• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte kilo alımı

30.haftam ve 15kg aldim...kendimi topalak gibi hisswdiyorum..doguma kacla giderim bilmem...bebegimin hareketleride degiati arada canimi yaktigi bile oluyor.hamilelik hayatin hem en guzel hemde en zahmetli zamaniymis...insallah saglikla hayirlisiyla vaktinde aliriz kugamiza bebiklerimizii

Bende su an 17 kilo aldım. 38. Haftadaym doguma kadar daha kac kilo alırım bilmem :(

36. Hafta 5 kiloyla yola devam.. 59 kiloda Hamile kaldim 64 kiloyum su an .. dogum sonrasi kilo verme ugrasim olmayacak cok sukur

tebrik ederim canım , ben de 58 ile başaldım 66 oldum 28. hafta :(( 8 kilo aldım daha kaç kilo alırım bilemiyorum .
neler yiyorsun , neler yemiyorsun , günde 3 lt yakın su içiyorum , ilk 12 hafta tatlıdan tiksinmiştim ama şuan yiyorum :( canım tatlı şeyler çekiyor napiyim :( beyaz ekmek makarna pilav yemiyorum ama anca bu kadar kontrol edebildim

tebrik ederim canım , ben de 58 ile başaldım 66 oldum 28. hafta :KK43:( 8 kilo aldım daha kaç kilo alırım bilemiyorum .
neler yiyorsun , neler yemiyorsun , günde 3 lt yakın su içiyorum , ilk 12 hafta tatlıdan tiksinmiştim ama şuan yiyorum :KK43: canım tatlı şeyler çekiyor napiyim :KK43: beyaz ekmek makarna pilav yemiyorum ama anca bu kadar kontrol edebildim

canım su aynı şekilde 3lt ye yakın içiyorum, beyaz ekmek makarna pilav ben de yemiyorum, yine abur cubur fastfood kola tarzı şeyleri son 3 yıldır hiç tüketmiyorum ztn.. ekmeği hamilelikten önce hiç yemezdim bırakmıştım hamilelikte ise bulantılardan dolayı tahıllı ekmekleri günde bir kaç dilim olarak tüketiyorum

çoğunlukla protein ağırlıklı besleniyorum, haşlanmış yumurta, peynir, süt, yoğurt, tavuk, balık, et, zeytinyağlı sebze yemekleri, haşlanmış sebzeler, salata, yeşillik, domates,avokado, bakliyat,çorba, tahin-pekmez,ceviz badem fındık (çiğ), kuru incir ,kuru kayısı, hurma, kuru erik, karışık kuruyemiş...vs

kuruyemişleri tüketirken çok abartma ama az tüket, ara öğün olarak.. az az sık sık yemeye çalışıyorum çünkü bebeğim aşırı hareketli ve ben çok büyük porsiyon yediğimde kusturuyor hala beni,

hamileliğimde karbonhidrat olarak yulaf tükettim ben, haftada 3 gün kahvaltı olarak, yulafı haşladım lapa tarzı oluo, bir kase yulafa hurma, kakao,az pekmez, hindistan cevizi, ceviz koydum incir filan da olabilir hurma yerine, ya da muzlu bademli olabilir orası sana kalmış

34. haftadan itibaren deli gibi hurma yiyorum, yürüyüş yapıyorum, kan değerlerim için son bir aydır keçiboynuzu özü içtim sıcak suyla karıştırıp baya bi kan değerlerimi fırlattı demir ilacını bıraktım, bebeğimin kilosu haftasıyla hep uyumluydu, şu an 38. haftadayım ve 6 kilo almışım, 3 kilosu bebek ve her şey yolunda çok şükür..

tatlı konusuna gelince cnm ben normalde sıfır şekerle yaşayan biriydim yani çok nadir tatlı yerdim diyeyim sevmediğimden değil de hamilelikten önce karatay beslenmesiyle 25 kilo verdim son 2 yılda düzenli beslenme ve düzenli sporum vardı zaten sonrasında şeker bayıyor rahatsız ediyor seni, kas kitlem arttığı için kilo almaya meyilli değil artık vücudum..
hamileliğimde de hep tatlıyı kuru meyvelerden hurmadan sağladım, cnm sütlaç dondurma çekti onları yedim, ne zmn baklava tarzı bir şey çekse ve yesem beni acayip baydı ve kustum, bu arada bol bol meyve yedim hala da yiyorum, hamilelik iştahı tabiki var sadece yediğin şeyler önemli, yoksa ben de çoğu zmn bol bol yiyorum ama peyniri yoğurdu bol yiyorum mesela, sütü çok içiyorum, hemen tıkanıyorum

