• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte kilo alımı

8 haftanin içindeyim asiri iştah artisi var şuana kadar 1 kilo aldim ama bu iştah beni korkutuyor 60 kilo hamile kaldim onun öncesinde diyetisyen ile 14 kilo verdim hamile olduğumu öğrenince ilk 3 ay da anne de bebek de kilo almaz demişti :( p.tesi kontorulum var bakalim ne diyecek benim yapim kilo almaya da müsait olduğu için tedirginligim artiyor :(

26 hafta 2 günlük hamileyim 9 kilo aldım..Hiç takmıyorum bebeğim sağlıklı olsun sağlıklı doğsun gerisi hallolur diye düşünüyorum

merhaba arkadaşlar, ben tüp bebekle hamile kaldım, bebeklerimiz sağlıklı olsun da bence de kiloya çok takılmamalı, ama sağlıklı bir gebelik geçirmek ve benim gibi normal doğum düşünenler için yeteri kadar kilo olmak gerekli.
Bir gebelik sitesinde şöyle yazıyor:
Gebelikte alınan kiloların hepsi annenin depoladığı yağlar değildir. Bu kiloların yaklaşık 3-4 kilosu bebek, 1 kg plasenta yani bebeğin eşi, yaklaşık 1 kg bebeğin suyu, 1 kg rahimin büyümesine bağlı, 1.5 kg annenin artan kan miktarı, 1 kg büyüyen göğüsler, 1-2 kg annede su depolanmasından kaynaklanır. Geriye kalanı da annenin aldığı kilolardır yani yağ depolarıdır.
yani normali 10-12 kilo falan. bir de dr bi arkadaşım 14 kilo fazlası anneye kalıyo demişti.

bende şimdi 2 aylık hamileyim şimdilik sadece 1 kilo aldım o da son 10 günde oldu, katıldığım davetlerde yediğim hamurişi ve tatlılar sayesinde :)

Ben daha 1 kilo aldim. gunde en fazla 1 dilim ekmek yiyorum makarna pilav yok. Sanirim o yuzden az aldim. Yemekleri hep ikiser tabak yerdim kismazdim sadece bu aralar bir tabagi zor bitirebiliyorum.

iyimiş valla ben 22+5 de 10 kilo falan aldm nası veririm bilmiyorum :) ama çokta önemli değil çocuklarımız sağlıklı olsunda sonuçta isteyen ve bebek sahibi olamayan onca insan var şükretmek gerek kilo nedir ki?

Bende ilk hamileliğimde toplamda 10 kilo kadar almıştım.karnımda aşırı küçüktü.
Çok şükür oğlum sağlıklı ve kilolu doğdu.yürüyüş önemli bence.
Kızlar ilk hamilelik neyse de ikinci hamilelikte, karın ilk hamileliğe göre daha fazla büyüyormuş.
daha erken çıkıyormuş sanırım.Bu konuda hakkında fikri olan var mı?

Merhaba herkese,

Ben 19.hafta içerisindeyim hiç kilo almadım ama çok kilolu hamile kalıdğım için olabilir tabi umarım bu şekilde de devam eder. Herkes sağlıkla alsın bebeğini kucağına inş

23. haftamdayım pazartesi gideceğim kontrole geçen aya kadar 2 kilo almıştım toplam ama bu aysanırım daha fazla aldım karnım biraz büyüdü çünkü

Bende birkaç gündür iştah artışı var, 2 saati bitiremiyorum bişey yemeden, sanki saatlerdir bişey yememişim gibi deli gibi midem kazınıyor, bir de dün kanamam oldu, şimdi yatıyorum. Kilo konusunda kontrollü gitmek gibi hayallerim vardı :) ama şimdi böyle ne kadar kontrol altında tutabilirim bilmiyorum

ben ne kadar akşam yemeyim diye düşünsemde gece 10gibi karnımda ziller çalıyor :KK43: bebeğe zarar veririm diye yiyorum bende 17haftadayım ve 3kilo aldım korkuyorum sonunda ne olacak diye :110:

Merhaba arkadaşlar... 4 ay önce doğum yaptım... Hamile kaldığımda 74-75 felandım ama o kadar mide bulantısı yaşadım ki 24 saat bulanıyordu ve nerdeyse 20. haftaya kadar günde sadece 1 yeşil elma yedim arada bir erik... Bu yüzden 7-8 kilo vermiştim... 66 kiloya felan düşmüştüm ve bundan sonra da toplam 9 kilo aldım gebeliğimde... Yani 75 ile doğuma girdim... Çıktığımda 65 kiloydum... Hepsi gitmişti sezeryan oldum... Bebeğim de 3400 gram dünyaya geldi...

Merhaba hanimlar bende araniza yeni katildim suan 5ay+5gunluk. Hamileyim aslinda hamile kaldigimi ogrenmeden oncede kilo almistim baya 62 kiloyla hamile kaldim sigarayida hamile oldugumu ogrenir ogrenmez biraktim kahvaltilar ve aksam yemeklerinde asiri yemiyorum doyuyorum ama iki ogun arasinda surekli atistirma istegi duyuyorum nekadsr meyve sut vb yesemde kesmiyo surekli yemek istiyorum :kk77:

ben ne kadar akşam yemeyim diye düşünsemde gece 10gibi karnımda ziller çalıyor :KK43: bebeğe zarar veririm diye yiyorum bende 17haftadayım ve 3kilo aldım korkuyorum sonunda ne olacak diye :110:
Şükret cnm ya ben 12+3 56 kg ile hamile kaldım şuan 65 kg

Back