Hamilelikte geçmeyen kaşıntı !

Biz de de su sira uyuz var koca koca lekeler var heryerim de ben uyuza benzerinm doktorlar taniyomu bazıları uyuzu
Bilmiyorum ki canim. Çarşamba günü başka bir doktora gideceğim. Ona uyuz mu diye tekrar soracağım. O kadar alerji ve egzamalı merhem verdiler geçmedi. Eğer küçük bir ihtimalle uyuz ihtimali varsa ve zararı olmayacaksa uyuz ilacı versin bu kez onu denerim.

Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi benim de son aylarda fazlasıyla kaşıntım olmuştu kendim evde birtakım çözümler üretmiştim sirke veya karbonatı sulandırıp kaşınan bölgeye onunla birazcık ovup 20-25 dakika sonra duruluyordum rahatlatıyordu bi deneyin isterseniz inşllah şifa olur
Allah razı olsun canim. Amin inşaAllah. Dediklerinizi defalarca uyguladım faydası olmadı bende evde çok yontem denedim çünkü.

Benim iki arkadaşım ikiside iki çocuk sahibi onlarla bütün hamileliklerinde bunu yaşadılar maalesef onlarda kremlerle idare ettiler Allah yardımcınız olsun
Amin canim. Ayyy ayy bunda zor günlerimi bekliyorum. İkinci gebeliğim de olursa diye bir daha gebe kalmaktan korkuyorum artık. Allah razı olsun.

Çok geçmiş olsun. Bende hamilelikte oluşmadı ki hamile değilim. Ama belirtilerinin h men hemen aynı. Saç diplerinden ayak parmaklarına kadar olan bir kaşıntı. Resmen kaziyorum vücudumu. Yaralar oluştu. En son hiç bir doktor çözüm bulamadı. İlaçlar ise yaramadı. Tesadüfen kadın dogumcumla konuşurken bu durumu da anlattim alerji olabilir dedi alerji testi yaptım. Meğer paraben ve sls alerjim varmış. Şampuan ve sabunlar yüzünden vücudum kuruyup kasiniyormus. Bana bebek şampuanı kullan dedi. Dalin değil ama. Ya mustela yada unibaby. Bence bir deneyin. Ben unibaby kullaniyom. Hem saçıma hem vücuduma. Ve gerçekten kaşıntım geçti. Bence bir deneyin. Belki işe yarar
Allah razı olsun amin. Rabbim sizede şifa versin kasıntı gerçekten ne zor şeymiş 🤦🏻‍♀️. Bende alerji testi yaptırmak istedim gebelere yapmıyoruz dediler o yüzden neye alerjim olduğunu da bilmiyorum yada Alerji mi onuda bilmiyorum. Başka bir doktora soracağım Alerji testi yapılıyor mu diye. Yapılıyorsa yapıp çıkan sonuca göre hareket ederdim.

Karaciğerlerine baktır. Benimde öyleydi dogum dan sonra geçti. İki hamileliğimde de oldu.
Baktırdım canim temiz çıktı. Ayyy ikinci hamileliktede mi oldu 🤦🏻‍♀️ Allah nasip ederse bu ilk. Zaten düşünüyorum ya ikincisinde de böyle olursa bir daha çocuk düşünmekten korkuyorum.

Bende hamilelik öncesi vardı canım birçığunu kullandım o ilaçların ama geçmedi hamileliğimi öğrenince iyi bir doktora gittim claritine verdi o mu geçirdi bebeğim mi vesile oldu bilmiyorm ama şükür geçti öyle bir süreç çok zordu seni anlıyorum umarım en kısa zamanda sen de şifanı bulursun
Claritine kullandim canim geçirmedi. Rabbim sanada şifa versin ve bir daha yasatmasın. Aynen çok zor süreç. Allah razı olsun amin.