sevyeg sevyeg çok teşekkur ederim canım , çok güzel detaylıca anlatmışsın , ben de aşağı yukarı benzer şekilde besleniyorum ilk 18. haftada 3 kg almıştım son 2 aydır 2,5 kg alarak devam ediyorum , ben iş yerimde biraz ogleden sonra bisküvi tarzı şeyleri fazla abarttım galiba , etrafımdakiler sürekli yiyince canım çekiyor , yoksa yanımda hep badem fındık ya da ceviz var .
arada üzüm pekmezi yiyordum onun yerine keçi boynuzu yiyeyim bari , onun mayhoş tadını pek sevmiyorum ama aksam yatmadan yerim

bir de işte pilav cıkınca arada 2-3 kaşık yiyorum canım çektiyse , bundan sonra hiç yemicem . max 12 kg ile bitirsem çok iyi olacak. ağırlaştıkça hareketler kısıtlanıyor. spor yapmaya yürüyüş yapmaya ise hiç vaktim kalmıyor , artık 32. hafta izne ayrıldıgımda yürüyüşlere başlarım , geç kalmazsam eger. :)

yulaflı tarifini deneyeceğim 1 paket yulafım var , arada kabızlık yasayınca kahvaltıda yogurtla karıştırıp yiyordum arada , pek bi tatsız tuzsuz :)

sevyeg sevyeg çok teşekkur ederim canım , çok güzel detaylıca anlatmışsın , ben de aşağı yukarı benzer şekilde besleniyorum ilk 18. haftada 3 kg almıştım son 2 aydır 2,5 kg alarak devam ediyorum , ben iş yerimde biraz ogleden sonra bisküvi tarzı şeyleri fazla abarttım galiba , etrafımdakiler sürekli yiyince canım çekiyor , yoksa yanımda hep badem fındık ya da ceviz var .
arada üzüm pekmezi yiyordum onun yerine keçi boynuzu yiyeyim bari , onun mayhoş tadını pek sevmiyorum ama aksam yatmadan yerim

bir de işte pilav cıkınca arada 2-3 kaşık yiyorum canım çektiyse , bundan sonra hiç yemicem . max 12 kg ile bitirsem çok iyi olacak. ağırlaştıkça hareketler kısıtlanıyor. spor yapmaya yürüyüş yapmaya ise hiç vaktim kalmıyor , artık 32. hafta izne ayrıldıgımda yürüyüşlere başlarım , geç kalmazsam eger. :)

yulaflı tarifini deneyeceğim 1 paket yulafım var , arada kabızlık yasayınca kahvaltıda yogurtla karıştırıp yiyordum arada , pek bi tatsız tuzsuz :)

inş cnm bnm ne demek.. zaten 12 kilo da ideal doğum kilosu kabul ediliyor, rahat bi şekilde gider doğum sonrası :)

Herkese selam!!!
Ben de 14. haftadayım ve toplamda 4 kilo aldım.. 52 kilo ile hamile kaldım şuanda 56 yım yani.. ben de 7. haftadan sonra mide bulantılarım olmasın diye biraz sık yedim, hiç kusmadım ama sürekli bi öğürme hissi vardı, bişiler yemeyince artıyordu o his, ve midem çok yanıyordu.. Neyse ki şimdilerde azaldı, ama hala ağzımda sası,kekremsi bir tat var.. doğuma kadar kaç kilo alcam bilmiyorum ama stressli değilim.. 12 ve 15 arası alırım diye düşünüyorum.. Napalım artık bebişler sağlıklı olsun da, veririz ne aldıysak sonra..

