Hamilelikte geçmeyen kaşıntı !

Amin canim. Rabbim sizede şifa versin ve aynisini bir daha yaşatmasın. Sizin Doğumla bile geçmemiş. Bu dahada zor. Ben bir umut Doğumla geçer diye umut ediyorum.
İnşallah seninki geçer canım ha sabunla banyo yapma daha çok kaşındırır olabilğince nemlendirici kremler sür onların faydası oluyo yoğurt ayran patlıcan türü şeyler daha çok kaşındırır senin kide biran evvel geçsin inşallah

Allah korusun canım kötü şeyler dusunme sakın. Rabbim sifani en kısa zamanda nasip etsin insaAllah. Birinde sodanin iyi geldiğini okudumm bide onu dene kuzum . Şimdide hamileyim okadar korkuyorum kasintim yine olcak diye. Rabbim kimseyi kaşıntıyla sinamasin. Doğumdan sonra bana ilaç verdi doktor 1 haftaya geçti canım. Vücudumdaki yaralarda öyle 1 hafta sonra dolmuştu. Oğlum oldu kuzum benim.

Allah razı olsun canim. Rabbim bir daha size yasatmasın bunu. Birkaç arkadaş saolsun öneride bulundu. Hepsini not edip cildiye doktoruna soracağım. Artık önerdiği olursa bir Umut onuda kullanacağım.
Amin Allah şifa versin biran evvel sağlığına kavuşursun inşallah ben bu ilaçla atlattım o günleri doktorun ile konuş kesinlikle bunu kullanmalısın

Benim eski bir arkadaşımda da olmuş sebebi anlaşılmamış o psikolojik olduğunu düşünmüş ve psikolojisi daha da bozulmuş sonra düzelmiş kendiliğinden bebeği doğduktan sonra o da temizliğe sarmış vs

Saglik ocağı ve devlet hastanesinde kan verdim temiz çıktı. Ama tekrar yaptırmayı düşünüyorum.
Gebelik kolestazı varsa alt, ast ciddi artıyor. Benim 200-300 lerdeydi. Eğer onlar normalse muhtemelen hamilelikten veya stresten kaynaklı ürtiker gibi bir sorun olmuştur. Sabret lütfen, son çare 36-37. Hafta gibi sezeryan olursun. Tabi sen yine bi alt ast baktır evet birden yükselme olabiliyor

Size neden komik grldi6anşaö veremedim tedavi iyi gitmeseydi 6 aylık bebeğimi doğurtacaklardı bana hiç komik gelmiyordu size gelmiş demek,
Kusura bakmayin ben durumun bu kadar ciddi oldugunu bilmiyordum. Kasintiya hamilelik alerjisi deyip gecti doktorlar diye anladim, o yuzden espri yapmistim tekrar kusura bakmayin

Oyyy gülüm ya Allahım yar ve yardımcınız olsun. Tez vakitte şifanı versin netten araştır dua şifa ayetlerine bak banyo yaparken sirke kullan belki vesile olur

Hamileliğimde aynı problemi ben de yaşadım o kadar ilaç kullanmama rağmen malesef ben de bir randıman alamadım eğer geçmezse karaciğer enzimlerine bakılacaktı ama onda da bişey çıkmadı çevremde bir kaç kişiden daha böyle duyunca hamilelikle normal olduğunu anladım ama dediğiniz gibi ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir zor günler inşallah doğumdan sonra geçer benimki öyle oldu

Sordum gebelerde alerji testi yapılmıyor dedi. Siz gebeyken mi Alerji testi yaptırdınız yada yaptınız mi?
Ben yapmadım fakat doktor burun spreyi verdi. Acaba nasıl öğrenilir? Büyük ihtimal bir şeyler alerji oluyor sana .Misal ablam normalde domates yiyebiliyorken hamilelikte alerji yapmıştı.

Şekerim bazen dusuk bazen orta bazen sınırda çıktığı oldu. Ya yemiyorum desem yalan olur yiyorum. SiZin bunlardan mi oldu ?
Doktor birşey demedi. Şu an bebeğim 6 aylık olmak üzere, emziriyorum, o kaşıntılar ve siyah sivilceler yine başladı. Aburcubur yedim.

