- 30 Aralık 2022
- 294
- 49
- 33
Merhaba İngiltere’de yaşıyordun değil mi, orda bu ilaç kullanımına normal bakıyorlar mı ?Insallh canim bu gunlerde gececek daha iyi olacagiz Allahin izniyle
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba İngiltere’de yaşıyordun değil mi, orda bu ilaç kullanımına normal bakıyorlar mı ?Insallh canim bu gunlerde gececek daha iyi olacagiz Allahin izniyle
Burda sistem o kadar farkli ki direk psikiyatriye gidemiyorsun aile hekimine gidiyorsun o seni uygun gorurse yonlendiriyor ve soyle bir sey daha var aile hekimin antidepresan yazabiliyor garipp bir sekilde. Ben ilk hamileligim kovid zamaniydi her yerin kapali oldugu zaman. Çok kötü ataklar geçiriyordum sabah erkenden kalkıp aile hekimi arıyordum her aradığımda çok kötü olduğunu söyledigim halde pek ilgilenmiyordu hamilelikte antidepresan kullanımı riskli ama istersen gel yazayım diyordu. Kaç kere aradıysam böyle söyledi en sonunda ben bunu şikayet ettim sağlık Bakanlığı’na şikayet edince beni psikiyatri Polikliniği çağırdı ve ilaç başlattılar. Psikiyatri geliyordu ona sordugumda ilaç kullanan çok mu diye evet çok kullanan var diyorduMerhaba İngiltere’de yaşıyordun değil mi, orda bu ilaç kullanımına normal bakıyorlar mı ?
Merhaba suan ilac size yan etki yapıyordur ilk 1 hafta oyle oluyor daha kotu oluyorsun ama sonra yavas yavas iyilesme basliyor duzenli kullanirsaniz.Kizlar merhaba yazdiklarinizin hepsini okudum suan bende ayni sıkıntıyı yaşıyorum hamilelik oncesi ankisiyetem vardi ilac kullaniyrdm hamilikte biraktim 5 ay sonra patladım carpinti kaygi bebegime bisey olacak korkusu suan 23 haftaligim pisikiyatriye gittim pasiflora verdi ama pek fayda etmedi fayda etmesee lustral 25 mg ic dedi dun gece basladim ama saha beter oldum sabaha kadar kalbime ates basti nefes darligi carpinti kafayi yiyecek gibiyim ve hala oleyim napicam bilemedm
Nasil dayanicam bilmiyrm nefesim daraliyor deliricek gibi oluyorum devam etsemmo bilmiyrm ilacaMerhaba suan ilac size yan etki yapıyordur ilk 1 hafta oyle oluyor daha kotu oluyorsun ama sonra yavas yavas iyilesme basliyor duzenli kullanirsaniz.
Sizi cok iyi anliyorum cok zor ve sanki hic bir sey gecirmicek hic gecmicekmis gibi hissediyorsunuzdur ama ilaci duzenli kullanirsaniz 10-15 gun icinde iyilesme basliyor.zor biliyorum ama sabredin gecicek emin olun daha iyi olucaksinizNasil dayanicam bilmiyrm nefesim daraliyor deliricek gibi oluyorum devam etsemmo bilmiyrm ilaca
Çok tuhaf gerçekten, ölmen mi lazım hamilesin ama bu hastalık geldi işte napıcan kim ister ki böyle olsun sanki biz bilmiyoruz. Bana da kadın doğum doktorum keşke en baştan kullansaydın dedi. Aman iyi ki burda sistem öyle değil aile hekimi yazmazdı kesin her şeye kötü bir şey söylüyorlar ben her gittiğimde.. Kötülük tellalı gibiler.Burda sistem o kadar farkli ki direk psikiyatriye gidemiyorsun aile hekimine gidiyorsun o seni uygun