Bu kaşıntı karaciğer enzimleriyle alakalı olan bişey dimi? Yanlış biliyo da olabilirim Allah yardımcınız olsun valla.. karaciğere faydalı yiyecekler yeseniz bi nebze de olsa hafifletir mi acaba bilemedim ki mervenin dediği gibi yönetimle herkesin görebileceği konu haline gelse illa ki bilen vardırMerhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Allah razı olsun. Dua edip sabır etmekten başka çarem yok biliyorum ama olmuyor süreç iyi gitmiyor. Korkuyorum bu kadar ilacın bebeğime ya zararı olursa diye ama dayanabilsem tek birini dahi kullanır miyim. Daha 34 haftalık gebeyim. 38-40 haftama daha 1-1.5 ay var. Uyku yok uyku zehir oldu bana. Napicam bilmiyorum artık. Kimi doktor Doğumla geçecek diyor. Araştırdım kimininki Doğumdan sonrada sürüyor mus. Sevineceğim zamanlarda aklımı oynatacak durumdayım.Bilgim yok maalesef. Çok geçmiş olsun. Yönetimden üyelere bildirim göndermesi rica edebilirsiniz. Belki bi bilen çıkar.
Evet dogru biliyorsun ama bende KAn verdim karaciğer enzimi temiz çıktı . Bukez safra asidi testi istendi onuda yaptırdım oda temiz çıktı. Sebebi ney mis gebelikten. Ya doktorlarda haklı gebeyim diye verdikleri mg çok az doz. Ama napicam bilmiyorum.Bu kaşıntı karaciğer enzimleriyle alakalı olan bişey dimi? Yanlış biliyo da olabilirim Allah yardımcınız olsun valla.. karaciğere faydalı yiyecekler yeseniz bi nebze de olsa hafifletir mi acaba bilemedim ki mervenin dediği gibi yönetimle herkesin görebileceği konu haline gelse illa ki bilen vardır
Ya yediğiniz bişeye aşırı reaksiyon veriyo olabilir misiniz? Belki ciddi boyutta alerjiniz oluşmuştur bişeye bu da olabilirEvet dogru biliyorsun ama bende KAn verdim karaciğer enzimi temiz çıktı . Bukez safra asidi testi istendi onuda yaptırdım oda temiz çıktı. Sebebi ney mis gebelikten. Ya doktorlarda haklı gebeyim diye verdikleri mg çok az doz. Ama napicam bilmiyorum.
Gebeliktendir evette ya çok zor bi durum Allah yardımcınız olsun şifa versin inşallah.. şu an keşke elimden bişey gelse sizin içinEvet dogru biliyorsun ama bende KAn verdim karaciğer enzimi temiz çıktı . Bukez safra asidi testi istendi onuda yaptırdım oda temiz çıktı. Sebebi ney mis gebelikten. Ya doktorlarda haklı gebeyim diye verdikleri mg çok az doz. Ama napicam bilmiyorum.
Gecmis olsun,nerede yasiyorsunuz,Cerrahpasa hastanesinde bu isin uzmani var ama adini hatirlayamadim.Merhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Ya yediğiniz bişeye aşırı reaksiyon veriyo olabilir misiniz? Belki ciddi boyutta alerjiniz oluşmuştur bişeye bu da olabilir
Ahh ahhhh dua edin benim için bu bana yapacağınız en iyi şey olur. Birbirimizi tanımıyoruz ama belki Rabbim duanızı kabul eder de beni bundan kurtarırGebeliktendir evette ya çok zor bi durum Allah yardımcınız olsun şifa versin inşallah.. şu an keşke elimden bişey gelse sizin için
Sürer tabii saptamak çok zor ama hayvansal gıdalar yapabilir domates falan yapabilir alerjiyi anlayabilmek öyle zor kiOnu bilemiyorum işte. Şu ana kadar yediğim şeyleri yiyorum ama dediğiniz gibi oladabilir. Alerji testi yaptırmayı düşündüm gebelere yapılmıyor denildi. Tuzlu seyler tüketmiyorum. Tatlı şeylerden mi bilmiyorum. Ayırt etmek çok zor. Sadece acı ve baharatlı seyler tüketme dediler. Sizce yediğim birsey 1.5 ay vücudumu böyle sarsar mi. Yanlış anlamayın gerçekten ciddice soruyorum. Çünkü bende bunu düşündüm ve cvbini bulamıyorum. Bu kadar uzun sürer mi eğer ki alerjiyse.
O akrabaya da allerji dediler,bircok gidayi yasaklamislardi,ama sonra gittigi doktor bir sekilde cozdu.Ah adini bilseydim.Yarin ogrenmeye calisirim sizin icin.Cok uzuldum ya=/Onu bilemiyorum işte. Şu ana kadar yediğim şeyleri yiyorum ama dediğiniz gibi oladabilir. Alerji testi yaptırmayı düşündüm gebelere yapılmıyor denildi. Tuzlu seyler tüketmiyorum. Tatlı şeylerden mi bilmiyorum. Ayırt etmek çok zor. Sadece acı ve baharatlı seyler tüketme dediler. Sizce yediğim birsey 1.5 ay vücudumu böyle sarsar mi. Yanlış anlamayın gerçekten ciddice soruyorum. Çünkü bende bunu düşündüm ve cvbini bulamıyorum. Bu kadar uzun sürer mi eğer ki alerjiyse.
Allah razı olsun. Mersin de yasıyorum. Rabbim beni affetsin ama artık bu kasıntımdan şifa bana gelmeyecek gibi hissediyorum. Ya Doğumla geçecek yada Doğumdan sonrada sürecek. CNN Turk’e çoğu kez konuk olan bir doktor bulunduğum sehirdeymis araştırdım özel muayenesi var onada gittim. Ama klasik ayni merhem haplar. Geçirmiyor.Gecmis olsun,nerede yasiyorsunuz,Cerrahpasa hastanesinde bu isin uzmani var ama adini hatirlayamadim.
Dediginiz durumu yasayan bir akraba vardi,yaniyordu kasintidan.Karni cizik içindeydi.
Orada sifa bulmustu.
Annemin de ben evlendikten sonra cilek allerjisi cikmisti,kac yasinda yani,hep yedigi birseydi,belli olmuyor hic.Gluten hassasiyetiniz olabilir cilde vurmuştur belki paketli gıdalara yumurtaya evet yumurta olabilir
İşin diğer tarafı bana hiçbiri alerji demedi. Gebeliğin son aylarında hormonlardan oluyor denildi. İsmide Puup hastalığı. Daha ilk gebeliğim. Şuan korkum bir daha hamile kalırsam yine aynisi mi olacakO akrabaya da allerji dediler,bircok gidayi yasaklamislardi,ama sonra gittigi doktor bir sekilde cozdu.Ah adini bilseydim.Yarin ogrenmeye calisirim sizin icin.Cok uzuldum ya=/
Oyle demeyin neler kimler iyilesiyor.Allah razı olsun. Mersin de yasıyorum. Rabbim beni affetsin ama artık bu kasıntımdan şifa bana gelmeyecek gibi hissediyorum. Ya Doğumla geçecek yada Doğumdan sonrada sürecek. CNN Turk’e çoğu kez konuk olan bir doktor bulunduğum sehirdeymis araştırdım özel muayenesi var onada gittim. Ama klasik ayni merhem haplar. Geçirmiyor.