• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim işten çıkartılıyorum...acil yardim

helena17

KûnFeYekûn..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
2.965
1.437
198
Merhaba arkadaşlar..öncelikle bu benim 5. Gebeliģim..Hiç yasayan cocugum yok..1 kez dis gebelik gecirdim..3 kezde dusuk kalp atimlarini bile alamadim...en son gecen yil dusuk ve kurtaj oldum agustosta..simdi yine hamileyim..
Sadede gelecek olursam gıda sektörunde kasiyerim ve şu an yeni bir gebeligim var pazartesiden beri hastahanedeydim kanama alanim var..işyerimde uzun suredir paramı verirlerse cıkarım tarzı konusmalar yapan cok sahıslar var..Bu müdürün kulagına gitmis ve calismak istemeyen gönüllü olan gelsin kendi birakacak ama çıkış parasını da alacak diye.10 bin tl kadar bir meblaymiş..bir erkek arkadas gonullu olmus aklimda baska bir is var diye..ben bu arada hastahanedeyim..isyerimin sendika temsilcisi olan vardiya arkadasimiz beni aradi iste x cikiyo.. bu yaz ise alinan y de istifa yazdirdilar onuda cikarcaklar..senin durumun malum bebeklerini dusurdun hep istersen sen geldin aklima ne dersin dedi hem y kalmis olur...(bu arada y yi yazin ise aldiran mudure soyleyen benimle telefonda konusan sahis)
Bende net cevap vermedin esimle konusursun onada anlatirsin durumu dedim...esim hastahaneye gelince beni arayan sahisla konusuyo benim onayim olmadan tamam tamam parasini alacaksa ciksin diyo...bu sahista benden teyit almadan esimin agzindan konustuklarina istinaden müdüre gidip benim kabul ettigimi soyluyo benim icin ik ya mail atiyolar gebeliklerimin sorunlu oldugunu falan yaziyolar..ik da ok veriyor..dün aksam sahis arayip bana cuma ik görevlisi gelecek diyo ve ben beynimden vuruluyorum..benden onay aldin mi diyorum esin onay verdi diyo isyerinde esim mi calisiyor ben mi diyorum..doktorum 11.haftayi gorelim dedi kalp atimi alirmiyim duser mi dusmez mi Allaha kalmis net bir durumum yok..ya bebege bisey okursa ve issiz kalirsam diyorum..ben esine eminmisin diye sordum demez mi..
Magaza müdürünü aradim benim onayim yok dedim..cocuk oyuncagimi artik geri donus olmaz dedi sert bir dille..islem baslatildi dedi..bu arada ihbar falan alamiyormusum sanirim niyeyse..bana en az ne kadar bir sure evvel haber vermeleri gerekirdi..2 gun once arayinca olmaz yani demi..ihbar parasi falan almam lazim degil mi...
Resmen y iste kalsin diye sendika temsilcisi arkadasim benim inayimi almadan arkamdan is cevirdi..bana vazgecersen muduru ust yonetime mahcup birakirsin demez mi...
Sizce ben nasil bir yol izlemeliyim..cuma gunu cagirirsalar gelen ik gorevlisine anlatsam mi olanlari...sendikamin ana baskanini aradim o da esinizle ortak karar alindigi dusunulerek islem baslatilmistir dedi..doktorunuzun dedigi haftalara gelince isten ayrilma durumunuz olursa bu sefer tazminatsiz ayrilmaniz icin ugrasirlar dedi..yani isine gelmiyosa kendin birak tarzi...hastahane cikisi annemlerdeydim dinlendim orda esim isten gelene kadar..annem kadin agliyo esime bagirdi sen mi o isi ona verdin sen ne diye tamam birakcak diyosun dedi..esimde bizim hayatimiza karisma dedi evimize gitti..gece beni almaya geldi o da sokakta bekledi yukari bile cikmadi...
Bu haksiz durumda ben ne yapmaliyim..müdürle ters düsersem mobinge maruz kalirmiyim...bulundugum ilcede is imkanida yok..İnsallah bebeğim beni birakmaz kendisinide kalp atisinida dogurmunuda gorup yavrumu buyuturum..tek tesellim evladim olur insallah..Allahim onu bana nasip eder insallah..(biraz uzun oldu sanirim ama cok doldum)

Yaa canım üzülme, sen bebeğini düşün şimdi.. is bulunur illaki. Ama adam arasında yok ben ayrılmayı dusunmuyorum niye demedin. Eşimle konuş diye kendin demişsin.

