- 30 Ocak 2013
- 29.415
- 43.901
- 798
bilmiyormuş gibi davran şimdilik canım belki yanına eleman alıyorlardır. sen izne ayrıldğn zaman gerekli işleri halletsin diye. bekle bakalm raporun bitsin birşey olmamış gibi git ve istifa etme haklarından mahrum kalma.Ben etmezsem onlar çıkartırlar mı bilemiyorum.
Çıkarmayacaklarsa hemen nasıl ilan yayınlayıp, görüşme ayarladılar?
devlet sadece dogum iznine ayrildiktan sonraki donemi oder , hamilelik suresince alinan raporlari odemiyor diye biliyorumHamile olduğun gerekçesiyle seni işten çıkaramazlar, işe iade davası aç hakkını al, ayrıca kadının hamileliğini iş yerine bildirme zorunluluğu yok, bu konuda hamileler destekleniyor, ayrıca izin ücretin vs herşeyini devlet karşılıyor sürekli rapor alıp evde dur, çıkaramazlar raporluykende 170 ara tavsiye al bence
devlet sadece dogum iznine ayrildiktan sonraki donemi oder , hamilelik suresince alinan raporlari odemiyor diye biliyorum
emin misiniz bu bilgiden? konu sahibini yanlis yonlendirmeyelim
enteresan , ilk defa duydum bunu iyiymis3 gün olması gerekiyor, mesela 7 gün rapor aldınız bunyn ücretini şirket vermez SGK verir
enteresan , ilk defa duydum bunu iyiymis
enteresan , ilk defa duydum bunu iyiymis
erken dogum riski sebebiyle 5 hafta raporluydum :) ama benim isyerim kendi odedi hic sgk ya falan gitmedim maasim da hic aksamadan yattiHiç raporlu olmadınız demek ki :)
erken dogum riski sebebiyle 5 hafta raporluydum :) ama benim isyerim kendi odedi hic sgk ya falan gitmedim maasim da hic aksamadan yatti
ozel sektor , aradan 1 sene gecti :)Devlet memuruysanız öyle oluyor ama özel sektörseniz eğer SGK arayın oradan da alın
Etmeyeceğim, çıkarırsanız veya maaşımı yatırmazsanız KOSGEB e de şikayet edeceğim diye tehdit edin bakalımBana istifa et diyecekler, diye düşünüyorum
hemen şimdi 170 i ara. onlar seni en doğru şekilde yönlendirir.Bana istifa et diyecekler, diye düşünüyorum
ozel sektor , aradan 1 sene gecti :)
Hangi müfettişHemen sgk ya yazin durumu mufettisler tepesine biner hamile kisiyi isten cikaramazlar
Is basi egitim programi kapsaminda mi calisiyrosunuz? Kosgebe basvurdular dediginiz icin soruyorum.Merhaba,
Konuyu bu bölüme açtığım için özür diliyorum.
10 gün önce 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim, şu an 6. Haftamdayım.
6 aydır çalıştığım işyerime - dürüst davranarak - hamileliğimi hemen söyledim. Oturup konuşmalıyız dediler, çıkartılacaktım tahmin ediyordum. Ancak, şu an yaşadığım şeyi beklemezdim.
Bu hafta başında kanamam oldu -ve anksiyete rahatsızlığım var, ilaç alamıyorum bilirsiniz- rapor verdi doktor.
Dediğim gibi hem kanama sebebi, hem de psikolojik yönü ile.
Raporumu söylediğim gün ilan yayınlamışlar. Görüşmeler yapılıyormuş.
Ve maaş günümüz geçmesine rağmen benim ücretim yatırılmamış.
Anksiyeteyi bilenler beni daha iyi anlayacaklardır. Bu durum inanılmaz bir stres yarattı.
Avukat hanımlarımız varsa lütfen bilgi ve yardım rica ediyorum.
Gerçekten ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?