Kullandığım merhemlerden egzama için urtiker icin yada alerji icin olanlar var. Doktorlarda baktılar geçmiyor akıllarına ne geliyorsa ona göre ilaç yazdılar geçmedi. Allah razı olsun. Rabbim sizede çokça şifa versin. AminÇay ağacı yağını ya da lavanta yağını sulandırıp sürseniz bir bölgenizde deneyip iyi gelebilir. Sanırım gebelik ürtikeri sizinki. Ben ürtiker oldum ama gebe değildim. Av.l+dec.rt iğne oldum 12 tane. Ama ürtiker olduğunu anlayana kadar 8ay geçti. Allah şifa versin. Bebeğinizi sağsalim kucağınıza alın inşallah
Amin Allah razı olsun. İğneden olduğu kesin mi. Çünkü bende çok korkuyorum vd sürekli bebeğim hareket ediyor mu diye kontrol ediyorum. Zaten kasıntı ayrı bir dert birde ys bebeğe zarari olur mu diye düşünmek ayrı bir dert. Siz böyle deyince korktum. İki tane daha iğnem vardı kullanmam sanırımAcil şifalar olsun canim kaşıntı için en iyi şey kekik diye biliyorum hem kaşintiyi aliyor hem mikrobu iğneye gelince bilemiyorum canim iki arkadaşimdada bu durum oldu 9. Ayin içindeydi çok kasinti olunca doktora gitti igne verdiler vuruldu sabahi bebeginin kalbi durdu diger arkadasimdada ayni durum oldu oda vuruldu iğneyi onda hiçbirsey olmadi yani bildiklerim bunlar Allaha emanetler Allahin izniyle hiçbirşey olmaz çabucak atlatirsin inşallahAma kekigi dene denerim kullanilan birşey hatta saracoglunda yabani kekik olarak satiliyor sicak suyun icine bikaçtane koy ilimaya baslayinca kasinan yerlere sur yedigin içtigin herşey sana şifa olsun inşallah
Tabi csnim söyleyin.size neler fayda sağlamıştı siz yazın ben araştırıp doktoruma soracağım benim durumuma uygun mu diye.Ayrıca ben de bikaç bişeyler denedim faydası olan pek bişey bulamadım sadece bu çörekotu yağı çok faydalı onu yüzümde kaşıntı varken kullandım iyi geliyor rahatlıyorsunuz biraz enazından çok kaşınmaya başladıgı anda ondan sürün bide düzenli benim kullandıgım kremden alın derim ismini veririm size ayrıca ürederm de kullandım ben faydası olmamıştı vucut kortizonlu kremlere alışınca daha fayda sağlamıyor size bikaç yaptıgım bana iyi gelenleri söyleyebilirim
Geçmiş olsun canim sanada. Ya baktılar karaciğer enzimi temiz çıktı. Ama bir daha baktıracağım sonuç şimdi nasıl diye.Canım bende oldu hamilelik kolestazı deniliyor, karaciğer enzimlerin yükselmiştir. Bunun için doktorum bana hap şeklinde bir ilaç verdi. Ve ayrıca çok su içmen lazım ki vücudundan artan bulurubin idrar yoluyla atılsın.
