Hamileyim eşim ayrılmak istiyor !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu adamın tek başına alabileceği bir karar değil.
Endişem babalık yapmaması diyorsanız, ona yapacak bir şey yok. En fazla nafaka alırsınız.
Adam babalık yapmak istemiyor diye sizde aldırmaktan bahsediyorsunuz.
Bakın oturun olanları değil geleceği düşünün karar verin bir an önce.
Doğurun doğurmayın demek bize düşmez. Çünkü zorluklarını yaşayacak olan sizsiniz.
Ama sizin yerinizde olsaydım, gelirim varken ve annem destekken doğurmaktan yana olurdum. Bunu söylemeden de geçemeyeceğim.
Sende fazla zorlamışsın o da asla şiddet göstermemeli. insan bir çeyrek takar demek bile beklentiye girmek demek ne gerek var onların çeyreğine mi muhtaçsınız. Benim eşimin ailesi hiçbir şey yapmadı düğünde falan diyeceğim biz düğün yapmadık çünkü yapsak borç bize kalacaktı nikah yaptık. Ne altın öyle aman aman takıldı ki sadece 2 tane bilezik. Çocuğum oldu çeyrek falan da yok hiç de istemiyorum getirdiği ördüğü 2-3 yelek yeter bu kadar az samimiyete.
3-5 altın taktıklar diye sürekli oğluna biz takı borcu ödüyoruz diyerek manipüle etmek bilmiyorum bence çok itici hatta bunu gelinine söylemek varsa tak yoksa takma !

Teşekkür ederim benimde hatalarım var gereksiz yere çok fazla konuştum ailesiyle ilgili o kadar tepki verebileceğini şu dönemde beklemiyordum açıkçası bana anlatmayı seviyor annesiyle ne konuşsa annesini sevemedim o aileyi sevemedim aşamadım bu konuyu içimde ...Ailesi kırmızı çizgi onun için ben annemi eleştirebilirim onun yanında ama asla eleştirmez..
Bakın herkesin ailesi kendi için önemlidir... eşiniz ailesine böyleyse sizde saygı duyun eleştirmek yerine görmeyin...yeri geldiğinde kendi ailemizle bile anlaşamıyoruz...kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda bence eleştirmek yerine eşinizin yanında olun ailesi kenara bırakıp kendinize bebeğinize odaklanın benimde eşim kavgamızı anneme anlatmıştı yerin dibine girdim aynı durumları yaşadık sayıyorum size tavsiyem eşinizle konuşun bebek var evlilik devam etmeyebilir ama.ikinzide bebeğe bunu yapmayın lütfen....

Sürekli laf sokuyordum demişsiniz . Bunaltmışsınız adamı. Çocuk aldırmak çok ciddi bir karar en az boşanmak kadar. Sizi itip kakması hiç doğru değil . Bu bebeği istiyorsanız anneniz de desteği vermiş iyi düşünün . Adam 40 yaşında asla düzelmez .

Esin gerek yok dedikten sonra uzerine yorum yapman o kadar gereksiz ki..
Bırakın insanlar isterse yapsın istemezse yapmasın deger mi yani esinizle mutlu giden evliliginizi bunun icin bozmaya..
Gerci esinizin davranisi da affedilir gibi degil..
Suan bebek burda 10 haftalik gozukuyor ama takvim 1 hafta önden gidiyor burda muhtemelen 9 haftalık.
Yukarda bir arkadas cok guzel soylemis ne yaparsaniz yapin o bebegi rahat bırakın demis bence de oyle..
Yazık ya bebege cok uzuldum ben..
Hele son zamanlardaki haberlerden sonra onlar masum gunahsiz yeryuzundeki en guzel sey aman diyeyim.
Tabii bu benim dusuncem sizin durumunuzu bilmiyorum.

3-5 altın taktıklar diye sürekli oğluna biz takı borcu ödüyoruz diyerek manipüle etmek bilmiyorum bence çok itici hatta bunu gelinine söylemek varsa tak yoksa takma !
Valla yapmayan da işte onu söylüyor yapan da bunlara takılmak sadece problem çıkartır. Benim ailem gelinimize bir sürü şey yaptılar altın takı kolye bileklik bilezik ama ben görmedim napim yani.