Herkese selam!!!
Ben de 14. haftadayım ve toplamda 4 kilo aldım.. 52 kilo ile hamile kaldım şuanda 56 yım yani.. ben de 7. haftadan sonra mide bulantılarım olmasın diye biraz sık yedim, hiç kusmadım ama sürekli bi öğürme hissi vardı, bişiler yemeyince artıyordu o his, ve midem çok yanıyordu.. Neyse ki şimdilerde azaldı, ama hala ağzımda sası,kekremsi bir tat var.. doğuma kadar kaç kilo alcam bilmiyorum ama stressli değilim.. 12 ve 15 arası alırım diye düşünüyorum.. Napalım artık bebişler sağlıklı olsun da, veririz ne aldıysak sonra..
Zaten zayif kilolusun sanirim canim tabi boyun cok kisa degilse. 15 kilo ideal olur zaten canim cabuk verirsin ;)

Zaten zayif kilolusun sanirim canim tabi boyun cok kisa degilse. 15 kilo ideal olur zaten canim cabuk verirsin :KK66:
Haa evet boyu yazmamışım, boyum 1,63.. Ne uzun ne kısayım, ortalama bir boyum var :) aslında ideal kilom 50 idi, ama evet çok kilolu başlamadım, bir de tatlıyla pek aram yok, mideme de iyi gelmiyor, hamur işi arada yiyorum, ama pilav yiyorum, en çok meyve yiyorum, meyveyi deli gibi yiyorum ama :KK48: Gerçi vitaminlere başladım, onlar kilo yapıyor diyolar ama bakalım görcez.. :/ işallah hepimiz çabucak veririz.. :dua:

Kizlarrr bu arada yeni bir uygulama çıkmış duydunuz mu ? Banu Çiftçi diye bir doktorun. Ben indirdim bırakamıyorum elimden hamile olan herkese tavsiye :halay:bebeğim 12 haftalık her şeyini gösteriyovalla sok oldum :KK73: Banu Çiftçi yazınca cikiyor App strore a. Kilo Tabiki bolumu var başta boy ve kilonuzu giriyorsunuz ne kadar kiloyla Doğuma girmeniz gerektiğini yazıyor :halay:

Kızlar merhaba,
Hepinize güzel bi hamilelik diliyorum :)
Bende bundan 13 ay önce Doğum yaptım. Kiloma acayip takıntılıydım hamileyken. Yinede 12 kilo aldım toplamda. Doğumdan sonra 14 kilo verdim. Çok da dert etmeyin hamileliğinizin tadını çıkarın bence ben şuan o günlerimi çok özlüyorum.. :110:

Merhabalar, ben 15 haftaya kadar kilo almadım. Hiç kusmam olmadı ama akşam yemek yersem acaip reflüm oluyodu. O yüzden de hafif bişeyler yiyodum. Sonraki 4 haftada beni zorla yedire yedire 3 kilo aldırdılar. Tabi ben şok oldum doktor bile ekmek makarna tatlı yeme dedi. Halbuki ekmek ve tatlı zaten çok tüketmiyorum ama sanırım hareketsizlikten yediğim herşey üzerime yapışmış. Bütün gün evde yatıp yuvarlandığım için kalori yakmadım. Aşırı acıkma oluyosa su için tok tutar ve yürüyüş yapın tavsiyesi verdi doktor.

T
canım su aynı şekilde 3lt ye yakın içiyorum, beyaz ekmek makarna pilav ben de yemiyorum, yine abur cubur fastfood kola tarzı şeyleri son 3 yıldır hiç tüketmiyorum ztn.. ekmeği hamilelikten önce hiç yemezdim bırakmıştım hamilelikte ise bulantılardan dolayı tahıllı ekmekleri günde bir kaç dilim olarak tüketiyorum

çoğunlukla protein ağırlıklı besleniyorum, haşlanmış yumurta, peynir, süt, yoğurt, tavuk, balık, et, zeytinyağlı sebze yemekleri, haşlanmış sebzeler, salata, yeşillik, domates,avokado, bakliyat,çorba, tahin-pekmez,ceviz badem fındık (çiğ), kuru incir ,kuru kayısı, hurma, kuru erik, karışık kuruyemiş...vs

kuruyemişleri tüketirken çok abartma ama az tüket, ara öğün olarak.. az az sık sık yemeye çalışıyorum çünkü bebeğim aşırı hareketli ve ben çok büyük porsiyon yediğimde kusturuyor hala beni,

hamileliğimde karbonhidrat olarak yulaf tükettim ben, haftada 3 gün kahvaltı olarak, yulafı haşladım lapa tarzı oluo, bir kase yulafa hurma, kakao,az pekmez, hindistan cevizi, ceviz koydum incir filan da olabilir hurma yerine, ya da muzlu bademli olabilir orası sana kalmış

34. haftadan itibaren deli gibi hurma yiyorum, yürüyüş yapıyorum, kan değerlerim için son bir aydır keçiboynuzu özü içtim sıcak suyla karıştırıp baya bi kan değerlerimi fırlattı demir ilacını bıraktım, bebeğimin kilosu haftasıyla hep uyumluydu, şu an 38. haftadayım ve 6 kilo almışım, 3 kilosu bebek ve her şey yolunda çok şükür..

