tebrik ederim canım , ben de 58 ile başaldım 66 oldum 28. hafta
( 8 kilo aldım daha kaç kilo alırım bilemiyorum .
neler yiyorsun , neler yemiyorsun , günde 3 lt yakın su içiyorum , ilk 12 hafta tatlıdan tiksinmiştim ama şuan yiyorum
canım tatlı şeyler çekiyor napiyim
beyaz ekmek makarna pilav yemiyorum ama anca bu kadar kontrol edebildim
canım su aynı şekilde 3lt ye yakın içiyorum, beyaz ekmek makarna pilav ben de yemiyorum, yine abur cubur fastfood kola tarzı şeyleri son 3 yıldır hiç tüketmiyorum ztn.. ekmeği hamilelikten önce hiç yemezdim bırakmıştım hamilelikte ise bulantılardan dolayı tahıllı ekmekleri günde bir kaç dilim olarak tüketiyorum
çoğunlukla protein ağırlıklı besleniyorum, haşlanmış yumurta, peynir, süt, yoğurt, tavuk, balık, et, zeytinyağlı sebze yemekleri, haşlanmış sebzeler, salata, yeşillik, domates,avokado, bakliyat,çorba, tahin-pekmez,ceviz badem fındık (çiğ), kuru incir ,kuru kayısı, hurma, kuru erik, karışık kuruyemiş...vs
kuruyemişleri tüketirken çok abartma ama az tüket, ara öğün olarak.. az az sık sık yemeye çalışıyorum çünkü bebeğim aşırı hareketli ve ben çok büyük porsiyon yediğimde kusturuyor hala beni,
hamileliğimde karbonhidrat olarak yulaf tükettim ben, haftada 3 gün kahvaltı olarak, yulafı haşladım lapa tarzı oluo, bir kase yulafa hurma, kakao,az pekmez, hindistan cevizi, ceviz koydum incir filan da olabilir hurma yerine, ya da muzlu bademli olabilir orası sana kalmış
34. haftadan itibaren deli gibi hurma yiyorum, yürüyüş yapıyorum, kan değerlerim için son bir aydır keçiboynuzu özü içtim sıcak suyla karıştırıp baya bi kan değerlerimi fırlattı demir ilacını bıraktım, bebeğimin kilosu haftasıyla hep uyumluydu, şu an 38. haftadayım ve 6 kilo almışım, 3 kilosu bebek ve her şey yolunda çok şükür..
tatlı konusuna gelince cnm ben normalde sıfır şekerle yaşayan biriydim yani çok nadir tatlı yerdim diyeyim sevmediğimden değil de hamilelikten önce karatay beslenmesiyle 25 kilo verdim son 2 yılda düzenli beslenme ve düzenli sporum vardı zaten sonrasında şeker bayıyor rahatsız ediyor seni, kas kitlem arttığı için kilo almaya meyilli değil artık vücudum..
hamileliğimde de hep tatlıyı kuru meyvelerden hurmadan sağladım, cnm sütlaç dondurma çekti onları yedim, ne zmn baklava tarzı bir şey çekse ve yesem beni acayip baydı ve kustum, bu arada bol bol meyve yedim hala da yiyorum, hamilelik iştahı tabiki var sadece yediğin şeyler önemli, yoksa ben de çoğu zmn bol bol yiyorum ama peyniri yoğurdu bol yiyorum mesela, sütü çok içiyorum, hemen tıkanıyorum