Çeyrek peşinde değilim ailesi bana da borç ödüyoruz dedi düğün yapan herkes borç ödüyor bende eşya borcu ödüyorum madem borç ödemek istemiyor oğlunu evlendirme bunlar çok ayıp bence ..Derdim para değil paraya da ihtiyacım yok çalışıyorum ...madem öyle bu muhabbetleri bana anlatmasıydı gereksiz
İyi de evlenen sizsiniz niye eşinizin ailesi borç ödüyor? Eğer kendi düğününüzü yapamıyorsanız evlenmeyecektiniz.

Çeyrek peşinde değilim ailesi bana da borç ödüyoruz dedi düğün yapan herkes borç ödüyor bende eşya borcu ödüyorum madem borç ödemek istemiyor oğlunu evlendirme bunlar çok ayıp bence ..Derdim para değil paraya da ihtiyacım yok çalışıyorum ...madem öyle bu muhabbetleri bana anlatmasıydı gereksiz

😂 oğlunu evlendirme diye bir şey yok, adam 40 yaşında anası babası mı evlendirsin bu adam 40 yaşına kadar birikim yapmadı mı? Eşinizin ailesine haksızlık etmeyin, 40 yaşına giren bir adam bir zahmet düğün borcunu kendi ödesin. Aileye ödetmek nedir?

Biz eşya düğün salonuna kadar her şeyi kendimiz ödedik, 30 yaşında ki insanlar yapıyor bunu :) Kim bilir adamın ailesi kaç yaşında, yazık içim acıdı ailesine.

eşim annesiyle konuşmuş biz ne yapalım gibi daha doğmamış çocuk kadının sorusu ayrı bi garip eşimde bi şey yapmayın demiş bende neden öyle cevap verdin dediğimde onlar düğün borcu ödüyor paraları yok dedi..Düğünü 4 ay önce yaptık .
E ilgisiz demissiniz ilgilenip ne yapilacak diye sordular diye de daha dur cocuk dogmamis bu soru da ayri bir tuhaf diyorsunuz

Siz tam olarak ne istiyorsunuz

Mesela altin istiyorsunuz ya gorevleri tabii yoksa evlendirmeyeceklerdi falan diyorsunuz
Siz de o zaman tam bu sebeple 4/4lük bir gelinlik yapmak zorundasiniz
Adetlere gelince ortadogulu, sizin onlara yapmaniz gerekenlere gelince avrupali olamazsiniz.

Taki borcu da dugun borcudur
Evinizi kendinizin kurmasi da kimseye lutuf degil

Kusura bakmayin da evlenip ureyerek ulkeleri, insan soylarini falan kurtaran prenses hazretleri degilsiniz
Kimse sizin etrafinizda el pence divan donemez

Madem bu kadar gozunuz dondu bebeginizi aldirmak icin doktor bile bakiyorsunuz
Kardesiniz bi duysa kocanizi bu sehirde barindirmayacak vs
E bosansaniz ya

sevmediğin, ilgisiz olan, samimi olmadığın kayınvalidenizin ne takacağını neden soruyorsunuz? neden yani gerçekten? kaldı ki iyi bir gelin-kayınvalide ilişkisi bile olsa şunu tak bunu tak denmez, kayınvalide gelir de kendiliğinden "odayı biz yapalım" filan derse, anca o zaman (e gidip kendi kafasına göre seçmesin tabi) gider seçersin mesela. ama böyle şeyler dışında insanlara şunu al bunu tak o aldı bu takmadı, denmez. ayıp diye bir şey var. siz ayıp nedir bilmiyor musunuz?

eğer, düğün borcu dediğiniz ödedikleri sadece takı ise keşke onu da yapmasalarmış. çünkü 40-33 gibi yaşlar artık öyle takıymış aile evlendirsinmiş yaşları değil yani. ama sizde de tutarsızlık var. hem "paraları yoksa altın takmasalardı" deyip de hem de "bebeğe bir çeyrek de mi takmayacaklar" denmez ki :) size düğünde altın takmasalardı siz yıkardınız ortalığı. orası kesin. kıvırmayın. eşiniz 180 dönmüş de siz de az değilsiniz daha konuyu açalı ne kadar oldu hemen dönüyorsunuz.

