• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ama felaket karışığım :( bilgilerinize ihtiyacım var

• Konu Sahibi Konu Sahibi serinim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ilk ay benim salaklığımdan oldu çok gezmekten orda burda kalmaktan hep ilacımı unutuyodum o yüzden oldu.
konuşmaların çocukça demişsin seni anlıyabiliyorum hakta veriyorum çünkü sen bi bebeğe sahip olmak için canını canına katmışsın senelerce uğraşmışsın ne diyebilirimki zaten asıl anne sizsiniz benim annemde öyle... benim olmam için hem annem hem babam amelyat olmuş 4 sene uğraşmışlar 4.seneden sonra olmuşum ve annem her dk anlatır o yüzden bebeklerinizde çok şanslı...
benim derdim 5 sene sonra kesin olucaktı ozaman olsaydı değil arkadaşlar hamileliğimi bilmeden eyer yazdıklarımı okuduysanız birsürü şey yaptım bu yüzden inanılmaz tedirgin olduğum için bunları düşünüyorum belki bebeğimin çok sağlıklı olduğunu öğrensem bi korkum olmasa herşeyi bi kenara bırakıcam....
ben daha 8 haftalığım sanırım karnım çıkınca anlıycam gerçekten anne olucağımı şuanda bi garibim...
inşallah ... yinede teşekkür ederim..

canim sen i yadirgadigimi düsünme sakin
ama bu cevaplarinla benim ne demek istedigimi anladigina sevindim
endiselerini cok iyi anliyorum
insallah bebeginde cok sagliklidir
sanirim 5. ayinda bir kontorl yaptirirsan bebeginin sorunlu yada olmadigini anlasiliyormus
dedigim gibi tek dilegim saglikli olmasidir
ayrica onun bir ilk hareketlerini ve kalp atislarini duydugun an anne olan ve sana tepki veren herkesi daha iyi anlayacaksin eminim
hakkinda hayirlisi
insallah güzel haberlerini aliriza.s.

ben seni anlıyorum canım ve bence sen plansız da olsa başına gelen bu yeni mucizeye hazırsın. hem bakımlı, hem sevgi dolu, bebeciğini dünyalar kadar seven genç güzel bir anne olacaksın eminim. bu kadar tereddüte düşmen ve sorular sorman bunu gösteriyor. röntgen olayını da hiç kafana takma bir arkadaşım 5 aylık hamileyken dayanılmaz bel ağrıları yüzünden tomografi çektirmeye gidiyor ve orda öğreniyor hamile olduğunu. hemen doktoruna gidiyor tomografi zarar verir mi diye bişey olmaz diyor doktoru ki onunki 5 aylıkken. senin daha başında hamileliğin. bişeycik olmaz Allah'ın izniyle.. süprizzzzz
bu arada bizler için de dua et emi.. doğumdan sonra da daşş gibin bi anne olda görenler maaşallah desin.. laelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelae

canım yaaa nası içimi serinlettin :) çok teşekkür ederim :)
evet kesinlikle haklısın ben bakımlı bi anne olmakta istiyorum bi yandan da işte o soru işaretlerinden dolayı bebeimle ilgili endişelerimm var o yüzden bukadar endişeleniyorum...
bugün eşim röntgenimi çeken uzmanla görüştü kesinlikle bişey olmaz demiş çünkü tahminimizce ozaman 1 haftalıkmış demiş. bu yüzden 1 haftalıkken çekildiğinde zaten zarar görmüş olsaydı bikaç gün içinde düşerdi demiş eşin korkmasın demiş. inan okadar çok içim rahatladıki anlatamam ama işte insan ister istemez düşünüyo anne olunca insan önce kendinide düşünüyo ama inan bu formu açtıktan sonra kendimden çok bebeğimi üşünmeye başladım Allahım herkeze sağlıklı bebeişler versin ve Allahım isteyen herkezi anne yapsın...
dualarım sizinle.....
innnşallahhhhhhhhhhh ağzın bal yesin valla albümin çıktı bende bide :) çok taş bi anne olabilceimi sanmıyorum gök taşı olurum ancak sırnaşık şey zavallı kocam zaten çok zayıf bende zeytin yutmuş karınca gibi dolaşırıs artık kaydirigubbakcemile3

