Neseliyimmm
merhaba..
Öncelikle bebeğinize sağlıkla kavuşmanız dileğimle :)
Hamilelik sürecinde doktorumun kontrolünde 9 kg aldım . Doktorum maksimum 12 kg alabileceğimi, fazlasının bebeğe ve bana zarar olacağını belirmişti. Aynı zamanda diyetisyen kontrolünde de şeker sorunum olmasın diye kontrollü beslendim.
Size naçizane tavsiyelerim:
Kahvaltıda 5 zeytin veya 2 ceviz yemeniz. Bu ikisinin yağ oranı birbirine denk. Peynir bir kibrit kutusu kadar. Yumurta kızartma yerine haşlama olmalı. Domates salatalık yeşillik istediğiniz kadar.. Tahinde yağ oranı çok yüksek o sebeple kontrollü tuketmelisiniz.
Ekmek çavdar ya da kepek ekmeği tercih edin.
Zeytinyağını ağırlıklı kullanın ama diğer yağdaki vitaminlerden de kontrollü alın.
Meyveyi abartmayın. Meyve düşündüğümüzün aksine şeker deposu. En masum meyve yeşil erik ve ananas. Özellikle karpuz, kavun, üzüm, incir bunlar da şeker oranı inanılmaz yüksek.
Karbonhidrat, pirinç de aynı şekilde. Pirinç yerine bulgur tüketin . Yediğimiz tatlılar, pirincin yanında çok masum kalıyor.
Salata istediğiniz kadar yiyebilirsiniz hiçbir zararı yok.
Mutlaka ara öğün yapın. Yani sabah kahvaltınızdan itibaren 2 saatte bir, birşeyler tüketmeye çalışın. Ara öğünlerde az yağlı süt veya yoğurt veya kefir tüketebilirsiniz. Yaninda da kuri kayısı veya grissini ile.. Yatmadan 2 saat önce son besininizi almış olun.
Öğlen sebze yiyorsaniz aksam protein alın. Veya tam tersi ..
Tabi ki kilonuz hamilelik haftanız yiyeceğiniz gıdalarla dogru orantılı olmalı.
Doktorunuzla veya bir diyetisyenle yemeniz ve yememeniz gerekenleri konuşabilirsiniz .