allah razı olsun sağolun gerçekten beni acımasızca eleştirenlere karşı koruduğunuz için kimse başına gelmeyince anlamıyor malesef biz hamilelik için korunduk fakat korunduğum halde hamile kaldım 4 ay bekledim çünkü aldırmak istemedim ailemden korkmadım yani o an hiçbir şeyi düşünmedim sadece hamileliğimi öğrendiğimde bu bebeğe nasıl sahip çıkabilirm nasıl bu olacak olaylara karşı mücadele etmenin savaşını verdim içimde ben boyun eğmek utanmak istemiyoum babasız büyümesini istemiyorum benim o yüzden sahip çıkmasını dileyeceğim allahtan. Anneme de doktordan sonra söyleyeceğim onun ailesi de öğrenecek. ben aldırmak istemiyorum diyorum millet ısrarla yok katilsin yok söylesin yok böylesin ben 24 yaşındayım 4 aydır tabiki hamileliğimi biliyorum aldırmadıysam bu vakte kadar aldırmayacağımdandır bunu anlamak zor değildi. Sizin gibi destek ve yardımcı olanlara çok teşekklür ederim dularınızı bekliyorum sizin de allah yar ve yardımcınız olsun.
16 haftalık bebeğimi aldırmak istiyorum dersen herkes suçlar tabii seni buna kızmaya hakkın yok belki ağır ithamda bulunmuş olabilirler ama sence de 16 haftalık bebeği aldırmak normal mi? hem yasal olarak hem de vijdanan bir suç işliyorsunuz. erkek arkadaşına da diyecek hiç bir söz bulamıyorum..
Benim içimden geçenleri söylemişsin canım...Ben çok abartıyor olurum diye söylemedim ama Allah korusun kendisine bişey olursada tutup atarlar bir yere olan zavallı anacığına olur kızını arar durur....
Allah yardımcın olsun.Zor bir süreç seni bekliyor.İnşallah herşey yolunda gider.Yargılamak kimsenin haddine değil,ama burda bebek için yıllardır gözyaşı döken insan çok.O yüzden böyle şeyleri okuyunca fazla tepki verebilirler buda çok normal.
Doktora gittikten sonra durumdan bizleride bilgilendirirsen seviniriz.Ama yine söylüyorum bu bebeği aldırmayacaksın ve ailen zaten öğrenicek bence doktora gitmeden önce anlat onlara herşeyi.Yalnız olmadığını görsün erkek arkadaşın.Sen gerçekten çok iyi niyetli birisin bence.Erkek arkadaşında iyi biridr belki bilmicem ama 16 haftalık olmuş bir bebeği aldırılmasının lafını bile etmesi tuhaf.Hani erkekler kolay alışamaz evlilik fikrine heleki babalık fikrine.daha yeni hamile olsan ve istemiyoruz dese falan bi derece anlarım korktu panikledi falan derim.Ama senin durumun farklı,aldırmanın lafını bile etmemesi gerekir diye düşünüyorum.
Kendine dikkat et cnm.Allah yardımcın olsun tekrardan.
11 adır bebek sahıbı olmaya calısıorum oncelıkle bunu bıl...
16 haftalık bebek alınmaz cok rısklı hem senın ıcın bıle boleee ve omur boyunca unutmayacagın bır durum olur bu
bence evlenmeye ıkna et ve o bebegı dogur aılen sahıp cıkarsa babasız dogurrr bebegın canlı canlı oldurmekten daha ıyıdır buna ınan nun cınsıyetı elı yuzu heryerı olustuu 10 haftalık olana kadar aldırsan belkı bu kadar üzülmezdim genede yanlıs ama artık o bır bebek herseyı var yapmaaa sakınnnnn
(konu fake bile olsa bundan sonra okuyacaklara örnek olsun)
Canım bak anlamadıqın bişey var...sen sevdiqin kişye çok fazla güvendiqinden ''yasal'' sözüne takılıp kalmışsın...16 haftalık bebek alınamaz...ancak doktor yasal olmayan işlemler uygulayarak yasal gibi gösterir....bebeqin kalbini durdurup ölü raporu verir bu işten sıyrılır adıda yasal olur...kanma sakın bunlarasagolun dediklerinizi yapacağım ama bana doktorun da yasal bir yolla yapacağını söyledi vakumdan bahsetti sormuştum. anlamadım kendisi avukat zaten her şeyin ciddiyetinde ben ona ceza kanunu söyleyeceğim buna rağmen nasıl doktor yasal yapıyor diyeceğim siz böyle anne deyince bir tuhaf oldum inş her şey güzel olur ben zaten anneme söyleyeceğim annem de erkek arkadaşımın annesini arayacak. sanırım erkek arkadaşımın ters tepki vereceğinden korktuğum için söyleyemedim ama doktora gittiğimde doktor beni muayene edecekmiş sağlık açısından inceleyecekmiş bunları yaptıktan sonra söyleyeceğim aynen sizin bu dediklerinizi sleyeceğim kağıda yazacagım bunları. ve sizlere kürtajın zararı ne diye sormamın sebebi 4 aylık kürtajın zararlarını risklerini bilmek ve erkek arkadaşıma söylemekti.