canim sen i yadirgadigimi düsünme sakin
ama bu cevaplarinla benim ne demek istedigimi anladigina sevindim
endiselerini cok iyi anliyorum
insallah bebeginde cok sagliklidir
sanirim 5. ayinda bir kontorl yaptirirsan bebeginin sorunlu yada olmadigini anlasiliyormus
dedigim gibi tek dilegim saglikli olmasidir
ayrica onun bir ilk hareketlerini ve kalp atislarini duydugun an anne olan ve sana tepki veren herkesi daha iyi anlayacaksin eminim
hakkinda hayirlisi
insallah güzel haberlerini aliriza.s.

yok kesinlikle düşünmüyorum bazen kızıyorum biliosun bu aralar insanlar felaket sinirli ve duygusal oluyo bende o karmaşık duyguları fazlasıyla yaşıyorum a.s
doktorum 4.ayda ikili test yapılcağını söyledi sonrada üçlü test yapıcakmış ozaman zaten bişey varsa çıkar dedi. ayrıntılı ultrasonada sokucak 4 boyutlu ultrasonada. çünkü adamın başının etini yedim bu durumlar yüzünden tamam dedi senin içini rahatlatmak için her şeyi bütün testleri yapıcam dedi.yerimseniben
ben şuanda da anlyıorum tepki verenleri ama bazıları gerçekten acımasız davranıyolar beni tanımadıkları için onlarada hak veriyorum beni sadece kendini düşünen biri olarak gördüler aslında öyle olmadığını anlatamadım...
tabiki kendimide düşünüyorum ben orda onları yazarken beklerdimki arkadaşım saçını boyatabilirsin dibine gelmiycek şekilde röflede yaptırabilirsin bi zararı yok filan deyip fikir verirler die düşündüm ne bilim çok tuzlu yeme şişmezsin ozaman yürüyüş yap devamlı en az günde yarım saat filan demelerini bekledim ama ya ben kendimi ifade edemedim ya onlar yanlış anladılar...
neyseki doktoruma telefon açtım ve sordum bunları boyatabilceğimi benimde ruh sağlığımın önemli olduğunu kesinlikle bencillik olmadığını söyledi içim rahatladı ama kesinlikle dibe gelmemesi lazımmış 1 cm geriden olucakmış. tuzlu yemememi filanda söyledi...
inşallah canım inşallah......
herkezin hakkında hayırlısı bebeim sağlıklı doğsun hiçbişey istemiyorum:1hug:

bazı arkadaslar cok cok katı konusmus neden oyle yapmıslar anlamadım cok agır dilekler bunlar.. :1no2:

canım bu soru ısaretlerının hepsı bes para etmez ben sana soyleyım :) yanı bır cocuktan tereddut etmek ıcın cok daha gereklı sebepler olmalı..
hamılelıgın vermıs oldugu duygusal karmasayı anlayabılıyorum.. bu yuzden normal karsılıyorum durumunu..
bu arada doktoruna danısarak 3-4 uncu aydan sonra sacların ıcın cozum bulabılırsın.. ben oyle yaptım.. boyattım..
yanı hamıle kaldın dıye dunyanın sonu degıl kadınlıgın acısından..
gecenlerde bır doktoru dınledım tv de.. hamılelık sankı bır hastalık yada olagan ustu bır durum gıbı goruluyor dedı..
hayır boyle degıl hamıle olmak hastalık degıldır basınızda agrayacak ılac alacaksınız (tabı ona uygun olanları) sacınıza basınıza bakacaksınız evyah hamıleyım dıye kendınızı salmanıza gerek yok dedı..
çok dogru bence de.. ayrıca kılolu da degılsın... dıkkatlı beslenerek en uygun kıloda bıtırırsın hamılelıgını..
Allah hayırlı saglıklı evlat versınde.. bır kucagına al, kokla, bak nasıl unutturuyor senın sacını basını.. :)

