hamileyim fakat kürtaj olmak istemiyorum

ailene söyleyeceksin tabi karnın büyüyünce ne olucak şu an bile belirmiştir karnın.ters tepki verir, aldıralım seninle evlenicem der kandırır ,sakın inanma evlenmek isteyen asıl şimdi seni bu durumda bırakmaz.sakın gevşeyip dediklerine inanıp bıçak altına yatma.zorla kimse kimseye bişey yaptıramaz ben aldırmıycam de.ben çocuğumu anne baba birlikte büyütmek isterim eğer yanımda olmazsan sen bilirsin tek başımada büyütürm de kararlı ol yani

Son düzenleme:
Konuyu başından beri okudum
Sana bi şey soracagım eger bebek olayı olmasaydı erkek arkadaşınla evliliği düşünüyormuydunuz??

Bence bu adamın seninle evlenme fikri olsaydı bu bebeğe kıymak istemezdi demek ki istemiyor??

bir de toprağa gömün taşlayın olsun bitsin!!!

ben yönetimden tüm duygularımla rica ediyorum, forumda hiçbir kadının hiçbir kadına psikolojik saldırıda bulunmaya hakkı olmadığını arada uyararak hatırlatın. lütfen. öyle yorumlar var ki tüylerim diken diken oldu.

Canım konunu baştan sona okudum...ve birçok şeyde saqlıklı düşünemediqini gördüm...bunlardan ilki erkek arkadaşınla 3 yıllık birlikteliqine raqmen rahat konuşamaman ve ondan korkman...ne münasebet korkmak!! siz sevgili deqilmisiniz?? sevgiyi aşkı paylaşmıyormusunuz? sendeki bu korkunun sebebini anlayamadım velevki konu bir bebek...ve buna baqlı olarak 3 yıldır birlikte olduqun kişinin nasıl tepki vereceqini kestirememende enteresan...az çok bellidir tavrı...ve dediqin gibi bebeqi aldırmak istiyorsa erkek arkadaşının seni götüreceqi doktora sakın güvenme içten pazarlık var burda açık açık belli bu...sen diyosunki ben doktora gidince söylücem kürtaj olmayacaqımı..bak canım...yaşın 23 bilmediqin kestiremediqn çok şey var...erkek arkadaşın bu bebeqi istemiyorsa senin aksi bir tavrına karşı doktorla iş birliqi yapmış olabilir.. sen muayene koltuqundayken direk morfin vurup bebeqi alabilirler...ve sen ne olduqunu anlamazsın...kolunu 2 saniye tutsalar morfini yersin iki erkekte bunu rahatça yapabilir...zaten doktor doktor deqil 16 haftalık bebeqi alırım diyenden herşeyi bekle..bak bunlar benden sana bir abla tavsiyesi yaşım 38 benim az çok görmüşlüqüm var çok şeyi...sen genç kızlıqın verdiqi duygularla bebeqi ultrasonda görünce yumuşayabilir vazgeçebilir yada ikna edebilirim diye toz pembe hayaller kuruyorsun...bir iki arkadaşımızın dediqi gibi bu konuyu kesinlikle doktora gitmeden konuşmalısın...al karşına ve başla konuşmaya...öncelikle bu bebek ikimizden bir parça diye başla söze... evliliqe hazır olamsanızda Allah bunu bize nasip ettiyse Rabbimizin bir bildiqi mutlaka vardır de...Allah yardım eder canım de...benim içinde süpriz oldu en çok ben etkilendim ama ben kendi yavrumu öldüremem buna hakkım yok de...bebeqimizde senin gibi benim gibi bir insan olucak yaşama hakkını elinden alamayız sen istesende ben bunu yapamam de...şimdiye kadar düşünmesi için ona bu kararını açıklamadıqını düşündüqün zaman evladımıza onunda kıyamayacaqını anlat... olumlu yada olumsuz ne derse desin direk annene söyle...ve bunu yapmak içinde 1-2 hafta bekleme hemen yapki yolunu çizesin..zaten aldıramazsınız bebiş büyümüş annesi anne oluyosun buna odaklan ve doktora giderkende asla sevgilinle yalnız gitme..yanında annende olsun..her ihtimale karşı yalnız olma...

sağolun desteğiniz için ben de birlikte doktora gittiğimizde kendisine aldırmayacağımı söyleyeceğim.

ne deyim...

