• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim fakat kürtaj olmak istemiyorum

siz bukada olumsuzlukların içinde hala nasıl mutlu olabılıyorsunuz anlamıyorum sevdiğiniz adam sızı sevmıyor bunuda blın yoksa ne kendı bebeğine kıyar nede sıze çocuk 4 aylık olmuş kurtaj masasından kalkamıyabılırsınızde çok mutlu oldğunuz sevdiğiniz adam bunları düşünüyormu

bbazı kadınların nıkah için böyle hamıle kaldıklarını düşünüyorum

Ben sevmediğim ve beni sevmeyen bir insanla 4 yıl birlikteliğim olmaz benim özel hayatım bunu bilemezsiniz erkek arkadaşım evlilik dışı bebek sahip olmadığı için aldırmak istiyor beni istemediğinden veya sevmediğinden değil ben bunu açıklamak zorunda değilim fakat o kadar ağır konuşuyorsunuz ki dayanamıyorum. Ben kürtaj olmucam bunun yolunu ve bundan sonrasında ne yapmalıyım diye fikir almak istedim sadece o kadar. Aldırsaydım hamileliğimi öğrenir öğrenmez aldırırdım bu zamana kadar aldırmamak için bekledim sahip çıkmak çıkmak için bekledim. Ve nikah için böyle bir yola başvurmuş olsaydım ilişkimin ikinci yılında yapardım lütfen böyle saçma şeyler yazmayın rica ederim biraz mantıklı düşünün benim ilişkim 4 yıllık ve hamile kalmamak için korundum korunduğum halde şuan hamileyim. Ve ben babasız büyüdüm bebeğin de babasız büyümesini istemiyorum bunun için ne yapmam gerekiyor diye fikir almak istedim. yaşı çok küçük cahil insanlar değiliz ama sizlerin çoğu malesef olayın iç yüzünü bilmeden ağır ihtamlarda etik olmayan sözlerde bulunuyorsunuz. Ailem de erkek arkadaşımı tanıyor vs vs...Ben başta da konuyu açarken kürtaj olmak istemiyorum yazdım, kürtaj lucam yazmadım açık yani bu neyse hayırlı cumalar ben kimseyle tartışmak istemiyorum insan gibi derdimi açtım yardım edenler sağolsun etmeyip yanlış düşünenler de sağolsun....

herkesin kendi hayati ve deger yargisi farkli tabiki. evli ya da degil nasil isterseniz oyle yasayabilirsiniz. bu siz ve allahla aranizda olan hirsey bizler karisamayiz. ama bebek deyince heleki 16 haftalik.... katil olmayi goze alabilmeniz bile tuylerimi diken diken etti. bu nasil vicdandir ki bir erkek icin karni dakine kiymayi dusunursun. allah ıslah etsin sizi.

Ben katil olmayı asla göze almadım dünyaya getirmeyi göze aldım. bakın ben bir erkek için canıma kıymak istiyorum yazmadım ya iyi okuyun açtığım konuyu ben kürtaj olmamak sahip çıkmak için bu kadar ay bekledim yoksa ilk öğrendiğimde aldırırdım demek ki beklediğime göre var bir sebebim ben cahil küçük biri değilim ki 4 aydır hamileliğimin farkında olmayım ben dünyaya getirmek istiyorum mücadele edeceğim ben vicdanı olan dini maneviyatı vebalini bilen farkında olan bir bireyim. Bunları bildiğim için ve vicdanım olduğu için kendi canıma kıymak istemiyorum kıymıcam da ve korunduğum halde hamile kaldım ben pişman değilim isyan da etmiyorum sadece erkek arkadaşım şuan evli olmadığmız için doğru olmadığını düşündüğü için aldırmak istiyor onun psikolojisi de çok kötü fakat ben aldırmak istemediğimi aldırmayacağımı cesaret edemediğim için söyleyemedim diğer yandan bebeğimin babasız büyümesini istemiyoruz ben babasız büyüdüm çünkü.. şuan ben 24 o da 28 yasında küçük değiliz oyun da oynamıyoruz.;ikimz de her şeyin farkındayız ama kontrole gittiğimizde aldırmayacağımı kendisine söyleyeceğim, aileme de bu konuyu açacağım ki ailem kendisini tanıyor. Onun ailesi de bilecek.

