Hamileyim Fakat Kanamam Var..

çok sagol, sadece düsük hakkinda bahsetti, baska biseye ihtimal vermedi.. Sabahki doktorda ya yerlestigi için kanama olmus olabilir (ki yerlesse bukadar yogun sekilde kanama olurmu?) yada sagliksiz bi gebeliktir dedi.. Ne yapabilirim dedim, beklemekten baska bisey yapamazsin dedi.

Peki bisey sorayim, geçen hafta vajinal ultrason, bgnde iki kez üst üste bunun etkisi olmus olabilirmi? zarari varmidir? yarin tekrar gidecegm doktora, yine vaj. ultrasonla bakacak? Esim keske baktirmasaydin belki oyzdende olmus olabilir.. bde spekulumla bakti.. epey bi canim yandi..

Olmaz öyle şey.Ne demek düşüyorsa bişey yapamayız.Ablam 30 sene önce düşük tehdidi ile gitti doktora.Biri ölmüş alacağız demiş.Hemen başka doktora.Ozaman ultrason falan nerde yeni yeni çıkıyordu.
O ilk doktorun ölmüş dediği şimdi 30 yaşında

Elvan hangi ara gittin geldin, nereye gittin hastaneye ?

Yanlizmisin ? Esin yanindami haberi varmi ?

Muayne etmedigine inanamiyorum.... eger gercekden öyleyse sikayet et o hastaneyi saglik bakanligina....

esim demin geldi isten, ve onu ilk defa aglarken görüyorm.. Ona bu aciyi yasattigim için çok üzgünüm..

Ya eger öyle bisey olursa yikarim o hastaneyi baslarina! Nekadar büyük bi sorumlulugun altina girdiginin farkinda degilmi?!
Ben anlamiyorum ya anlayamiyorum! Ne bi hap, ne durdurmak gibi bi söz konusu geçti. Bana zarari olmazmi diyorum adama düsük olsa, yok kendiliginden atar, yarina kadar sabret, artarsa kanaman agri kesici iç yarin erkenden git doktoruna diyor ya! Suan okadar bitkinimki yerimden kalkmaya mecalim yok.. sabah erkendn kalkip gidecegm

geçmiş olsun.kötüye hazırlıklı olmanız bir açıdan iyi aslında.yaşadığınız hayal kırıklığını çok iyi biliyorum.tekrar tekrar yaşadım.umarım ilk ve son kaybınız olur.bebek çok küçükken vajinal bakılabiliyor ne yazık ki.diğer türlüde olur elbet ama netlik açısından yeni gebelikte vajinal ult. tercih edilir.sen bir yorumda elleri ayakları demişsin şaşırdım çünkü minik bir kesenin içinde minicik bir bezelye büyüklüğünde olur o haftada sonra fasulyeye benzemeye başlar neyse bunlar bu durumda önemsiz.ve sana söylenen ilk bebeklerin düşük oranının fazlalığı doğru ne yazık ki.sağlıklı bünyede sağlıklı bebekler yaşar.bu acınla baş etmen için bir teselli olabilir.düşük sonrası vajinal kontrolünü yaptırmayı unutma,vitamin kullan en az 15 gün ilişki yok hijyenine dikkat et ve en az 3 ay boyunca korunmayı ihmal etme.RABB'im isteyene sağlıklı,hayırlı evlat versin.

pardon da sen neden hala burada duruyorsunki? kalkıp acile gider misin?! belki kurtarılabilecek bir durumdadır bebeğin bir sürü yöntemi yolu ilacı iğnesi vs var bunun..

acile gitmeyi hala düşünmüyor musun?

bence çok düşünme ve çok uğraşma. bence doktorun en iyisini yapıyor. bol bol dinlen stres yapma. çok ayağa kalkma. eğer eşin üzülüyorsa suç kimsede değil. nasipte varsa bazı şeyler olur yoksa olmaz. ne kadar moralli olursan o kadar senin için yi olur.

elvan senı cok merak edıyorum....ne desem bos bılıyorum guzel haberle gelmenı umut edıyorum canım arkadasım

canım çok geçmiş olsun senın yaşadıklarının aynısı yaşadım 8 haftalık bebeğimi düşürdüm kalbı atarken bana 1 gün içinde 3 kez vajinal baktılar kanaman gittikçe çogaldı en son vajinal baktılar bebeğimin kalbı atıyordu ama hastaneye yatış verdiler 10 dakıka sonra lavobaya gittim ve inanılmaz kanamam başadı ve bebeğimi kaybettım kürtaj oldum allah senınde yavrununda yardımcısı olsun

pardon da sen neden hala burada duruyorsunki? kalkıp acile gider misin?! belki kurtarılabilecek bir durumdadır bebeğin bir sürü yöntemi yolu ilacı iğnesi vs var bunun..

acile gitmeyi hala düşünmüyor musun?