Allah verdiyse vardır bununda hikmeti mutlaka. herkes evlilik dışı ilişkiyi tukaka yapmış... söylemişte söylemiş.... ne gerek var şimdi bu kadar insan aşağılamay. niye bunca çirkin söz. niye düzgün bir uslüp kullanmıyoruz. ben yazının 6 sayfasına kadar okudum.... günahtır.

evlilik dışı ilişkiyi tasrif ettiğim düşünülmesin. ama bu kadarda ağır ithamlar edilmemeli yazıktır. karşımızdaki de insan. kınadığımız herşeyi Allah bize de yaşatmadan almaz canımızı. Bizden çıkmazsa, kardeşlerimden oda olmassa, çoçuğumdan korkarım.

canım sana gelince. ailen ne der, ne pozisyona düşersin. ailen bu olayı kendi içinde sindirebilir çözebilirmi. bilmiyorum. ben anmemle konuşuruz olayı çözerim diyorsan sen bilirsin.

ama çok zor bir durum. olaki annende kabullenmedi ne yapacaksın....

Benim içimden geçenleri söylemişsin canım...Ben çok abartıyor olurum diye söylemedim ama Allah korusun kendisine bişey olursada tutup atarlar bir yere olan zavallı anacığına olur kızını arar durur....

sagolun dediklerinizi yapacağım ama bana doktorun da yasal bir yolla yapacağını söyledi vakumdan bahsetti sormuştum. anlamadım kendisi avukat zaten her şeyin ciddiyetinde ben ona ceza kanunu söyleyeceğim buna rağmen nasıl doktor yasal yapıyor diyeceğim siz böyle anne deyince bir tuhaf oldum inş her şey güzel olur ben zaten anneme söyleyeceğim annem de erkek arkadaşımın annesini arayacak. sanırım erkek arkadaşımın ters tepki vereceğinden korktuğum için söyleyemedim ama doktora gittiğimde doktor beni muayene edecekmiş sağlık açısından inceleyecekmiş bunları yaptıktan sonra söyleyeceğim aynen sizin bu dediklerinizi sleyeceğim kağıda yazacagım bunları. ve sizlere kürtajın zararı ne diye sormamın sebebi 4 aylık kürtajın zararlarını risklerini bilmek ve erkek arkadaşıma söylemekti.

canım,

kaç yaşındasın bilmiyorum ama, türkiyede yasal süre var... bunun dışında yapan herkes kanuni olmayan yöntemlerle bu işi yapıyor...
birde bu işin maddi boyutu var... yasal sürede yapılan kürtaj ile yasal yolla olmayan arasında çok büyük maddi farklar var... ( maalesf ki ablamında başına geldi((

canım bak vakum falan küretaj işleminde kullanılır 16 haftalık bebeğe kimse yasal işlem yapıcam demez ya biz anlatamıyoruz yada sen inatla anlamak istemiyorsun...İnsan bu devirde yıllarca aynı yastığı paylaştığı eşine güvenemiyor sen nasıl güveniyorsun güzelim...Aç telefonu ben bu bebeği istiyorum 16 haftalık bebeği kimse yasal olarak almaz sen ne yapmaya çalışıyorsun de...Varsın bebeğinin böyle babası olacağına olmayı versin senin anlattıklarından yola çıkarak sevgilin bana hiç güven vermedi....

evet çok ağır ihtamlar suçlamalar geldi bana bu kadar olmaz ki benim gerçek düşüncelerimi nasıl bir karaktere sahip olduğumu blmedikleri halde çirkin sözler söyleyenleri kınıyorum birçoğo günahımı aldı etik olmayan bir şekilde yaklaştı. siz de sağolun gerçekten.

ben anliıyorum sizi soruyorum ki kendi savunmamı yapabileyim de aslında burda onu da belki güvensiz biri olarak gösterdim ama güvensiz değil aslında onun psikolojisi de çok kötü oldu işine bile kontsantre olamıyormuş ...... tamam söyleyeceğim sizlerden baya cesaret aldım gözümü açtınız ne yapacağımı eskisinden daha iyi biliyorum. Kararım zaten aldırmamaktı bu zamana kadar bekledim bu yüzden sadece bundan sonra ne yaparım diye düşünüyordum sizler sayesinde biraz da olsa önüm açıldı.sadece kendisi avukat cezalarını biliyor ve doktorun nasıl yasal yolla yapacağını anlamadım bu yüzden size sordum. Burdan siz de dahil bebeği aldırmama kararımı destekleyip bana yardımcı olduğunuz için gerçekten cok teşekkür ederim.

ERginne çok çüzel anlatmış aslında herşeyi.Canım bak 16 haftalık bebeği almak aldırmak yasal bi işlem değil.Kesinlikle tek gitme doktora.Ailene herşeyi anlat.