Ben o adamla aynı durumda olsam inan kötü niyetli olmadan esinin lafiyla öyle davranırdim. Çünkü eşimle konuş diyen sensin. Ve kızacaksan eşine kız biraz da.

Nr olursa olsun üzülme boşver
Belki de dinlenmek bebişe iyi gelecek.. Hayirlisi olsun

Yaa canım üzülme, sen bebeğini düşün şimdi.. is bulunur illaki. Ama adam arasında yok ben ayrılmayı dusunmuyorum niye demedin. Eşimle konuş diye kendin demişsin.

Ben o adamla aynı durumda olsam inan kötü niyetli olmadan esinin lafiyla öyle davranırdim. Çünkü eşimle konuş diyen sensin. Ve kızacaksan eşine kız biraz da.

Ya ben esimede anlatirsin dedim nedir olayin asli bilgi verirsin dedim..

Saol canim..insallah bu bebegim saglikli gelisir insallah Allahin izniyle dogururum..

anlattığınız kadarıyla iş arkadaşınızın yerinde olsam bende öyle davranırdım. çünkü siz eşimle konuş demişsiniz, ben tamam diyorum eşim de tamam derse olur gibi bir algı oluşturmuşsunuz, ben öyle anladım.
hem asıl bu haftalarda işten çıkmanız ve 11.haftaya kadar dinlenmeniz daha iyi değil mi. zor biliyorum ama asla bebek düşerse falan diye içinizden geçirmeyin, her zaman pozitif düşünün. aklınıza kötü şeyler geldiğinde dua ederek uzaklaştırın düşünceleri.
bebeğiniz hayırlı olsun

Isyerinin davranisini hakli ama sacma buldum.
Esimle konus diyen sensin, onun agzina bakacaklar tabi.
Bence yapacagin bir sey yok. Ayril.
Ha annenin esine soylenmesi hic hic hos olmamis. Isin en cok seni sonra esini ilgilendirir annene laf dusmez.

umarım bu sefer bebeğinizi hayırlısı ile kucağınıza alırsınız. Yalnız olayda sizi ve eşinizi hatalı buldum ben. Siz diyorsunuz eşimi arayın ona anlatın, eşinizin ağzına bakarak karar verilince de eşim mi orada çalışıyor ben çalışıyorum diyorsunuz. e madem siz çalışıyorsunuz neden eşinize anlattırıyorsunuz, iş yeriniz size anlatsın, siz eşinizle konuşun, kararı iş yerinize siz verin. Benim çalışanım olsanız bana eşime sorun deseniz ben de eşinizin cevabını ortak kararınız olarak algılarım. Bence eşinize sorun sen bana danışmadan benim adıma nasıl karar verdin diye. Geçmiş olsun

anlattığınız kadarıyla iş arkadaşınızın yerinde olsam bende öyle davranırdım. çünkü siz eşimle konuş demişsiniz, ben tamam diyorum eşim de tamam derse olur gibi bir algı oluşturmuşsunuz, ben öyle anladım.
hem asıl bu haftalarda işten çıkmanız ve 11.haftaya kadar dinlenmeniz daha iyi değil mi. zor biliyorum ama asla bebek düşerse falan diye içinizden geçirmeyin, her zaman pozitif düşünün. aklınıza kötü şeyler geldiğinde dua ederek uzaklaştırın düşünceleri.
bebeğiniz hayırlı olsun
Sagolun..insallah Bu sefer Allah nasip eder..

