• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim fakat söyleyemedim

Bak yine büyük harfle başlamadın.
Yani insanları böyle birşey için eleştiriyorsanız sizde biraz özen göstermelisiniz. Birde şey merak ettim mesleğiniz nedir acaba?

hanımefendi bilgisayardan kullandığım için ilk harf otomatik küçük oluyor. Sizin hatrınız için büyük harf yapayım, buyrun. Ama nereden yazarsanız yazın soru eki ve dahi anlamındaki ekler ayrı yazılır. Değil mi? Nereden yazarsanız yazın herkez değil herkes olur doğrusu. Kötü yazıyorsunuz ve öğretmen olmanıza rağmen bundan rahatsızlık duymuyorsunuz.

Maliye mezunuyum. Özelde çalışıyorum. Öğretmen değilim, ama sizden düzgün yazıyorum.

hanımefendi bilgisayardan kullandığım için ilk harf otomatik küçük oluyor. Sizin hatrınız için büyük harf yapayım, buyrun. Ama nereden yazarsanız yazın soru eki ve dahi anlamındaki ekler ayrı yazılır. Değil mi? Nereden yazarsanız yazın herkez değil herkes olur doğrusu. Kötü yazıyorsunuz ve öğretmen olmanıza rağmen bundan rahatsızlık duymuyorsunuz.

Maliye mezunuyum. Özelde çalışıyorum. Öğretmen değilim, ama sizden düzgün yazıyorum.
İş hayatınızda size başarılar dilerim. Ben bir öğretmenim ilkokulu bitirince öğretmen yapmadılar beni okudum sınavlara girdim ve öğretmen oldum. Yanı diyeceğim o ki siz burda benim öğretmenliğime laf edince bisey olmuyo malesef ki.(detaylara bukadar fazla takılmayın):)

Konu çok güzel. Mutlu bitmesine de çok sevindim. Ama lütfen Türkçemizi düzgün kullanalım. Evet yazıldığı gibi okunan bir dilimiz var ama bu kadar da hata üstüne hata yapılmaz ki. Bu hatalara takilmaktan konuya odaklanamadim. Öğretmenim demeseydiniz yine bir nebze mazur gorebilirdim ama sınav kağıtlarını da mı böyle hazırlıyorsunuz? Söylemeden edemedim.

İş hayatınızda size başarılar dilerim. Ben bir öğretmenim ilkokulu bitirince öğretmen yapmadılar beni okudum sınavlara girdim ve öğretmen oldum. Yanı diyeceğim o ki siz burda benim öğretmenliğime laf edince bisey olmuyo malesef ki.(detaylara bukadar fazla takılmayın):)

O sınavı nasıl kazandınız bilmiyorum ama bu imla ile kazanmamalıydınız. Oturun dil bilgisi çalışın.

Esiniz iyi davranmış o yüzden bu lafinizdan dolayı özür dileyin ilişkinize zarar vermeyin guzelce konuştuktan sonra da soyleyin

Ayyy harbiden ne kadar sorun oldu noktalama işaretleri genel söylüyorum okulda ve normal kağıt üzerinde önemli resmi belgelerde duzgun birsekilde turkecemi kullanıyorum ama burda kullanma gereği duymadım

Bana kalırsa akşama güzel bi sofra kur sonra böyle birşey söylediğin için kusura bakma de ve kutunun içine de aldıysan ultrason fotosunu koy ve süpriz yap bence

Ayyy harbiden ne kadar sorun oldu noktalama işaretleri genel söylüyorum okulda ve normal kağıt üzerinde önemli resmi belgelerde duzgun birsekilde turkecemi kullanıyorum ama burda kullanma gereği duymadım
Sayın meslektaşım. Sorun sadece noktalama işaretleri degil. Kelimeleri de yanlış yazıyorsun. Neden önemli olmasın? Sen ben ogretecegiz ki geriden gelenler de sahip çıksın, gereken özeni göstersin. Doğrusu varken neden yanlisinda diretiyorsun? "Bişey" diye bir kelime yok bu arada. Rica ediyorum yapmayalım bunu.

Burada her eğitim düzeyinden insan var. Lütfen konuyu anlamaya çalışın kadın zor durumda. Noktalama yok satır başlığı Türk Dil Kurumu değil burası
2. sınıfta öğretiliyor imla ve noktalama, bilmek için bir düzey gerekmiyor yani biraz özen yeterli.

Helenoztrk34 Helenoztrk34
Canım eşine nasıl müjdeyi verdin lutfen tekrar anlatır misin ? sayfalarda aradım bulamadım .

Diğer arkadaşlar lütfen konuları mundar etmeyin. Tdk ile sorunlarınızı özelden dile getirin de biz de konunun gidişatını tam olarak okuyalım . Yok o nokta koymamış yok şu mi ekini ayirmamis .

Tamam kusur bula bula rahatladiniz tatmin oldunuz ama bu kadar da bogulmaz insanlar .
Tartışmak değil amacım ama her konuda bu tip insanlar görüyorum .
Şöyle bir durum var kusurlar gizli söylenir . Hatalari herkese duyurma çabasında olan insanların dili değil belki ama kalbi kusurlu. Malesef onun düzelmesi de biraz zor iş ...

O laf unutulur.. ztn hamileymişsin hamilelik hormonları duygusallık bir de yaşadıklarım bana öyle dedirtti deyip sizi çok seven değer veren insanın gönlünü alırsınız.