16 haftalık bebeği vakumla falan almazlar canım.Ben sana kendi yaşadığım seyi anlatayım.Ben 8 haftalık bebeğimi kalp atışı olmadığı için kürtajla aldırmak zorunda kaldım.8 haftalık hamileydim ama kalp atışı olmadığı için bebek 6 haftalıkta kalmıştı.Kürtaj için beni hazırladılar,kürtajda doktora yardım edicek bi bayan vardı beni hazırlarken kaç haftalıktı dedi ben 8 haftalık dedim.Kadın panikledi 8 haftalık kürtaj vakumla zor olucak falan gibi bişiyler mırıldandı.Düşün sen 16 haflalık hamilesin.Kendi sağlığını sakın tehlikeye atma.

Birde ben deminde sormuştum ama cvp yazmadın erkek arkadaşım 16 haftalık olduğunu biliyormu?
(pardon yazmışsın bildiğini)

Son düzenleme:
16 haftalık bebeğimi aldırmak istiyorum dersen herkes suçlar tabii seni buna kızmaya hakkın yok belki ağır ithamda bulunmuş olabilirler ama sence de 16 haftalık bebeği aldırmak normal mi? hem yasal olarak hem de vijdanan bir suç işliyorsunuz. erkek arkadaşına da diyecek hiç bir söz bulamıyorum..

Canım bak beliki çok iyi bir insansın herkeside kendin gibi görüyorsun...Lütfen herşeyi sorgula kimsenin seni ezmesine izin verme dimdik dur herşeyin karşısında dimdik dur.....

allah razı olsun sağolun gerçekten beni acımasızca eleştirenlere karşı koruduğunuz için kimse başına gelmeyince anlamıyor malesef biz hamilelik için korunduk fakat korunduğum halde hamile kaldım 4 ay bekledim çünkü aldırmak istemedim ailemden korkmadım yani o an hiçbir şeyi düşünmedim sadece hamileliğimi öğrendiğimde bu bebeğe nasıl sahip çıkabilirm nasıl bu olacak olaylara karşı mücadele etmenin savaşını verdim içimde ben boyun eğmek utanmak istemiyoum babasız büyümesini istemiyorum benim o yüzden sahip çıkmasını dileyeceğim allahtan. Anneme de doktordan sonra söyleyeceğim onun ailesi de öğrenecek. ben aldırmak istemiyorum diyorum millet ısrarla yok katilsin yok söylesin yok böylesin ben 24 yaşındayım 4 aydır tabiki hamileliğimi biliyorum aldırmadıysam bu vakte kadar aldırmayacağımdandır bunu anlamak zor değildi. Sizin gibi destek ve yardımcı olanlara çok teşekklür ederim dularınızı bekliyorum sizin de allah yar ve yardımcınız olsun.

Tüm yorumları okumadım ama bir yerde "doktor yasal yolla nasıl alacak" gibi bir yazı okudum. Kanaatimce bebeğe sakat veya anneye zarar verecek bir durum varmış gibi rapor oluşturup güyaaa yasal yoldan halledebilir. tıbbi konulardan pek haberim yok ama aklıma bu geldi sadece..

Ayrıca bebeği istemeyen bir adamın ta da canı cehenneme.. Farzet ki kürtajı oldun, hemen sonrasında seni terketmeyeceğinide bilemezsin..direnmeli ve boyun eğmemelisin.. Rabbim o bebeğin yardımcısı olsun.

Ayrıca eklemek istiyorum, durumun ne olursa olsun bebeğine sahip çıkmana sevindim..Yaşadığın psikolojiyi bilemeyiz, her insan hata yapar, ne olursa olsun o bebeğe sakın kıyma, bak bizlerde aylardır uğraşıyoruz ona sahip olabilmek için..

Son düzenleme:
Canım bak beliki çok iyi bir insansın herkeside kendin gibi görüyorsun...Lütfen herşeyi sorgula kimsenin seni ezmesine izin verme dimdik dur herşeyin karşısında dimdik dur.....

bazen haklı olduğumda bile dimdik duramıyorum malesef bu durumumda bile erkek arkadaşıma sahip çıkacaksın aldırmayacağız evleneceğiz bu ikimizin diyemedim çekindiğimden çekinmemem lazım kac yıl oldu fakat bu durumun psiklojisi farklıymış ve üç gün önce hamile olduğumu bildirdim. ona hamileyim istersen gidebilirsin senden hak iddaa etmiyorum ben başımın çağresine bakarım dedim erkek arkadaşım da bana olmaz bu işi çözmemiz lazım moralmen çöktüm bu olay çok etkiledi beni falan dedi ama doktor kontrolunden sonra dimdik durup aldırmayacağımı her şeyi içimdekileri söyleyeceğim ailelere de söyleyeceğim

sağolun allah benim de yardımcım olsun kürtaj olmayacağım allahın izniyle. dediğiniz şekilde yasal hale getirebileceğini hiç düşünmemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…