Sordum gebelerde alerji testi yapılmıyor dedi. Siz gebeyken mi Alerji testi yaptırdınız yada yaptınız mi?
Şimdi bi yazı okudum kullandığım deterjan alerji yapıyor olabilir mi? Gıda çeşit olarak fazla ayırt etmek zor olur .Deterjan en azından değiştirilebilir

Cinsiyetle alakalı olduğunu düşünmüyorum bana doktorum aşırı ostrojenden oluyor demişti ama Ağustos sıcağında gerçekten zordu
Aynen benimkide sıcağa geldi o sıcaklarda kaşınmak çok zordu

Merhaba. Çok geçmiş olsun.
Duydunuz mu bilmiyorum gebelik kolestazı diye bir şey var. En belirgin özelliği de kaşıntı. Ben de vardı hamileliğimde. Hemen baktırın. İlaçla kontrol altına alınabiliyor. Ama ilaç kullanmazsanız tehlikeli olabiliyor. Doğumdan sonra geçiyor.
Muhakkak baktırın

Bende ilk hamileliğimde dediğiniz gibi kaşıntı oldum hiç bir şey geçirmedi sık sık duş aldım sürekli zeytinyağ lı sabun kullandım onunla geçti 2 ay uğraştım ben allah yardımcın olsun

Öncelikleri geçmiş olsun bebeğinizi sağlıklıca kucağınıza alın inşallah aynı durum bi arkadaşın başından gelmişti aynı sizin gibi herşeye bakıldı hiçbiriyle çıkmadı en son bi doktora gittiğinde süt ve süt ürünlerinden gebelikle birlikte alerjisinin olduğu ortaya çıktı .belki sizde sen alerjik bir reaksiyon olabilir .isterseniz o yönden bi araştırma yaptırın

Son düzenleme:
Merhabalar geçmiş olsun. Bende yaşadım bu sıkıntıyı çok kötüydü 32. Haftada bir başladı doğuma kadar. Doğumdan sonra geçti. Benimde ilk gebeliğimdi. Doktor kortizonlu ilaç verdi 5 gün sür dedi geçti sonra tekrar başladı iğne verdi geçti sonra bida kaşıntı başladı. Kortizonlu ilaçlar bebeğe zarar verdiğinden uzun süre kullanmıyorsun. Hatta şu sizin resmini attığınız ilaçlardan biri bebekte uyku yapmış hareketini alamadım bebeğin, hemen kesti doktor. En son bir losyon yaptırdı cildiyeci eczaneye birazcık o rahatlattı. Benimde tüm testlerim temizdi ama kaşıntı geçmiyordu. Doğumdan sonra hiçbirşeyim kalmadı. Benim hiçbirşeye alerjimde yoktu. Ben şimdi size kendi görüşümü paylaşmak istiyorum. Benim bebeğim doğduktan sonra kızarmaya kaşınmaya başladı meğer bebeğim alerjik miş yumurta un ve unun türevleri ne. Bence bebeğimden kaynaklı kaşınıyordum ben. Yediğim şeylere tepki diye düşünüyorum. Nacizane tavsiyem 1 hafta alerjen yiyecekleri tüketmeden kendinizi gözlemleyin.. Duş jeli kullanmayın. Vücudunuzu bol bol nemlendirin ve serin yerde durmaya özen gösterin. Allah yardımcınız olsun.

Kullandığım tüm ilaçları paylaşıyorum. Tabi verilen her merhemin gramajı az olduğu için 3 adet yazdılar.
Canım öncelikle geçmiş olsun rabbim evladını sağ selim kucagına almayı nasip etsin benim ilk hamileligimde böyle geçti hiç bir ilaç kullanma doğum yaptığın zaman geçer kışın ortasında savuk suların altına kendimi bırakıyordum serum vurdum ne yapmadımki hiç birşey fayda etmiyor doğum yapana kadar sabret canım rabbim yar yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…