canım...
sana asla niye aldırdın, niye saçını başını düşünüyorsun, şudur budur demiycem...
ben bu duruma başka bir yerden bakıcam...
korunduğun halde hamile kalıyorsun..
üstelik kalıcı dövmelerin var...
daha hazır değilsin vs..........
bu durumdayken bile rabbim sana o bebeği gönderdiyse bence bunun hikmeti çok büyük..
bebeğini aldırmayı düşünmediğin için sana ilk önce teşekkür ederim..
karnındaki küçük fasülyene sahip çık..
sonra aldığın o kilolar bile o kadar güzel olacak kiiii.. herşeyin keyfine var... sakın kendine hiçbirşeyi sorun yapma olur mu?
saçlar konusunda bende senin gibi üzülmüştüm. bende sarışınım çünkü...
böyle düşünmen de gayet normal insani bişey bence...
ama şimdi diyorum ki; keşke bebeğim ölmeseydi de saç diplerim uçlarıma kadar aksaydıı :çok üzgünüm:

ruh halinde agresif yazıyo gerçektende agresifsin.
senin olmuyo olabilri anneminde senelerce olmamış sonunda olmuş
benim şimdi oldu beklemezken oldu die değerini niye bilemiyim sen benim tarzımı biliomusunki bilmeden konuşuyosun belki senden bin kat daha sevicem çocuğumu bin kat daha değer vericem tanımdan etmeden saçma sapan konuşma.
benim tereddütüm başka konulardaydı anlamadan etmeden saldırıya geçmişin.
ben herşeyin değerinii çok ii biliyorum sen merak etme..
allah sanada versin...

böyle bencil insanlari görünce agresif oluyorum elimde degil benimde tarzim bu....
tipki senin hosuna gitmeyen bir yorum aldiginda agresiflestigin gibi....
ayrica ben sana saldiri falan yapmadim sadece meleginin degerini daha iyi anla icinde bulundugun ruh halinden daha cabuk kurtul diye sana tüp bebek yada asilama forumlarini oku dedim...ama anlasilan ön yargili olan sensin..ayrica benim cocugum yok evet ama senin gibi bencil bir anne olcagima varsin hic cocugum olmasin...
cünkü acaba bencillik mi ediyorum diye soran sendin....aldigin cevaplar istediklerine uymayinca hemen saldiriya gecende sensin....
ama yinede kusura bakma ki ben bazi insanlar icin sac boyatmanin kilo alip vermenin bir canlinin yasamindan daha degerli oldugunu düsünen insanlar oldugunu unutmusum....
sana bebeginle mutluluklar insallah saglikli bir evladin olur...

sana doktor olarak sunu soyliyeyim bir cok tani icin zaten gerekli testleriniz var onlari yaptirmadan kesin konusmak yersiz olur ancak size sunu soyliyebilirim vucut bebege sahip olduktan sonra cekilen rontgen sac boyama gibi islemler bebege zarar vermez ne zaman anne hamileligi ogrenir bebekle arasinda bag kurulur iste o zaman bu islemler yapilirsa bebege zarar verir korkmayin bebegi ogrenmeden oncekiler bebeginizi etkilememistir bu doganin bir mucizesidir sac boyaniza gelince 3.ay dolduktan sonra sac boyamanizda bir sorun yok tibbi gercektir endise etmeyin hamilelik evresinde sebze protein gunluk miktarda karbonhidrat agirlikli beslenir hamileyim diye herseyi yemez 10-15kg arasi kilo alirsaniz dogum sonrasi eski kiloniza donersiniz endiselenmenizde normal boyle celiskiler yasamanizda hormonal bir durum bebege alistikca degiseceksiniz her hamile farkli farkli gelgitler yasar.....sunu unutmayin ki hicbir yontem %100 korunma saglamaz risk herzaman olabilir size tavsiyem dr guvenin testlerinizi takip edin iciniz rahat etmezse birkac dr gorusun hayirli dogumlar dilerim