Gittimde noldu bastan savma mudahale muayene bile etmedi. smdi kendi doktorumun oldgu yere gdyrm asistani bakacakms ise bak ya dusuk yapiyorum diyorm kadina doluyuz diyo Ya Sabir..
ha bde doktorlar dusuyosa duser durduramayiz ki diyorlar :) yani gede cildirma

canım öncelıkle çok gecmıs olsun kanama çok yasadım nasıl bişey oldugunu bılıyorum

bundna oncekı gebelıgımde 5 haftalıkken afedersın şarıl şarıl bir kanamayla kahverengı flnda

değil bildiğin kırmızı acile gitmsıtık ve 2 gun hastanede yatırmsılardı üstelık kese mese de gozukmuyordu

serumalr fln bisürü şey taktılar progetserıon verdıler ve kanamam hafıfledı fakat 16. haftaya kadar

kahverenegı lekeler gördüm hep...ve hatsanede yattıgım sürece de acilde de hep altytan muayene ettiler

çunki kanam durumalrında kanamanın asıl yeırnı gorebılmeleri için ve dış gebelık olup olmadıgı konusunda

teşhis koyabılmeleri için bu şart ve asla zararı yok bunu bil...ve şu da bir gerçek ki eğer o bebek düşüyorsa

o düşük engellenemez ama az da osla tutnabılıcekse tutunur canım...progeesteron kullanmak dinlenmek

tutunabilme şansı olan bebegın şansını dahada arttırır ve tutunma zamanını ksıaltır sadece

ben bu çok kanama yasadıgım bebegımı maalesef 28 haftalıkken kaybettım fakat bunun kanamayla fln alakası

yok yani kaygılanma gayet sağlıklı gelişiyordu preeklampsi yasadım ve kalbi durdu karnımdayken..normal doğum yaptım

canım...ama bak sıdmı gene hamıleyım hersye yolunda ve kanama da yasamadım..üç tane kayıp yasadım

neler hısseettiğini anlayabılıyorum kolay bişey dğeil ama bebegın tutunup büyyebilir veya düşebilir...

ileriki haftaalrda kaybetmektense erken zamanda kaybetmek ınan kı daha iyi...ve doktorlar erken zamanda

sorun cıakn gebelıkler için gercekten çok da fazla bişey yapamıyorlar

gün aşırı beta hcg ölçümü yaptırarak bebegının tutunma aşamasında nerede oldugunu kestırebılrısın belkı

değerin devamlı ıkıye katlıyrosa kanamaya ragmen hersey ıyıye gidiyor demektir...

inşallah hakkında hayırlısı olur...

Doktora gidiyorum, ya alicaz derlerse naparim belki atar kalbi belki kanamalar gecer yokmu boyle bi sans

eğer kese gozukuyorsa kanaman hafıfledıyse 9. haftaya kadar kalp atısının baslaması

beklenebılrı canım 9. haftadan sorna halen kalp atısı balsmadıysa kürtaj yaptırabilirsin...

kaybettim bebegimi.. dusmus.. cok kucuk bi parca kalmis oda kendilignden duseckms herh.. 6 eylul tekrar ultrasnla bakacaklar bsy kaldimi diye. Anlamsiz bi bosluk icindeym suan.. Allahin takdiri napalim nasip boyleyms..

elvancım çok çok geçmiş olsun..şimdi okudum yazdıklarını...inş herşey yolundadır bebişine bişey olmamaıştır...allahım seni ve bebişini korusun tatlım...hamilelikte zor ya...her türlü şeye hazırlıklı olmalıyz...biz nerelerdn nerelere geldik hiç bişeyden korkma lütfen...allah yardımcın olsun..son durum ne doktor ne dedi..inş herşey normaldır tatlım...

kaybettim bebegimi.. dusmus.. cok kucuk bi parca kalmis oda kendilignden duseckms herh.. 6 eylul tekrar ultrasnla bakacaklar bsy kaldimi diye. Anlamsiz bi bosluk icindeym suan.. Allahin takdiri napalim nasip boyleyms..
Geçmiş olsun canım dediğin gibi Allahın takdiri,her şeyde vardır bir hayır.senin sağlık durumun nasıl?

elvan cok uzuldum ne dedır bılmyıorumkı uzulme desem uzulmemek ımkansız ama yıpratma kendını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…