gorurse yonlendiriyor ve soyle bir sey daha var aile hekimin antidepresan yazabiliyor garipp bir sekilde. Ben ilk hamileligim kovid zamaniydi her yerin kapali oldugu zaman. Çok kötü ataklar geçiriyordum sabah erkenden kalkıp aile hekimi arıyordum her aradığımda çok kötü olduğunu söyledigim halde pek ilgilenmiyordu hamilelikte antidepresan kullanımı riskli ama istersen gel yazayım diyordu. Kaç kere aradıysam böyle söyledi en sonunda ben bunu şikayet ettim sağlık Bakanlığı’na şikayet edince beni psikiyatri Polikliniği çağırdı ve ilaç başlattılar. Psikiyatri geliyordu ona sordugumda ilaç kullanan çok mu diye evet çok kullanan var diyordu
Bende öyle olunca aldırmak istiyorum dedim risk alamam dedim, eşim ben alıyorum kullan dedi bizi bi yola soktu işte bakalım hakkımızda hayırlısı olsunBurda sistem o kadar farkli ki direk psikiyatriye gidemiyorsun aile hekimine gidiyorsun o seni uygun gorurse yonlendiriyor ve soyle bir sey daha var aile hekimin antidepresan yazabiliyor garipp bir sekilde. Ben ilk hamileligim kovid zamaniydi her yerin kapali oldugu zaman. Çok kötü ataklar geçiriyordum sabah erkenden kalkıp aile hekimi arıyordum her aradığımda çok kötü olduğunu söyledigim halde pek ilgilenmiyordu hamilelikte antidepresan kullanımı riskli ama istersen gel yazayım diyordu. Kaç kere aradıysam böyle söyledi en sonunda ben bunu şikayet ettim sağlık Bakanlığı’na şikayet edince beni psikiyatri Polikliniği çağırdı ve ilaç başlattılar. Psikiyatri geliyordu ona sordugumda ilaç kullanan çok mu diye evet çok kullanan var diyordu
Şimdi nasilsiniz ?malesef ben de yasadim.bebegimi kaybettim şuanda da çok iyi olduğum söylenemez.konusmak isterim sizinle çünkü gerçekten yaşamayan anlamıyor.O da bizi mi buldu
Evet Türkiye’de aile hekimi antidepresan yazmaz doğru olanı da bu bence ama işte burada sistem çok farklı ne şikayetin olursa olsun ilk önce aile hekimine gideceksin o seni yönlendirirse gerek duyarsa uzman doktora gönderiyor. halden anlayan doktorlar da var anlamayanlar da var. Bu ülkede hamile psikiyatri poliklinikleri var aslında ilgileniyorlar ama ben hem Covidin etkisi hem de aile hekiminin aptallığı yüzünden çok acı çektim aylarca kıvrandım resmen.Çok tuhaf gerçekten, ölmen mi lazım hamilesin ama bu hastalık geldi işte napıcan kim ister ki böyle olsun sanki biz bilmiyoruz. Bana da kadın doğum doktorum keşke en baştan kullansaydın dedi. Aman iyi ki burda sistem öyle değil aile hekimi yazmazdı kesin her şeye kötü bir şey söylüyorlar ben her gittiğimde.. Kötülük tellalı gibiler.
Bebeğinizi neden kaybettiniz tam olarak anlayamadım düşük mü yaptınız yoksa başka birşey mi oldu ondan sonra mı panik atak oldunuzŞimdi nasilsiniz ?malesef ben de yasadim.bebegimi kaybettim şuanda da çok iyi olduğum söylenemez.konusmak isterim sizinle çünkü gerçekten yaşamayan anlamıyor.
Uykusuz yorgun ama yine gözüne uyku girmeyen benİyi geceler kızlar nasılsınız ?