Ben katil olmayı asla göze almadım dünyaya getirmeyi göze aldım. bakın ben bir erkek için canıma kıymak istiyorum yazmadım ya iyi okuyun açtığım konuyu ben kürtaj olmamak sahip çıkmak için bu kadar ay bekledim yoksa ilk öğrendiğimde aldırırdım demek ki beklediğime göre var bir sebebim ben cahil küçük biri değilim ki 4 aydır hamileliğimin farkında olmayım ben dünyaya getirmek istiyorum mücadele edeceğim ben vicdanı olan dini maneviyatı vebalini bilen farkında olan bir bireyim. Bunları bildiğim için ve vicdanım olduğu için kendi canıma kıymak istemiyorum kıymıcam da ve korunduğum halde hamile kaldım ben pişman değilim isyan da etmiyorum sadece erkek arkadaşım şuan evli olmadığmız için doğru olmadığını düşündüğü için aldırmak istiyor onun psikolojisi de çok kötü fakat ben aldırmak istemediğimi aldırmayacağımı cesaret edemediğim için söyleyemedim diğer yandan bebeğimin babasız büyümesini istemiyoruz ben babasız büyüdüm çünkü.. şuan ben 24 o da 28 yasında küçük değiliz oyun da oynamıyoruz.;ikimz de her şeyin farkındayız ama kontrole gittiğimizde aldırmayacağımı kendisine söyleyeceğim, aileme de bu konuyu açacağım ki ailem kendisini tanıyor. Onun ailesi de bilecek.

onun ailesi de beni tanıyor her iki aile benim bu durumumu bilecek bilmiyorum iyi mi olur kötü mü olur ama allah yardım eder inş bana. o yüzden beni yanlış anlamayın bugün de cuma 4 ay aldırmamak için bekledim erkek arkadaşıma da 3 gün önce söyledim.

Bak arkadaşım burda çoğu insan bebek sahibi olmak için uğraşıyor...Ben çok kere bebeğim karnımda öldüğü için o kürtaj masaına yattım bebeğim öldüğü halde günlerce ben ne yaptım yanlış bişey mi yaptım diye düşündüm.En son 36 haftalık meleğim öldü karnımda.
Günahı sevabı sana kalmış her koyun kendi bacağından asılır orası beni ilgilendirmez...Ben senin yerinde olsam kıymam yavruma babası olacak da zevk için o işi yapmasını biliyorsa bebeğine de sahip çıkcak annenle konuş gerekirse onun annesiyle konuş sen ailene yaşatacağın acıyı düşündünmü hiç ki o adamın seni terk etmesinden korkuyorsun..Babandan annenden daha mı kıymetli o adam...
Hiç bir aklı başında doktor 16 haftalık bebeği almaz ben 12 haftalık bebeğim karnımda öldüğünde bile önce suni sancı sonra kürtaj yaptılar ...Uzun lafın kısaı sen bu bebeği yasal olarak hiç bi şekilde aldıramazsın.Yasal olmadan çok büyük mevlalar karşılığında aldırırsın..Biricik sevgilin yasal olmayan o şeye para bulacağına evlenmek için para bulsun...
Aklın vicdanın varsa kim ne derse desin sahip çık yavruna belkide son şansındır...

Türk Ceza Kanunundan alıntıdır

Çocuk düşürtme

MADDE 99. - (1) Rızası olmaksızın bir kadının çocuğunu düşürten kişi, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Tıbbî zorunluluk bulunmadığı hâlde, rızaya dayalı olsa bile, gebelik süresi on haftadan fazla olan bir kadının çocuğunu düşürten kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu durumda, çocuğunun düşürtülmesine rıza gösteren kadın hakkında bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.

