hamilelikte kabizliga çare

Celisuenis

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Mart 2008
1.431
20
kizlar ya ben kabizim ve ne yapacagimi bilmiyorum. lifli yiyecekler ye deniliyor ama hangi besinde ne var yada hangi meyve kabizliga iyi geliyor bilmiyorum. Siz ne yapiyorsunuz?

canım 3-4 tane kayısı ye üzerine su iç benim de ilk 3 ay çok kabızlığım vardı ağlayarak kaç gece saatlerce wc de kaldığımı bilirim. bulgur pilavı ye zaten bulgur hamileler için çok iyi. ayrıca kavun da kabızlığa iyi geliyormuş mercimek çorbası ve kepekli ekmekte yiyebilirsin.

cnm bende de durum vahim kayısı falanda yemeyi pek sevmiyordum hoşafını yaptım hem su hem kayısı bir taşla iki kuş vurayım diye düşündüm inşallah faydada eder.. bir de kuru inciri akşamdan ılık suya koyup sabaha kadar beklet sabah hem o suyu iç hemde inciri ye iyi gelir dediler daha denemedim ama faydası oluyormuş..

Canım bende de tuvalet sorunu vardı hamıle kalmadan once sonra da. Çok kötü bişi valla.Sürekli şiş hissetmek rahatlayamamak.Benım korkum dogumdan sonra kabızlıgın devam etmesi.Doktor bana fitil ve ilça verdi bagırsak duzenleyıcı ama ben sadece cok zorlandıgımda ıkı kere fıtıl kullandım.Çünkü ilaçlar alışkanlık yapıyormus bu sefer ıkınmayı tembelleştiriyormus.Sürekli kayısı kurusu yıyorum şimdi,acıktıgımda cnm tatlı ıstedıgınde,hemen ardından su içiyorum.Soguk su ve sut ıcmıyorum.Sütü soguk ıcınce de hazımsızlıga neden oluyormus.almira85 in de bahsettiği yiyecekler yararlı.Şimdiden gecmıs olsun.

bendede aynı sorun var malesef.gebelikten öncede vardı hep form çayı içerdim o zamanlar ama şimdi içinde sinameke olan çaylar yasak.bana doktorum duphalak verdi 2 kese kullandım ama oda çok gaz sancısı yapıyo.felaket yaptı beni.ben şimdi her sabah kayısılı activia yiyorum.bende işe yaradı.eğer yapabilirsen hakiki zeytinyağıda işe yarıyo günde 1 kaşık ye derim yada salatana kat bolca yada ekmek banıp yiyebilirsin.ben yiyemiyorum hakiki yağı belki sen yiyebilrsin.

Sevgili arkadaşım , geçenlerde bir gebelik programında bir doktorun gebelere sabah kahvaltısında kahvaltı gevreğinin çok faydalı olduğunu söylediğini duydum.Hemen aldım denedim , içerisinde lif fazla olduğu için sütle tüketildiğinde bağırsakları çok güzel çalıştırıyor. Aynı programda kuru kayısı ,kuru erik ve incirin ılık su eşliğinde sabah alınmasının inanılmaz faydalı olduğunu söylediler... Umarım kurtulursun bende de arada oluyor ama çok can sıkıcı durumda değil şu an...

doğal çözümler tabii ki en iyisi.ama işe yaramazsa doktorum bana magnesie calsine diye bi toz verdi ki ilaca çok karşıdır kendisi.bitkisel ve hamileler rahatlıkla kullanabiliyo.prospektüste de yazıyo.zaten ilaç gibi değil.o tozdan 1 ölçek veya yarım ölçek onu deneyerek buluyosunuz 1 bardak suya karıştırıp gece yatarken içiyosunuz sabah herşey süper oluyo :)))) doktorunuza sorun eğer doğal yöntemler işe yaramıyosa tavsiye edecektir.

Yulaf ezmesi kabızlığa çok iyi gelir, sütle pişirerek yiyebilirsiniz. Bir de magnezyum kabızlığa iyi bir çaredir ki, magnezyumu gebelere zaten kramplar için de veriyor doktorlar.

canım benim bende hamilelik öncesi kabızlık vardı. hatta dönem dönem hemoroid bile oldum. hamilelikten sonra demir hapı bana çok iyi geldi. şimdi hiç bi problemim yok çok şükürkaydirigubbakcemile3 ancak hamilelik öncesi sabahları aç karna bir tane kuru incir iki tanede kuru kayısı yiyip üzerine ılık su içiyordum. sanada tavsiye ederim. bunları yedikten sonra biraz bekle sonra kahvaltını yap. kahvaltını hazırlamadan yiyip,hazırlayana kadar fayda etmesini bekleyebilirsin. 2.gün etkiyi görürsün :ecrin_bebek: geçmiş olsun

sagolun kizlar tavsiye için; kuru kayisi incir sevmiyorum ama faydasini gormek için yiyim o zaman. misir gevregi iyi geliyorsa keloks var sadece uzerinde horoz resmi olan onu seviyorum onu yerim. demir hapi verdi doktor oda kabizlik yapiyormus ama ben zaten hamilelikten oncede kabizdim ve bazen hemoroid oluyordum.zeytinyagida kokuyor bana çocukken tiksinmistim simdi hiç yiyemem canim ya. neyse tavsiyeleriniz için sagolun

16 haftam bitti daha 4-5 gündür rahatım
neler denedim geçmedi
en son mürdüm eriği dedi ender saraç onu denedim ve geçti çok şükür kayısı incir fayda etmedi bana

Ayy benıde mahvettı su kabızlıkk... kuru kayısı kuru ıncır..vs bana mısın demedı... sabahları 1 tatlı kaşığı zeytınyagı ıcıyorum,cıktıgım zaman rahat cıkıyorum en azından ama yıne de duzene gırmedı... sabahları kalktıgında ılık su ıc canım limonlu o bıraz yumusatıyor...

sagolun kizlar tavsiye için; kuru kayisi incir sevmiyorum ama faydasini gormek için yiyim o zaman. misir gevregi iyi geliyorsa keloks var sadece uzerinde horoz resmi olan onu seviyorum onu yerim. demir hapi verdi doktor oda kabizlik yapiyormus ama ben zaten hamilelikten oncede kabizdim ve bazen hemoroid oluyordum.zeytinyagida kokuyor bana çocukken tiksinmistim simdi hiç yiyemem canim ya. neyse tavsiyeleriniz için sagolun

demir hapı kabızlık yapıyo diye içmemezlik yapma.çünkü ben de tam tersi etki yaptı ve de her gün tuvalete çıkardı çok rahattım.az da olsa böyle de etkisi olabiliyomuş.

canım benim de sana önerebileceğim aç karnına kuru kayısı üzerine ılık su. ben bir de bu aralar 4-5 gibi üzüm, mürdüm eriği yiyorum. her zamanki gbi üzerine bol su. faydasını görüyorum açıkçası. çünkü bende ağlayarak wc de kalanlardanım.

X