• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte kilo alımı

kızlar bugün doktora gittim daha görür görmez çok kilo almışsın dedi. halbuki ilk kilomu da şimdikini de bilmiyo ama o kadar bariz bi fark var gibi tepki verince bozuldum biraz. 13. haftamdayım ve toplamda 2.5-3 kilo aldım çok mu sizce? :KK17:
Olcmeden mi söyledi ?
Çok değil bence.

Bugun 18 hafta 1 gunlugum... 53 kiloyum.. hic kilo almadim:) yuvarlak bi karnim var minik... bakalim ilerleyen zamanlarda nasil olucak :)

evet ölçmeden yanına gider gitmez söyledi sanki on kilo aldım hıh! En Büyük KK
Her gittiğimde olcer doktor. Tek hastası degilsinizdir hafızasında nasıl tutmuş maşallah . Çok takılmayın bence ama yine de gereksiz kilo yapacak seylere yuklenmeyin.

Kızlar Merhaba :) 13+4 um ben de ,, ilk 3 ay çok dikkat ettim ve sağlıklı beslendim hiç kilo almadım, avokado, somon, hurma, ceviz, kuru incir, kaju vs, çeşitli meyveler, yulaf, pekmez, haşlanmış yumurta, süt yoğurt ayran peynir, domates, salatalık, sebze yemekleri ara sira et tavuk şeklinde ( tabiki bol su) beslendim ve beslenme gunlugu tuttum, öncesinde de zaten bu şekilde besleniyordum bulantilar başlayınca balık ve et grubu hiç yiyemez oldum sadece ilk 3 ay için sporu bıraktım, nolur nolmaz diye çünkü daha önce ikisi de 5 haftalik olmak üzere düşüğüm olmuştu. . Son 15 gündür annelerdeydim ve tabi onların hamilelik anlayışı çok farklı :) dolmalar börekler pogcalar pastalar :KK48: 1 kilo almışım ve doktorum olay çıkarttı diyebilirim :KK70: annelere gittigimi de soyledim kusmalarin olmasa daha çok alırdin diye trip attı adam :) dikkat et diye uyardı annelere gitme dedi, çünkü önceki beslenme sistemimi biliyordu, 59 kiloydum 60 oldum, 7 li basamakları asla görme dedi ,, bebegimizn keyfi suyu yerli yerindeymis cok sukur,,77gr :)
bi yandan çok hoşuma gitti bu tavrı, zaten bize kilo aldıran şeyler sağlıksız olanlar, sağlıklı olanlar bebise yariyo, şimdi evime döndüm yine güzel beslenme planlarıyla devam ediyorum hamileligime, gramaj olarak düşmeye başladım üstelik

bende şu raporu almayı bekliyorum aldığım gün başlıycam 1,30 saat yürüycem söz verdim
eve git yemek yap bilmem ne 9 oluyor yapammıyorum
bende masa başındayım ya

Ben izinde olduğum için sürekli evdeyim, ilk 3 ay fazla hareket etmedim ben de , azcık yürüsem markete gitsem halsizlesiyordum, bu durum yine devam ediyor,,
ileriki haftalardasiniz bana göre bi buçuk saat yürünebiliyor mu, görebilecek miyim o günleri acaba...
Yoksa diyorum evde videoları açip hamilelik pilatesi mi yapsam çok kararsız kaldim:KK43:

Ben ücretsiz izinde olduğum için sürekli evdeyim, ilk 3 ay fazla hareket etmedim ben de , azcık yürüsem markete gitsem halsizlesiyordum, bu durum yine devam ediyor,,
ileriki haftalardasiniz bana göre bi buçuk saat yürünebiliyor mu, görebilecek miyim o günleri acaba...
Yoksa diyorum evde videoları açip hamilelik pilatesi mi yapsam çok kararsız kaldim:KK43:
32 haftada raporumu alıyımda deniycem inş.. yürüyebilirim
kilo alıyorum ve bnu nasıl becerdiğim, bilmiyorum
allahtan boyum uzun

allahtan boyum uzun
allahtan boyum uzun
Normal yemene rağmen kilo alıyorsan canım, onlar doğum sonrası emzirme derken puf diye gidiyor, çevremde çok var oyle, ileriki haftalarda benim de ne olacağım meçhul :/ sadece bebişime faydali şeyler yemeye takmış durumdayım ben, zaten Çılgınlar gibi ceviz yediriyor bana, sonra da jimnastik yapıyor randevularimizda:KK46: :KK70:

Normal yemene rağmen kilo alıyorsan canım, onlar doğum sonrası emzirme derken puf diye gidiyor, çevremde çok var oyle, ileriki haftalarda benim de ne olacağım meçhul :/ sadece bebişime faydali şeyler yemeye takmış durumdayım ben, zaten Çılgınlar gibi ceviz yediriyor bana, sonra da jimnastik yapıyor randevularimizda:KK46: :KK70:
ay ne güzel bende yedim yedim şimdi tiksindim kokusu gelyor resmen burnuma

merhaba arkadaşlar ben de 10+5 günlük hamileyim.4 kg aldım. fazla mı sizce? tüp bebek yaptırdım düşük riskim var. haftada bir proluton depot iğne vuruluyorum ve istirahat ediyorum. iğne kilo alımına neden oluyormu acaba?