Çocuk düşürme

MADDE 100. - (1) Gebelik süresi on haftadan fazla olan kadının çocuğunu isteyerek düşürmesi hâlinde, bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur
.

uzun sözün kısası yapmayı ve yaptırmayı planladığınız şey SUÇ!!!

ben allah katında ve bu dünyada suç olduğunu bildiğim için vicdanım olduğu için aldırmak istemiyorum ve aldırmıcam emin olun aldırmamak için nasıl mücadele edeceğimi ve erkek arkadaşıma nasıl aldırmak istemediğimi soyleyeceğim bundan sonrasında ne yapmalıyım bu konularda yardım istedim sizlerden çagresiz hissediyorum kafam çok karışık tek bildiğim karar verdiğim bebeğimi aldırmamak.. ki ben 4 ay aldırmamak için bekledim erkek arkadaşıma bile 3 gün önce söyledim onun psikolojisi de çok kötü kendisi avukat bu kanunları biliyordur sadece evlilik dışı olduğu için tereddüt ediyor. ben bilmiyordum bu kadar ayrıntılı paylaştığınız için teşekkür ederim. Ayrıca korunduğum halde hamile kaldım. Bu duruma isyan etmiyorum şükrediyorum böyle bir duyguyu yaşadığım için dua edin benim için bugün cuma erkek arkadaşımın ailesi beni tanıyor benim ailem de onları tanıyor erkek akadaşımla birlikte doktor kontrolüne gidince ona aldırmayacağımı söyleyeceğim ya tepki verirse ben yine her ikimizin ailesine yine söyleyim mi durumumu??? Ve ben babasız büyüdüğüm için bebeğimin babasız büyümesini ondan mahrum kalmasını istemiyorum biz zaten 3 yıldan fazla birlikteliğimiz var.

öncelikle şunu sölemeliyimki bebek evlilik dışı diye erkek arkadaşım istemiyor demişsin.zaten şu aşamada arkadaşında mantık arama böle bir insandan sana nasıl hayır gelicek onuda bilmiyorum.senin yapacağın tek şey ailene anlatmak bunu arkadaşın ister kabul eder ister etmez.çocuğu aldırmıyacak ve yoluna devam ediceksin yaşın küçük ailende arkanda olursa çalışır çocuğuna bakarsın.döner gelir çocuğuna sahip çıkarsa senindir gelmezse bu ilişki için söylenecek söz yok ozaman.ayrıca arkadaşım randevu aldı dr gidicez demişsin ,ya kimse kimseyi zorla biyere götüremez gerekirse çocuğun için bu adamdan ayrıl seni seviyorsa bırakmaz zaten.

Son düzenleme:
Bak arkadaşım burda çoğu insan bebek sahibi olmak için uğraşıyor...Ben çok kere bebeğim karnımda öldüğü için o kürtaj masaına yattım bebeğim öldüğü halde günlerce ben ne yaptım yanlış bişey mi yaptım diye düşündüm.En son 36 haftalık meleğim öldü karnımda.
Günahı sevabı sana kalmış her koyun kendi bacağından asılır orası beni ilgilendirmez...Ben senin yerinde olsam kıymam yavruma babası olacak da zevk için o işi yapmasını biliyorsa bebeğine de sahip çıkcak annenle konuş gerekirse onun annesiyle konuş sen ailene yaşatacağın acıyı düşündünmü hiç ki o adamın seni terk etmesinden korkuyorsun..Babandan annenden daha mı kıymetli o adam...
Hiç bir aklı başında doktor 16 haftalık bebeği almaz ben 12 haftalık bebeğim karnımda öldüğünde bile önce suni sancı sonra kürtaj yaptılar ...Uzun lafın kısaı sen bu bebeği yasal olarak hiç bi şekilde aldıramazsın.Yasal olmadan çok büyük mevlalar karşılığında aldırırsın..Biricik sevgilin yasal olmayan o şeye para bulacağına evlenmek için para bulsun...
Aklın vicdanın varsa kim ne derse desin sahip çık yavruna belkide son şansındır...

