Hamileyim, işten çıkarılıyorum!

Ben etmezsem onlar çıkartırlar mı bilemiyorum.
Çıkarmayacaklarsa hemen nasıl ilan yayınlayıp, görüşme ayarladılar?
bilmiyormuş gibi davran şimdilik canım belki yanına eleman alıyorlardır. sen izne ayrıldğn zaman gerekli işleri halletsin diye. bekle bakalm raporun bitsin birşey olmamış gibi git ve istifa etme haklarından mahrum kalma.

calisma bakanligina sikayet edin , deneme suresini gecmissiniz , ilk 1 ay icerisinde hamile kalsaydiniz isyeri hakli olurdu ancak 6 ay gecmis sikayet edebilirsiniz

Hamile olduğun gerekçesiyle seni işten çıkaramazlar, işe iade davası aç hakkını al, ayrıca kadının hamileliğini iş yerine bildirme zorunluluğu yok, bu konuda hamileler destekleniyor, ayrıca izin ücretin vs herşeyini devlet karşılıyor sürekli rapor alıp evde dur, çıkaramazlar raporluykende 170 ara tavsiye al bence
devlet sadece dogum iznine ayrildiktan sonraki donemi oder , hamilelik suresince alinan raporlari odemiyor diye biliyorum
emin misiniz bu bilgiden? konu sahibini yanlis yonlendirmeyelim

devlet sadece dogum iznine ayrildiktan sonraki donemi oder , hamilelik suresince alinan raporlari odemiyor diye biliyorum
emin misiniz bu bilgiden? konu sahibini yanlis yonlendirmeyelim

3 gün olması gerekiyor, mesela 7 gün rapor aldınız bunyn ücretini şirket vermez SGK verir

hemen panik yapmayın, pozisyonunuz nedir? belki yanınıza birini daha alacaklar. kolay değil öyle işten çıkarmak.

Ben de çıkartamazlar.diye biliyorum. Doğuma kadar çalışma hakkın var. Bir çok kişi haklarını bilmiyor ve bunu bildikleri icin de kafalarına gore keyfi davranıyorlar.. Bir tokat yemeleri lazım..

SGK ya başvurun kafalarına göre işten çıkartamazlar. Doğum iznine kadar çalışın en azından.

I s kanununu ac hamileliknile ilgili kanunu isverenine yolla. Seni cikaramazlar. Cikarirlarsa dava actiginda ise iade kazanirsin

Merhaba,

Konuyu bu bölüme açtığım için özür diliyorum.

10 gün önce 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim, şu an 6. Haftamdayım.
6 aydır çalıştığım işyerime - dürüst davranarak - hamileliğimi hemen söyledim. Oturup konuşmalıyız dediler, çıkartılacaktım tahmin ediyordum. Ancak, şu an yaşadığım şeyi beklemezdim.

Bu hafta başında kanamam oldu -ve anksiyete rahatsızlığım var, ilaç alamıyorum bilirsiniz- rapor verdi doktor.
Dediğim gibi hem kanama sebebi, hem de psikolojik yönü ile.

Raporumu söylediğim gün ilan yayınlamışlar. Görüşmeler yapılıyormuş.
Ve maaş günümüz geçmesine rağmen benim ücretim yatırılmamış.
Anksiyeteyi bilenler beni daha iyi anlayacaklardır. Bu durum inanılmaz bir stres yarattı.

Avukat hanımlarımız varsa lütfen bilgi ve yardım rica ediyorum.
Gerçekten ihtiyacım var.
Is basi egitim programi kapsaminda mi calisiyrosunuz? Kosgebe basvurdular dediginiz icin soruyorum.

Bende benzer durumdaydım ücretsiz izin al dediler alamam o durumum yok dedim şimdilik ses soluk yok böyle devam ediyor ama diken üstünde hissediyorum kendimi Allah yardımcın olsun

Back
X