hamileyim fakat kürtaj olmak istemiyorum

Ben 16 haftalik bebgimi kaybettim ve hala unutamıyorum ,siz 16 haftalik bebegnizi aldırmaktan bahsediyorsunuz,biraz geç kalmissiniz hem yasal degil hemde saglignizi tehlikeye atabilir cok iyi duşunun bence

sizlerden gelen fikirler benim gözümü açtı ve dediğiniz gibi yapacağım dik durmaya çalışacağım kararlı olacağım türk filmindeki kızlar gibi başımı öne eğip gitmeyeceğim. ben bunu tek başına yapmadım ve korunduğumuz halde oldu.. dualarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

canım bence ailene ve sevgiline çocuğu aldırmak istemediğini söledikten sonra git doktora.gelmek isteyen seninle gelir arkanda olur gelmek istemeyen kabul etmeyende gelmesin,dr yanında aldır aldırma tartışmasımı yapıcaksınız.

Son düzenleme:
Ben 16 haftalik bebgimi kaybettim ve hala unutamıyorum ,siz 16 haftalik bebegnizi aldırmaktan bahsediyorsunuz,biraz geç kalmissiniz hem yasal degil hemde saglignizi tehlikeye atabilir cok iyi duşunun bence

çok üzüldüm adınıza inş allah daha sağlıklısını nasip eder. Ben aldırmayacağım 4 ay aldırmamak için bekledim bu yüzden bundan ne yaparım bilmediğim için bu konuyu açmıştım sağolsun burdaki bazı arkadaşlar bana çok yardımcı oldu olmaya da devam ediyor onlar sayesinde önüm açıldı.

doktorun yanında tartışma yapmayacağım doktor muayene ettikten sonra erkek arkadaşım ultrasonda bebeği gördükten sonra doktora aldırmak istemediğimi söyleyeceğim erkek arkadaşımla da konuşacağım sert tepki verirse ne demeliyim ne yapmalıyım??

ya canım sen göstermek istiyosunda çocuğunu merak eden insan dr görmek için gelir muayene gününü bile beklemez gidelim der merak etse, aldırmak için randevu almaz.bence sen sevgiline bu çocuğu aldırmak istemediğini muayene olmaya gidiceğini söle gelmek istersen yanımda gel de ,gelmek istemiyosa da gelmesin

bakın ben kendimi açıklamaktan sıkıldım artık konuyu açarken de kürtaj olmak İSTEMİYORUM yazdım ve bebeğe sahip çıkmak için bu kadar ay bekledim kimseye söylemedim söyleyemedim zaten erkek arkadaşıma bile 3 gün önce soyledm fakat o aldırmak istedi ben bu durum karşısında ne yapacağım, bundan sonra ne yapacağım diye sizlerden yardım almak istedim. Erkek arkadaşıma da söyleyemedim aldırmayacağımı korktuğum için ama sağolsun burdaki bazı arkadaşlar çok yardımcı oldular ben de birlikte doktora gittiğimizde açıkça söyleyeceğim ve onun ailesine de kendi aileme de durumu söyleyeceğim. Ben vicdanı olab bir insanım heleki kendi canımı öldürmem korunduğum halde hamile kaldım allah bu güzel duyguyu nasip etti isyan etmiyorum şükrediyorum allahtan yardım diliyorum dua ediyorum umarım beni anlamışsınızdır şimdi öyle haksız yere beddua etmeye kötü söz söylemeye gerek yok..

doğru söylüyorsun da o bu doktoru kürtaj için ayarladı kendi aklınca işte ben de o doktora gidene kadar aldırmayacağımı söyleyemiyorum söylemicem orda söylicem çünkü o da görmek istiyor aklındaki her şey gitsin ve görsün yüz yüze konuşalım istiyorum şimdi telefonda söylersem kötü olabilir bu yüzden doktoru bekliyorum canım. peki yüzyüze söylediğimde ters tepki verirse ne deyim? ve aiilelere de söylyim yine değil mi

Ben de dediğiniz gibi güzellikten anlamzsa onu uğraştırmak bebeğe sahip çıkmasını istiyorum herşeyin usulüne göre kimseye karşı boyun eğmek utanmak istemiyorum fakat çok güzel söylemişsiniz ama ben bu kadar kendimi savunamıyorum biraz pasif kalıyorum ailesiyle de kendi ailemle de konuşacağım doktora gittikten sonra doktorda muayeneden sonra aldırmak istemediğimi söylicem ters tepki verirse ne deyim peki? yine de ailelere söyliyim değil mi o ters tepki verdiğinde dediğiniz gibi ben tek başına katlanmak zorunda değilim başkasının da değil onun da çocuğu zaten ailesine söyleyince iş çok daha ciddiye binecektir öyle umuyorum ama inş kötü şeyler olmaz dua edin...babasız büyüdüğüm için onun babasz büyümesini istemiyorum...