canım allah herşeyin hayırlısını nasip etsin.
fakat düşünce olarak herşeyi kafanda silmelisin en başta o karnındaki masum canlı şuan senin üzüntünle sıkılıyor sevinçlerinle mutlu oluyor annenin psikolojisi bebeği çok etkileyen bir unsur bende tam dört ay bir haftalık hamileyimm ve hayatımda ilk defa kilo alıyorum karnım şişiyor diye mutlu oluyor gurur duyuyorum anne olma duygularına bir an önce geri dönmeli gerekir ise profosyenel olarak yardım almalısın bir tek sen değil senin düşüncelerinde olduğu gibi her annenin bunu yapması gerekir diye düşünüyorum ki ilerde sağlıklı ve topluma faydalı bireyler yetiştirilebilsinn...
emin ol doğum yaptığında bu düşüncelerin hepsi geçecek hatta güleceksinn geçmiş günlere sağlıkla bebeğini kucağına almanı temenni ederim....

daha öncede çocuk aldırmışsın ve bebeğinin olabileceğini biliyosun ama sorumsuzluk yapmışsın ve korunmamışsın o olmuş bitmiş bişey gelelim asıl konuya annelik çok kutsal bi görev ve çok güzel bi duygu sen şimdi karışık olduğun için böle diyosun ama ilerki aylarda kıpırdamaya başladığında o duyguyu daha iyi anlıcaksın hele bi kucağına al o zaman keşke daha önce yapsaymışım diceksin ve kompleklerinde geçecek ne olmuş yani 9 ay saçını boyatmasan hem vücudum bozulmasın istiyosanda şimdiden önlemini al kremler felan kullan çatlak olmaz millet bebek ararken sen bulmuşunda bunuyon eşin seni seviyosa o halinlede beğenecektir hem keyfi değilki bi can taşıyosun ve bunun için fedakarlıkta gerekiyo senden bi parça canından kanından bi parça bence senin korkuların çok yersiz insan istedikten sonra herşeyin üstesinden gelir allaha şükret şikayet etme yoksa kötü şeylerle karşılaşırsın senin yavrundan daha önemli hiçbişey olmamalı varsın vücudun bozulsun varsın saçının boyası çıksın bunlar yerine gelir ama herşeyden önemlisi sağlıklı ve hayırlı bi evladının olması çünkü bunlar yerine gelmez herşeyin güzel bi yanı vardır sende bunun güzelliğini yaşa hamileliğinin tadını çıkar böle kuruntulardanda vazgeç zaten çok büyük bi günah işlemişsin bi cana kıymışsın bari bırakda bu dünyaya gelsin bunun günahına girme

saçını boyatamamak mı kilo almak mı eğer bunları düşünerek o bebeği aldırmayı düşünüyorsan hiç dıurma hemen aldır çünkü o küçük meleği hiç mi hiç haketmiyorsun demektir benim gibi hamile olabilmek için aylarca uğraşanlar var kendini onların yerine koy ve çok iyi düşün!!!!

aynen bencede anne olmak okadar kutsal biseyki sen b duyguy anlycak son kisisn...sok oldm resmem yok artik inanmiyorm :S

vay be anneliği nasılda ayaklar altına almışsın.çocuk istemiyorsan korun gzlim.o masum bebeğin ne suçu var.yazık valla yazık.gerçekten annelik duygusu olsa sende bebeğinin saçının teline bile zarar gelsin istemezsin..

ya canım bebeğin öncelikle hayırlı olsun .. benim bir sorum var..

hapı biz içiyoruz .. kocamız verem ilacı alınca nasıl hamile kalabiliyoruz .. onu anlamadım?

