İşte ben malasef dik duramıyorum bu durumda bile kendimi savunamıyorum, konu hamilelik olunca işte aldırmak istemediğimi ondan gelecek tepkiyi bilmediğim için cesaret edip söyleyemedim işte... evet korktuğunu biliyorum moralmen çöktüm bu olay beni çok etkiledi ama iyi yönde değil dedi...ilk başta ailelere söylemeyecektim tek başına yapmaya çalışacaktım fakat sizlerden gelen fikirler sayesinde erkek arkadaşımla doktora gideceğiz beni kürtaj için götüreceksırf oraya ultrasonda bebeği görmesi için gideceğim ve doktor beni muayene ettikten sonra açıkca aldırmayacağımı söyleyeceğim ve erkek arkadaşımla düzgünce konuşacağım yüzyüze konuşmak daha iyi belki sert tepki verip bak başının çagresine diyecek o durumda ne demeliyim bilmiyorum ne deyim sizce, belki de demeyecek bilemiyorum...ama herşeyin bu durmda olumsuzunu düşünmek lazım. ve sonra doktordan gelince anneme söyleyeceğim annem de erkek arkadaşımın annesini arasın. Ben tek başına mücadele etmek istemiyorum babasız büyüdüğüm için de bebeğimin babasız büyümesini hiç istemiyorum, kendimi savunamıyorum bu durumda malesef
Sağolun düşünceleriniz için 24 yaşındayım o da 28 yasında zaten çok küçük sayılmayız 3 yıldan fazla birlikteliğimiz ailelerimiz birbirini tanıyor fakat bu durumu bilmiyorlar tabiki. Ben babasız büyüdüm bebeğin de babasız büyümesini o sıkıntıları çekmesini istemiyorum. Ve hamile kalmamak için korunmuştuk korunduğum halde allah böyle güzel bir şeyi bana verdi isyan etmiyorum asla şükrediyorum ve dua ediyorum. Erkek arkadaşımın psikolojisi de çok kötü oldu kendisini suçluyor şuan kendimi asılmayı bekleyen koyun gibi hissediyorum doluya koyuyorum olmuyor boşa koyuyorum olmuyor tek karar verdiğim bu bebeği aldırmamak 4 ay aldırmamak için bekledim erkek arkadaşıma da 3 gün önce söyledim zaten.başımı alıp gitsem dedim olmaz ailem bırakmaz ortam kötü maddi durumum çok iyi değil sizlerin de yardımıyla tek başına olmaktansa her şeyi göze alıp ailelere söylemeye karar verdim çok teşekkür ederim bunu ne olacaksa olsun ben sahipsiz değilim ki yalnız bu durumda bile aldırmayacağımı benimle evlenip bu bebeğe sahip çıkacağız birlikte diye ona söyleyip kendimi savunamıyorum Erkek arkadaşımla doktora gidip bebeğini görmesini istiyorum sırf bu yüzden gidicem doktor kontrol vs edecek o beni kürtaj için götürecek fakat ben doktor kontrol ettikten sonra bebeği aldırmayacağımı söyleyeceğim peki erkek arkadaşım tepki verirse yine de kendi aileme ve onun ailesine söyleyim mi?
Ben 16 haftalik bebgimi kaybettim ve hala unutamıyorum ,siz 16 haftalik bebegnizi aldırmaktan bahsediyorsunuz,biraz geç kalmissiniz hem yasal degil hemde saglignizi tehlikeye atabilir cok iyi duşunun bence
canım bence ailene ve sevgiline çocuğu aldırmak istemediğini söledikten sonra git doktora.gelmek isteyen seninle gelir arkanda olur gelmek istemeyen kabul etmeyende gelmesin,dr yanında aldır aldırma tartışmasımı yapıcaksınız.
doktorun yanında tartışma yapmayacağım doktor muayene ettikten sonra erkek arkadaşım ultrasonda bebeği gördükten sonra doktora aldırmak istemediğimi söyleyeceğim erkek arkadaşımla da konuşacağım sert tepki verirse ne demeliyim ne yapmalıyım??
canım bence biz boşuna arkadaşa yorum yapıyoruz gözünü bile kırpmadan aldıracakbaşına gelmeyen anlamaz bizim gibi içi yanmıyorkı evlat evlat diye kendini paralamıyorkı....ne diyeyimki rabbim içine merhamet versinde inşallah aldıramasın...
ya canım sen göstermek istiyosunda çocuğunu merak eden insan dr görmek için gelir muayene gününü bile beklemez gidelim der merak etse, aldırmak için randevu almaz.bence sen sevgiline bu çocuğu aldırmak istemediğini muayene olmaya gidiceğini söle gelmek istersen yanımda gel de ,gelmek istemiyosa da gelmesin
Benim fikrim, doktora falan gitmeden annene anlat durumu.
