• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte sigara 🤦🏼‍♀️

dlrfn

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2020
155
82
18
30
Arkadaşlar merhaba
Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra sigarayı bırakabilenler varsa bunu nasıl yaptığı konusunda yardımcı olabilir mi
2 aylık hamileyim öğrendiğim günden beri azalttım en düşük nikotinli olana en incesine başladım ama bırakamıyorum bi türlü bunun bi çaresi olmalı 🤦🏼‍♀️

Hamile oldugumu ogrendigim gun pakedi is yerimde rafa biraktim ve dokunmadim bir daha.

Dusunsene yeni dogmus bir bebege sigara icirilen bir video izlesen, sigara dumanini bebege ufleseler falan ne hissedersin? İste sen su an o videoyu ceken kisisin.

Arkadaşlar merhaba
Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra sigarayı bırakabilenler varsa bunu nasıl yaptığı konusunda yardımcı olabilir mi
2 aylık hamileyim öğrendiğim günden beri azalttım en düşük nikotinli olana en incesine başladım ama bırakamıyorum bi türlü bunun bi çaresi olmalı 🤦🏼‍♀️
Merhaba canim..mucadele ettigini gorebiliyorum..terapi alabilirsin..yada sigaranin yerine baska biseyler koyabilirsin..hergun bi onceki gunden dahada azalatmayi denemelisin..ve ictigin sigarayi kirarak icebilirsin..cok zor bir durum..bikere bende kimyasal atlatmistim..ve bi 5 gun ne yapcam ben diye duaunmustum o kisa surede..sigara yi cok az ictim..1 paket icerken o 5 gunde..sonra..internetten yazilar okudum..hamilelikte sigarinin o kucuck bebege ne kadar zarar verdigini okudum..ac lutfen oku..yada her sigara aklina geldiginde o yazilari okuyabilirsin..sigara icilen ortamlardan..yada sigarayi hatirlatacak kisilerden olaylardan nesnelerden..artik her ne ise uzak kalmayi dene..doktorunla konustunmu bilmiyorum bu durumu..doktoruna danis..emin ol onlar bu tarz durumlarda daha profesyonel cozum yollari biliyorlardir..insallah hic icmezsin..

Arkadaşlar merhaba
ilk gebeliğimi öğrendiğimde bende hemen azalttım bir iki gün 2 tane içtim sonra dedim ki ne yapıyorsun bebeğinden kıymetli mi o gün bıraktım bir dahada hiç ağzıma sürmedim şükür 6 yıl oldu, üstelik gebeliğe kadar sigarayı azaltmayıı bile aklımdan geçirmemiş bir tiryakiydim herkes çok şaşırmıştı, sende böyle güzel bir bahanen varken yapabilirsin bence bant falan deneyebilirsin sigarayı bırakma polikliniklerine danışabilirsin inşallah senin için de kolay olur

Arkadaşlar merhaba
Azaltma ile olmaz tek bildigim bu. Birden birakacaksin. Benim aklima dahi gelmedi hamileligimde. Eger bir tane iki tane iceyim azaltayim nikotini dusuge geceyim deseydim birakamazdim. Gec buldugum icin sanirim sigara cokta gozumde olmadi yeterki bebegim iyi olsun dedim. ALLEN CARR -SİGARAYİ BİRAKMANİN KOLAY YOLU diye bir kitap var ben okumadim fakat okuyup sigarayi birakan cok var belki isine yarar

Konu açıldığını görünce hemen yazmak istedim. Gebeliğimin 16. haftasındayım ve ben de sigarayı bırakamayıp azaltanlardanım. Ancak karar verdim ve artık 1 tane de olsun içmeyeceğim zaten hamile olduğumu öğrenene kadar çok fazla tükettim. Bu bırakma sürecinde ne yapabilirim beslenme olarak? Çok araştırdım ama yine buraya da sormak istedim, deneyimleyen varsa diye. Bebekteki nikotin miktarını gidermek için ne yiyip içmeliyim?

Konu açıldığını görünce hemen yazmak istedim. Gebeliğimin 16. haftasındayım ve ben de sigarayı bırakamayıp azaltanlardanım. Ancak karar verdim ve artık 1 tane de olsun içmeyeceğim zaten hamile olduğumu öğrenene kadar çok fazla tükettim. Bu bırakma sürecinde ne yapabilirim beslenme olarak? Çok araştırdım ama yine buraya da sormak istedim, deneyimleyen varsa diye. Bebekteki nikotin miktarını gidermek için ne yiyip içmeliyim?
Bebekteki ve senin cigerlerindeki nikotini atmaya yardimci besin var mi bilemiyorum. Yapabilecegin en iyi sey bol sebze meyve bol yogurt sut urunleri tuketimi.

Son dönemde hamile kalmaya çalışıyorum. Ama aklımın Bi kenarında hamile kalırsam sigara işi ne olacak sorusu var 😁 muhtemelen vicdan yaparım bebeğe zarar verdiğimi düşünüp ben katil anne miyim Allah korusun filan 😁 dumanı içime çekince dumanın direk bebeği sardığını ve nefessiz kalacağını düşünürüm muhtemelen. Bu da büyük korku yaratır bende

Son dönemde hamile kalmaya çalışıyorum. Ama aklımın Bi kenarında hamile kalırsam sigara işi ne olacak sorusu var 😁 muhtemelen vicdan yaparım bebeğe zarar verdiğimi düşünüp ben katil anne miyim Allah korusun filan 😁 dumanı içime çekince dumanın direk bebeği sardığını ve nefessiz kalacağını düşünürüm muhtemelen. Bu da büyük korku yaratır bende
Tam olarak soyledigin gbi zaten gobek kordonundan kandan nikotin direkt olarak bebege geciyor 🌸

Bende deli dehset icerdim ama tiksindim biri icerken görsem bile İcim kalkıyor simdi 🤢

Hamile oldugumu ogrendikten sonra 1tane bile icmedim 9 ay aserdim sigarayi resmen kendimle cok savastim hep cocugumda en ufak bir sıkıntı olsa Allah korusun hep kendimden bilecektim sigara ictigim icin boyle oldu diyecektim bu vebali bu vicdan azabjni dusununce zaten içemiyorsun. Bebeginiz dogunca sigara icilen bi odada tutar misiniz bebeginizi o dumanin icinde hangi anne kiyar dusunun.ama siz suan dogmamis bebeginize yolluyorsunuz o dumani 😥Insallah 1 tane bile icmezsiniz su saatten sonra.

Back