Çok teşekkür ederim fikirleriniz için durumunuza çok üzüldüm gözlerim doldu emin olun ben aldırmak istemiyorum öyle bir günaha vebale girmek istemiyorum o benim canım çünkü ve içimde hayat mücadelesi veriyor. Zaten aldırmamak için 4 ay bekledim ve korunduğum halde hamile kaldım.Erkek arkadaşım da çok üzgün çok kötü zaten ikimizin aileleri birbirlerini tanıyorlar tanışmıştık. bizim 3 yıldan fazla birlikteliğimiz var Benim babam yok babasız büyüdüm bu yaşıma kadar bebeğimin de babasız büyümesini istemiyorum babasının da bebeğe sahip çıkmasını istiyorum. Dedikleriniz çok doğru annem çok üzülür erkek arkadaşımla doktora kontrole gidince anneme söyleyeceğim annem de erkek arkadaşımın annesini arasın ben arayıp söyleyemem utanırım çünkü kendimi bu duruma düşürmek istemezdim ama oldu bir kere isyan etmiyorum kendimi suçlamıyorum çünkü hamile kalmamak için önlemimi almıştım buna rağmen Allah böyle güzel bir duyguyu bana bağişladı şuan tek teselli eden içimdeki bebeğin olması ve onu dünyaya getireceğim allah izin verirse. Erkek arkadaşımla yakın zamanda doktora gideceğiz doktor kontrol vs edecekmiş ben o anda aldırmayacağımı söyleyeceğim. Peki bana tepki verirse yine onun ailesine ve kendi aileme söyleyim mi ne dersiniz?? Ne yapacağımı bilmiyorum Allah inş yardım eder bana dua ediyorum siz de edin. Bu canıma kıymayacağım ve sağlıklı olması için beslenmeme kendime dikkat ediyorum Ben bu durumda kendimi nasıl savunacağımı bilmiyorum benimle evleneceksin de çocuğumuza sahip çıkacaksın diyemiyorum bunları nasıl diyebilirim

hemen hemen tüm yazılanları okudum bence erkek arkadaşınıza bebeği istediğinizi direk söylemelisiniz yani bunu söylemenin değişik yolu yoktur ki, tüm samimiyetinizle anlatmalısınız net; evet bu bebek kaza eseri oldu ama "ben ondan kopamam o benim ve senin yavrun, kendi canımdan cana kıyamam". bebeği aldırmak istemediğiniz için bu kadar zaman beklediğinizi/sakladığınızı anlatın sevgilinize. ilişkimiz uzun süreli ve güveniyorum demişsiniz zaten sevgisine. onun bocalamasına sebep evlilik dışı çocuğu olacağı gerçeği ise, düğündür mesasimdir istemediğinizi yanlızca onunla ve bebeğinizle olmak istediğinizi söyleyin. bu şekilde sevglinizin tepkisini ölçün. eğer yanaşmıyorsa itiraz ediyorsa ısrarla aldırmanızdan yanaysa evlenmek gibi bir fikriyatı yoksa, direk ailenize söyleyin. zorla güzellik olmaz bu noktadan sonra. çocuğun sorumluluğunu üstlenir ama evlenmesini bekleyemezsiniz o zaman karşı taraftan. aile baskısı ile yapılan bir evlilik ne kadar sağlıklı olabilir ki. bence öncelikle sevgilinizin tam tepkisini ölçün alın, olumsuz ise öyle konuşun aileyle. eğer ikna olur, sizi ve bebeği isterse o zaman ikiniz birlikte aileye söyleyebilirsiniz. işin ahlaki etik boyutlarına hiç girmek istemiyorum beni ilgilendirmiyor zaten. sizin hayatınız sizin kararınız. masum bir bebeğe kıymak istemediğinizi de söylüyorsunuz. babalı ya da babasız o bebek büyüyecek sonuçta. hakkınızda hayırlısı...

onun ailesi de beni tanıyor her iki aile benim bu durumumu bilecek bilmiyorum iyi mi olur kötü mü olur ama allah yardım eder inş bana. o yüzden beni yanlış anlamayın bugün de cuma 4 ay aldırmamak için bekledim erkek arkadaşıma da 3 gün önce söyledim.
Canım daha yeni oldu bu ,, komşumuzun liseye giden oğlu kız arkadaşınla beraber oluyor ve hamile kalmış kız.......İkisinin de yaşı 18 di ama evlendiler hem de kız 6 aylık hamileydi evlendiklerinde... ..Şimdi doğdu bebek ve görsen nasıl seviyorlar.....İlk başta çok kavgalar etmişler tabi aileler ama sonu güzel oldu.....Siz de sonunda mutlu olabilirsiniz.....İnan sen şimdi bu bebeği aldırırsan ömür boyu bunun günahı üzerinde olur......