Claritine kullandim canim geçirmedi. Rabbim sanada şifa versin ve bir daha yasatmasın. Aynen çok zor süreç. Allah razı olsun amin.
Bende hamileligimden beri sürekli hapşırıyorum doktor alerji olmuş olabilirsin dedi .Acaba alerji testi mi yaptirsan?
Bende hamileligimden beri sürekli hapşırıyorum doktor alerji olmuş olabilirsin dedi .Acaba alerji testi mi yaptirsan?
Sordum gebelerde alerji testi yapılmıyor dedi. Siz gebeyken mi Alerji testi yaptırdınız yada yaptınız mi?

Bu durumu ben de yasadim cnm gece sirf kasimak icin uykudan uyanir iceri odaya gecer bacaklarimi ve gobegimi kasirdim cok fenaydi yaraydi her yerim. Lohusalik doneminde de bir ay kadar surdu sonra gecti kendiliginden. Hormonlarla ilgili bir durum bu.
Çok çok geçmiş olsun canim. Rabbim bir daha yasatmasın. Bende aynen başka bir odadayım çünkü kasinti sesine eşim uyanır oldu artık. Sizin sonrasında da sürmüş. Öncesi zaten berbat birde dogumdsn sonrada devam etmesi dahada kötü.

Pred... dediğiniz prednol- L 40 mg mi.? Benim kullandığım hap degil iğnesi. Ve bu sebepten korkuyorum. 5 tane verdiler iğne. 2 tane kaldı. Birkaç saat rahatlatıp tekrar başlıyor. İki gün sonra iğne bitince ya tekrar başlarsa bilmiyorum. Siz hapını mi kullandınız bu ilacın ?
Hapını kullandim

Merhaba. Geçmiş olsun. Allah yardımcın olsun. Benim akrabam tüp bebekle ikizlerine hamileyken doğuma üç ay kala vücudunun her yeri kaşıntı olmuştu. Ve doğuma kadar geçmedi. O da çok zorluk çekti bu yüzden. Ama bebeklerini doğurduktan sonra tamamen iyileşti. İnşallah sende sağ salim bebeğini kucağına alırsın. Allah derdine şifalar versin.
Merhaba. Allah razi olsun. Amin inşaAllah Doğumu beklemeden geçer. Sonunda gecsinde ve bebeğim sağlıklı olsunda o bana bunlari unutturur. Gerçekten çok zor çeken bilir.

Kolestaz değil mi bu? Bu kadar aşırı boyutta değildi bendeki ama preklampsi de eklenince sezeryan almışlardı acil... Ama hastanede yatıyordum ve sizin gibi kaşıntıdan uyuyamayan başka gebeler de vardı
Canim karaciğer emzimlrri ve safra asidi temiz çıktığı için kolestaz degil denildi. Çünkü bunlar yüksek olunca erken Doğum yapman gerekiyor. 37-38 haftalarda sezaryen yapıyorsun. Öyle suyunun gelmesi ve sancının gelmesini beklemek yok. Yani bende sonuçlar temiz çıktı. Muhtemel o gebelerde yüksek çıktığı icin hastanelerdi.

Çok geçmiş olsun, ben 36.haftada yaşadım ama benimki kolastazdı hemen bebeği aldılar , zehirlenme ihtimali vardı. Sizin AST , ALT değerlerimize bakılmış sanırım bir sıkıntı yok
Allah razı olsun canim. Sizede geçmiş olsun. Bakıldı ve temiz çıktı. Evet eğer kolestaz oldu mu suyunu ve sancını beklemeden 37/38 hafta arası sezeryAn Doğum gerçekleşiyor. Sağlık ocağı ve devlet hastanesinde karaciğer enzimi temiz çıktı. Devlette safra asidi testi yapılmıyor diye dışarda yaptırdım oda temiz çıktı.

