimin sendika temsilcisi olan vardiya arkadasimiz beni aradi iste x cikiyo.. bu yaz ise alinan y de istifa yazdirdilar onuda cikarcaklar..senin durumun malum bebeklerini dusurdun hep istersen sen geldin aklima ne dersin dedi hem y kalmis olur...(bu arada y yi yazin ise aldiran mudure soyleyen benimle telefonda konusan sahis)
Bende net cevap vermedin esimle konusursun onada anlatirsin durumu dedim...esim hastahaneye gelince beni arayan sahisla konusuyo benim onayim olmadan tamam tamam parasini alacaksa ciksin diyo...bu sahista benden teyit almadan esimin agzindan konustuklarina istinaden müdüre gidip benim kabul ettigimi soyluyo benim icin ik ya mail atiyolar gebeliklerimin sorunlu oldugunu falan yaziyolar..ik da ok veriyor..dün aksam sahis arayip bana cuma ik görevlisi gelecek diyo ve ben beynimden vuruluyorum..benden onay aldin mi diyorum esin onay verdi diyo isyerinde esim mi calisiyor ben mi diyorum..doktorum 11.haftayi gorelim dedi kalp atimi alirmiyim duser mi dusmez mi Allaha kalmis net bir durumum yok..ya bebege bisey okursa ve issiz kalirsam diyorum..ben esine eminmisin diye sordum demez mi..
Magaza müdürünü aradim benim onayim yok dedim..cocuk oyuncagimi artik geri donus olmaz dedi sert bir dille..islem baslatildi dedi..bu arada ihbar falan alamiyormusum sanirim niyeyse..bana en az ne kadar bir sure evvel haber vermeleri gerekirdi..2 gun once arayinca olmaz yani demi..ihbar parasi falan almam lazim degil mi...
Resmen y iste kalsin diye sendika temsilcisi arkadasim benim inayimi almadan arkamdan is cevirdi..bana vazgecersen muduru ust yonetime mahcup birakirsin demez mi...
Sizce ben nasil bir yol izlemeliyim..cuma gunu cagirirsalar gelen ik gorevlisine anlatsam mi olanlari...sendikamin ana baskanini aradim o da esinizle ortak karar alindigi dusunulerek islem baslatilmistir dedi..doktorunuzun dedigi haftalara gelince isten ayrilma durumunuz olursa bu sefer tazminatsiz ayrilmaniz icin ugrasirlar dedi..yani isine gelmiyosa kendin birak tarzi...hastahane cikisi annemlerdeydim dinlendim orda esim isten gelene kadar..annem kadin agliyo esime bagirdi sen mi o isi ona verdin sen ne diye tamam birakcak diyosun dedi..esimde bizim hayatimiza karisma dedi evimize gitti..gece beni almaya geldi o da sokakta bekledi yukari bile cikmadi...
Bu haksiz durumda ben ne yapmaliyim..müdürle ters düsersem mobinge maruz kalirmiyim...bulundugum ilcede is imkanida yok..İnsallah bebeğim beni birakmaz kendisinide kalp atisinida dogurmunuda gorup yavrumu buyuturum..tek tesellim evladim olur insallah..Allahim onu bana nasip eder insallah..(biraz uzun oldu sanirim ama cok doldum)
İnsallah bukez bebegini kucagina alirsim calismak zorundada kalmazsin

Boşvet işi gücü stresden uzak dur allaha havale et bebeğini düşğnüyorsan sadece onun için dua et ve ikl inizdn başkasını düşümme Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip eder inşallahhh

Eşinize sormalarını söylemişsiniz. Madem istemiyorsunuz o zaman hayır deseydiniz. Eşinizde haklı aslında. Eşim bir konuda topu bana atarsa ben kendi fikrime göre davranırım. İşin sahibi sizseniz işin sahibi gibi davransaydınız. Boşuna eşinizle annenizin arası açılmış. Belki bunda bir hayır vardır. Bebeğinizi daha rahat dünyaya getirirsiniz. Ben ilk oğlumda yatakta sağdan sola dönerken bile çok dikkat ediyordum. Düşük tehditim vardı. Gerçekten kendinize bakın. Kimseyi üzüp kırmayın. Belki bu durum size sağlıklı bir bebek olarak dönebilir.

Back