öncelikle şunu sölemeliyimki bebek evlilik dışı diye erkek arkadaşım istemiyor demişsin.zaten şu aşamada arkadaşında mantık arama böle bir insandan sana nasıl hayır gelicek onuda bilmiyorum.senin yapacağın tek şey ailene anlatmak bunu arkadaşın ister kabul eder ister etmez.çocuğu aldırmıyacak ve yoluna devam ediceksin yaşın küçük ailende arkanda olursa çalışır çocuğuna bakarsın.döner gelir çocuğuna sahip çıkarsa senindir gelmezse bu ilişki için söylenecek söz yok ozaman.ayrıca arkadaşım randevu aldı dr gidicez demişsin ,ya kimse kimseyi zorla biyere götüremez gerekirse çocuğun için bu adamdan ayrıl seni seviyorsa bırakmaz zaten.

Sağolun düşünceleriniz için 24 yaşındayım o da 28 yasında zaten çok küçük sayılmayız 3 yıldan fazla birlikteliğimiz ailelerimiz birbirini tanıyor fakat bu durumu bilmiyorlar tabiki. Ben babasız büyüdüm bebeğin de babasız büyümesini o sıkıntıları çekmesini istemiyorum. Ve hamile kalmamak için korunmuştuk korunduğum halde allah böyle güzel bir şeyi bana verdi isyan etmiyorum asla şükrediyorum ve dua ediyorum. Erkek arkadaşımın psikolojisi de çok kötü oldu kendisini suçluyor şuan kendimi asılmayı bekleyen koyun gibi hissediyorum doluya koyuyorum olmuyor boşa koyuyorum olmuyor tek karar verdiğim bu bebeği aldırmamak 4 ay aldırmamak için bekledim erkek arkadaşıma da 3 gün önce söyledim zaten.başımı alıp gitsem dedim olmaz ailem bırakmaz ortam kötü maddi durumum çok iyi değil sizlerin de yardımıyla tek başına olmaktansa her şeyi göze alıp ailelere söylemeye karar verdim çok teşekkür ederim bunu ne olacaksa olsun ben sahipsiz değilim ki yalnız bu durumda bile aldırmayacağımı benimle evlenip bu bebeğe sahip çıkacağız birlikte diye ona söyleyip kendimi savunamıyorum Erkek arkadaşımla doktora gidip bebeğini görmesini istiyorum sırf bu yüzden gidicem doktor kontrol vs edecek o beni kürtaj için götürecek fakat ben doktor kontrol ettikten sonra bebeği aldırmayacağımı söyleyeceğim peki erkek arkadaşım tepki verirse yine de kendi aileme ve onun ailesine söyleyim mi?

Çok teşekür ederim hakaret değil yardım amaçlı fikir verdiğiniz benim de isteğim buydu. 24 yasındayım.3 yıldan fazla birlikteliğim var ailem tanıyor kendisini. Anneme söyleyeceğim dediğiniz gibi o da sevdiğim insanın annesini arar ne olacaksa olsun yalnız şöyle bir durum var erkek arkadaşım doktor buldu denkleştirp beni önce sağlığımı muayenemi vs hepsini kontrol ettikten sonra yasal bir şekilde aldırmayı düşünüyor ben kesinlikle istemiyorum aldırmıcam onun bebeği ultrasonda görmesini istiyorum kontrolden sonra kürtaj koltuğuna oturmucam ona da aldırmak istemediğimi söylicem
burdaki sorum şu anneme doktora gitmeden önce mi soylemek yoksa doktora gidip erkek arkadaşm gördükten sonra mı söylemek? bu durumda bile erkek arkadaşıma hak iddaa edemiyorum kendimi savunamıyorum bebek çok büyüdü aldırmanın riskli olması vs vs durumunda bile bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim. isminizi bilmiyorum ama.Evet zorunda haklısınız ben dini açıdan manevi açıdan her yönden düşündüm göze aldım bazı şeyleri o yüzdn şimde kadar bebeği aldırmadan bekledim daha eni söyledim bu durumu erkek arkadaşıma zaten.

