Hamileliğin ilk ayları bilinçsizce çok kilo aldım :(

İlk aylarda fazla kilo almanın özellikle 6 aydan sonra tansiyon ve şekerle ilişkili sorunlara yol açması muhtemel. Doktorunuz ondan da hassas davranmış olabilir. Dikkatli olmanızı öneririm. Sizin kilo almanızla bebeğin kilo alması arasında doğrudan bir ilişki yok. 38 haftalık gebeyim 10 kilo aldım bebek yaklaşık 4 kilo çok şükür. Hatta bir süredir iri bebek kaygımız bile oldu diyet yaptım son bir buçuk ay kilomu hep sabit tuttum. Ona rağmen bebek 3ten 4e çıktı. Ben çok dikkatli olun derim. Kilo vermeseniz bile almayabilirsiniz dikkat ederseniz. Bana da son aylar en fazla kilo alınan dönem dediler ama alakası yok yani. 32 haftadan beri aynı kilodayım. Protein ve sebze ağırlıklı beslenirseniz hem kilo almaz hem de bebeği daha kolay daha hızlı büyütürsünüz 🙏
Çok doğru diyetisyene gideceğim çok takıp strese girmeye gerek yok zaten duygusal sinir be gel gitler yıpratıyor bazen bir de buna takmışsam biraz stres ve sinir de yaşıyorum bazen .. kilomu sabit tutmaya çalıscam dediğiniz gibi en azından bebek için beslencem minyon ve kısayım ben o yüzden dikkat etmeliyim :):KK43: teşekkür ediyorum 🥰

Ben de 60 ile hamile olup 71 ile bitirdim.dogum yapalı 11 ay oldu ve suan 61 kiloyum aylardır 66 olarak uzun süre kaldım doğumdan sonra.Size gelirsek bence kilo alımınız çok anormal gelmedi normal yani.Bir anda almış olabilirsiniz belki de sonrasında yavaşlayacak alımınız.Böyle şeyler için hiç kendinizi üzmeyin derim.Bebeginizi sağlıkla kucağınıza alın gerisi zaman içerisinde hallolur önemli olan siz ve bebeğinizin sağlığı.Hamileyken yiyebilmek ne büyük nimet.Bana çok da anormal gelmedi 😌
Canım teşekkür ederim haklısın fakat kısa boylu olduğum için tehlike arz ediyor dedi doktor o yüzden biraz kortum ve dikkat edip sabit tutmaya çalışacağım sen az kilo almışsın bebek iyiyse başka dert olmasın:) çoğu zaman sinir ve ağlama da çok oluyor bunlar da zararlı ama yapacak bişi yok

Ayy ilk 3 ay bulantidan iyi yiyebilmişsiniz masallah. Ben 90la hamile kaldim 4 kilo verdim, en son 6.ayimda verdigim kiloyu bile almamisim 88 kiloydum. Doktor iyi beslenmiyor musun, protein agirlikli beslen, bukadari normal degil dedi uzuldum. Kilo alsan problem, almasan ayri problem.
Bulantı hapı verdi doktorum prilam Dr ismi.. açıkçası o beni kurtardı iştahım iyiydi o yüzden :) bebeğe yararlı şeyler yemek önemliymiş

Boşuna sizi üzmüş doktorunuz.
Ben Hollandada yaşıyorum, burdaki doktorlar 15 kiloya kadar (eğer şeker veya başka sağlık sorunu yoksa) normal diyor.
Sağlıksız beslenmediğiniz sürece hiçbirşey olmaz.
İlk 4 ay için çok olduğunu söyledi boyum da kısa olduğu için 9.ayda zorlanırmışım .. insanlar genelde ilk 4 ay 8-9 kilo almazmış.. biraz korkuttu evet üslubu dediğiniz 15 kilo kaç aylıkken normal karşılıyorlar Hollanda’da