İç ilacını içmesende ilerleyecek benim öyle oldu. İlacı alınca biraz dayanman gerekecek vücudun adapte olması için sabırKizlar merhaba yazdiklarinizin hepsini okudum suan bende ayni sıkıntıyı yaşıyorum hamilelik oncesi ankisiyetem vardi ilac kullaniyrdm hamilikte biraktim 5 ay sonra patladım carpinti kaygi bebegime bisey olacak korkusu suan 23 haftaligim pisikiyatriye gittim pasiflora verdi ama pek fayda etmedi fayda etmesee lustral 25 mg ic dedi dun gece basladim ama saha beter oldum sabaha kadar kalbime ates basti nefes darligi carpinti kafayi yiyecek gibiyim ve hala oleyim napicam bilemedm
Buraya da lazım hamile psikiyatri poliklinikleri bence, ee senin elinde ilacın falan yok muydu doktor yazmadan içerdin. O aile hekimi olayı bana tuhaf geldi burda iyi ki öyle sistem yok nasıl olurdu bilmiyorumEvet Türkiye’de aile hekimi antidepresan yazmaz doğru olanı da bu bence ama işte burada sistem çok farklı ne şikayetin olursa olsun ilk önce aile hekimine gideceksin o seni yönlendirirse gerek duyarsa uzman doktora gönderiyor. halden anlayan doktorlar da var anlamayanlar da var. Bu ülkede hamile psikiyatri poliklinikleri var aslında ilgileniyorlar ama ben hem Covidin etkisi hem de aile hekiminin aptallığı yüzünden çok acı çektim aylarca kıvrandım resmen.
Tam olarak benim yaşadığımı anlatmışsın. Ben de hamilelikten önce kullanıyordum 5 ay sonra tekrarladı. Lustral a geri başladım 25 mg. Yani aynıyız. Lütfen ilacını düzenli kullan. Ben başlayalı bir haftayı geçti. Hala zorlanıyorum ama ilacın etkisini hissediyorum bir yandan. Eminim ki daha da toparlayacak. Bizim de sınavımız buymuş lütfen sabırlı dayanıklı olalım.Kizlar merhaba yazdiklarinizin hepsini okudum suan bende ayni sıkıntıyı yaşıyorum hamilelik oncesi ankisiyetem vardi ilac kullaniyrdm hamilikte biraktim 5 ay sonra patladım carpinti kaygi bebegime bisey olacak korkusu suan 23 haftaligim pisikiyatriye gittim pasiflora verdi ama pek fayda etmedi fayda etmesee lustral 25 mg ic dedi dun gece basladim ama saha beter oldum sabaha kadar kalbime ates basti nefes darligi carpinti kafayi yiyecek gibiyim ve hala oleyim napicam bilemedm
Günaydın birşey sormak istiyorum. Benim uyku sorunum var hala da devam ediyor panik atak döneminde sizde varmıydı uyumama sorunu ve ilaca başladıktan sonra ne gibi etkisi oldu yani uyku uyuyamama varsa düzene soktu mu meselaTam olarak benim yaşadığımı anlatmışsın. Ben de hamilelikten önce kullanıyordum 5 ay sonra tekrarladı. Lustral a geri başladım 25 mg. Yani aynıyız. Lütfen ilacını düzenli kullan. Ben başlayalı bir haftayı geçti. Hala zorlanıyorum ama ilacın etkisini hissediyorum bir yandan. Eminim ki daha da toparlayacak. Bizim de sınavımız buymuş lütfen sabırlı dayanıklı olalım.
Günaydın. Evet atak döneminde ben de hiç uyuyamadım 3 günde 3 saat belki uyuyabilmiştim. Gözümü kapattığımla korkarak açtığım bir oluyordu. Uykuya dalamıyordum bir türlü. İlacın etkisini göstermesiyle birlikte artık uyuyabiliyorum çok şükür.Günaydın birşey sormak istiyorum. Benim uyku sorunum var hala da devam ediyor panik atak döneminde sizde varmıydı uyumama sorunu ve ilaca başladıktan sonra ne gibi etkisi oldu yani uyku uyuyamama varsa düzene soktu mu mesela
Anladım canım bende uyuyamıyorum umarım normaline dönerGünaydın. Evet atak döneminde ben de hiç uyuyamadım 3 günde 3 saat belki uyuyabilmiştim. Gözümü kapattığımla korkarak açtığım bir oluyordu. Uykuya dalamıyordum bir türlü. İlacın etkisini göstermesiyle birlikte artık uyuyabiliyorum çok şükür.