Benim fikrim, doktora falan gitmeden annene anlat durumu.
Doktorda aldırmak istemediğinde erkek arkadaşının nasıl tepki vereceğini bilmiyorsun ve muhtemelen sert tepki verecek. Söyle annene ki gitmeden önce herkes bilsin durumu yine kontrol için gidin doktora arkadaşın da görsün bebeğini. Erkek arkadaşın hala kabul etmezse suç duyurusunda bile bulunabilirsin belki. Bu nedir o zaman herkes önüne geleni hamile bıraksın sonra alıp ceketini gitsin var mı böyle hayat? Erkek arkadaşın güzellikten anlamıyorsa uğraş onunla derim. Seni seviyorsa afedersin de eşek gibi kabul edecek hemen evlenmeyi. Maddi durum falan bahane değil. Herkes bolluk içinde yaşamıyo. Bak ailesi de tanıyormuş seni. Gidin ailesi ile de konuşun. Ortada iki hayat var. Sen ve bebeğin. Madem arkadaşın bunları göze alamıyordu da afedersin kıçına sahip çıkacaktı. Sonuçlarına sen tek başına katlanmak zorunda değilsin, o da gerekeni yapacak. İnşallah tatlılıkla bağlanır konu ama dediğim gibi baktın yan çiziyo onu hayatından çıkar ama gurur yapıp ne hali varsa görsün diye değil yasal olan tüm haklarını arayarak. Bebeği nüfusuna geçirttir, gerekirse nafaka ödemesini sağla. Kolaylıklar versin allah.

Ailelerinize mutlaka söyleyin.....Yaşınız küçük değil sonuçta......O ne derse desin sen ara annesini , babasını ya da ablası filan varsa ara ve söyle mutlaka..Başta mutlaka çatırdamalar , kavgalar olur bunu göze al..Ama sonu tatlıya bağlanır......Zaten kaç aylık olmuş , cinsiyetini bile görebilirsiniz doktora gittiğinizde..........Erkek arkadaşın seni tutup kolundan zorla götüremez ki................:47: :47: kENdin git ve doktora bebeğinin fotosunu ve CD sini al..Sonra da onu erkek arkadaşına Mail olarak gönder............Zaten bebeğinin nasıl kıpırdadığını , küçüklüğünü , masumlğunu görünce o da vazgeçer................Mutlaka yap bunu...

Canım daha yeni oldu bu ,, komşumuzun liseye giden oğlu kız arkadaşınla beraber oluyor ve hamile kalmış kız.......İkisinin de yaşı 18 di ama evlendiler hem de kız 6 aylık hamileydi evlendiklerinde... ..Şimdi doğdu bebek ve görsen nasıl seviyorlar.....İlk başta çok kavgalar etmişler tabi aileler ama sonu güzel oldu.....Siz de sonunda mutlu olabilirsiniz.....İnan sen şimdi bu bebeği aldırırsan ömür boyu bunun günahı üzerinde olur......

Onlar adına çok sevindim ben de bu şekilde mutlu olmak istiyorum. Ben bebeği alldırmayacağım 4 ay bu yüzden bekledim dediğim gibi. ins ben de böyle olurum dua edin sizde müslümanın müslümana yaptığı dua kabul olurmuş. Ben babasız büyüdüm bebeğin de babasız büyümesini istemiyorum annem beni bu yaşa kadar getirdi bu saatten sonra benim ve bebeğimin yükünün ona kalmasını böyle bir acı yaşatmaya hakkım yok bunu istemiyorum o yüzden tek isteğim bebek babası ve ben üçümüzün birada herşeyin usulüne göre olmaısnı istiyorum ben evlilik dışı bebek doğurduğumda annem kabul etti diyeli ya diğer aile fertleri onlar... Bu kadar yükü annem kaldıramaz erkek kardeşim allah korusun kötü bir şey yapabilir. dua edin

kürtajda yasal sınır 10 haftadır!!!!!!!!!!
siz 16 haftalık hamileyim diyorsunuz ve haftaya kürtaj olmaktan bahsediyorsunuz bu da 17 hafta eder
cinsiyetini de öğrenirsiniz kürtajda sevgilinize söylersiniz ...................

