İnşallah seninki geçer canım ha sabunla banyo yapma daha çok kaşındırır olabilğince nemlendirici kremler sür onların faydası oluyo yoğurt ayran patlıcan türü şeyler daha çok kaşındırır senin kide biran evvel geçsin inşallahAmin canim. Rabbim sizede şifa versin ve aynisini bir daha yaşatmasın. Sizin Doğumla bile geçmemiş. Bu dahada zor. Ben bir umut Doğumla geçer diye umut ediyorum.
Benimki de kız ilk hamileliğimdi kaşıntı olduErkek ti .merak etmeyin 2.cocukta yani kızımda kaşıntı felan olmadı çok gecmis olsun
Allah korusun canım kötü şeyler dusunme sakın. Rabbim sifani en kısa zamanda nasip etsin insaAllah. Birinde sodanin iyi geldiğini okudumm bide onu dene kuzum . Şimdide hamileyim okadar korkuyorum kasintim yine olcak diye. Rabbim kimseyi kaşıntıyla sinamasin. Doğumdan sonra bana ilaç verdi doktor 1 haftaya geçti canım. Vücudumdaki yaralarda öyle 1 hafta sonra dolmuştu. Oğlum oldu kuzum benim.Geçmiş olsun canim. Çok şükür sen bu süreci atlattın darısı bana olsun. Ya senin yine doğumuna 3 hafta kala başlamış. Ben 28 haftalık gebe olduğum zamandan beri cekiyorum. 2.5-3 ay sürecek gibi nerdeyse. Suan 1.5 ay oldu geçmedi. Aynen banada sirke dediler iyi gelmedi. Acilde banada serum verdiler iyi gelmedi. Suan 5 dozluk iğne kullanıyorum. Bugün 3ncusunu vurdum ama birkaç saat hafifletiyor tekrar başlatıyor. İki tane kaldı onlar bitince yine devam edecek. Napicam bilmiyorum. Benim leke oldu yara oldu kanadı ooooo oooo neler neler geçirdim. Zaten çoğu yara izi kalacak belli. Kasıntım geçsinde yara kalsın benimle buna bile razıyım. Sabahlıyorum artık. Ağlama fln ooo ooo oraları çoktan geçtim. Benim psikolojimi bozdu. Pandemi dolayısıyla aileme pek gidemiyorum. Kendime en son zarar verdiğim için annem ve eşim günde defalarca arıyor birsey yaptım mi yapmadım mi diye kendime. Artık onlarinda psikolojisini bozdum. Ama elimde değil. Çok merhem hap iğne kullandim. İnşaAllah bebeğimin sağlığını etkilemez. Yoksa kendimi asla affetmem. Amin canim. Peki senin Doğum ile geçti mi? Birde cinsiyeti neydi bebeğinin ?
Cinsiyetle alakalı olduğunu düşünmüyorum bana doktorum aşırı ostrojenden oluyor demişti ama Ağustos sıcağında gerçekten zorduBenimki de kız ilk hamileliğimdi kaşıntı oldu
Amin Allah şifa versin biran evvel sağlığına kavuşursun inşallah ben bu ilaçla atlattım o günleri doktorun ile konuş kesinlikle bunu kullanmalısınAllah razı olsun canim. Rabbim bir daha size yasatmasın bunu. Birkaç arkadaş saolsun öneride bulundu. Hepsini not edip cildiye doktoruna soracağım. Artık önerdiği olursa bir Umut onuda kullanacağım.
Benim eski bir arkadaşımda da olmuş sebebi anlaşılmamış o psikolojik olduğunu düşünmüş ve psikolojisi daha da bozulmuş sonra düzelmiş kendiliğinden bebeği doğduktan sonra o da temizliğe sarmış vsMerhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Gebelik kolestazı varsa alt, ast ciddi artıyor. Benim 200-300 lerdeydi. Eğer onlar normalse muhtemelen hamilelikten veya stresten kaynaklı ürtiker gibi bir sorun olmuştur. Sabret lütfen, son çare 36-37. Hafta gibi sezeryan olursun. Tabi sen yine bi alt ast baktır evet birden yükselme olabiliyorSaglik ocağı ve devlet hastanesinde kan verdim temiz çıktı. Ama tekrar yaptırmayı düşünüyorum.
Kusura bakmayin ben durumun bu kadar ciddi oldugunu bilmiyordum. Kasintiya hamilelik alerjisi deyip gecti doktorlar diye anladim, o yuzden espri yapmistim tekrar kusura bakmayinSize neden komik grldi6anşaö veremedim tedavi iyi gitmeseydi 6 aylık bebeğimi doğurtacaklardı bana hiç komik gelmiyordu size gelmiş demek,
Oyyy gülüm ya Allahım yar ve yardımcınız olsun. Tez vakitte şifanı versin netten araştır dua şifa ayetlerine bak banyo yaparken sirke kullan belki vesile olurMerhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Ben yapmadım fakat doktor burun spreyi verdi. Acaba nasıl öğrenilir? Büyük ihtimal bir şeyler alerji oluyor sana .Misal ablam normalde domates yiyebiliyorken hamilelikte alerji yapmıştı.Sordum gebelerde alerji testi yapılmıyor dedi. Siz gebeyken mi Alerji testi yaptırdınız yada yaptınız mi?
Doktor birşey demedi. Şu an bebeğim 6 aylık olmak üzere, emziriyorum, o kaşıntılar ve siyah sivilceler yine başladı. Aburcubur yedim.Şekerim bazen dusuk bazen orta bazen sınırda çıktığı oldu. Ya yemiyorum desem yalan olur yiyorum. SiZin bunlardan mi oldu ?
Şimdi bi yazı okudum kullandığım deterjan alerji yapıyor olabilir mi? Gıda çeşit olarak fazla ayırt etmek zor olur .Deterjan en azından değiştirilebilirSordum gebelerde alerji testi yapılmıyor dedi. Siz gebeyken mi Alerji testi yaptırdınız yada yaptınız mi?
Aynen benimkide sıcağa geldi o sıcaklarda kaşınmak çok zorduCinsiyetle alakalı olduğunu düşünmüyorum bana doktorum aşırı ostrojenden oluyor demişti ama Ağustos sıcağında gerçekten zordu
Bende ilk hamileliğimde dediğiniz gibi kaşıntı oldum hiç bir şey geçirmedi sık sık duş aldım sürekli zeytinyağ lı sabun kullandım onunla geçti 2 ay uğraştım ben allah yardımcın olsunMerhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Öncelikleri geçmiş olsun bebeğinizi sağlıklıca kucağınıza alın inşallahMerhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Kullandığım tüm ilaçları paylaşıyorum. Tabi verilen her merhemin gramajı az olduğu için 3 adet yazdılar.
Canım öncelikle geçmiş olsun rabbim evladını sağ selim kucagına almayı nasip etsinMerhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.