Allah razı olsun csnim. Sanada geçmiş olsun. Not alıp doktoruma kremi soracağım. Benim icin uygunsa alır kullanır denerim. Zaten denemedugim şey kalmadı. Yoruldum ama napim onuda denerim.Çok geçmiş olsun bende de olmuştu Dr sistral diye bir krem vermişti faydasını görmüştüm bilirim çok pis birşey
Allah yardımcınız olsun
Ya benimde hafiflemiyor ama topuk ve ayağın üst tarafı diğer yerlere göre daha kötü kasiniyor ve geçmiyor. Tahliller temiz çıktı. Ama tekrar yaptırmayı düşünüyorum.korkutmak istemem benim tanisin son haftalarda ayaklarinda kasinti basladi, bi organ yüzünden oluyormus dalak sanirim, cok riskliymis hemen suni sanci vermislerdi bebege zarar vermesin diye
Canim çok geçmiş olsun. Rabbim umarım bunda yasatmaz size. Bir kere yaşamışsınız ve ne denli zor olduğunu biliyorsunuz. Karaciğer ve safra temiz çıktı. Kasıntıdan uyuyamıyorum ki. Umarım sağ salım sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın. Dikkat et kendine. Zaten tüm gün verdiklerini kremi sürüyorum vd vücûd nemli oluyor. Ayyy dayanılmaz birsey istem dişi el kaşınan yere gidiyor.Bende aynı şeyleri yaşadım ilk gebeliğimde 28. Haftada başladı doğuma kadar aynı şekilde devam etti karaciğer tedavisi görüyorum kaşıntılar başlayınca doktor test yaptı temiz çıktı ama araştırdım baya gece yatarken yan yatamıyorum sırtüstü yatınca bazı gebelerde bebek safra kesesine baskı yapıyormuş sanırım ondan kaynaklanıyor bide cildin yapısal olarak kuru olmasından dolayı. Duşta vücut kremi hergün sabah akşam banyo her banyodan sonra komple krem falan filan öyle geçirdim şimdi ikinciye gebeyim bunda yaşamam inşallah diye dua ediyorum çok sinir bozucu oluyor bide çalışıyordum ilkinde iş yerinde kaşına kaşına bi hal oluyordum şimdi pandemiden dolayı erken izne çıkacam ama yine de çok kötü bi durum bol bol nemlendir vücudunu kaşıma hiç
Amin inşaAllahIns en kisa zamanda rabbim sifa verir
Merhaba. Sizede çok geçmiş olsun. Evet tekrar test yapmayı düşünüyorum. Dediğiniz gibi o an dusuk olup sonradan yukselmis olabilir. İnşaAllah sizde bir daha yaşamazsınız bu zorlu süreci.Merhaba bildiri olarak aldım konunuzu bence kolestaz olmuşsunuz belkide o an testte çıkmadı ama bence tekrar drunuza gidip yaptırın diyin ki kolestazdan şüpheleniyorum hemen tekrar bakilmasi lazım çünkü bazen kullanılan ilaç düşürüyor ama arkasından daha hızlı bozulabiliyor ne yazık ki kolestazli bir gebelik geçirdim bende sizi çok iyi anlıyorum
Sizede cokkk cokkk gecmis olsun. İnşaAllah sizde bir daha yaşamazsınız. Benim yuzum dışında her yerim oldu. Arada başım kasiniyor omdan mi bilmiyorum. Ya ben gecsinde hic izini düşünmüyorum. Allah razı olsun. Ahhh ahhh gerçek anneler. Hakları ödenmez. İnşaAllah bizde hayırlı bir anne oluruzBen de son haftalarda yaşadım ama sizin kadar şiddetli değil. Dediğiniz gibi isiliğe benziyordu, hafifçe kaşıdım, küçük yara oldular. Doğumdan sonra çenemde, boynumda ve göğsümde kocaman akneler çıktı, patlayıp kocaman kahverengi lekelere dönüştüler ama sonra hiçbir iz kalmadı.
