Hamileyim eşim ayrılmak istiyor !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fazlasıyla yargılayarak konuşuyorsunuz yardımcı olmanızı beklediğim için konuyu açtım daha önce eşim iş batırmış ailesi borcunu ödemiş destek olmuş biz evlenirken bunları benden sakladı ben evlendiğimde öğrenmiş oldum ailesinin ona destek olduğunu ve borcunu ödediğini düğünümüz olduğunda yine de taktılwr takılarını ama ben sadece onlardan ilgi ve sahiplenilme bekledim evlenmesini istemediler onları o şehirde bıraktıkları için ben oğullarını ellerinden aldım kafasına girdiler ..Ben eşime iş ve ev imkanı sağladım kendimde çalışıyorum evet başında güvensizlikle başlayan bi evlilik oldu..ama birbirisi sevdik ve mutluyduk çocuk yaparken de planlı çocuk yaparken de planlıydı maddiyatta öyle ...orda bana şu cevabı verebilirdi hayatım mutlaka yaparlar torunları sonuçta ama o onların borcu var zor durumdalar mahvoldular gibi bi savunması ben de borç ödeyip çalışıp evime destek oluyorum...ve bi anda ayrılıksak istemesi bu çocuk benim için çok önemli dikkat et kendine diyen adamın çocuğu gözü görmemesi ...sinirlenince kendini kaybetmesi...tek başına çocuk büyütmek kolay mı ?çocuk oyuncağımı bu at çöpe !!bu nasıl kafa adamdaki ben kıymak istemiyorum gönlümden geçen bu değil 😪
Ya Allah aşkına evlendiğimizden beri ailesiyle ilgili laf sokuyorum diyen siz değil misiniz? Siz lafları sokun sokun o da “hayatım onlar borç ödüyor 🥰” desin, oldu.

Bir de ne ilgisi bekliyorsunuz koca koca insanlardan? Siz ilgi gösteriyor musunuz onlara mesela? Arayıp hal hatır soruyor musunuz? Oğullarının batırdığı işin parasını bile ödemişler daha ne yapsınlar?

Bence sizin öfkeniz eşinize. Beş kuruşsuz, borçla evlenmiş sizinle. İmkan sundum ona diyorsunuz. Bunun dile getirilmesi bile hoş değil belli ki içinize sindirememişsiniz. Eşinizin eksiğini aile tamamlasın istiyorsunuz. 40 yaşında adam sorumluluğuna sahip değil. Ailesine laf sokacağınıza neden sorumsuz adamla evlendim diye kendinizi sorgulayın.

Eşinizin ailesine karşı konuşmalarınız ve tavrınız çok sinir bozucu. Eşiniz sinirlenmekte haklı ama şiddet uygulamakta tabiki de haklı değil. Eşiniz sizden iyice soğumuş. 2 insanın birarada yaşaması hiç kolay birşey değil. Biraz dikkatli olmakta fayda var. Herşey birikerek gidiyor ve bir gün patlıyor. Siz de inadına yapar gibi sürekli iğneler moddasınız herhalde. Valla hanımefendi sizi uyarayım. Kimse kimseyi çekmiyor. Etrafım evlenip 1 yılda boşananlarla dolu. Aman hamile, çocuk var boşanmayalım demiyor kimse. Daha 1 yılda bu hale gelmeniz çok kötü olmuş.

Kaynana devamli sizinle ugraşsa ve kafaya taksaniz bir nebze tamam da ilgisizler diye kavga etmek ne Allah askina. Bazilariniz ne istiyorsunuz şu eş ailelerinden cidden anlamiyorum. Adamla evlendiniz, anasi babasi sizinle NİYE ilgilensin?
İyi olmuş eşiniz boyle yapmasa siz susmayacakmissiniz belli ki. Yoktan da anlamiyorsunuz.