umarım bu sefer bebeğinizi hayırlısı ile kucağınıza alırsınız. Yalnız olayda sizi ve eşinizi hatalı buldum ben. Siz diyorsunuz eşimi arayın ona anlatın, eşinizin ağzına bakarak karar verilince de eşim mi orada çalışıyor ben çalışıyorum diyorsunuz. e madem siz çalışıyorsunuz neden eşinize anlattırıyorsunuz, iş yeriniz size anlatsın, siz eşinizle konuşun, kararı iş yerinize siz verin. Benim çalışanım olsanız bana eşime sorun deseniz ben de eşinizin cevabını ortak kararınız olarak algılarım. Bence eşinize sorun sen bana danışmadan benim adıma nasıl karar verdin diye. Geçmiş olsun
Amin sagolun..su donem strese girmemem lazim kanama alanim varda..insallah iyilesir..

Hamile kalan kadini neden kapin önüne koymak ister isyerleri

Ben eşimin ağzına yüzüne tükürürdüm. Ekmeğinden etmiş seni bir de tutup annene küstahlık etmiş.

Her iş yeri hamile kalan kadını kapının önüne koymaz. Siz kararı kendiniz vermeyip eşinizle görüşmelerini isteyince ve eşiniz size danışmadan onay verince işlem başlatılmış.

Karşınıza alacağınız insan eşiniz.

İş yerleri duygusal değil mantıkla hareket ederler.

Kolay gelsin.

eşini aratan sensin. bu durumda işyerinin bir hatası arkadan oyun çevirme gibi birşey görmedim ben..
bebegini sağlıkla kucagına alırsın inş.

Beni arayan arkadasa esim gelince arar onada durumu anlatirsin demistimm.gir esimin agziyla hareket et demedim ki..en azindan son kez beni arayabilirdi..ben esimle ne konustular bilmiyorum..esimde simdi hatirlamiyomusmus

Niye bebeğini kaybedeceğini düşünüyorsun iyi düşün iyi olsun canım maalesef bende sizi haksız buldum.. Kıdem tazminatı vermeselerdi karşı çıkın derdim ama durum buraya gelmiş tazminatınızı da alacaksınız hemde hamilesiniz bence bu durumda kabul edin..İhbar vermezler önceden haber vermişler..

Eşiniz niye suçlu (Herkes suçlamış). Eşime anlatın demişssiniz. Eşinize siz 'ben çıkmak istemiyorum' dediniz mi. Muhtemelen sizin telefonunuzdan konuşmuştur. Çıkmak istemiyordunuz niye konuyu uzattınız eşime de anlatın diyerek. İŞ yerinizdeki arkadaşınızın hiç bir kusuru yok. Eşimle konuşun diyen sizsiniz. Oda konuşmuş uygulamış.
En önemlisi bebeğiniz bencede ayrılın işten. Belki bu bebek içinde daha iyi olacaktır. Bundada vardır bir hayır.
Anneniz kim oluyorda bağırıyor bu arada. Ona neki.

tamam da burda tamamiyle suçlu sizsiniz
orda siz çalışıyorsanız neden eşinizi arattırıyorsunuz ki
ben eşimle konusur dönerim size deseydiniz keşke
bebeğinizden çok işinizi dert etmişsiniz
hele annenize ne oluyor onu hiç anlayamadım
inş bebeğiniz sizi bırakmazda işiniz rahatlar

Sanki sizden gizli sirf hamilesiniz diye işten çıkarmışlar ,arkanizdan is çevirmişler gibi yazmissiniz. Halbuki önce size sormuşlar çıkmak ister misin diye, siz de eşime sorun demissiniz. Ee öyle deyince eşinize sormuşlar onun onayını alınca çıkartmışlar. Eşiniz madem karar mercii degil de yalnizca danışma merci olacaktı neden siz konusmadiniz eşinizle de is yerine arattiniz onu anlamadım? Bu süre içinde esinizle konuştunuz mu?

Madem cikmayi bu kadar istemiyodunuz esinize niye yonlendirdiniz sonucta hayir diye kesip atmamissiniz. Muhatabiniz esiniz kimse sizi cikarmaya falan calismamis resmen onay vermis adam

Back