Hamilelikte uyku

hanmurt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2009
13
0
arkadaşlar ben 7,5 aylık hamileyim ve uyurken genelde yüzüstü uyuyorum beni zorlayan bir tarafı olmuyor ama çocuk için bir sakıncası varmı
CADIARZU

Bildiğim kadarıyla, 4 aydan sonra en sağlıklı yatma pozisyonu sol yan tarafta yatmaktır. Sırt üstü yatmak ana toplar damar sistemine baskı yapıyor ve bu hem anneye hem bebeğe sakıncalıymı.
Yüz üstü de sakıncalıymış. Seni zorlamıyor olabilir - yada sen bunun farkında olmayabilirsin canım.

Bence en iyisi dr'una danışmak. Gerçi herkes farklıdır ama ne olur ne olmaz..

ben de sol tarafınıza veya sağ tarafınıza yatın diye okumuştum sırt üstü bile tavsiye edilmiyor istersen bir internetten araştır.

teşekkur ederim bu arada bir sorum daha var masa başında çalışan biriyim haliyle bilgisayarda çalışmak için sürekli öne doğru eğilmek zorundayım bu belimi çok agrıtıyor karnımda iki büklüm oluyor acaba cocuk eziliyormudur normalde tekmelerini filan da gayet net hissediyorum yer değişimini anlıyorum her geçen gün çalışmak daha zor geliyor ama mecburum son aya kadar çalışmaya

Canım bende masa başı - sabahtan akşama kadar pc başında çalışıyorum. Ben birde normalde pek dik oturamam ve bu hamileliğimin ilerleyen zamanları için hiç değil.. Bilgisayarına göre oturma şeklini ayarla ki ekranı görmek için eğilmiyesin. Bebek ezilir mi bilemiyorum ama ne bebiş ne senin için rahat olacağını sanmıyorum ve ileride bel ağrıları çekebilirsin.

Ben arkama evden kırlent getirdim ve ayaklarımın altına çöp kovası koydum ve ara ara sırtımı destekleyerek hem pc de işimi yapıyor hemde bacaklarımı uzatıyorum. Pc ekranı sana ne fazla yakın nede uzak olsun. Ayrıca her 20-30 dk da bir ekrana bakmaya ara ver. Biliyorum bu bazen zor olabilir ama her fırsatta bunu yapmaya çalış.

Kendine ve bebişe çok iyi bak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…