Tskr ederm canim yazin iyi geldi bana.. senin adina cok sevindim ins bu bebegini saglikla kucagna alirsn.. sagliksiz gebelik oldgu icn mudahale etmek istemedler herh..canım öncelıkle çok gecmıs olsun kanama çok yasadım nasıl bişey oldugunu bılıyorum
bundna oncekı gebelıgımde 5 haftalıkken afedersın şarıl şarıl bir kanamayla kahverengı flnda
değil bildiğin kırmızı acile gitmsıtık ve 2 gun hastanede yatırmsılardı üstelık kese mese de gozukmuyordu
serumalr fln bisürü şey taktılar progetserıon verdıler ve kanamam hafıfledı fakat 16. haftaya kadar
kahverenegı lekeler gördüm hep...ve hatsanede yattıgım sürece de acilde de hep altytan muayene ettiler
çunki kanam durumalrında kanamanın asıl yeırnı gorebılmeleri için ve dış gebelık olup olmadıgı konusunda
teşhis koyabılmeleri için bu şart ve asla zararı yok bunu bil...ve şu da bir gerçek ki eğer o bebek düşüyorsa
o düşük engellenemez ama az da osla tutnabılıcekse tutunur canım...progeesteron kullanmak dinlenmek
tutunabilme şansı olan bebegın şansını dahada arttırır ve tutunma zamanını ksıaltır sadece
ben bu çok kanama yasadıgım bebegımı maalesef 28 haftalıkken kaybettım fakat bunun kanamayla fln alakası
yok yani kaygılanma gayet sağlıklı gelişiyordu preeklampsi yasadım ve kalbi durdu karnımdayken..normal doğum yaptım
canım...ama bak sıdmı gene hamıleyım hersye yolunda ve kanama da yasamadım..üç tane kayıp yasadım
neler hısseettiğini anlayabılıyorum kolay bişey dğeil ama bebegın tutunup büyyebilir veya düşebilir...
ileriki haftaalrda kaybetmektense erken zamanda kaybetmek ınan kı daha iyi...ve doktorlar erken zamanda
sorun cıakn gebelıkler için gercekten çok da fazla bişey yapamıyorlar
gün aşırı beta hcg ölçümü yaptırarak bebegının tutunma aşamasında nerede oldugunu kestırebılrısın belkı
değerin devamlı ıkıye katlıyrosa kanamaya ragmen hersey ıyıye gidiyor demektir...
inşallah hakkında hayırlısı olur...