(bu arada kürtaja karşıyım)

öncelikle ben kürtaj olmak istemiyorum ve aldırmayacağım için 4 ay bekledim yoksa ilk öğrendiğimde aldırırdım bundan sonra ne yapmalıyım diye yardım istiyorum sizlerden fakat yanlış anlaşılmışım. Erkek arkadaşıma yeni söyledim aldırmak istiyor istemedğimi söylemedim nasıl yapacağı diye yardım istiyorum

Ailelerinize mutlaka söyleyin.....Yaşınız küçük değil sonuçta......O ne derse desin sen ara annesini , babasını ya da ablası filan varsa ara ve söyle mutlaka..Başta mutlaka çatırdamalar , kavgalar olur bunu göze al..Ama sonu tatlıya bağlanır......Zaten kaç aylık olmuş , cinsiyetini bile görebilirsiniz doktora gittiğinizde..........Erkek arkadaşın seni tutup kolundan zorla götüremez ki................:47: :47: kENdin git ve doktora bebeğinin fotosunu ve CD sini al..Sonra da onu erkek arkadaşına Mail olarak gönder............Zaten bebeğinin nasıl kıpırdadığını , küçüklüğünü , masumlğunu görünce o da vazgeçer................Mutlaka yap bunu...

Tamam yapacağım çok teşekkür ederim fakat ben çaılışıyorum izin sıkıntım var nasıl yapacağım cd işini

Tamam yapacağım çok teşekkür ederim fakat ben çaılışıyorum izin sıkıntım var nasıl yapacağım cd işini
Canım hemen internetten bak bulunduğunuz ilde ki bi doktorum muayenesinden ya da özel hastaneden randevu al............İş çıkışında da gidebilirsin..Doktorların muayeneleri geç saate kadar açık oluyor çünkü........Sen randevuyu al , zaten doktor ultrasona koyup sonra da fotoğraf ve CD verir......:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

tüm bu yazdıklarımı öncelikle üzülerek yazıyorum:5::5::5::5: eğer size bunu yapacak bir cani bulursanız şunlar oluyor;
bu haftada artık bebeğin kalbine bir iğne vurulur ve kalp atışları durdurulur. daha sonra sizin suni sancı ile doğum yapar gibi bu bebeği düşürmeniz beklenir. pek çok riski vardır. nadiren de olsa bebeğin kalbine iğne vurulurken verilen ilaçtan dolayı yapılan işlemden dolayı sizin de ölme ihtimaliniz vardır.

Ben kürtaj olmayacağım bunun için de 4 ay bekledim fakat erkek arkadaşım aldırmak istiyor doktor kontrol gidince söyleyeceğim aldırmayacağımı. daha sonra da ailelere söyleyeceğim bu konuda sizlerden yardım istemiştim.
ben bu yazdığınızı ona söyleyeceğim gerçekten böyle mi oluyor sun sancı kalbine iğne vurulması vs.. bu haftada böyle mi yapılıyor yoksa vakum mu dediğim gibi benim kararım allahın izniyle aldırmamak...