Sıvazlayarak kaşımaya çalışsanız işe yarar mı bilmiyorum. Yani tırnakla kaşıdıkça daha çok kaşınır. Allah yardımcınız olsun. Annelerin hakkı ödenmez
Çokkk cokkk geçmiş olsun canim. Umarım bebeğiniz ve siz iyisinizdir. Sağlık ocağı ve devlet hasenesinde karaciğer enzimlerine bakıldı ve temiz denildi. Ama tekrar yaptırmayı düşünüyorum. O zaman başlangıç süreci olabilirdi. Suan yüksek olmuşta olabilir. Biliyorum araştırdım yüksek olması erken Doğuma yol acıyor.Benim 30.haftalarda basladi kasintim.. 32.haftada riskli gebelikten sezeryana girdim.. Gebelik kolestazi olmustum.. Gebelik sariligi yani.. Karaciger enzimlerim normal olmasi gereken degerden kat be kat yuksekti.. 36 olmasi gereken deger bende 800lerdeydi.. Gebelik neden oluyomus bu enzimlerin yukselmesine.. Gebelik sonlaninca geciyor demislerdi dogum yapildi 2 gun sonra degerlerim normale dondu.. Tavsiyem lutfen karaciger enzimlerinize (ast, alt, ggt) degerlerinize baktirmaniz.. Yoksa istenmeyen durumlar olusabilir allah muhafaza
Saglik ocağı ve devlet hastanesinde kan verdim temiz çıktı. Ama tekrar yaptırmayı düşünüyorum.Alt, ast bakılmıştır herhalde değil mi? Benim de 30.haftada kaşıntı başlamıştı gebelik kolestazı çıktı
Geçmiş olsun canim. Rabbim bir daha yasatmasın size. Çok zor süreç bilirim. Siz hem ilkinde Doğum sonrası ve ikincisinde hamileyken bunu yaşamışsınız. Kolestaz oldu mu erken Doğum oluyor araştırdım Baya. Bende çok şey kullandim umarım bebeğime zararı olamamıştır. Ya gerçekten bu kadar çok merhem ve haptan sonra bende caresi olduğunu düşünmüyorum. Tabi derdi veren Rabbim dermanını da verir diye umut ediyorum. Allah rAzi olsun.İlk doğumumda doğumdan birkaç gün sonra başladı kaşınma yaklaşık bir ay sürdü ve gitmediğim doktor kullanmadığım ilaç kalmadı sonra kendiliğinden geçti ama her yerim yara bere içindeydi. İkinci hamileliğimde 30-32.haftadan itibaren kaşınma başladı. Doktor serumu içine bir ilaç karıştırıyor Du bebeğe zarar vermeyen o beni rahatlatıyordu. 37.haftaya kadar bu şekilde idare ettik sonra doktor bu kaşınma bebeğe çok zararlı artık doğurtucam dedi ve sezeryan aldı. Maalesef çaresi olduğunu düşünmüyorum. Allah yardımcın olsun
Allah razı olsun amin. Rabbim hiçbir kulunu özellikle gebeyken böyle Birseyle imtihan etmesin. Sadece bilin ki zor bir süreç.Öncelikle geçmiş olsun bende hiç duymadım Allah şifa versin inşallah
Allah razı olsun canim. İki sefer kan tahlili yaptırdım karaciğer enzimi temiz çıktı. Sonra safra asidi testi istendi oda temiz çıktı. Eğer bunlar yüksek çıkarsa gebelik kolestazi oluyor. Ama tekrar test yaptıracam bir haftada yükselme veya değişiklik olmuş mudur diye. Değerlerim normal denildiği halde verilen hiçbirseyin faydası olmadı. Zaten anladım ki tek çarem dua sabretmek ve Doğumu beklemek. Ve bebeğimi sağ Salim sağlıklı bir şekilde kucağıma almak.Msjı yarısını okuyabildim çok geçmiş olsun olsun öncelikle. sizin gebelik kolestazı direk teşhisi koyuyorum.devamını okuyamadım yaşadıklarımı hatırlattı bana. Yani bunu kadın doğum dr bilmeliydi. Aynısını yaşadım gebelikte. Benim alt değerim yükselmişti dr hap verdi baya rahatlattı ama tamamen geçmiyor maalesef doğuma kadar sabredin. Ayaklarımn tabanına vazelin sürünce rahatlıyordum. Bir de suyu az içince daha çok azıyordu suyu fazla için ama abartmayın tabi ki
Hic bilmiyorum ama tez zamanda atlatırsın inşallah çok geçmiş olsun ama bildigim kadarıyla akcigerle alakalı bisey yinede tam bilmiyorum .Merhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Erkek ti .merak etmeyin 2.cocukta yani kızımda kaşıntı felan olmadı çok gecmis olsunÇok çok geçmiş olsun. Aslında gebelikte çok beter kaşınan kadınlar var mis. Çevrem ilk defa böyle Birseye şahit olduk diyorlardı. Araştırınca anladım ki tek ben degil misim. Umarım şimdi biter. Bende çoğu şey kullandim geçmedi. Ben anahtar ile kaşıdım defalarca. Seninde baya zor geçmiş. İnşaAllah bir dahaki gebeliklerimiz böyle geçmez. Benim yüzüm dışında tüm vücûd kasiniyor. Cinsiyeti neydi peki bebeginizin?