• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikten korkuyorum

Ben de doğumdan korkardım. Doğum o süreç içinde en kolayıydı sadece 15 dakikada her şey tamamlandı, mesele iyi bir doktorla karşılaşmak. :)
Nasıl doğum yapacağımıza doktor mu karar veriyor bunu da anlayamadım bazıları doktorum istemedi vs diyor ben genel anestezi istesem yok hayır deme durumu var mı acaba

Nasıl doğum yapacağımıza doktor mu karar veriyor bunu da anlayamadım bazıları doktorum istemedi vs diyor ben genel anestezi istesem yok hayır deme durumu var mı acaba

Normal doğum için bedeniniz, ruhunuz uygunsa elbette doktorunuz bunun için yönlendirir.
Ancak benim için zorunlu bir erken doğumdu. Sezaryen kararı verildi genel anestezi de almadım. Sohbet ederek kızımın karnımdan ilk çıktığı âna şahit olduğum bir operasyondu. O kadar korkacak bir durum yok. Benim de anksiyetem var doktorum da biliyordu çok sakin ilerletti süreci.

Normal doğumda epidural alabilirsiniz. Ayrıca sakinleştirici yapıyorlar damardan. Bir de merak etmeyin o anda aklınıza bu korkularınız falan gelmiyor. Anda kalıyorsunuz.

Normal doğum için bedeniniz, ruhunuz uygunsa elbette doktorunuz bunun için yönlendirir.
Ancak benim için zorunlu bir erken doğumdu. Sezaryen kararı verildi genel anestezi de almadım. Sohbet ederek kızımın karnımdan ilk çıktığı âna şahit olduğum bir operasyondu. O kadar korkacak bir durum yok. Benim de anksiyetem var doktorum da biliyordu çok sakin ilerletti süreci.
Normal doğum düşünmüyorum çok daha zor geliyor bana dediğiniz gibi doktorun sakinleştirmede önemi büyük gibi kendini güvende hissettikçe rahatlıyorsun

Bende doğumdan çok korkuyordum ama yaparım dedim.6cm acilmam vardı beni doğum odasına aldılar o ortamı görünce ödüm koptu ve hemen orda vazgeçtim.beni acil spinal anesteziyle sezaryen yaptılar.cok güzel geçti sonrasında 1 -2 gün ağrı vardı ama dayanilamayacak ağrılar değil.benim gibi nazlı biriyseniz sezaryenle dogurabilirsiniz

Böyle durumlarda sakinleştirici verip vermediklerini bilmiyordum ama sanırım doktordan doktora da degısıyor acaba dogumhaneye girmeden verebilirler mi o ortamı görmek çok daha gerici. Daha önce korkusu olan birini görmemıstım rahatladım biraz daha herkes ne var bunda tarzı konuşuyor cunku
Tabi ki veriyorlar, zaten damar yolunuz açık oluyor, benim çok rahat geçti ameliyatım. Biraz uyudum, sonra fotoğraf çekiyorlardı “beni makaleye mi koyacaksınız ehehehe” falan dedim 😂 hiç korkmayın. Ben atlattıysam herkes atlatır. Ameliyat öncesi bütün gece uyumamış ağlamıştım. Halbuki uyuyabileceğim son geceymiş 🤪