Çok teşekkür ederim fikirleriniz için durumunuza çok üzüldüm gözlerim doldu emin olun ben aldırmak istemiyorum öyle bir günaha vebale girmek istemiyorum o benim canım çünkü ve içimde hayat mücadelesi veriyor. Zaten aldırmamak için 4 ay bekledim ve korunduğum halde hamile kaldım.Erkek arkadaşım da çok üzgün çok kötü zaten ikimizin aileleri birbirlerini tanıyorlar tanışmıştık. bizim 3 yıldan fazla birlikteliğimiz var Benim babam yok babasız büyüdüm bu yaşıma kadar bebeğimin de babasız büyümesini istemiyorum babasının da bebeğe sahip çıkmasını istiyorum. Dedikleriniz çok doğru annem çok üzülür erkek arkadaşımla doktora kontrole gidince anneme söyleyeceğim annem de erkek arkadaşımın annesini arasın ben arayıp söyleyemem utanırım çünkü kendimi bu duruma düşürmek istemezdim ama oldu bir kere isyan etmiyorum kendimi suçlamıyorum çünkü hamile kalmamak için önlemimi almıştım buna rağmen Allah böyle güzel bir duyguyu bana bağişladı şuan tek teselli eden içimdeki bebeğin olması ve onu dünyaya getireceğim allah izin verirse. Erkek arkadaşımla yakın zamanda doktora gideceğiz doktor kontrol vs edecekmiş ben o anda aldırmayacağımı söyleyeceğim. Peki bana tepki verirse yine onun ailesine ve kendi aileme söyleyim mi ne dersiniz?? Ne yapacağımı bilmiyorum Allah inş yardım eder bana dua ediyorum siz de edin. Bu canıma kıymayacağım ve sağlıklı olması için beslenmeme kendime dikkat ediyorum Ben bu durumda kendimi nasıl savunacağımı bilmiyorum benimle evleneceksin de çocuğumuza sahip çıkacaksın diyemiyorum bunları nasıl diyebilirim
Canim sevgilinle acik acik konus doktora falan gitmeden kabul etmez ayrilirsa annene soyle o gormus gecirmis ne yapmasi gerektigini daha iyi bilir 3 yildir brlikteyseniz herseyi rahatca konusup paylasabilmeniz lazim.Sevgilin bastan itiraz etsede zamanla alisacaktir tepkisi korkmustur belkii..sen kararli olki o da anlassin dimdik dur karsisinda...

Canım hemen internetten bak bulunduğunuz ilde ki bi doktorum muayenesinden ya da özel hastaneden randevu al............İş çıkışında da gidebilirsin..Doktorların muayeneleri geç saate kadar açık oluyor çünkü........Sen randevuyu al , zaten doktor ultrasona koyup sonra da fotoğraf ve CD verir......:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

ben birkaç yere sordum doktorların çoğu 7-8 e kalmıyor ben 6 da çıkıyorum işten off strese girdim, araştıracağım artık...fazla zamanım kalmadı zaten biran önce göndermem lazım ben de o beni doktora götürdüğünde görür ultrasonda diye düşünmüştüm.

Canim sevgilinle acik acik konus doktora falan gitmeden kabul etmez ayrilirsa annene soyle o gormus gecirmis ne yapmasi gerektigini daha iyi bilir 3 yildir brlikteyseniz herseyi rahatca konusup paylasabilmeniz lazim.Sevgilin bastan itiraz etsede zamanla alisacaktir tepkisi korkmustur belkii..sen kararli olki o da anlassin dimdik dur karsisinda...

İşte ben malasef dik duramıyorum bu durumda bile kendimi savunamıyorum, konu hamilelik olunca işte aldırmak istemediğimi ondan gelecek tepkiyi bilmediğim için cesaret edip söyleyemedim işte... evet korktuğunu biliyorum moralmen çöktüm bu olay beni çok etkiledi ama iyi yönde değil dedi...ilk başta ailelere söylemeyecektim tek başına yapmaya çalışacaktım fakat sizlerden gelen fikirler sayesinde erkek arkadaşımla doktora gideceğiz beni kürtaj için götürecek:( sırf oraya ultrasonda bebeği görmesi için gideceğim ve doktor beni muayene ettikten sonra açıkca aldırmayacağımı söyleyeceğim ve erkek arkadaşımla düzgünce konuşacağım yüzyüze konuşmak daha iyi belki sert tepki verip bak başının çagresine diyecek o durumda ne demeliyim bilmiyorum ne deyim sizce, belki de demeyecek bilemiyorum...ama herşeyin bu durmda olumsuzunu düşünmek lazım. ve sonra doktordan gelince anneme söyleyeceğim annem de erkek arkadaşımın annesini arasın. Ben tek başına mücadele etmek istemiyorum babasız büyüdüğüm için de bebeğimin babasız büyümesini hiç istemiyorum, kendimi savunamıyorum bu durumda malesef

Back