tatlı konusuna gelince cnm ben normalde sıfır şekerle yaşayan biriydim yani çok nadir tatlı yerdim diyeyim sevmediğimden değil de hamilelikten önce karatay beslenmesiyle 25 kilo verdim son 2 yılda düzenli beslenme ve düzenli sporum vardı zaten sonrasında şeker bayıyor rahatsız ediyor seni, kas kitlem arttığı için kilo almaya meyilli değil artık vücudum..
hamileliğimde de hep tatlıyı kuru meyvelerden hurmadan sağladım, cnm sütlaç dondurma çekti onları yedim, ne zmn baklava tarzı bir şey çekse ve yesem beni acayip baydı ve kustum, bu arada bol bol meyve yedim hala da yiyorum, hamilelik iştahı tabiki var sadece yediğin şeyler önemli, yoksa ben de çoğu zmn bol bol yiyorum ama peyniri yoğurdu bol yiyorum mesela, sütü çok içiyorum, hemen tıkanıyorum
Teşekkürler detaylı bilgi için. İnşallah benim de sizin gibi kilo problemim olmadan devam eder hamileliğim :) benim 12. Haftam dolmak üzere, 800 gram almışım :) ancak mide bulantısı hala devam ettiği için o bahsettiğiniz kaliteli proteinleri tüketemiyorum, et-balık kelimeleri bile tüylerimi diken diken ediyor :( inşallah bir an önce geçer bulantılar da ekmek yemekten kurtulurum.. Midemi bir tek ekmek bastırıyor bir de meyve yiyebiliyorum. Sağlıkla kucağınıza alın inş :)

Hamileligimin 17. Haftasina girdim 3 kilo aldim .doktorum normal oldugunu soyluyor ama hic kilo almayan arkadaslari gorunce moralim bozuluyo.ister istemez vucudumun sistigini hissediyorum hayatimda 60 in ustunde tartida gormeyen ben baya moralim bozuluyo acikcasi.bence kilo almak biraz da bunyesel cunku cok fazla dikkat edip saglikli besleniyorum.

Bende senin gibiyim evlenmeden önce tam 57 kiloydum boyum 170 ama 3 sene içinde doğum kontrol hapları ve yemek yemenin verdiği kilolar ile tam tamına 10 kilo almış bi vaziyette hamile kaldım ve 67 kiloydum. Üzülüyordum zayıflayamadan kaldım diye şimdi 18 haftalığız 70 kilo oldum. Ve son üç haftada aldım bu kiloyu şimdi böyle hızlı kilo alırmıyım diye düşünüyorum doğrusu çünkü aldığım üç kilonun biri göğüslerime 2 si basene gitmiş gibi henüz göbeğim yok seksen beden takarken 95 oldum ve sanki daha da şişecekler gibi artık sırtım agrımaya başladı şimdiden böyle ise ilerisini düşünemiyorum..

27 hafta 4 günlük hamileyim 53 kilo ile başladım suana kadar 4 kilo aldım çevrem sürekli çocugun kilosu az olacak yemek ye diyip duruyor herşey yiyorum doktor da hiç bi sorun yok diyo ama tedirginim açıkçası

Hamileliğin 30. haftasına kadar sadece 10 kilo almıştım ( doktorum onun bile fazla olduğunu hamilelik boyunca 8 kilo alarak doğuma girersem çok hızlı eski kiloma döneceğimi söylüyordu ) ama sonraki haftalarda işin ucunu tutamadım bi tartılıyorum 10 kilo olmuş 12 sonra 13...
Böyle böyle gitti son 10 haftam 16 kilo ile girdim doğuma.
Önemli olan son haftalar.
Benim doktorum günde 1 saat yürüyüş sağlıklı beslenme ve hamur işlerinden uzak durma kurallarına uymam gerektiğini söylemişti.
Hata birazda bende son dönemlerde çok hareketsiz kalmıştım.
Hamilelikte kilo kontrolünü sağlamanın tek yolunun yürüyüş olduğunu çünkü metabolizmanın yavaşladığını söylemişti.
Hamile olan herkese yürüyüş öneriyorum bende ilk 30 hafta faydasını görmüştüm.
Onuda yapmasam doğuma 30 kilo alarak girerdim herhalde =)

Son düzenleme:
Back