ama işte tüm bunları öngörmek ve sorunsuz evlenip evlilik yürütmek için azcık olgun olmak gerek. (ki öyle bile olsa evlilik 0 sorunla giden bir şey değil zaten)
adam ailesiyle olan şeyleri size hep anlatıyor...kaynanayla görüşmemenize rağmen (epi topu 4 ay olmuş düğün olalı, başka şehirlerdesiniz kaç kere görüşmüş olabilirsiniz ki?) bileniyorsunuz. neden kaynana bir şey söylüyor oğlu geliyor size söylüyor...e siz de annenizi çağırıyorsunuz kadın geliyor başınıza bekçi. ya 2 koca insansınız neden "annenle dertlerini kendin çöz, beni de doldurma" diyemiyorsunuz. neden anneniz gelmeden kendiniz oturup çözemiyorsunuz. kardeşiniz bilse yaşatmaz filan. dramaya bak.

çünkü aslında eşinizle aranızda pek fark yok. üzgünüm ama maalesef öyle. anneci, işine geldiği gibi davranan tutarsız, diline/öfkesine sahip olamayan, ani/fevri hareket eden insanlarsınız ikiniz de.

adam gurur yapıyor demek ki istemek istemiyor. başkalarının parasına kalmadınız yani. kocanız gerek yok dese de onların takacağı varsa takarlardı. ben kayınvalidemden hiçbirşey istemedim beklentim de olmadı. bişeyler taktı ama takmasa da olurdu. ztn şehir dışındalarmış. size pek karışmıyolar ki. bu kadar basit şeyleri sorun yapmaya gerek yok. sizi itip kakması boşanmaya kalkması da saçma yani orda haksız tabiki. ama düğünü de aileye yaptırmışsınız. 4 ay olmadan hamile kalmışsınız. maddi olarak napıcanızı planlamışsınızdır heralde?

Çok acayip bir insansınız. Hepsini bir kenara bırakıp kendiniz, bebeğinizle ilgili karar vermeniz gerekiyor diyoruz siz hala ailesi manipüle ediyorlar diyorsunuz.
Sizin derdiniz gerçekten para, altın.
Huhu uyanın. Bu dünyada evlenen ne ilk kadınsınız ne son kadın.
Evlenmek büyük bir başarı hikayesi değil, statü atlatmaz, saygı kazandırmaz.
Hak iddia etme hakkı vermez.
Ben evlendim yapacaklar, hak ediyorum kafasından bir an önce çıkmalısınız.
Farkında değilsiniz belki ama şiddet eğilimli bir adamla aynı evdesiniz ve siz papağan gibi adamı kışkırtmaya devam edecek şeyleri tekrarlıyorsunuz.
Gerçekten çocuğunuza yazık olacak.

İkiniz de bir garipsiniz. Son zamanların modası da bu galiba, kayınvalide kayınpeder benimle ilgilenmiyor 😅 dertsiz başınıza dert açmışsınız, bırakın ilgilenmesinler. Neden beklenti içine girdiniz ki? Yapmak isteyen yapar zaten. Eşiniz de diyecek laf yok, tamam bunaltmışsınız da itip kakmak, aldır demek nedir? Saygı yok evliliğinizde üzgünüm.

Merhaba buraya genellikle hamilelikle ilgili konu açtım biz severek 1 yıl önce evlendik toplamda 3 yıllık bi ilişki eşimle genel olarak mutluyduk.. onun ailesi ile ilgili problemlerim oldu ilgisizlerdi bizim tek tartışma sebebimiz onlardı nerdeyse ..Hamilelik sürecinde şimdiye kadar sorunsuz giderken eşim annesiyle konuşmuş biz ne yapalım gibi daha doğmamış çocuk kadının sorusu ayrı bi garip eşimde bi şey yapmayın demiş bende neden öyle cevap verdin dediğimde onlar düğün borcu ödüyor paraları yok dedi..Düğünü 4 ay önce yaptık ...ben de en azından bi çeyrek takarlar dedim başladı kavga kıyamet evde balkon camını kırdı beni itti evden çıktı anne babamın evine beni şikayet etmeye gitti ben şok ..annem geldi biraz toparlayalım diye 2 gün yanımızda kaldı daha beter oldu şuan konuşmuyoruz evin içinde çok sinirli bebeği çok istiyordu şuan nefret ediyormuş benden bebeği de aldıralım diyor ben 33 yaşındayım o 40 yaşında ne yapıcqğımız bilmiyorum annem bebeği lütfen aldırma ben bakarım kafasında adam 360 derece değişmiş hiç bişey umrunda değil biz evimizde mutlu bi çifttik oysaki onun ailesi şehir dışında ama ben kafayı taktım sürekli onlarla ilgili laf sokuyordum😞
Bana sadece o laf için cam çerçeve indirmiş gibi gelmedi ayrıca başka şehirdelermiş niye sürekli ailesiyle ilgili laf sokuyorsunuz ki kendinizi onun yerine koyun birazda eşim sürekli ailemle ilgili iğneleyici konuşsa bende soğurdum ayrıca yanlış anlamayın annemizin gelip sizde kalması daha saçma sizi toplayacak olan yine sizsiniz