Kızlar her kadın gibi bende anne olmak istiyorum zamanı geldiğinde. Bir yıllık evliyim doğum korkusu yüzünden çocuk düşünemiyorum çünkü panikatak hastasıyım çocuk bakmak veya hamilelik süreci beni korkutmuyor sadece doğum yapmaktan acı çekmekten korkuyorum. kapalı alanlarda duramıyorum doğuma girdiğimde nefessiz kalıp ölmekten korkuyorum canım çok acır diye korkuyorum elimde değil bu çocuk istemememe neden oluyor. Doğumhaneye girmeden bayılabiliyor muyum yada tamamen nasıl sakinleşebilirim?? Bu konuda yargılama yapılmasının doğru olduğunu düşünmüyorum bu korkuları yaşamayan beni anlayamaz hayatımda birsürü seyden mahrum kalıyorum korkularım yüzünden bu konuda ne yapabilirim ? Psikolog psikiyatri çok sefer gittim ve bir çözüme ulaşamadım
Sezeryan olursun ,prenses doğum olur suan doğum sancısı için çok seçenek var. Ama normal doğum bir anda gelistigi için aci çekme korkusu değil çocuğu kucağına alma merakı ağır basıyor. Kendini düşünmüyorsun. 2. Gebeliginde doğuma giden hiç bir anne kendisi için ağlamıyor evdeki çocuğu için agliyor. Ama evliliğin çok yeni biraz daha geçsin.

Ben de doğumdan korkardım. Doğum o süreç içinde en kolayıydı sadece 15 dakikada her şey tamamlandı, mesele iyi bir doktorla karşılaşmak. :)
Normal doğumda da iyi ebe. Benim ebem anne gibi yaklaştı ,o kadar güzel yönlendirip sakinleştirdi ki beni o an dünyaya çocuk getirebilen tek canlı benmişim gibi hisettim.

canım tatlıdır. 4100 kg oğlumu epiduralsiz normal doğurdum. kolaydı diyemem ama kucağıma aldıktan sonra her şey silindi. asıl doğduktan sonra bebek bakımı çok daha zor, desteksiz çok yıpratıcı bir süreç. tekrar doğuracak olsam o kadar zorluğuna rağmen gene normal doğurmak isterdim. yalnız panik atak için ilaç tedavisinden kaçmak anlamsız. boşu boşuna işkence çekmeyin, anne olmadan önce tedavinizi olun. inanın doğum yapmak anneliğin en hafif doğal ve belki de kolay yönlerinden biri. çocuk büyütmek çok daha meşakkatli.

Kızlar her kadın gibi bende anne olmak istiyorum zamanı geldiğinde. Bir yıllık evliyim doğum korkusu yüzünden çocuk düşünemiyorum çünkü panikatak hastasıyım çocuk bakmak veya hamilelik süreci beni korkutmuyor sadece doğum yapmaktan acı çekmekten korkuyorum. kapalı alanlarda duramıyorum doğuma girdiğimde nefessiz kalıp ölmekten korkuyorum canım çok acır diye korkuyorum elimde değil bu çocuk istemememe neden oluyor. Doğumhaneye girmeden bayılabiliyor muyum yada tamamen nasıl sakinleşebilirim?? Bu konuda yargılama yapılmasının doğru olduğunu düşünmüyorum bu korkuları yaşamayan beni anlayamaz hayatımda birsürü seyden mahrum kalıyorum korkularım yüzünden bu konuda ne yapabilirim ? Psikolog psikiyatri çok sefer gittim ve bir çözüme ulaşamadım
Doğuma Hazırlık Eğitimi alın. Psikolog değil de doğuma dair önyargı ve korkularınızı ancak ehlinden doğru bilgileri alarak aşabilirsiniz. Çoğu kadın doğuma dair bilgisizliğinden ve de kulaktan dolma korkutucu hikayelerden dolayı doğumdan korkar. İstanbul Doğum Akademisi araştırın. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum. Online eğitimleri de var. Ama birebir daha iyi olur. Pek çok şehirde de bu konuda sertifikalı ve eğitim veren doula ve ebeleri var, onlara ulaşabilirsiniz. Doktorunuzu çok iyi seçmeniz lazım. Doğumda yanınıza bir destekçi de alabilirsiniz. Çözümü var yani, bunları yaşayan tek siz de değilsiniz yadırganacak bir şey yok.

