• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte kilo alımı

Endişelenme cnm zayıfmışsn zaten. Millet az kilo almak istediği için hep alt sınırı soyluyr ilk 3 ayda alınması gereken kilo miktarı birdir diye o da ağızdan ağıza dolanmış durumda.Dr.lar da çok kilo alanlardan şikayetçi olsa gerek az kilo alanları orantısız destekledikçe yanlış bilgler yayılmaya başlıyr. Yapılan son arastırmalar az kilo almanın cok sağlıklı bir durum olmadııgını yazıyor. Düşük kilolu ya da ultrason boyutları geriden gelen bebişler dunyaya getiriyorlar.. Tabiki allah herkese ve tüm hamişlerin bebişlerine sağlık versin. Demek istediğim kendini hırpalama ben de bu konuyu kafaya takmıstım 13. haftamda 5 kilo aldıgım için ama bu konu ile ilgili yazılmıs akademik makaleleri okumaya başladım. Halk ağzuında dolananla gerçek aynı değil. Zayıf bunyelıysen ilk üç ay 3-5 kilo alman normal cnm normal kilolular için de 1-3 kilo alması normal.Kilolular içinse durum daha farklı br kaç kilo fazlan varsa da dikkat edersin cnm hafif tempolu yürüyüşler vs. halledilmeyecek şey değil.:spor::cool:

Ay cnm ya moral verdin valla cok saol :)

Bebeğiniz sağlıklı olduğu sürece kiloyu kafaya takıp boşuna strese sokmayın kendinizi. Nihayetinde her beden farklı ve hamileliğe farklı tepki veriyor. ben 174 boy 64 kilo ile başladım ve şuan tam 84 kiloyum. ama kim görse en fazla 8 kilo almışsındır diyor :) Benim vücudumda orantılı kilo aldığım için belli olmadı fazla ama olsa da fark etmez. sonuçta hamilelik çok özel bir dönem ve keyfini çıkartmak lazım. Boşuna hem kendinizi hem de bebeğinizi yıpratmayın, bu sürecin keyfini çıkarın hanımlar, doğum sonrası nasılsa geri gidecek tüm kilolar ;)

28. haftadayım ve 10 kilo aldım az mı çok mu bilmiyorum ama dikkat ettiğim hali bu. Bakalım doğuma kadar ne kadar olacak. Hayırlı sağlıklı olsun da kuzum napalım elbet kilo verilir.

9. haftaya girdim 750 gr - 1 kg arası kilom arttı , doktorumun yeme dediği yiyecekleri yemiyorum .

makarna , pilav , börek , açma , poğaça , simit , beyaz ekmek yemiyorum ve tatlıyı çok sevdiğim halde ,
tatlı , çikolatadan , çok tatlı meyvelerden bile tiksindim ,
normalde de tam bugday ya da çavdar ekmeği yerdik aynı şekilde devam ediyorum ,
kabak çekirdeği , ananas faydalıymış yemeğe çalışıyorum
sindirim düzenim bozulmasın diye aktivya yogurt yiyorum arada sırada , 10. haftadan sonra kilo alınıyormuş sanırım

9. haftaya girdim 750 gr - 1 kg arası kilom arttı , doktorumun yeme dediği yiyecekleri yemiyorum .

makarna , pilav , börek , açma , poğaça , simit , beyaz ekmek yemiyorum ve tatlıyı çok sevdiğim halde ,
tatlı , çikolatadan , çok tatlı meyvelerden bile tiksindim ,
normalde de tam bugday ya da çavdar ekmeği yerdik aynı şekilde devam ediyorum ,
kabak çekirdeği , ananas faydalıymış yemeğe çalışıyorum
sindirim düzenim bozulmasın diye aktivya yogurt yiyorum arada sırada , 10. haftadan sonra kilo alınıyormuş sanırım
bunları yememene rağmen almıssın kilo canım. ben hep makarna poğaça falan yedım yıne alamadım.

bunları yememene rağmen almıssın kilo canım. ben hep makarna poğaça falan yedım yıne alamadım.

aldıgım kilo henüz belli olmuyor , sonuçta vucutta kan oranı , plesantanın içindeki sıvı miktarı artıyor ve kilosu fazla olanlar çok fazla kilo almıyor , görümcem 80 kilo ile hamile kaldı 15-20 kg fazlası vardı 84 ile dogum yaptı , belki senın başlangıç kilon yuksektir

aldıgım kilo henüz belli olmuyor , sonuçta vucutta kan oranı , plesantanın içindeki sıvı miktarı artıyor ve kilosu fazla olanlar çok fazla kilo almıyor , görümcem 80 kilo ile hamile kaldı 15-20 kg fazlası vardı 84 ile dogum yaptı , belki senın başlangıç kilon yuksektir
aslında 67 kıloyum bıraz fazlam var karnım cıktı ama kılo almıyorum kusmaktan sanırım :( ay belkı bende 4 kıloyla tamamlarım :KK73: bence ben mide bulantılarım gecınce davul gıbı olcam :rolleyes::KK6:
makarna poğaça yemenin bebege ve vucuda faydası da yok ayrıca :KK70:
biliyorum ama cok güzeller :D bitek onları yerken mıdem bulanmıyo :D

kizlar pregnacare vitamin haplari kullanan varmi? hamileligin basindan beri kullaniyorum, yemem hic degismedi ekstra istah yok onceden yedigim halde kilo almayan biriydim. son 2 ayda 3 kilo aldim sinirlerimi bozuyor. yuzumde sivilce cikiyor üstelik cevreden ay hamilelik yaramamis cirkinlesmissin diyen bir iki gereksiz cikip iyice canimi sikti. bu haplar kilo yapiyormu bilginiz varmi?