Fazlasıyla yargılayarak konuşuyorsunuz yardımcı olmanızı beklediğim için konuyu açtım daha önce eşim iş batırmış ailesi borcunu ödemiş destek olmuş biz evlenirken bunları benden sakladı ben evlendiğimde öğrenmiş oldum ailesinin ona destek olduğunu ve borcunu ödediğini düğünümüz olduğunda yine de taktılwr takılarını ama ben sadece onlardan ilgi ve sahiplenilme bekledim evlenmesini istemediler onları o şehirde bıraktıkları için ben oğullarını ellerinden aldım kafasına girdiler ..Ben eşime iş ve ev imkanı sağladım kendimde çalışıyorum evet başında güvensizlikle başlayan bi evlilik oldu..ama birbirisi sevdik ve mutluyduk çocuk yaparken de planlı çocuk yaparken de planlıydı maddiyatta öyle ...orda bana şu cevabı verebilirdi hayatım mutlaka yaparlar torunları sonuçta ama o onların borcu var zor durumdalar mahvoldular gibi bi savunması ben de borç ödeyip çalışıp evime destek oluyorum...ve bi anda ayrılıksak istemesi bu çocuk benim için çok önemli dikkat et kendine diyen adamın çocuğu gözü görmemesi ...sinirlenince kendini kaybetmesi...tek başına çocuk büyütmek kolay mı ?çocuk oyuncağımı bu at çöpe !!bu nasıl kafa adamdaki ben kıymak istemiyorum gönlümden geçen bu değil 😪
Siz bu aileden ne istiyorsunuz ki, insanlar 40 yaşında oğullarını arkasını toplamış, iş batırmış borcunu ödemiş, evlenmiş takıları için yine borç ödüyor. Eşiniz tabi ki çeyreğe gerek yok diyecek o kadar da yüzsüz değilmiş demek ki.

Eşiniz sizden yaşadıklarıni gizlediyse bunun suçu ailesi değil. Aile ne yapıp sizi sahiplenecek onu da anlamış değilim. Güvenilir biri olmadığı baştan belli olan eşten hemen hamile kalmasaydınız keske. Adam sorumluluk sahibi biri değil belli ki. Çocuğu aldır demesi de bundan.

Sizinde eşinize tepki göstermeye gücünüz ve yüreğiniz yetmeyince ailesinden çıkarmaya çalışmışsınız hırsınızı o da elinizde patlamış.

Kimbilir günlük evde nasıl kaos çıkarıyorsunuz?° Yoksa kolay kolay insan pencere kapı indirmez..

Gerçekten, eşinizle ailesi ilgisiz diye mi kavga edip duruyorsunuz. Sizce yaptıklarınız normal mi?

Daha 10 haftalık hamilesiniz ve şimdiden çeyrek peşine düşmüşsünüz. Ayıp eden biri varsa sizsiniz.

Eşinize de bunları böyle tek avazda söylüyorsanız eyvah vah. Sizi kabullenmediklerini bildiğiniz insanlardan ne diye ilgi ve sevgi bekliyorsunuz? Kaldı ki sevse ne sevmese ne, çok lazım olan bir figür mü hayatınızda? İlle de sevgi ille de ilgi ille de kabul edin beni falan ne gereği var?

Canim bak borc yaptiklarini biliyorsun. Üstelik daha önce esinin borcunu ödeyip destek olduklarini da biliyorsun. Sana yalan söyleyen veya eski borclarini söylemeyen senin esin. Annesinin babasinin sucu tam olarak ne? Hala kocaman adam icin borclanmislar..oglunu caldin kafasina girmis olabilirler. Ne olucak. Önemli olanevdeki huzur. Esin onlara karsi ne kadar borclu oldugunu biliyor. Tabi ki laf söyletemez. Sen önce bir kendine gel simdi. Oturup sakin kafayla ne yapacaginizi konusun. Esiniz de hatalarinin farkinda olmali. Siz de kendinizi parcalamayin. Adam 40 yasin üstünde. Bir isi de kendi becersin. Allah bebeginizi saglikla kucaga almayi nasip etsin.

Eş ailesi de olsa kendi ailenizde olsa kimse sizin için maddi yada manevi bir şey yapmak zorunda değil. Öncelikle bunu kabul etmelisiniz. Hepimiz evlenirken hesap kitap yaparak kendi evimizin ihtiyaçlarını kendimiz alarak evlendik. Destek görmeyen tek kişi siz değilsiniz. Kaç yaşına gelmiş kadın belliki nezaketen sormuş oğlu nasıl anne benim çocuğuma altın tak diyebilir. Bekleseydiniz bir çocuk doğsun belki takacaklar şimdiden bunun düşüncesine girmek nedir. Sizin şu durumda tüm derdinizin karnınızdaki bebek olması gerekirdi. Ayrıca planlanmış ve istenmiş bir bebeği biz vazgeçtik der gibi aldırmayı düşünmek nedir. Bir baba bunu dese bile bir annenin bunu aklından geçirmesini mantığım almadı. Hiç mi bağ kuramadınız bebeğinizle.

Kimse kocamın suçu demiyor ama
Anası babası alsaydı yoksa doğurmasalardı diyor
Eşya mı aldı da oğlunu/torununu görmeyi hak ediyor diyollar 😭
Kaynanalar çok mağdur 😥

Kayınvalidemden dolayı azılı bir kayınvalide düşmanı olarak😈 mağduriyetine inanıyorum. 😁
Ama inan bu zihniyette bir gelin adayı sen saray inşa edip versen, altın kubbesi eksik, taht odası yok, altın varak oymaların şeklini beğenmedim, bana sormadı der yine seni kapı önüne koyar. 😏
İyilerle karşılaşmak dileğiyle...