Bence bu durumla ilgili enerji terapistleri var onlardan destek alabilirsiniz
Ben bilinçaltı eğitmeniyim ama sizin bununla ilgili
Theta healing veya hooponopoono çalışması yapan seansı tam size göre korkular bağımlılıklar takıntılar rahatsızlıklar.her konuda seans alabilirsiniz bunu arastirin

Doğumhaneye girmeden bayılabiliyor muyum
😅
Bende böyle düşünüyordum. Doğumda ebe ıkınmazsan bu iş olmaz demişti. Bayılınmıyor yani

Şimdi sana bi formül vericem bunu uygula kesin sonuç😄
Hamile kalıyorsun. Sonra da artık çok geç oluyor bu bebek nasılsa bir şekilde dışarı çıkacak artık yok edemezsin. Mecburen doğuruyorsun👌

Bende senin gibiydim. Panikle atak hariç. İyi ki o deneyimi yaşamışım kendimle gurur duyuyorum🥰 Tavsiyem hamileliğin boyunca özellikle son aylarda bol bol hareket et. Ne kadar hareketli olursan doğumun o kadar kolay olur. Başarılar😊

Bende doğumdan çok korkuyordum ama yaparım dedim.6cm acilmam vardı beni doğum odasına aldılar o ortamı görünce ödüm koptu ve hemen orda vazgeçtim.beni acil spinal anesteziyle sezaryen yaptılar.cok güzel geçti sonrasında 1 -2 gün ağrı vardı ama dayanilamayacak ağrılar değil.benim gibi nazlı biriyseniz sezaryenle dogurabilirsiniz
Doğum sancısı çekerken beni sezeryana alın demiştim burdan geri dönüş yok demişlerdi. Beni mi yediler. Doğum odasına kadar gidip nasıl geri döndünüz

Ablam da sizden pek farklı değil direkt sezaryene aldılar normal doğuma engel durumu yoktu ama hiç denemediler bile direkt planlı sezaryen yaptı.

Normal doğumda epidural alabilirsiniz. Ayrıca sakinleştirici yapıyorlar damardan. Bir de merak etmeyin o anda aklınıza bu korkularınız falan gelmiyor. Anda kalıyorsunuz.
Herkese yapıyorlar mı sakinleştirici doğumdan daha önce sakınlestırıcı yaptırabiliyor muyum acaba ☹️ bu düşünceler bile engel oluyor hep bana

Kesınlıkle çok nazlıyım normal doğumu hiç dusunemedım bile çok cokk korkunc geliyor gözüme 🥲

Tabi ki veriyorlar, zaten damar yolunuz açık oluyor, benim çok rahat geçti ameliyatım. Biraz uyudum, sonra fotoğraf çekiyorlardı “beni makaleye mi koyacaksınız ehehehe” falan dedim 😂 hiç korkmayın. Ben atlattıysam herkes atlatır. Ameliyat öncesi bütün gece uyumamış ağlamıştım. Halbuki uyuyabileceğim son geceymiş 🤪
Hamile kalırsam doğum öncesi sizle konuşmam gerek mutlaka daha iyi kimse sakınlestırenez heralde 😂😂

En güzeli şunu düşünmek: binlerce yıldır insanlar hala çoğalıp doğuruyorsa, üstelik köyde kasabada doktorsuz bile olabilen bir şeyse demek ki yapılabiliyor. En donanımlı hastanelerde niye korkasınız?

Sezeryan olursun ,prenses doğum olur suan doğum sancısı için çok seçenek var. Ama normal doğum bir anda gelistigi için aci çekme korkusu değil çocuğu kucağına alma merakı ağır basıyor. Kendini düşünmüyorsun. 2. Gebeliginde doğuma giden hiç bir anne kendisi için ağlamıyor evdeki çocuğu için agliyor. Ama evliliğin çok yeni biraz daha geçsin.
Bende erken olduğunu düşünüyorum ama haliyle çevreden çocuk düşünmüyormuşum istemiyor musun diye çok baskı geliyor daha ne kadar erteleyebilirim diye düşünüyorum

Back