ben birkaç yıldır kilo almaktan hep korkmuşumdur, halbuki 54 kiloyu hiç geçmedim (yemekten hiç kısmamama rağmen, üstelik abur cubur çok yerdim.) hamile kalmaya karar verdiğimde marketten alış veriş yaparken abur cubur yerine, kuru kayısı, kuru üzüm, fındık, ceviz almaya başladım ki bunlara da bayılırım. kışın hiç kilo alıp vermedim, evden hafif bi kahvaltı yapıp çıkıyordum, okulda saat 11 gibi yarım ekmek tost yiyordum, akşam 5 gibi de mükemmel şekilde yemek yiyordum, arada atıştırmalıklarım da oluyor, buna karşın çok hareketli olduğum için kilo almadım. hamile kaldığımı öğrendiğimde 48 kiloydum, sonra ramazan araya girdi, ramazanda iştahım kesilir benim zaten, sanırım hamileliğin de etkisi oldu bu konuda, iki kilo daha verdim. ama ilerleyen aylarda dikkat etmeye çalışcam, kızartma falan yememeye çalışcam, çikolatayı da çok severim, onu da kısıtlıycam, zaten çikolata çocuğun ilerde hiperaktif olmasına neden oluyormuş diye duydum. ne bileyim işte, bana kilo dışında hiçbi fayda sağlamayacak şeyleri yememeye çalışcam, zaten kilo alırsam da kendimi suçlu hissetmem çok yedim de aldım diye.