Canim bak ultrasonda bebegi gormek onun icin bisey ifade etmeyebilir daha cok yikilirsin.Bugun is cikisi cagir konus ne tepki verirse versin adam gibi adamsa senin tek basina hamile kalmadigini bilecek ve cocuguna sahip cikacak...
Benim bir tanidigimin sevgilisi hamile kaldi kiz senin gibi aylarca saklamis aldirmamak icin.Cocugun ailesi kiza para bile teklif ettiler cocugu aldirsin diye kiz kararli durdu ve siz olsanizda olmasanizda ben bu bebegi dogurcam dedi.Cocuk ta ensonunda kabul etti ve evlendiler simdi iyiki kizim var diyor iyiki x beni dinleyip aldirmadi diyor.....

doğru..evet bu kararımda kalacağım aileler de araya girecek ne olursa olsun, erkek arkadaşıma henüz aldırmayacağımı söyleyemedim korktuğum için ama birlikte doktora gideceğiz o gün bunu söyleyeceğim. allah size de inş sağlikli hayırlı bir bebek verir.

haklısınz öyle bir anlam çıkıyor. onu sormamın sebebi bu kürtajın risklerini bilip ona söylemek ve aldırmak istemiyorum dediğimde bunları ona sunmak. geri adım atmayacağım allahın izniyle onunla birlikte doktora gittiğimizde aldırmayacağım diyeceğim. bebeği de görmüş olur

İnternetten ufak bi alıntı;

Ben 15 haftalık hamileyim ve bebeğimi aldırmak istiyorum, kesin kararlıyım. Ne yapmalıyım? Risk nedir? Kötü durumdayım psikolojim bozuldu.

Op.Dr. Seval Taşdemir Cevabı:

Eşinizle beraber bir kadın doğum uzmanına giderek görüşmeniz gereklidir. Yasal süre geçildiği için patolojik bir durum olmadığı sürece kürtaj yaptıramazsınız.

Erkek arkadaşın istesede aldıramayabilirsiniz.Çünkü birçok doktor 16 haftalık sağlıklı bir bebeği alma işlemini yapmaz.Yani bu işlemde karar kılarsanız doktor bulmanızda kolay değil zaten.

Hatanın büyüğü gene sende cnm,aldırmak istemediğim için söylemedim diyorsun bu zamana kadar.İşleri dahada zor duruma getirmişsin.Aldırmak istemediğim için bekledim diyorsan erkek arkadaşının bu bebeği kabul etmeyeceğini düşünüyordun demekki.Şuan sana yardım etmek herkes için zor.Erkek arkadaşın içinde zor bir durum.Böyle birşey olduğunda en başından bilgilendirilmek onlarında hakkı.Yani babasız büyütmek istemiyorum diyorsun ama ortada yanlış olan okadar çok şey varki.İnşallah vicdanlı biri çıkar erkek arkadaşın ve bukadar yanlışın ve hatanın üzerine başka bir hata daha yapmazsınız.Allah yardımcınız olsun.

ne güzel inş ben de oyle evlenirim ve bu yükü tek başına kaldırmak zorunda kalmam babam yok bebeğin de babasız büyümesini istemiyorum anneme de ikimizin yükünü taşıtmak istemiyorum şuan aynı şehirde değiliz o yüzden birlikte doktora gittiğimizde yüz yüze söyleyeceğim. ailelere de söyleyeceğim.

Biz böyle toplum olmaya devam ettikce tabiiki bu drurmda olan kadinlar, daha cok cocuk cöpe atma mecburiyetinde kalacak.
Kimse kimsenin namus bekcisi degil.
Kimsenin de yadirgamaya hakki yok, hepimizin cocuklari var veya olacak vs.....

Olmus la ölmpse care yok bu yüzden fikrinizi söyleyin neden hemen ask yasadigi icin elestiriyorsunuzki ?

Bencede hem yazik hem 16 hafatlik aldirmaya zaaten gec kalinmis.
Umarim bari ailen sahip cikar.
Ben hamile kala bilmek icin neler yapiyorum daha dün gene adet oldum ve her ay hüsrana ugramakdan biktim ....
Ama isde bazen dogru insani bulmuyor sans kader ....
Bazen de istediklerimiz dogru zamanda gelince bizleri mutlu ede biliyor.

Ne karar verdin ne durumdasın . daha fazla beklemeden kendi annen ile konuş lütfen işlerin zorlaşmasını engellemek için annen yanında olsun .

Negüzel söylemişsin gerçekten.Buda onların sınavı tabi.İnşallah doğru kararı bulurlar.Ben erkek arkadaşla birlikte olma olayına karşı değilim yadırgamıyorumda.Ama bu tip durumlarda korunma işine çok daha fazla dikkat etmeliler.Buna çok kızıyorum.Git bi doktora hap kullan hatta erkekte korunsun aynı zamanda.yani artık cahilliklerin sona ermesi lazım herşeyi araştırıp öğrenebiliyoruz sonuçta.

Bu konuda sana katiliyorum kesinlikle, ama isde.... bazi insanlar bunu hic düsünmüyor.
Yazik , gereksiz...

inş değişir fikri önceden doktora ne diyeceğim, evet kontrolde kürtaja gitmeyeceğim aldırmak istemediğimi söyleyeceğim. anneme ve onun annesine de kontrolden söyleyeceğim inş her şey sonunda güzel olur. oluşmuştur değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…