25 haftalık hamileyim 7-8 kilo almışım çok Can'ım sıkılıyor kiloyu vermekten değil ilerleyen günlerde de kilo alıcaz ve bebeğe zararı olursa Allah korusun tansiyonu şekeri iyice yükseltirse diye endişeleniyorum inşallah sağlıkla kucağımıza alırız

Ben su anda 11 haftalik hamileyim.Bende 52 kilo ile hamile kalanlardanim keske 50 kiloyla hamile kalsaydim diyip duruyordum :)ama 7 haftalik hamileligimden itibaren istahsizlik ve nadirde olsa mide bulantisi yasadim ve 48 kiloya dustum yavas yavas istahim biraz olsun acildi umarim 60 kiloyla yada olmadan hamileligimi bitirir bebegimi saglikla kucagima alirim..

Ben su anda 11 haftalik hamileyim.Bende 52 kilo ile hamile kalanlardanim keske 50 kiloyla hamile kalsaydim diyip duruyordum :)ama 7 haftalik hamileligimden itibaren istahsizlik ve nadirde olsa mide bulantisi yasadim ve 48 kiloya dustum yavas yavas istahim biraz olsun acildi umarim 60 kiloyla yada olmadan hamileligimi bitirir bebegimi saglikla kucagima alirim..

bende 10 . hafta içindeyim canım 1,5 kg aldım , gebelikte kilo alımı ile ilgili bir cok yazı okudum 14 - 16 kiloya kadar normal. eger 7-8 kilo gibi az kilo alırsan erken dogum riski oluyor , bir arkadaşım cok dikkat ediyordu 6 - 7 kilo aldı 4-5 hafta da erken dogum yaptı , bebegin beslenmesi için en az 10 kilo da gerekli sanırım , sınırları aşmadan

bende 10 . hafta içindeyim canım 1,5 kg aldım , gebelikte kilo alımı ile ilgili bir cok yazı okudum 14 - 16 kiloya kadar normal. eger 7-8 kilo gibi az kilo alırsan erken dogum riski oluyor , bir arkadaşım cok dikkat ediyordu 6 - 7 kilo aldı 4-5 hafta da erken dogum yaptı , bebegin beslenmesi için en az 10 kilo da gerekli sanırım , sınırları aşmadan
Kesinlikle oyle tum doktorlarin ortak soyledigi 11 ile 14 kilo arasi normaldir diye bende su anda 48 kiloyum 60 ile tamamlasam tam 12 kilo alms oluyrm ama bana oyle geliyrki daha fazla alicakmism gibi:(

kizlar pregnacare vitamin haplari kullanan varmi? hamileligin basindan beri kullaniyorum, yemem hic degismedi ekstra istah yok onceden yedigim halde kilo almayan biriydim. son 2 ayda 3 kilo aldim sinirlerimi bozuyor. yuzumde sivilce cikiyor üstelik cevreden ay hamilelik yaramamis cirkinlesmissin diyen bir iki gereksiz cikip iyice canimi sikti. bu haplar kilo yapiyormu bilginiz varmi?
Kilomu diyorsun sen 3kiloya.. Gayet iyisin cnm böyle devam et. Normal ve sağlıklı kilo almışsın. Diğerlerini de takma anlaşılan üzülmeni isteyen tipler öyle mi takılınır bir hamileye.. Sözleri ne kadar doğru olabılır ki.?

Kesinlikle oyle tum doktorlarin ortak soyledigi 11 ile 14 kilo arasi normaldir diye bende su anda 48 kiloyum 60 ile tamamlasam tam 12 kilo alms oluyrm ama bana oyle geliyrki daha fazla alicakmism gibi:KK43:
O yazdığın sınır normal kilolular ve sağlıklı bireyler için geçerli cnm.... Misal 50 kilo 1.70ler için değil belirtmek lazım... Düzgün bir Dr. Aralık vermeden önce Kişinin yapısına göre yorum yapar.. Son yapılan araştırmalar su modellerin kafamıza kazıdığı dusuk kilolu gebeliğin zararlarını da sergiliyor.. Herseyi kilosu saglıgı Normal bir gebede 11-16 kilo ve artı 2 -3 kilo da normali... Ancak bu sınır zayıflar ve kilolularda değişiyor... Oyuzden su gereksiz sınırlama olayını kaldıralım bence. Daha oncede yazdım yine yazıyorum.çünkü Yorumlara baktıkça görüyorum ki bu kilo alımı süreçten ziyade sorun olmuş herkesin kafasında Gereksiz stres ve takıntı düzeyinde baskı oluşturuyor.. Ödem ve göğüs büyümesi amniyotik sıvı ağırlıkları kişiden kişiye değişir ve bunungıbı bir çok değişken var.. Ornegin kiminin göğüsleri ilk 3ayında buyur sonra normal seyirinde devam eder bu da kıloyla yansır kimininde son üç ayında buyur buna hızlı artış der... Tiroid hastasıdır vücudu fazla ödem tutar yaglanma yoktur ama kilo olarak yansır. Önemli olan kendimiz ve bebeklerimiz için sağlıklı beslenmek ...

Ben 0-16 hafta arasi iki kilo aldim.
16-20 arasi bir kilo aldim. 20-24. Hafta arasi bir kilo aldim. 24-26. Haftada bir kilo aldm. Suan 26 haftam bitti toplam bes kilo almis oldum. Heralde normal 24 haftalikken bebegm de 640 gramdi.

Back