Bizim çok büyük sorunlarımız yoktu onun ailesi sorundu terapiyi kabul etti ben o paraya acımam zaten kendisinin öfke kontrol sorunu var hatalarını kabul edip pişman oluyor
o zaman boşanmadan terapiyi deneyin sonuçta çocuğunuz doğacak bir anda sinirle aldır diyip pişman olabilir.

bence sizin de düşüncelerinizi değiştirmeniz gerek ,mesela insanların nasıl davranması gerektiğine karar verip tüm çevrenizi siz yönetemezsiniz...sizin de hayata bakış açınız sıkıntılı bunun da psikolojik bir nedeni elbette vardır.

Canim bak borc yaptiklarini biliyorsun. Üstelik daha önce esinin borcunu ödeyip destek olduklarini da biliyorsun. Sana yalan söyleyen veya eski borclarini söylemeyen senin esin. Annesinin babasinin sucu tam olarak ne? Hala kocaman adam icin borclanmislar..oglunu caldin kafasina girmis olabilirler. Ne olucak. Önemli olanevdeki huzur. Esin onlara karsi ne kadar borclu oldugunu biliyor. Tabi ki laf söyletemez. Sen önce bir kendine gel simdi. Oturup sakin kafayla ne yapacaginizi konusun. Esiniz de hatalarinin farkinda olmali. Siz de kendinizi parcalamayin. Adam 40 yasin üstünde. Bir isi de kendi becersin. Allah bebeginizi saglikla kucaga almayi nasip etsin.
Akşam konuşucam terapist konusunda benim de hatalarım var farkındayım

Ya zaten kaç gündür üst üste çocuklara yapılan olayları izlemekten piskolojim bozuldu.Devamlı neden böyle insanlar anne baba oluyor diye sorguluyorum.Bu nedir Ya ne demek çocuğu aldıralım.Tek suçlu çocuk sanki!Bunu diyen 40 yaşında adam birde.

Eski konularınıza baktım zaten sinir oluyorsunuz eşinizin ailesine daha ne bekliyorsunuz.Ben sinir olduğum insanlar bana bir iğne almasın diye dua ederim.İnsanlar borç Ödemiş azda olsa altın takmış neyin kafasındasınız kimse bişey yapmak zorunda değilki.

ASLAA VE ASLA KOCANIN YAPTIĞI ÖKÜZLÜĞÜ KABUL ETMİYORUM ama başka türlü size tepki verebilirdi kırılabilirdi aşkım annemler borç ödüyor hele bi sağlıkla kucağımıza alalım annembabamda görevleri neyse yaparlar merak etme diyebilirdi ..

fakaaaaaat bu konuda size daha çok kızdım ben.. bazı şeyler istenmez hak edilir anlatabildim mi:/

İkiniz de şaka gibisiniz ama siz biraz daha fazla. Eşinizin ailesi sizinle ilgilenmek zorunda değil. Eşinizle evleniyorsunuz ailesini ölene kadar maddi manevi sömürmek üzerine bir anlaşma yapmıyorsunuz. Bu gelinlerin de ne istediği belli değil birisi her şeye karışıyorlar her şeyi onlar yapmak istiyor diye şikayet eder birisi ilgisizler diye.

Düğününüzü de yapmak zorunda değillerdi eşiniz 40 yaşında adam kendi imkanı neye yetiyorsa o şekilde evlenmek zorundaydınız bence. Aile canı isterse ve kendilerini sıkıntı sokmayacaklarsa destek olmalı.

Sizin sürekli eşinizin başının etini yendiğinizi düşünüyorum. Adamı çıldırtmışsınız, sizi ne şekilde ittiğini bilemiyorum eğer dozajı biraz abartılıysa işte onun şaka gibi olduğu yer sadece burası. Çocuğu aldıralım diye ciddi söylediğini düşünmüyorum eğer öyleyse birlikte alınan bir karardıysa bebek yapmak dengesizin birisi kocanız. Ancak ben de sizinle evli kalmak istemezdim. Para muhabbeti yapan hiçbir kadınla evlenmezdim erkek olsaydım, yolunacak kaz arıyorlar kendilerine. Evliliğiniz huzurlu olsun istiyorsanız biraz para konusunda dilinizi tutmayı özellikle eşinizden bağımsız bireyler için eşinizle tartışmamayı öğrenin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X