Doktorda aldırmak istemediğinde erkek arkadaşının nasıl tepki vereceğini bilmiyorsun ve muhtemelen sert tepki verecek. Söyle annene ki gitmeden önce herkes bilsin durumu yine kontrol için gidin doktora arkadaşın da görsün bebeğini. Erkek arkadaşın hala kabul etmezse suç duyurusunda bile bulunabilirsin belki. Bu nedir o zaman herkes önüne geleni hamile bıraksın sonra alıp ceketini gitsin var mı böyle hayat? Erkek arkadaşın güzellikten anlamıyorsa uğraş onunla derim. Seni seviyorsa afedersin de eşek gibi kabul edecek hemen evlenmeyi. Maddi durum falan bahane değil. Herkes bolluk içinde yaşamıyo. Bak ailesi de tanıyormuş seni. Gidin ailesi ile de konuşun. Ortada iki hayat var. Sen ve bebeğin. Madem arkadaşın bunları göze alamıyordu da afedersin kıçına sahip çıkacaktı. Sonuçlarına sen tek başına katlanmak zorunda değilsin, o da gerekeni yapacak. İnşallah tatlılıkla bağlanır konu ama dediğim gibi baktın yan çiziyo onu hayatından çıkar ama gurur yapıp ne hali varsa görsün diye değil yasal olan tüm haklarını arayarak. Bebeği nüfusuna geçirttir, gerekirse nafaka ödemesini sağla. Kolaylıklar versin allah.
evlilik disi iliski herkesin kendi tercihidir bu konuda yorum yapamam. ama keske hamilelik olusmasaydi, demekki erkek arkadasin daha evlilige hazir degil , ama ben senin yerinde olsam cocugumu dogururdum.Erkek arkadasin seni bu konuda zorlamasina izin verme sakin ben subatta 9+6 günlük düsük yaptim. düsük sonrasi bile insan hem kendini suclu hissediyor hem hersey anlamini yitirdi inan. keske benimle birlikteyken karnimdayken, beraber ölseydik dedigim bile oldu baskasi dese sacma gelirdi bu durumu yasayana kadar, aldirmak istemiyorum diyorsun bu kararda kal, erkek arkadasini kaybedecegiin icinde üzülme seni düsünse hamile oldugunu ögrendiginde neler yapmaliyiz diye beraber karar vermenizi önerirdi. senin ne istedigin önemli kendi aldirmak istesede onun tek basina alacagi bir karar degil bunda bile saygili davranip seni dinlemesi lazimdi.
hayatım öyle diyorsun da kürtajın zararı olur mu diye sormuşsun ama! tabiiki böyle yazınca sen de aldırabilirmişsin, bunu düşünüyormuşsun gibi bir anlam çıkıyor
her neyse bence adamın karşısında dik dur geri adım atma. mutlaka annenle de konuş. Allah yardımcın olsun
Canim bak ultrasonda bebegi gormek onun icin bisey ifade etmeyebilir daha cok yikilirsin.Bugun is cikisi cagir konus ne tepki verirse versin adam gibi adamsa senin tek basina hamile kalmadigini bilecek ve cocuguna sahip cikacak...
Benim bir tanidigimin sevgilisi hamile kaldi kiz senin gibi aylarca saklamis aldirmamak icin.Cocugun ailesi kiza para bile teklif ettiler cocugu aldirsin diye kiz kararli durdu ve siz olsanizda olmasanizda ben bu bebegi dogurcam dedi.Cocuk ta ensonunda kabul etti ve evlendiler simdi iyiki kizim var diyor iyiki x beni dinleyip aldirmadi diyor.....
Biz böyle toplum olmaya devam ettikce tabiiki bu drurmda olan kadinlar, daha cok cocuk cöpe atma mecburiyetinde kalacak.
Kimse kimsenin namus bekcisi degil.
Kimsenin de yadirgamaya hakki yok, hepimizin cocuklari var veya olacak vs.....
Olmus la ölmpse care yok bu yüzden fikrinizi söyleyin neden hemen ask yasadigi icin elestiriyorsunuzki ?
Bencede hem yazik hem 16 hafatlik aldirmaya zaaten gec kalinmis.
Umarim bari ailen sahip cikar.
Ben hamile kala bilmek icin neler yapiyorum daha dün gene adet oldum ve her ay hüsrana ugramakdan biktim ....
Ama isde bazen dogru insani bulmuyor sans kader ....
Bazen de istediklerimiz dogru zamanda gelince bizleri mutlu ede biliyor.
Negüzel söylemişsin gerçekten.Buda onların sınavı tabi.İnşallah doğru kararı bulurlar.Ben erkek arkadaşla birlikte olma olayına karşı değilim yadırgamıyorumda.Ama bu tip durumlarda korunma işine çok daha fazla dikkat etmeliler.Buna çok kızıyorum.Git bi doktora hap kullan hatta erkekte korunsun aynı zamanda.yani artık cahilliklerin sona ermesi lazım herşeyi araştırıp öğrenebiliyoruz sonuçta.
Canim cokda gencmissin ilk gebelik kurtaj olursa sonra hamilelik zorlasabilir..bence ultrasonda gorunce kalp atisini duyunca fikri degisecektir. evlenme isine gelince sade bi nikahla halledetsiniz... olmazssa onceden doktora da soyle duygusal konussun o gun kontrolle. artik elleri ayaklari olusmustur miniginin.. sen en dogru karari verirsin. hic uzulme... ailenle kontrolden sonra konus bence.. kontrolde sakin kurtaja gitmee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?