bazen haklı olduğumda bile dimdik duramıyorum malesef bu durumumda bile erkek arkadaşıma sahip çıkacaksın aldırmayacağız evleneceğiz bu ikimizin diyemedim çekindiğimden çekinmemem lazım kac yıl oldu fakat bu durumun psiklojisi farklıymış ve üç gün önce hamile olduğumu bildirdim. ona hamileyim istersen gidebilirsin senden hak iddaa etmiyorum ben başımın çağresine bakarım dedim erkek arkadaşım da bana olmaz bu işi çözmemiz lazım moralmen çöktüm bu olay çok etkiledi beni falan dedi ama doktor kontrolunden sonra dimdik durup aldırmayacağımı her şeyi içimdekileri söyleyeceğim ailelere de söyleyeceğim
11 adır bebek sahıbı olmaya calısıorum oncelıkle bunu bıl...
16 haftalık bebek alınmaz cok rısklı hem senın ıcın bıle boleee ve omur boyunca unutmayacagın bır durum olur bu
bence evlenmeye ıkna et ve o bebegı dogur aılen sahıp cıkarsa babasız dogurrr bebegın canlı canlı oldurmekten daha ıyıdır buna ınan nun cınsıyetı elı yuzu heryerı olustuu 10 haftalık olana kadar aldırsan belkı bu kadar üzülmezdim genede yanlıs ama artık o bır bebek herseyı var yapmaaa sakınnnnn
(konu fake bile olsa bundan sonra okuyacaklara örnek olsun)
Ben kürtaj olmak istemiyorum yazdım konuma bu açık ve net herkes nasıl bunu aldıracağım olarak algılıyor anlamıyorum sadece erkek arkadaşım aldırmak istiyor ne yapmalıyım dedim ama yanlış anlaşıldı.
Çok teşekkür ederim cok sağolun duruumdan haberdar edeceğim sizi evet iyi niyetli biriyim beni anlamşsınız erkek arkadaşım kötü vurdumduymaz biri değildir onu savunmak için söylemiyorum yoksa bu kadar zaman olmazdım onunla ama evlndiğinde bile çocuğu pek istemeyen biri hele ki boyle durum olunca kötü oldu morali bozuldu belki de korktu ama dediğiniz gibi büyümüş bir bebeği aldrmak istemesi hoş değil asla savunmuyorum onu.
Canım bak anlamadıqın bişey var...sen sevdiqin kişye çok fazla güvendiqinden ''yasal'' sözüne takılıp kalmışsın...16 haftalık bebek alınamaz...ancak doktor yasal olmayan işlemler uygulayarak yasal gibi gösterir....bebeqin kalbini durdurup ölü raporu verir bu işten sıyrılır adıda yasal olur...kanma sakın bunlarasevgilin seni psikolojik olarak etkilemek istiyor saqlık açısından muayene edicek vs.. diyerek 4 aylık bebeqi almak kolay deqildir her ''insanın'' harcıda deqildir...aldanma bunlara...bir diqer konuda bebeqi aldırmamak için kürtaj sakıncalı gibi şeylere sıqınmaya çalışman...o bebeqi doqurmak için hiçbir nedene ihtiyacın yokki hayatım...Rabbim can vermiş kan vermiş...lütfen kendine bahaneler bulmaya çalışma...erkek arkadaşın aklını çok güzel kullanıyor...sakın inanma...ve hala daha muayeneden sonra söylücem diyosun..biz boşunamı yazıyoruz onca şeyi... sonra olayı sevgilin başka bir yöne çeker beni doktorum yanında madara ettin der bunu bahane edip bile ayrılabilir...adımlarını çok dikkatli atmalısın...nasılsa öqrenecek al karşına hiç vakit kaybetmeden konuş..okadar kararlı konuşki o senden korksun....
ne demek hamileyim istersen gidebilirsin!!!
sen hatayı başta yapmışsınbu ikinizin ortak çocuqu ne demek gidebilirsin ben başımın çaresine bakarım...en son söylüceni en başta söylemişsin ve bunu yaparak sevgiline meydanı bırakmışsın oda rahatça aldıralım diyebilmiş...neden bebeqi oan müjdeleyerek söylemedin?? canım sana çok güzel bir müjdem var diyerek alsaydın bir mink ayakkabı paketleyip karşısına çıksaydın....paketi açıncada ben anne sende baba oluyorsun deseydin...bakalım senin bu tutumuna karşı aldıralım diyebilecekmiydi?? ve böyle yapsaydın şimdi o kara kara düşünüyor olucaktı bebeqi istemediqini sana nasıl söylüceni....çok yanlış yapmışsın çokk...hala dahada kendi bilidiqin çizgide gidiyorsun...