Ama ben bir diyetisyene gidip 100 kilo biriyle karşılaşıp ne hissedersem bir öğretmenin yazdığı şu yazıyı okuyunca da onu hissettim. Önce kendinize değer verin güçlü durun ki insanlar size öyle ağızlarından çıkan her şeyi söyleyemesin. Mesleğinize değer verin bir geyik muhabbetleriniz de bile eğitimci olduğunuzu hissettirin. Son olarak da bu özel ve güzel heyecanınızı tek başınıza yaşamayın eşiniz de sizin kadar hak ediyor bu mutluluğu bir an önce ona söyleyin. Üstünkörü yaşamayın hayatı...

Ona söylediğin sözleri sinirli olarak aslında içinden geçmeyerek söylediğini hatta onu çok sevdiğini bu evlilikten pişman olmadığını anlat ona. En son da bir bebek partisi yada emzik al onun eline ver gözünün içine baka baka bebeğiniz olacağını söyle. Gerçekten çok şanslısın,eşin sana sahip çıkıyor, geneli hep ailesine ezdirir eşini dinlemez bile... Eşin sana değer veriyor senin yaşadığın hayatı yaşamak isteyen çook kadın var emin ol..Birbirinizi kırmayın üzmeyin. Size mutluluklar dilerim OTE="Helenoztrk34, post: 57091686, member: 905391"]Şöyleki kızlar ben 2 yıllık evliyim çok severek aşkla evlendik ve bu 2 yıldır aşkımız hiç azalmadi.fakat kaynanam ve en kuçuk gorumcem beni hic istemedi evlendik kendi evimize çıktık çok sorun oldu tatile gittik sorun oldu gezdik sorun yaptılar yedik içtik sorun yaptılar falan ve çok tartışmalarımız oldu ilk başta eşim herkezin arasını yapmaya calisiyodu 3 ay dayanabildi oda annesiyle ve ablasıyla uğraşmaktan vazgeçti ama tüm samimiyetimle diyorum çok çektim ben öğretmenim ve okula gitmeyip gorumcemin çocuklarına bakmadım diye bile olay çıkardılar vs vs. Bizim ailede ayda bi defa sırayla herkezde pazar kahvaltısı yapılır bu pazar eltime gitcektik kendisiyle aramız iyidir benden yaşasa büyüktür ama çok iyi birisidir ve ben ne çektiysem onun 10 katını yaşamıştır ama geçmiş zaman hep susmuş dayakta yemiş acta kalmış ama sesini çıkarmamış ben de eşime o sabah erken gidelim yardım ederiz dedim gittik erkenden yardım ettim eltime daha sonra toplanıldı falan ama masada sürekli gorumcem laf sokma çabasında ama ben bu zaman a kadar sesimi cikarmadım tek karşılık vermeyisimin sebebi eşim arada yiparanmasin neyse kahvaltı yapıldı masa kaldırılacak benim başım inanılmaz dönüyo hani ayakta duramiyom eltimde sen yat biz hallederiz dedi iş gorumceme kaldı neyse ben düzeldim biraz kalktım salona gitcektim gorumcemin kaynanamla konuşmasını duydum bana yollu falan dedi iş olunca zaten götü devirsin yatsın falan dedi ve bu bana ağır geldi sen nasil bana o lafları dersin diye patladım gorumceme eşim geldi noldu falan dedi anlattım aldı beni götürdü ordan evimize ama ben den alev püskürüyo o sinirle eşime keşke evlenmeseydim senle lanet olsun aşkımıza dedim oda saçmalayarak konuşma dedi ben saçmalamıyorum keşke evlenmeseydim senle dedim ve eşim en iyisi sonra konusalim birbirimizi kircaz dedi kırıldığı ses tonunda belliydi ve ben o ses tonunu duyunca biraz kendime geldim normalde bütün kavgalarımızdan en fazla bir saat sonra gelir 2 şebeklik yapar barışırdık ama o gün bütün gün konuşmadı o akşam ilk defa birbirimize sarilmadan uyuduk uyuydukta denmzez aslında yatagin içinde dönüp durduk sabah oldu kalktım kahvaltı hazırladım bi lokma yemeden gitti ve sinirli değildi sadece mutsuzdu neyse bi kaç gündür midem bulaniyodu ve aklıma geldi birden gittim test aldım çift çizgi çıktı akşam eşim geldi ama diyemedim bisey demeyi okadar çok istedim ama bana olan kırgınlığı hamile olduğum icin geçsin istemedim bu sabah erken saate doktor randevusu aldım ve gerçekten %100hamilemisim 4 haftalıkmiş
Ama şu var canımdan çok sevdiğim adam hala bana kırgın ve ben bu bebeği söylesemmi bilemiyorum o an o lafı nasıl söylediğim bilemiyorum cunki bu hayatta yaptığım en doğru karar di onunla evlenmek

Sizce napiyim sabah soyliyimmi hamile olduğumu yoksa erteliyimmmi[/QUOTE]
Ona

Bu imla kuralları noktalama işaretleri ile kpss'de Türkçe sorularını nasıl yapıp da atandınız acaba? "ayakta duramıyom" nedir ya? Bir de konuda fakelik hissettim neyse hayırlısıyla kucağına al konu sahibi

Back