Eşinizin şiddetini asla onaylamıyorum
Orası çok net

Anlamadığım nokta eşinizin ailesinden ne beklentiniz var da ilgisizler diye eşle kavga çıkıyor evde?
Eşinizle evlendiniz sonuçta
Eşim ilgisiz deseniz anlayacağım da
Ailesi ilgisiz diye huzursuzluk çıkarmak çok saçma geldi kusura bakmayın
Ki ilgisiz değillermiş bebek için ne yapalım diye sormayı düşün en insanlar sonuçta
Eşiniz de borç ödüyorlar diye gerek yok biz hallederiz demiş
Zaten borç ödemeseler de ne yapalım diyene liste vermek ayıp bence
Verilmesi gereken cevap zaten biz hallederiz olmalıydı
Daha üstüne nasıl istemezsin diye bari çeyrek taksınlar filan demek çok ayıp bence 🤦‍♀️🤦‍♀️
İlgi = para. Sanmıyorum ki kayınvalidesinin kendisini akşam yemeğine çıkarıp çiçek almasını bekliyor olsun.:confused:

Siz bu forumdaki bir kaç konuyu okusanız eş ailesi ile ilgili, gider kv’nin ellerini öpersiniz. Biz evlenirken kredi çektik, neredeyse yarısını kardeşi yurt dışına giderken ona verdik, o zaman 5 bin dolar yapıyordu. Ailesinin takılarını da o kredi ile aldı eşim. Üstüne her ay abisi bizden para istiyordu. Eşim kaç defa benden alıp verdi. Ki biz de o süreçte hem eşya taksitlerini hem krediyi ödüyorduk. Ayrıca laf sokmaları, hayatımıza karışmaları cabası. Aynı şehirdeyiz ve hala görüşüyoruz.
Eşinin tek hatası öfke kontrolü sorunu ve çocuktan önce boşanmamak.

Merhaba buraya genellikle hamilelikle ilgili konu açtım biz severek 1 yıl önce evlendik toplamda 3 yıllık bi ilişki eşimle genel olarak mutluyduk.. onun ailesi ile ilgili problemlerim oldu ilgisizlerdi bizim tek tartışma sebebimiz onlardı nerdeyse ..Hamilelik sürecinde şimdiye kadar sorunsuz giderken eşim annesiyle konuşmuş biz ne yapalım gibi daha doğmamış çocuk kadının sorusu ayrı bi garip eşimde bi şey yapmayın demiş bende neden öyle cevap verdin dediğimde onlar düğün borcu ödüyor paraları yok dedi..Düğünü 4 ay önce yaptık ...ben de en azından bi çeyrek takarlar dedim başladı kavga kıyamet evde balkon camını kırdı beni itti evden çıktı anne babamın evine beni şikayet etmeye gitti ben şok ..annem geldi biraz toparlayalım diye 2 gün yanımızda kaldı daha beter oldu şuan konuşmuyoruz evin içinde çok sinirli bebeği çok istiyordu şuan nefret ediyormuş benden bebeği de aldıralım diyor ben 33 yaşındayım o 40 yaşında ne yapıcqğımız bilmiyorum annem bebeği lütfen aldırma ben bakarım kafasında adam 360 derece değişmiş hiç bişey umrunda değil biz evimizde mutlu bi çifttik oysaki onun ailesi şehir dışında ama ben kafayı taktım sürekli onlarla ilgili laf sokuyordum😞
kaç yaşında insanlarsınız düğün borcunuzu onlara ödetiyorsunuz bi de utanmadan çeyrek takarlar mı dediniz? yuh

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X