sonucta ilacı kullanan kocan, dogum k. hapını içen sen? o ihtimali istemeyenler bilsin yazık...
istemeden hamile kalanlara da üzülüyorum... herkes isteyerek kalır insallah

ben senin gibi insana anneliğin yakısmadığını düşünürüm arkadasım kusura bakma sen git saçını boyat bebek senin neyine
Bence bu kadar ve buna benzer sert tepkiler vermemeniz lazım.Bend evlendikten altı yıl sonra hamile kalmaya karar verdim.Bebeğimi düşünen her anımı bebeğimle geçiren onun bir gülüşü için göze alamayacağım hiiç ir şey yoktur açıkça söylüyorumki bebeğim için kıramıyacağım insan ve bir insanın aklına gelebilecek herşeyi yaparım,ancak evlendiğim zaman hiç çocuk istemedim,rahay sorumsuz yıllar yaşamak istedim ve arkadaşın saydığı sebeplere benzer sebeplerden dolayı.isteyerek hamile kaldığımda bile ne yapıyorum ben diye zaman zaman kendimi sorguladım.İstemeden dikkat ettiği halde hamile kalmış zor bir durum ama ben kürtajdan yana değilim olan olmuş artık,insan bir şeyler kaybederken bir şeyler kazanırda anne olduğun zaman inan kazandıklarının çok daha değerli ve çok daha fazla olduğunu anlayacaksın.Kilo vermek o kadar zor değil ben bir sene srmeden eski kiloma kavuştum.

Ya şoktayım yaa,bir kere konuyu açana,altına sakince yazanlara şaştım.
Bu kadar insan malını mülkünü satıp savıp bir bebek için mmücadele ediyorken,pess...
Allah hayırlar versin.

birincisi 26 yaşında aklı başında olması gereken yetişkin bir insansın bebeğinin sağlığıyla ilgili endişelerini anlıyorum bu soru işaretlerinin yanıtını doktorunla paylaşarak hamileliğin devamında takip edip çözüm bulabilirsin hemen pes etmek yerine sağlıklı olacağına inanıp bebeğinin seninle kalması için çabala ve Allah a sığın inşallah bebeğinin sağlığı yerindedir gelelim ikincisine doğumda kilo alınca eşinin seni beğenmeyeceği 9 ay saçını boyatamıycak olman ve bebekle gezip tozamaz hale gelmek daha önemli ve içler acısı senağlama bence sen oturup iyice düşün acaba ben annelik gibi güzel bir duyguyu hakediyormuyum diye bir sor kendine ve bence kendini bir toparla böyle basit sebepler için bir cana kıymayı göze alabileceksen eğer pes doğrusu anne olabilmek için nelerden vazgeçerim biliyormusun ama boşver paylaşsamda anlamazsın belki biraz eleştirdim kızabilirsin okuyunca ama böyle bir konu açarken ne bekliyordun ki ebru şallıda doğum yaptı demet şenerde ve benim çevremde onlar gibi evlilikten sonra formunu koruyan birsürü kişi neyse karar senin sonuçta.....

üstteki mesaja düzeltme:doğumdan sonra formunu koruyan birsürü kişi

Üff baştan sona geyik muhabbeti işte.Sinirlerim bozuldu,mevzulara bak...

inanamıyorum kesinlikle arkadaşım aklım almadı benimde senin bu düşüncelerine saygı duymayı çok isterdim malesef asla saygı duyamıcam çünkü ben ve benim gibi burda bisürü arkadaş bir bebek sahibi olabilmek için neler yapıyor uğruna neler döküyor. ben heray regl olduğumu gördüğümde oturup saatlerce ağladığımı biliyorum ve hamile kaldım sağlıklı olması için yataktan kalkmadan yattım ya keşkee yaşasaydı bebeğim ... şimdi sana tavsiyem anneliğin ne kadar kutsal olduğunu farkına varman için bir doktora git ve bence usgde kalp atışını,varlığını görr. ha eğer ozamanda ben bu bebeği istemiyorum dersen ozaman bencede durma aldır.

Back