ERkek arkadaşına 3 gün önce söyledim demişsin.Peki bebeğin 16 haftalık olduğunu biliyomu?
ben müjdeli bir şekilde vermeyi düşündüm ama onunnasıl bir tepki vereceğini bildiğim için müjdeli söyleyemedim. o an boşlukta bulundum ağzımın içinde söyledim ama şimdi daha dik durarark söylicem henüz geç değil ben bu tarz işleri bilmiyorum sizlerden öğreniyorum gözüm açılıyor tamam kanmıcam aynen bu söylediklerinizi ona da söylicem dediiğniz gibi o benden korksun ben ses çıkarmadıkça pasif oldukça o daha çok güçleniyor böyle yapmamam lazım.
i kürtaj"doktora gittiğimde doktor beni muayene edecekmiş sağlık açısından inceleyecekmiş " Canım birde böyle bişiy yazmışsın şimdi gördüm.
Eğer doktora sağlık kontrolü için falan gideceğinizi söylüyorsa erkek arkadaşın, doktoru sen seç.Şu hastanede şu doktora gidelim de.Sonuçta aldırmayacaksın bebeği kontrole gidiceksin.İlla o doktor olması şart değilki? Herhangi bir kadın doğuma git oda yanında gelsin. Kürtajıda sor onun yanında doktora.
Doktor bunun olamayacağını olsa bile ne şekilde yapılacağını anlatsın.Hatta doktor bide fırçayıda bassın erkek arkadaşına.
kesinlikle doqru sen pasif kaldıkça o güçlenecek....akıllı ol... ve kesinlikle onun istediqi doktora gitmeo doktora ben ve burdaki diqer arkadaşlar hiçbirimiz güvenmiyoruz...mesela şöyle yapabilirsin iyi bir doktor bul kendine ve doktora giderken sevgilini arayıp sancılandıqını ve acilen doktora gittiqini ve onunda hemen gelmesini istediqini söyle...mutlaka gelecektir endişelenme...ve bebeqinizi bu şekilde senin seçtiqin doktorda görsün...en azından aksi bişey başına gelmez...ve zaten doktorda gereken açıklamayı yapar...ama lütfen daha fazla bekleme hemen yap bunu..
Şimdi doktordan geliyorum arkadaşım . Bebeğimi kaybettikten sonra tekrar tedavi olma şansım olmadığı için gidemiyorum . Yinede tırmalıyorum işte umut dünyası . o kadar tedaviden sonra daha uygun diye en azından tüp bebek yaptırana kadar kendimi oyalarım diye yumurta takibi yaptırmaya başladım . Bak canım arkadaşım 13 sene içindeyim ve 18 e gelmeden evlendim ben . 12 senedir bebek istiyorum . Hiç bir sebebi yokken olmuyor ! onca tedavi iğne ilaç ameliyatlar derken ben 12 sene sonra evladıma kavuştum dedim ve 3 aylık onu kaybettim . O kürtaj masasına benim sanki canımı aldılar . Ben onca anesteziye rağmen yarı baygın lütfen yapmayın lütfen yaşıyor deyin diye ağlarken BENİM KOCAM KAFASINI DUVARLARA VURARAK AĞLAMIŞ !!!! ZEYNEP KAMİL DE O KATTA KOCAMI ZOR ZAPTTETMİŞLER ... nasıl bir acıydı Allahım hiç kimseye yaşatmasın . Ki henüz 3 aylıktı diyorum .
İçimin acısı hala bitmiyor biliyor musun acaba ben ne yaptım ne yedim ne içtimde bebeğim beni bıraktı diye düşünmekten kafayı yedim .
Erkek arkadaşınla birlikte gidin oda görsün neticede senden olan ondan olan bir canlı belki hisseder ya da görürse fikri değişir .
fikri buna rağmen değişmiyorsa duyguları olmayan insan olmayan birini kaybettiğin için bence sen çok şey kazanmış olursun .
Bebeğini ne şarttta olursa olsun aldırma . Sahip çıkmassa sen sahip çık bırak gitsin nereye gidiyorsa . Bu adam kendi canından olan bir canlıya hala gözünü kırpmadan kıyıyorsa eğer o bir katildir benim gözümde . Sana ne faydası olacak böyle bir adamın söyler misin bana ?
Arkadaşım lütfen iyi düşün bebeğini doğurmak için elinden geleni yap .
Allah yardım edecektir .
canım,
kaç yaşındasın bilmiyorum ama, türkiyede yasal süre var... bunun dışında yapan herkes kanuni olmayan yöntemlerle bu işi yapıyor...
birde bu işin maddi boyutu var... yasal sürede yapılan kürtaj ile yasal yolla olmayan arasında çok büyük maddi farklar var... ( maalesf ki ablamında başına geldi((
Arkadaşım neden evlenmeniz mümkün değil? Sevgilin evli mi? Eğer öyleyse o adamı zaten kaybetmişsin,hiç senin olmamış. Yaşın kaç bilmiyorum ama sırf erkek arkadaşın istemiyor diye aldıracaksan zaten bebeği çok istemiyorsun demek ki..Bence o çocuğu doğurmak için imkanlarını zorla..Seni seven bir insan büyümüş bir bebeği de senle birlikte kabul etmeli..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?