Çok geçmiş olsun öncelikle. Bir bilgim yok (hamilelik üzerinde ki etkisine dair) fakat araştırarak kantaron yağını ya da çay ağacı kremini deneyebilirsiniz. Bir kaç yıl önce zona tedavisi görmüştüm bu süre zarfında verilen hiç bir krem çare olmamıştı. Zona da kaşıntısıyla ünlü ne yazık ki bana çok iyi gelmişti.
Allah razı olsun canim. Kantaron yağını kullandim faydası olmadı. Rabbim sizede şifa versin.

Merhaba bildiri olarak aldım konunuzu bence kolestaz olmuşsunuz belkide o an testte çıkmadı ama bence tekrar drunuza gidip yaptırın diyin ki kolestazdan şüpheleniyorum hemen tekrar bakilmasi lazım çünkü bazen kullanılan ilaç düşürüyor ama arkasından daha hızlı bozulabiliyor ne yazık ki kolestazli bir gebelik geçirdim bende sizi çok iyi anlıyorum

Çok geçmiş olsun üzüldüm gerçekten hemde hamileymişsiniz eminim zor bir durumdur Allah yardımcınız olsunbende de kaşıntı var son iki senede ortaya çıktı durduk yere kaşınıyorum ilk zaman önemsemedim sonra gece uykudan uyanmaya felan başladım baktım olacak gibi değil doktora gittim bel kısmımda döküntüler vardı yıllardır bebek yağı kullanırım mevsim dönüşü çok olur o ara doktorda gördü cilt kuruluğundan oluyor dedi bana krem yazdı birde alerji hapı o ara iyi geldi birsüre sonra dan vucut bagışıklık kazanınca hiçbirşey fayda etmiyor çok acı yemek felan dediler ama bence gıda olarakta kişiye göre değişir size alerji testi yaptılarmı ? Bana yapmadılar ama ben mesela acıyı kullanan biriyim ama bu kaşıntı bazende geçiyor ondan sanmıyorum ama mesela domates bana kaşıntı yapıyor keserken elim yüzüm kaşınıyor ona biraz dikkat edebilirsiniz bide size tavsiyem hamilelikte krem kullanılıyormu benim daha bebeğim yok pek bu konularda bilgili değilim ama kortizonsuz krem den bişey olmaz heralde kullandıgım bir krem var hatta 6 ay felan olmuştur o beni çok rahatlattı isterseniz sizde bir deneyebilirsiniz
Allah razı olsun canim. Rabbim sizede şifa versin ve bir daha yasatmasın. Alerji testini sordum gebelere yapılmıyor dediler. Bunu birkaç yere daha soracağım. Yapılıyorsa ve zararı yoksa yaptıracağım. İşte alerji testi yaptıramadıgim icin birseye alerjim var mi onuda bilmiyorum. Evet kortizonsuz kremlerin zararı yok faydası olmadığı için kortizon içeren krem de verdiler oda fayda sağlamadı suan 5 adet iğne verdiler. Günde 1 defa vuruyorum. Birkaç saat hafifletiyor. İki tane kaldı ya onlar bitince napicagim onu bilmiyorum. 1.5 ayda bu merhem ve hapları kullandim faydası olmadı.

Eklentiler

• 74D91CF2-E227-46F1-9AA9-139D4735CA6A.jpeg
    74D91CF2-E227-46F1-9AA9-139D4735CA6A.jpeg
    94,5 KB · Görüntüleme: 330
  • AF9E4A47-A025-45EB-9A7E-334E9CCEC420.jpeg
    AF9E4A47-A025-45EB-9A7E-334E9CCEC420.jpeg
    113,5 KB · Görüntüleme: 138
  • C13EEB65-E2AB-4E88-98A5-DF7AFF2888D6.jpeg
    C13EEB65-E2AB-4E88-98A5-DF7AFF2888D6.jpeg
    71,2 KB · Görüntüleme: 85
  • 0B48A599-A98A-4698-B057-1804DE8F3B05.jpeg
    0B48A599-A98A-4698-B057-1804DE8F3B05.jpeg