Çok doğru diyetisyene gideceğim çok takıp strese girmeye gerek yok zaten duygusal sinir be gel gitler yıpratıyor bazen bir de buna takmışsam biraz stres ve sinir de yaşıyorum bazen .. kilomu sabit tutmaya çalıscam dediğiniz gibi en azından bebek için beslencem minyon ve kısayım ben o yüzden dikkat etmeliyim :):KK43: teşekkür ediyorum 🥰
Ayda bir kilo bir kilo alırsınız. 14-15 kilo ile max bitirirsiniz. Bu da tolere edilebilir bir seviye. Zaten hızlı ve kontrolsüz alırsanız deformasyon da artar vücutta çatlaklar selülitler vs. Siz gidin diyetisyene, talimatlara uyun, olabildiğince az karbonhidrat şeker tüketin, içebiliyorsanız suyu bol için, her şey anında girer yoluna. Pilates yoga vs ile de destekleyebilirsiniz doğuma kadar. Vücut ağrılarınız az, doğumunuz kolay olur inşallah 🙏 Hiçbir şey için geç değil 🥰😇

İlk 4 ay için çok olduğunu söyledi boyum da kısa olduğu için 9.ayda zorlanırmışım .. insanlar genelde ilk 4 ay 8-9 kilo almazmış.. biraz korkuttu evet üslubu dediğiniz 15 kilo kaç aylıkken normal karşılıyorlar Hollanda’da

Ay olarak ayırmıyorlar. Yani toplamda söylüyorlar.
Mesela ben ilk 6 ay hiç almadım neredeyse. Son 3 ayda 20 kilo aldım. Şimdi doğuma 11 günüm kaldı.
Dediğim gibi sadece kana ve şekere bakıyorlar.
Değerler normalse 15 kiloya kadar ay ayırmaksızın normal bakıyorlar.

Ah yavrum 9da başlasa iyi 4te kokuyla bı geliyor sonrası dördüncü aya kadar full devam 😂 bu dördüncü gebelik ikisi düşük oldu ama birinde de prenses gebelik geçirmedim hep bulantili gebelik reflusu dördüncü haftada başlar gebe olduğumu ekmeğin suyun kötü kokmasiyla anlıyorum reglim gecikmeden 😂😂
Cidden kötü bi durum fakat Prilam Dr hapını çoğu doktor veriyor günde kaç tane ihtiyaçsa içiriyor Dr ben sabah ve akşam içiyorum cidden baya azaltıyor bulantıyı ayrıca hamileler için yapılmış kendine eziyet etme canım ilk aylar çok kötü oluyor ya

Ayda bir kilo bir kilo alırsınız. 14-15 kilo ile max bitirirsiniz. Bu da tolere edilebilir bir seviye. Zaten hızlı ve kontrolsüz alırsanız deformasyon da artar vücutta çatlaklar selülitler vs. Siz gidin diyetisyene, talimatlara uyun, olabildiğince az karbonhidrat şeker tüketin, içebiliyorsanız suyu bol için, her şey anında girer yoluna. Pilates yoga vs ile de destekleyebilirsiniz doğuma kadar. Vücut ağrılarınız az, doğumunuz kolay olur inşallah 🙏 Hiçbir şey için geç değil 🥰😇
Çok teşekkür ederim inşallah 🙏🏻 ayy ne güzel moral oldu olur gider her şey bebişlerimiz sağlıklı olsun da :) dikkat edicem 😘

Ay olarak ayırmıyorlar. Yani toplamda söylüyorlar.
Mesela ben ilk 6 ay hiç almadım neredeyse. Son 3 ayda 20 kilo aldım. Şimdi doğuma 11 günüm kaldı.
Dediğim gibi sadece kana ve şekere bakıyorlar.
Değerler normalse 15 kiloya kadar ay ayırmaksızın normal bakıyorlar.
Teşekkür ederim 🙏🏻 sağlıkla alın kucagınıza

X