Merhaba kızlar.bende 28. Haftadayım 5bucuk kılo almısım

O ocean_28 canim bende vurunuyorm tedbir amacli dr yazdi banada haftada 1.. o kilo aldrmiyor.. alakasi yok..sahsen ben zaten zayiftm ve halende oleyim 19hafta hamileym.. 51di ilk kilom simdi 53...

6 aylik gebeyim ve sadece 4 kilo aldim ama benimki moral bozuklugundan Allahim insallah bebegime saglik versin ...

Ben henüz 4 aylık hamileyim 3 kiloyu aldım bile hamur işine yüklendim biraz iyi olmadı şimdilerde napıorum ben dedim durdurdum kendimi meyve ve sebzeye ağırlık verdm ve kırmızı et çok canım istiyor.

6 aylik gebeyim ve sadece 4 kilo aldim ama benimki moral bozuklugundan Allahim insallah bebegime saglik versin ...

Ben tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım.Hali ile ilaçlar kilo aldırdı.Şu an 24 haftalık ikizlere hamileyim hamile kaldığım günden beri tam 10 kilo almışım.Sanırım biraz fazla.Gerçi ikizlerde kilo alımı biraz

Ay imrendim şöle 200gr 300 gr aldım yazanlara :110: 8 haftamızdayız ve ben 3 kilo aldım çok sinirleniyorum :işsiz:
Boyum 174 60 kiloydum 63 oldum :KK12:

Daha 6 +1 haftaligiz ve 1 kilo alindi bile :( Inanilmaz kiloyu takan biriyim ve cok mutsuzum. Sanki 1 degil 5 almisim, basen pop almis basini gidiyor, pantolon kapanmiyor.. 1 kiloyla olacak is degil bu siskinliktir diyorum ama sonucta moral sifir. Annemde ablamda doguma 30 kilo fazlayla gidenlerden, bi yandan korkuyorum genetik mi diye, bir yandanda ben onlara gore cok minyonum o kadar almam insallah diyorum.

Ama en kotusu masabasi isim var ve evde ogle yemegi hazirlayamiyorum ise goturmek icin. Aksamlari asiri yorgun oluyorum, caya seker atacak gucum bile kalmiyor ve bu yuzden hazir yiyecekleri tuketiyorum ogle arasinda. Bekarligimdan ertesi gunu ayni yemegi yiyememe gibi bi huyum var malesef o yuzden aksamki yemegide goturemiyorum.

Sigarayida biraktim hem cok canim cekiyor hem sinirliyim hem istah acildi. Nolacam boyle. Magdurumda magdurum..

Ay imrendim şöle 200gr 300 gr aldım yazanlara :110: 8 haftamızdayız ve ben 3 kilo aldım çok sinirleniyorum :işsiz:
Boyum 174 60 kiloydum 63 oldum :KK12:
Endişelenme cnm zayıfmışsn zaten. Millet az kilo almak istediği için hep alt sınırı soyluyr ilk 3 ayda alınması gereken kilo miktarı birdir diye o da ağızdan ağıza dolanmış durumda.Dr.lar da çok kilo alanlardan şikayetçi olsa gerek az kilo alanları orantısız destekledikçe yanlış bilgler yayılmaya başlıyr. Yapılan son arastırmalar az kilo almanın cok sağlıklı bir durum olmadııgını yazıyor. Düşük kilolu ya da ultrason boyutları geriden gelen bebişler dunyaya getiriyorlar.. Tabiki allah herkese ve tüm hamişlerin bebişlerine sağlık versin. Demek istediğim kendini hırpalama ben de bu konuyu kafaya takmıstım 13. haftamda 5 kilo aldıgım için ama bu konu ile ilgili yazılmıs akademik makaleleri okumaya başladım. Halk ağzuında dolananla gerçek aynı değil. Zayıf bunyelıysen ilk üç ay 3-5 kilo alman normal cnm normal kilolular için de 1-3 kilo alması normal.Kilolular içinse durum daha farklı br kaç kilo fazlan varsa da dikkat edersin cnm hafif tempolu yürüyüşler vs. halledilmeyecek şey değil.:spor::cool:

Back